DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 15, 2012 23:56 Re: DT Smarti 8 ......

Niesamowita historia! 8O Kciuki ode mnie za nieStrofkę mocne :ok: :ok: :ok: :ok:

Wczoraj był u mnie Tomek i Iwona obejrzeć, jak wygląda osiatkowany balkon :ok: Tomek jest ogromnie zadowolony z nowych towarzyszy życia. Uula łazi za nim, bo myśli, że da coś jeść , a Pafnucek już obcykał wszystko, bardzo lubi szum wody w łazience :D Gitary nadal nie lubi, omija ją szerokim łukiem ;) Tomek mówi, że to śmieszne, bo mały już sobie zmapował całe mieszkanie i widać, jak gitarę omija ;)

Tomek jest zachwycony, bo Olga reaguje na koty super! Do kotów mówi całymi zdaniami, co do ludzi rzadko jej się zdarza!!!!! 8O Ta dwójka nie tylko da radość w nowym domu, ale pomoże na pewno potrzebującej wsparcia dziewczynce... No płakać się chce :roll:

smarti pisze:Całą drogę z Pruszkowa na Grochów leżała w transporterku kołami do góry i śpiewała mi kocie piosenki

No szkoda, że nie powiedziałaś, dałbym Ci żyworódkę :?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw mar 15, 2012 23:58 Re: DT Smarti 8 ......

Odnoszę dziwne wrażenie, że mogę tę Panią znać... :D jak ona ma na imię?
Super, że malutkiej tak się udało :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt mar 16, 2012 0:07 Re: DT Smarti 8 ......

Karolina :D młoda,delikatna i ładna blondynka :D jest stamtąd bo jej Mama mieszka zaraz obok.

to wielkie szczęście że znalazłaś Ania tak cudowny domek dla tego,jak widać,bardzo adopcyjnego dwupaczku :piwa:
a żywiródkę przywieziesz :D

...a mnie "się cni" za Piesuniem i za Ulunią :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt mar 16, 2012 1:13 Re: DT Smarti 8 ......

cieszę się - Niesmiałko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 16, 2012 1:18 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:Mojemu Smartkowi pobrano krew bo osowiały mimo wiosny :roll:

i jak wyniki?

smarti pisze:pan dr. przy przyjeżdżie nowych kotków zalecił zrobic wszystkim testy na starcie

super! od dawna o tym myslałam. :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 16, 2012 6:22 Re: DT Smarti 8 ......

Smarti - z Gimlim bez zmian ?? Dzisiaj wypiszę serwisy , w których ma ogłoszenia. Może jakiś warszawaski ogłoszeniodawca coś jeszcze podpowie :D

Jak Maciuś, Bonnie i Clyde ?

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt mar 16, 2012 8:19 Re: DT Smarti 8 ......

alareipan pisze:

O czym piszecie?
O kwiatku?
A co on ma wspólnego z kotem?

:ok: :ok: za super domki :piwa:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt mar 16, 2012 9:13 Re: DT Smarti 8 ......

EdytaB_a pisze:
alareipan pisze:

O czym piszecie?
O kwiatku?
A co on ma wspólnego z kotem?

:ok: :ok: za super domki :piwa:

też się zastanawiałam o co kaman z żyworódką...?

Balonik

Od: Czw lut 02, 2012 14:57

Post » Pt mar 16, 2012 9:25 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:Karolina :D młoda,delikatna i ładna blondynka :D

Jestem na 90% pewna, że byłyśmy w tym samym czasie na japonistyce. Karolina rok niżej :D
Jeżeli to ta osoba, o której myślę, to koteńce będzie tam jak w niebie :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt mar 16, 2012 9:31 Re: DT Smarti 8 ......

ja też nie wiem-żyworódka to chyba jakieś cudowne zioło dla kiciów albo probiotyk-dokładnie nie zapamiętałam :roll:

Smartka wyniki idealne-wszystko dokładnie w normie :piwa: ...a Smartek-nie ten Smartek co rok temu-zaspany , wychudzony, leniwy-wstaje dopiero od ok tygodnia, na pół godz dziennie a jego podróż w świat kończy się na parterze, co najwyżej w drzwiach tarasu :oops:

mam już lampę antybakt zrobioną na cacy- ale okazłao się że żarówka była felerna :evil:
na dziś powinnam mieć taką żarówkę-w całej Polsce znalazłam w 1-słownie jednym miejscu w dodatku za 120 zeta :evil:
nie miałąm wyboru-musiałam kupić-i dziś mam nadzieję zacząć dyzynfekowanie całego dt na przyjazd Edytki z Anią w niedzielę :ryk:

Marzenia-jak fajnie Cię widzieć :D :D :D

Z Gimlim bez zmian-piękny, miziasty i dziś z Figą przenosi się do z 5-ki do 1-ki ..
a Maciuś się oswaja więc jeszcze trochę i będzie mógł śmigać-to cudowny tłuściutki kocurek :love:
Boni i Klajd zdrowi, śliczni, do odjajczenia, ale niedostępni nadal :mrgreen:

w weekend planujemy zrobić piękne foty Fidze to i Gimli się załapie :D

Balonik- i jak - dajesz DT słodkiemu starutkiemu dwupaczkowi :?: :D

Bianka-jakoś mi umknęło że Ty po japońsku nawijasz 8O
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt mar 16, 2012 9:46 Re: DT Smarti 8 ......

Koty i ogród piękne jak zwykle :1luvu: Pozdrawiam!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt mar 16, 2012 9:49 Re: DT Smarti 8 ......

helą! Smarti, Ty masz jakieś preferencje? Bo tak sobie myślę i myślę od poniedziałku co by Ci tu sprezentować na ten weekend, że aż strach myśleć jak to się skończy :twisted: :wink:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt mar 16, 2012 10:19 Re: DT Smarti 8 ......

Żyworódka (jak wyczytałam na moim kochanym forum ogrodniczym) świetna na dziąsła, krwawienie , stany zapalne jamy ustnej (pyszczkowej w tym wypadku) , na zajady. Chwalą sobie bardziej niż aloes.
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt mar 16, 2012 11:23 Re: DT Smarti 8 ......

o,to może być ciekawe :D i na zajady kiciom bardzo się przyda bo one często się śmieją :ryk:

wieści z domu....Kali :1luvu: dawniej Strofki 8O :

Pani Iwono,
dzień dobry,

Kiciunia spędziła noc w łazience i troszkę się ośmiela, przesiaduje w kuwecie, ale nie chcę zmuszać jej siłą do siedzenia na poduszce. Wczoraj puściliśmy ją trochę po mieszkaniu, a Ramzesa zamknęliśmy w łazience. Kiciunia się bardzo ośmieliła, ale potem nie wiedzieliśmy jak ją złapać by jej nie nastraszyć, ale się udało. :)
Dziś rano wyszła z kuwety, dała się pogłaskać i pomruczała nawet.
Co do Ramzesa, to wczoraj wpadł do łazienki za mną i zobaczył kicię, trochę poburczeli na siebie, ale bez agresji. Zabrałam go. I marudził nam potem i był lekko rozhisteryzowany, ale jak zaczęły działać feromony to się uspokoił i nawet postanowił nam wybaczyć i przyszedł do nas spać.
Dziś zamieniłam kiciom poduszki, Ramzesowi dałam kocyk kiciuni (nazwaliśmy ją Kali - bo krzysiowi się tak podoba), a jej jego poduszkę. Choć muszę przyznać ze jeśli chodzi o wczorajszą łazienkową konfrontację to ona sobie w kaszę nie da dmuchać moim zdaniem :)

pozdrawiam serdecznie i bardzo dziękuję za pomoc,
karolina

myślę że będzie dobrze :kotek: :ok:

Jamkasica-ja to mam takie preferencje że wzięłabym wszystko a zwłaszcza to co najbiedniejsze-nie mam też parcia na szybkie wydanie ani na tzw."adopcyjność" bo ona, jak widać, na pstrym koniu jeżdzi :mrgreen: -ale boję się żeby opieka nad takimi meganajbiedniejszymi-jak to mówicie ,w stanie agonalnym, mnie nie przerosła- tylko tego jednego się obawiam..
z drugiej jednak strony wolę aby kicia typu Margolcia['] umarła u mnie kochana i zaopiekowana niż "samotna w tłumie" bez możliwości całodobowej opieki w schronie . ( Oczywiście to zawsze potwornie dołujące ..ale komu ja to mówię... :oops: )
Także dawaj wszystko co chcesz i ile chcesz-znasz pomieszcznie-to ostatnie-"paluszkowe"-myślę że aby było im komfortowo to 8 sztuk spoko się tam zmieści a jak trzeba to i 9-ta nie będzie miała krzywdy-(mam dwie klatki w razie by co )

a na przyjęcie kiciów tym razem dwóch doktorów będzie - Doktór i Doktórka :D 8) 8) -na którą mam Państwo Doktorostwo zaprosić - tak na 17-tą będzie ok ?
Ostatnio edytowano Pt mar 16, 2012 11:24 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pt mar 16, 2012 11:24 Re: DT Smarti 8 ......

smarti pisze:
a na przyjęcie kiciów tym razem dwóch doktorów będzie - Doktór i Doktórka :D 8) 8) -na którą mam Państwo Doktorostwo zaprosić - tak na 17-tą będzie ok ?

Dr Kamil się ochajtał? 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]