K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 03, 2012 9:55 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

A ja znalazłam na innym watku na Miau: 8O 8O 8O
Wyboldowanie moje

Marcepan pisze:
myamya pisze:Odpowiedź Allegro na zapytanie o zasady sprzedaży po 1.01.2012 r.:

Cytuj:
Dziękuję za kontakt.
Informuję, że nowa ustawa nie dotyczy handlu zwierzętami na Allegro.
W związku z powyższym zasady dotyczące sprzedaży żywych zwierząt na Allegro pozostają niezmienne.

Pozostawiam bez komentarza. :roll:

ależ to trzeba komentować, a nawet nagłaśniać.
niech wskażą podstawę prawną dla takiej interpretacji :twisted:

ich regulamin wyklucza sprzedaż bardzo wielu przedmiotów, właśnie z powodu przepisów odrębnych ustaw.

moim zdaniem to tylko kwestia czasu i odpowiednich nacisków, w tym stowarzyszeń zrzeszających hodowców.

czeka nas praca u podstaw, a nawet rzekłabym -- organiczna :cat3:
(wężykiem, Jasiu, wężykiem)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto sty 03, 2012 10:00 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

a jak ktoś łamie prawo - to kto się tym powinien zająć?
może zgłaszać na policję że allegro narusza ustawę
policje mają chyba jakieś komórki, które zajmują się przestępstwami w internecie

może wtedy allegro powie na jakiej podstawie ich ustawa nie dotyczy

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Wto sty 03, 2012 10:09 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Cammi pisze:a jak ktoś łamie prawo - to kto się tym powinien zająć?
policje mają chyba jakieś komórki, które zajmują się przestępstwami w internecie

Z tego co sie na tamtym watku doczytałam, hodowcy nie zamierzaja puścić tego płazem :twisted:
Obrazek

miszelina

Post » Wto sty 03, 2012 10:10 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

trzymają się swojego regulaminu jak pijany płotu w pewnych kwestiach (ok, ich regulamin) ale kompletnie za nic mają prawo obowiązujące wszystkich. Łatwo im usunąć aukcje za 1 zł takie jak nasze, bo guzik na tym tracą ale pierdyliard aukcji, gdzie zwierzaki lecą za kilka stówek? to już im nie w smak. Ale cwaniactwo też trwa do czasu. Żeby się kiedyś nie obudzili a tu portal allegro będzie wyłączony za notoryczne zezwalanie na wykroczenia

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto sty 03, 2012 10:11 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

miszelina pisze:

Z tego co sie na tamtym watku doczytałam, hodowcy nie zamierzaja puścić tego płazem :twisted:

co więcej, powinni mieć nasze pełne poparcie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto sty 03, 2012 10:18 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Doszły zamówione przeze mnie gourmety, sztuk 48.
Podrzuce we czwartek do kociarni, na troszke bedzie.
Obrazek

miszelina

Post » Wto sty 03, 2012 11:59 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Ja również rezygnuję ze współpracy z AFN.
Ogłoszenia mogę na razie robić, żeby nie obciążać nadmiernie Zosi i Mahob, ale trzeba szukać kogoś nowego.
Klucze na kociarnię oddam milu.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto sty 03, 2012 12:16 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

_namida_ pisze:Ja również rezygnuję ze współpracy z AFN.
Ogłoszenia mogę na razie robić, żeby nie obciążać nadmiernie Zosi i Mahob, ale trzeba szukać kogoś nowego.

Szkoda.
O ile mnie pamieć nie myli, lezy dla Ciebie w kociarni jakaś przesyłka (w witrynce).
Obrazek

miszelina

Post » Wto sty 03, 2012 12:27 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

miszelina pisze:

Szkoda.
O ile mnie pamieć nie myli, lezy dla Ciebie w kociarni jakaś przesyłka (w witrynce).

Ja bardzo żałuję, bo lubiłam chodzić na kociarnię i nie tylko, ale pewne rzeczy w działalności fundacji są dla mnie nie do przyjęcia i nie pozwalają mi się bardziej angażować.

Przesyłkę z laserkiem już wzięłam, jeśli to co innego, poproszę milu.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto sty 03, 2012 13:06 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

po ciężkim pobiciu się z myślami postanowiłam że mogę wziąć na DT obydwu seniorów, z nadzieją że przynajmniej jeden szybko znajdzie dom.. :roll: jako osoba niezmotoryzowana będę bardzo liczyć na pomoc AFN w transportach do weterynarza, jak również finansowanie tych wizyt. z potrzebami bytowymi (karma , żwirek) postaram się radzić sobie sama (z małą pomocą przyjaciół). Jeśli się zgadzacie to będę potrzebowała:
1. pierwszego transportu do mnie (naprzeciw Galerii Kazimierz)
2. instrukcji karmienia Salomona - nie mam doświadczeń z nerkowcami
3. chętnie pożyczyłabym od kogoś na ten początkowy okres dyfuzor do feliwaya (a gdzie najlepiej kupić wkład?)
4. dobrych rad :)

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Wto sty 03, 2012 13:08 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

paw pisze:po ciężkim pobiciu się z myślami postanowiłam że mogę wziąć na DT obydwu seniorów, z nadzieją że przynajmniej jeden szybko znajdzie dom.. :roll: jako osoba niezmotoryzowana będę bardzo liczyć na pomoc AFN w transportach do weterynarza, jak również finansowanie tych wizyt. z potrzebami bytowymi (karma , żwirek) postaram się radzić sobie sama (z małą pomocą przyjaciół). Jeśli się zgadzacie to będę potrzebowała:
3. chętnie pożyczyłabym od kogoś na ten początkowy okres dyfuzor do feliwaya (a gdzie najlepiej kupić wkład?)

:ok: :ok: :ok:
To pierwszy punkt możesz odhaczyć - chętnie pomogę z transportem :mrgreen:

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Wto sty 03, 2012 13:17 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

paw pisze:po ciężkim pobiciu się z myślami postanowiłam że mogę wziąć na DT obydwu seniorów, z nadzieją że przynajmniej jeden szybko znajdzie dom.. :roll: jako osoba niezmotoryzowana będę bardzo liczyć na pomoc AFN w transportach do weterynarza, jak również finansowanie tych wizyt. z potrzebami bytowymi (karma , żwirek) postaram się radzić sobie sama (z małą pomocą przyjaciół). Jeśli się zgadzacie to będę potrzebowała:

Mam dyfuzor bez wkładu, jeśli Cie to urządza

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Wto sty 03, 2012 13:17 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto sty 03, 2012 13:23 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

Paw :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Punkt 3 - dyfuzor nieuzywany jest w kociarni, mozesz pozyczyć.
Wklad najlepiej kupić w sieci, bo najtaniej. Ja ostatnio sprowadzalam na szybko przez zaprzyjazniony sklep stacjonarny za 70 zl.
EDIT: BarbAnn podała Ci tansze źródło.

Punkt 2 - mam dla Ciebie ten obiecany renal suchy. Postaram sie podrzucić go we czwartek wieczorem. Salomon juz nie ma zadnych leków. W chwili obecnej w kociarni je wszystko, tzn. nie ma diety. Trzeby by dokladnie wypytac weta, jakie sa jego wyniki i co w zwiazku z tym. Bo moze wystarcyz tylko suchy renal, a mokre normalne.

Punkt 4 - dobrymi radami postaram sie zawsze pomóc :) .
Obrazek

miszelina

Post » Wto sty 03, 2012 13:31 Re: K-ów, oby Nowy Rok był po prostu dobry, dla wszystkich ...

miszelina pisze:

Szkoda.

w witrynce leży Fiprex dla namidy od Kocurii

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

[poprzednia][następna]