KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 14, 2011 0:13 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Tak Marta to zapewne jest Bozena - dobrze sie znamy /pielegniarka ze szpitala gor./ ona ma objazdo dziennie bardzo duzo na dokarmianie nawet jezdzi pod Myslowice i tam kolo Ciebie,i gdzie tam w swojej okolicy na jakas baze samoch. no mnostwo tego choc u siebie ma duzo kotow wszystkie znajdy i ciagle klopoty zdrowotne.
Bardzo fajna kobitka, latem bywala tez w chatce u nas.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon lis 14, 2011 8:43 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Jadziu ja jestem za tym by wziąść tego tatę do KCh i podleczyć (a ciachnąć?), jak również inne koty o których ktoś pisał, że są ciężarne.... w końcu trochę kotów nam ostatnio odeszło do domków...
Poza tym Arletka ma jechać do weta na kontrolę - wezmę ją ale nie wiem czy dziś czy może lepiej jutro- bo skoro na dziś ma jeszcze antybiotyk i Wiesiu :1luvu: jej poda, to po co ją ciągąć na zimno już dziś....

Przypominam, że pani ze Beata ze Stalowej prosiła o jakieś budki - tylko skąd materiały wziąść? Drogi taki styropian?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lis 14, 2011 9:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

jadziaII pisze:Czytalas co pisalam o oczkach taty Bolka, nie dam rady mu wyleczyc na dworze bo raz jest albo go nie ma, a poza tym strasznie zimno. A moze bym go zabrala do weta i dostanie rowniez jakis antyb. to kilka dni potrwa.

No to łap go i już zabierz go do weta, trzeba by jakoś rozplanować boksy, myslę że Paulinkę juz mozna wypuścić na kociarnię.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lis 14, 2011 9:33 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Hej
Budki dla kotów - my robimy ze styropianu, podstawa jedna płyta o gr 8cm (koszt ok 9PLN) (wychodzą dwie podstawy 50x50 cm) plus 3 płyty(na jedna budkę)(boki i dach) o gr 5cm (koszt ok 16PLN), cała paczka 12 kartonów jest taniej bo ok 47PLN, do tego klej ok 10 do 16PLN, worki,reklamówki(jeśli ma być na zewnątrz obklejamy aby nie zamokła), taśma klejąca (ok 10 PLN). Wycinamy 2 otwory!!! w płytach bocznych. Do tego na wyściółkę jakiś stary polar, swetr wełniany i gotowe. (bawełny nie stosujemy). Eee jeszcze trzeba doliczyć ze 2 piwa na budkę :piwa: :ryk:
Pozdrawiam
ARO 8)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon lis 14, 2011 10:32 Re: proszę nie pisać zakłądam nowy wątek

Proszę o zapisywanie się na dyżury.
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 14.11.-20.11.2011 r.
14.11. pon. rano Marta wie. Teresa
15.11. wt. rano Beatka wie. brak
16.11. śr. rano Marta wie brak
17.11. czw.rano Beatka wie. brak
18.11. piat rano brak wie. brak
19.11. sob. rano brak wie. brak
20.11. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lis 14, 2011 10:57 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Hej
Budki dla kotów - my robimy ze styropianu, podstawa jedna płyta o gr 8cm (koszt ok 9PLN) (wychodzą dwie podstawy 50x50 cm) plus 3 płyty(na jedna budkę)(boki i dach) o gr 5cm (koszt ok 16PLN), cała paczka 12 kartonów jest taniej bo ok 47PLN, do tego klej ok 10 do 16PLN, worki,reklamówki(jeśli ma być na zewnątrz obklejamy aby nie zamokła), taśma klejąca (ok 10 PLN). Wycinamy 2 otwory!!! w płytach bocznych. Do tego na wyściółkę jakiś stary polar, swetr wełniany i gotowe. (bawełny nie stosujemy). Eee jeszcze trzeba doliczyć ze 2 piwa na budkę :piwa: :ryk:
Pozdrawiam
ARO 8)

Ja mam styropian za darmo chlopy co ocierplaja blok mi go daja.
Mam rownie kartony, tasmy i wszystko co trzeba tylko czasu nie mam, ale sie musze za to wziasc wreszcie.
Ale az tyle nie narobie, dwie trzeba dla moich bezdomniakow, jedna dla p.Marysi a mam tylko 5 kartonow.
Aro ile Ci potrzeba styropianu to podjedz wieczorem do mnie.

jadziaII

Post » Pon lis 14, 2011 11:03 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

terenia1 pisze:
jadziaII pisze:Czytalas co pisalam o oczkach taty Bolka, nie dam rady mu wyleczyc na dworze bo raz jest albo go nie ma, a poza tym strasznie zimno. A moze bym go zabrala do weta i dostanie rowniez jakis antyb. to kilka dni potrwa.

No to łap go i już zabierz go do weta, trzeba by jakoś rozplanować boksy, myslę że Paulinkę juz mozna wypuścić na kociarnię.

Dobra Teresa, nie jestem pewna czy to dzis czy moze jutro jak bede z Wiesiem, bo nawet nie wiem czy dzis tam pojde czuje sie fatalnie, a w domu dwa chorowitki szczegolnie Milka no i Miodek z nieprzechodzacym katarem, a i cala reszte trzeba ogarnac :( Poki co sa ok.

jadziaII

Post » Pon lis 14, 2011 11:16 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

wiesiak pisze:Balsamu Szostakowskiego nie ma od dłuższego czasu. W aptece mówili ze go nie sprowadzają.Balsam był kiedyś stosowany przy wrzodach przewodu pokarmowego a u maluchów stosowaliśmy nawet na rany odparzeniowe.Aftin jest na zwykłe plesniawki.

Mam pecha w piątek umarł u mnie w piwnicy jakiś kot chciałam mu pomóc ale jak zeszłam z lekami był już w agonii i strasznie cierpiał chyba został otruty.Dziś znowu zastałam w ciężkim stanie moją dzikuskę 41 gorączki, cukier kiepska morfologia nie wiadomo czy uda się zrobić resztę badań krwi bo jest dziwny rozpad czerwonych krwinek i robi się hemoliza. Nie wiadomo co z tego się wykluje ale jest żle. Trzymajcie za Miauczusię kciuki aby przeżyła.

Avilion jest w aptekach, trzeba podzwonic, nie w każdej

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lis 14, 2011 11:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Na osiedlu Piastów koło kościoła jest stara rozwalająca się chatka i obok jakaś szopa, czy latryna. Mieszkała tam samotna starsza pani, ale niedawno zmarła. Zostały koty, które karmiła i pomagała im zimą. Teraz pojawia się tam jej córka, która chce żeby koty zniknęły :evil: Na szczęście przyjeżdża tam pewna pani (mieszka na Piaskach), która dokarmia te koty i ich broni zawzięcie :ok: Ta Pani zna Kocią Chatkę i inne organizacje, ponoc znają się z Jadzią. Kobitka jest bardzo dzielna, bo robi wielką rundę na rowerze po okolicy i karmi "co się da". Sama ma 11 kotów. Powiedziała mi że ta szopa, czy co to jest, zostanie lada dzień zlikwidowana i kociaste zostaną bez dachu nad głową. Niestety są tam 3 kotki, z czego dwie są w ciąży na pewno, a trzecia nie jesteśmy pewne. Kotki są miziaste i dają się brac na ręce. Jedna ma już duży brzuchol i niedługo będzie rodzic. Potrzebne im sterylki na już i nie wiem co robic. Już im zrobiliśmy jedną budkę, następne lada dzień, ale jak one wszystkie trzy się tam okocą, to kiepsko to widzę :(
Wiem, że brak nam boksów, ale może by ciachnąc i ze 3-4 dni w klatce na zdrowej potrzymac przed wypuszczeniem.
Co myślicie?

to szybko trzeba z Piotrkiem umawiac sterylki

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lis 14, 2011 11:47 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

The Szops pisze:Hej
Pozdrawiam
ARO 8)

A dlaczego wycinacie 2 otwory? Wtedy wiatr hula po budce.
Dobrze jeszce dodac zakrycie otworów - ja przyklejam taka kurtynke z przezroczystych teczek ofertówek. Nacinam to w paski ok 4cm z przesynięciem. Tak jak sie robi kurtyny do sklepów czy hurtowni.
Mniej więcej takie
http://anbi-tech.pl/16,5,Kurtyny_PCV-1.htm

Próbowałam te kurtynki robic z cienkich pasków wycyganionych z hurtowni takich kurtyn ale chyba lepiej sprawdzaja sie te ofertówki.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lis 14, 2011 13:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara S pisze:.

Przypominam, że pani ze Beata ze Stalowej prosiła o jakieś budki - tylko skąd materiały wziąść? Drogi taki styropian?

Mara, mam jeszcze jakies pudło/a styropianowe, grube, bardzo porządne (lepsze niz robione własnoręcznie, serio,serio) Lidka moze poświadczyc ;) Jak tylko będe w Sosnowcu to dowioze Ci, dorzuce tez ścinki polarowe. Jesli znajde troche czasu to spróbuje zrobic już na gotowo budke, bo mam tez trochę grubej, ogrodniczej folii (ale nie obiecuję, ze tak się stanie, bo z czasem u mnie fatalnie) Folia z worków jest zdecydowanie za cienka The Szops, szybko sie targa i niszczy pod wpływem temperatury.

Jesli ktos jeszcze potrzebuje ścinek polarowych dla bezdomniaków to piszcie, bo w tym roku było bardzo mało (ze względu na piekna pogodę nie mieli zamówień, więc nie szyli 8) ) Prawie wszystkie scinki zostawiłam w domu, zeby były na czarna godzine dla najbardziej potrzebujacych ;)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon lis 14, 2011 13:08 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

8O mam pytanie.
W Chatce jest mój siostrzeniec Michał i zgłosił mi że na zdrowej są 4 koty zamiast 3 jak mu mówiłam 8O
Czy ktoś kogoś przenosił :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lis 14, 2011 13:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

po dyżurze:
na zdrowej wszyscy ok. Józek zjadł za trzech bo reszta czekała tylko na piórko :wink: i mizianko.
na kwarantannie:
Arletka jak dostała miseczkę do boksu to tylko powąchała i poszła do budki, więc ją posadziłam koło okna i tam wrąbała całą miseczkę mokrego, sporo bielucha i zapiła kocim mleczkiem :) Ona poprostu podejmuje strajk głodowy w boksie. I trzeba ją trochę zachęcic do jedzenia podajac jej z ręki. Kicha mocno, ale ogólnie jakoś nie jest tragicznie.
Dropsik, oczka brzydkie, apetyt taki sobie, ale trochę jadł. Czyszcząc mu boks zauważyłam, że na wszystkich ściankach była krew, tak jakby kichał z krwią (to było już powysychane) :?
Sabinka oczka takie jak u Dropsa i kicha. Zjadła trochę mokrego i podziubała bielucha. Mruczała przy czyszczeniu oczek :1luvu:
Nasza najmniejsza panienka pokichuje, ale apetyt wieelkiii i bardzo zabawowa.
Paulinka lata luzem, jest ok.
Bezdomniaczki dostały jeśc, ale pojawił się tylko tatuś. Ropa płynie z oczek :roll:

Niedawno Beatka odnalazła wskaźnik laserowy i kociaste są w 7 niebie :D Najlepsza zabawka świata, ja siedzę a oni latają aż padną. Nawet jak go wyłączam to zabawa trwa nadal, bo koty szukają gdzie to się schowało :mrgreen: No i w boksach też się można bawic :D Czadowe!!!! Potrzebne sa tylko nowe baterie bo te padają.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon lis 14, 2011 13:10 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Iweta pisze:Mara, mam jeszcze jakies pudło/a styropianowe, grube, bardzo porządne (lepsze niz robione własnoręcznie, serio,serio) Lidka moze poświadczyc ;) Jak tylko będe w Sosnowcu to dowioze Ci, dorzuce tez ścinki polarowe. Jesli znajde troche czasu to spróbuje zrobic już na gotowo budke, bo mam tez trochę grubej, ogrodniczej folii (ale nie obiecuję, ze tak się stanie, bo z czasem u mnie fatalnie) Folia z worków jest zdecydowanie za cienka The Szops, szybko sie targa i niszczy pod wpływem temperatury

Dzieki Iweta :ok: :piwa:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lis 14, 2011 13:26 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Też mam jakieś styropianowe pudła, które można chyba przerobić na budki, ale ja mam 2 lewe ręce :oops: No chyba że mi się uda namówić koleżankę, która jest sprawna manualnie :ok:
Co do worków to chyba zależy - dawniej mieliśmy delikatniejsze to się łatwo darły a teraz takie "pancerne" dają - tak że chyba zależy od firmy. 8)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]