Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 12, 2011 18:37 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

MagdaMiotlinska pisze:Hurrraaa... dobra wiadomosc - Piotr znalazł 3 kotki - Raya, Piracika, Mamuskę!!!!

To Super!!!! Nie wiem czemu ale Ray to mój idol :oops: Jakoś tak mi w serduszku utkwił :oops:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Śro paź 12, 2011 18:41 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Mnie tam trudno uwierzyc że tak wiedzieli że karma jest w schowku na adopcjach i że jest akurat więcej bo od sponsora.
A może niektórych koli to że "tyle kasy wywalamy na głupie koty"
Nie wiem ja mam mieszane uczucia ale zawsze jestem nadmiernie podejzliwa :cry:
Niezaleznie od wszystkiego - to naprawdę kogos kto to zrobił niech szlak trafi :evil: i sraczka nie opuszcza :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro paź 12, 2011 18:47 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Dorotko święte słowa z ta sraczką! Myślę, zę to nie jest nadmierna podejzliwośc, bo przecież w schronie to na co dzień raczej bieda, a nie pełny magazyn żarcia! Teraz trzeba obserwowac pracowników, który będzie miał sraczkę :wink:

Hurra! cztery kocizny zdjęte z drzewa, w tym Ray i Adolfik!! :ryk:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro paź 12, 2011 18:50 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

super :ok: :ok: :ok: :ok: cieszę się, że ślepaczki, Ray,Piracik i reszta się odnalazły. Mam nadzieję że tak samo uda się odnaleźć resztę kociastych. A temu, co ukradł kociaki ze szpitalika i karmę dla kotów to życzę grypy jelitowej do końca świata i o jeden dzień dłużej :evil: i pewnie trzeba by rzucić okiem na allegro etc. czy się nagle jedzenie kocie nie pojawi w dużej ilości :roll: No i targ w Będzinie i Dąbrowie Górniczej :twisted: Bo może ktosik wpadł na pomysł jak sobie dorobić? :evil:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 12, 2011 18:53 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Ja tam jakos naiwnie wierze, ze 'złe uczynki' zawsze wracają do czyniącego :-). Predzej czy później...

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro paź 12, 2011 18:57 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Podejrzana jest grupa dzieci w tym nastoletnie ktora już kiedys zostala przez policje odwieziona że schronu. Taka patologia niestety, w sobote wlazly też na kociarnie i Piotrek je wyrzucil. Mogly oblukac gdzie i co jest schowane. Na pracownikow jestem zła że nie zamkneli na klodke pomieszczen ale nie przypuszczam żeby ktokolwiek wypuscil koty i upozorowal kradziez. to na pewno nie.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro paź 12, 2011 19:06 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Filomen pisze:Podejrzana jest grupa dzieci w tym nastoletnie ktora już kiedys zostala przez policje odwieziona że schronu. Taka patologia niestety, w sobote wlazly też na kociarnie i Piotrek je wyrzucil. Mogly oblukac gdzie i co jest schowane. Na pracownikow jestem zła że nie zamkneli na klodke pomieszczen ale nie przypuszczam żeby ktokolwiek wypuscil koty i upozorowal kradziez. to na pewno nie.

To pewnie policja ma ich namiary, wiadomo tez może do jakiej szkoly chodzą .
mo zę da sie zebrać odciski z magazynku i porównac.
pewnie naiwniara jestem :oops:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro paź 12, 2011 19:08 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Filomen pisze:Podejrzana jest grupa dzieci w tym nastoletnie ktora już kiedys zostala przez policje odwieziona że schronu. Taka patologia niestety, w sobote wlazly też na kociarnie i Piotrek je wyrzucil. Mogly oblukac gdzie i co jest schowane. Na pracownikow jestem zła że nie zamkneli na klodke pomieszczen ale nie przypuszczam żeby ktokolwiek wypuscil koty i upozorowal kradziez. to na pewno nie.

Ja też przypuszczam że to łeby.Mają ok 14 lat często kręcą się w niedzielę koło schroniska i notabene miesiąc temu ukradły szczeniaka z wybiegu :evil:Trzeba im dupska przetrzepać :evil:

Na drzewie siedzi na 99% Adolfina i w okolicach kreci się czarna koteczka z ul .Wrzosowj.Oby udalo się je wyłapać wszystkie :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro paź 12, 2011 19:13 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

No i jeszcze musze dodac, że pan Grzegprz z drugim panem bohatersko wspieli się na drzewo żeby sciagnac kota z drzewa. Tak wiec pomogli bardzo. Pewnie Piotrek napisze co i jak bo ja w warszawie siedze i pisze Wam to co mi Piotrek zamelduje przez telefon

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro paź 12, 2011 19:32 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Oby wszystkie kocizny się odnalazły :ok:
No to zwracam honor pracownikom, skoro są poza podejrzeniem, ale za zaniedbanie to im się należy!
Pewnie to co teraz napiszę to jakieś schroniskowe science fiction, ale przydałby się monitoring :wink:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro paź 12, 2011 20:23 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Akcja wieczorna powiodła się połowicznie - na wszystkie "skradzione" nasze koteczki, znaleźliśmy 4.
Wielkie dzięki dla Arka za szybką interwencję i przyjazd:) plus pomoc w karmieniu całej reszty.
Również pracownicy schronu spisali się na medal - szybka akcja z drabiną, piłowaniem gałęzi...itd... to oni ściągneli czwartego koteczka, a ja z Arkiem tylko kibicowaliśmy.
Straż pożarna odmówiła mi pomocy bo nie mają sprzętu (popsuty), jest ciemno....

Bardzo jest mi przykro, że padają na forum domniemane oskarżenia, które w żadnym wypadku nie są prawdą.
Ja jestem od wczoraj w tym temacie, więc wiem jak cała sparawa wyglądała!!!

Proszę następnym razem zastanówcie się co piszecie - oskarżyć kogoś można bardzo łatwo, a konsekwencje tych postów mogą spowodować bardzo nieprzyjemną sytuację.
Jestem po rozmowach z Panem Dyrektorem MZUKu, Kierownikiem Schroniska i na pewno tej sprawy nie zostawię bez konsekwencji. Policja dostała zgłoszenie i namiary na osoby, które mogły to zrobić.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Śro paź 12, 2011 20:31 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Jutro Terenia jedzie wykupić całe jedzenie z rossmana:)
za pieniążki, które były przeznaczone na badania ślepaczków zakupi mokre dla kociastych i wieczorkiem trafią do schronu:)
ja jutro mam trase katowice -warszawa -katowice, więc będę dostępny dopiero wieczorem.
Rano Dorotka będzie w schronie, popołudniu Magda - wymiziajcie nasze znalezione kociaste:)
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro paź 12, 2011 20:40 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Tak z babskiej ciekawości .Który kociak siedzial na drzewie?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro paź 12, 2011 20:52 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Podsumowanie wpłat zrobionych przez Martę na ślepaczki
mar_tika pisze:
wpłaty to 150 zł+15 zł+5,92+30+20,48+150 puszka i moje 50= około 421,40 zł :ok:

Na koncie są wpłaty na ślepaczki:
150zł Jarosław K. z Sosnowca
15zł Marta K. z Sosnowca
5,92 zł Krystian K. z Sosnowca
30zł Barbara G. żywiec
20,48zł Krystian K. Sosnowiec
--------------------------------
łacznie 221,40zł

i jeszcze dwie dodatkowe wpłaty na kociaki schroniskowe

11,94zł Marcin R. z Rudy Śl.
10zł Jolanta M. Czeladź
----------------------------
21,94

Co łącznie daje kwotę 242,34zł
W związku z zaistniałą sytuacją za tą kwotę jutro kupię jedzenie dla schroniskowych kociaków. I postaram się je jutro dowieźć do schroniska, może to być późno bo mam dyżur w Kociej Chatce.
Poproszę pracownika o przeliczenie wszystkich puszek i o wpisanie do zeszytu.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 12, 2011 21:05 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Marta - kociasty to młoda buraska - nie znam z imienia???? jak będziesz musisz samam zobaczyć!!!!

Tereniu - wszystko co przychodzi do schronu musi być zapisane w zeszycie Darowizn - najlepiej jakby przy Tobie wpisali w zeszyt i od razu trafio to na kociarnię.
ObrazekObrazek

wolontariusz

[poprzednia][następna]