FAN - Wyczaruj im nadzieję - Pumek(')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2011 15:31 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

Nie martw się, zabierzemy ze sobą też dziewczyny
Albin
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt mar 18, 2011 15:33 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

nie, dziewczyny u mnie są aż trzy, z czego jedna duża :lol:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt mar 18, 2011 15:35 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

Na tyle chłopa tylko 3 dziewczyny, to za mało.
Nasze są fajne, na pewno się polubicie.
Weźmiemy ze sobą mleko, więc drinki Ci już odpadają.
Desperado
...

CoToMa

Post » Pt mar 18, 2011 15:37 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

Idę do domu, sprawdzić, jak sytuacja
Muszę zasieki budować :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pt mar 18, 2011 15:39 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

Mamy spadachrony.
Masza
...

CoToMa

Post » Pt mar 18, 2011 18:12 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

Koty CoToMa napisały:
Dużej nie ma - powiedzieliśmy, żeby nie wracała bez woła.
Możliwe, że poszła polować.
Trochę jej pewnie zejdzie, bo nie ma dzidy, łuku też nie ma.

no, ciekawe, czy CoToMa będzie miała odwagę zawieść takie oczekiwania .. :mrgreen: :mrgreen: i ew.wrócić bez...
a, i jeszcze do piekarni musi wstąpić :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt mar 18, 2011 19:41 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

Woła na razie nie ma, nawet małego.
Musieliśmy się zadowolić suchym i puszkami.
Martusia
...

CoToMa

Post » Pt mar 18, 2011 21:52 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

Dzisiaj była brzydka pogoda, na dworze padało i nam się nudziło.
Jak ostatnio było słońce, to nas wypuścili do woliery.
Fajnie było, mogliśmy powdychac świeże powietrze.
Szkoda, ze ptaszki nas nie chciały odwiedzic w tej wolierze.
Myszki też nas nie odwiedziły.
Pako
...

CoToMa

Post » Pt mar 18, 2011 21:59 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

a to ptaszki paskudne
nie chciały dać się pożreć bandzie żarłocznych kociszczy :lol:
Obrazek

Femka

Post » Sob mar 19, 2011 10:50 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

Tak sobie przeglądałam, żeby sie zorientować kto i co... i trafiłam na wpis femki na str. 48 - aż mi się kluch zrobił w brzuchu :o
Nie wiem gdzie masz, femka , tę swoją wieś, ale ja znam taką pod Opolem, a w niej miałam koleżankę, w dużym domu, w którym zawsze były zwierzaki i .. no były w sposób taki, że nie mozna było jakoś interweniowac specjalnie, ale mówiac prosto - nie były do konca uznawane za 'czujące istoty'. Teraz 'była koleżanka' mieszka sama - dom 200 m2. W ogrodzie trzyma na łańcuchu amstafa - cała zimę prosiłam, żeby go zdjęła i wzieła do domu. NIE. Na ganku mieszka jamnik szorstkowłosy. Chyba dlatego, że ma sierść.. :mrgreen:
2 m-ce temu przyjechała i się pochwoliła, że ma malutkiego kotka [zabranego z ulic Opola]. Opowiada : kotek dostał się w zęby jamniora i leżał strasznie płacząc i się nie ruszając; no to ona go wzieła i zaniosła do takiej łazienki dodatkowej 'bo jak ma zdechnąć to niech tam zdechnie, żebym ja nie musiała na to patrzeć,jestem zbyt wrażliwa' . [Poniewaz ja jestem opanowany człowiek i nie chciałam jej przestraszyć to tylko delkikatnie powiedziałam coś o wzięciu do samochodu i wecie...] Ona po godzinie poszła 'ze strachem' po tego kotka i okazało sie , że kotkiem wprawdzie lekko zarzuca ale jest żywy i na oko - cały. Nie darłam sie na nią, nie wymyślałam ani nic. Pisałam maile , żeby - odrobaczyła przynajmniej, moze w swej łaskawości zaszczepiła, może wykastrowała wszystkie [żadne nie jest], dopytywałam co kotek je.. no, karme z lidla; kastracja ? nie,nie ona im tego nie zrobi. Na inne sprawy nie ma czasu i pieniędzy , bo nie ma ich dla siebie.., ja jestem fanatyczką, a zwierzęta u niej 'mają dobre warunki bytowe'. Po tym juz napisałam co myślę o wrażliwości i okrucienstwie... i już nie mam koleżanki.
Ale - kobieta jest nauczycielką w przedszkolu, po pedagogice przedszk. , po psychologii społecznej,,, . Jak powiedziałam swojej wetce, to chciała wiedziec, gdzie to jest, żeby przypadkiem, swoich dzieci tam nie zaprowadziła :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob mar 19, 2011 12:30 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

o ja taka biba, a może mój sześciopak z racji na stare znajomości w fundacji wkręciłby się na taką imprezę? mielibyśmy wolną chatę na weekend :twisted:

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Sob mar 19, 2011 12:40 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

mnie kiedyś u weta wzruszyl strasznie pewien pan, który opowiadał o swojej koteczce, przybłąkała się do niego, zaczęła chorować, nerki, mówił że ciężko mu bo ma niewielką emeryturę, a musi jeździć z kotką co jakiś czas na wizyty, że musi być na specjalistycznej karmie, ale że to takie cudowne wdzięczne stworzenie. Mówił że sam skromnie żyje, ale jakoś potrafił zadbać o kicię za którą przyjął odpowiedzialność kiedy postanowił się nią zaopiekować. Strasznie wzruszyły mnie jego opowieści i widok, niby zwyczajna sytuacja, rozmowa w poczekalni, a aż mnie w sercu ścisnęło. To tak na pocieszenie że są jeszcze dobrzy i wrażliwi ludzie.

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Sob mar 19, 2011 18:27 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

andziula20 pisze:o ja taka biba, a może mój sześciopak z racji na stare znajomości w fundacji wkręciłby się na taką imprezę? mielibyśmy wolną chatę na weekend :twisted:

spoko :lol:
Obrazek

Femka

Post » Pon mar 21, 2011 6:52 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

Ja myślę, że im wiecej nas będzie, tym będzie weselej.
W końcu takie ciężkie czasy mamy, że przyda się trochę rozrywki.
Maciek
...

CoToMa

Post » Pon mar 21, 2011 9:30 Re: FAN-Wyczaruj im nadzieję- 1% - Imprezka z wołem i bułeczkami

Duża przyniosła ostatnio znowu takie szczekające.
Pękate, małe i szylkretowe.
Podobno jest trochę wybrakowane, ja też jestem wybrakowany.
Bączek
...

CoToMa

[poprzednia][następna]