Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 19:45 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Chatte pisze:Ja sie tylko zastanawiam, czy on nie ma jakichs autodestrukcyjnych ciagot :?
Najpierw gigant, prawie samobójczy w jego przypadku (bo to wicepierdoła jest), notoryczne lizanie umaślonego noża - a noże posiadam marki fiskars i zawsze dobrze naostrzone :mrgreen: , permanentne wsadzanie łepetyny do miski klozetowej, bo woda w misce jest ZAWSZE trująca i niedobra, teraz to... A i jeszcze drażni się z moim TZ, grzejąc doopinę na jego ukochanym sprzęcie audio. A jak wiecie TZ jest nie-kociolubny a rzeczony sprzet to jego oczko w głowie.

no to rzeczywiście jak nic ma skłonności samobójcze :mrgreen:

a tu u Was tak milutko...
u nas,póki co się awantura przeniosła na wątek specjalnie do tego celu stworzony i znów jest tak miło jak kiedyś...gadamy sobie o kwiatkach, wiośnie i takie tam...

Chatte-zgłoszę się ze skanami tylko się trochę ogarnę-najbliższe dni pod znakiem badań Carlita to i skanów przybędzie...

A w porze kwitnienia magnolii zrobimy garden party :piwa: ..to już niedługo :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lut 21, 2011 20:51 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Heh, dlatego siedzę jak mysz pod miotłą - awantur forumowych nie lubię...

I już nie mogę się doczekać wiosny.
Moje dwie magnolie, wsadzone w kwietniu, zdechły... Brałam je ze sklepu na Piłsudskiego za cięzka forsę - juz tam więcej nic nie kupię! :evil: Zatem wproszę się na zakupy przy pętli na Wale - podobno masz tam zniżkę :mrgreen: (w ubieglym roku były tam alexandriny, ale myslałam, że z tych kupionych coś będzie :( )
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pon lut 21, 2011 20:59 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

a skąd wiesz że zdechły?
na pewno?
okrywałaś?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon lut 21, 2011 21:38 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Po posadzeniu pusciły liscie i pąki, a potem jakieś licho je zeżarło i pogubiły wszystko :(
Wyczytałam, że jak nie miały lisci to nie maja szans przetrwac zimy, więc planuję je wymienic na wiosnę.
Zresztą ciekawa jestem jak przetrwaja pozostałe roslinki - ogród zaczełam urządzac dopiero w ubiegłym roku i to "tymi rencami" :mrgreen:
Bo ja ogrodnik jestem mocno początkujący...
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Pon lut 21, 2011 22:35 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Ja też nie lubię awantur na forum i dlatego siedziałam jak mysz pod miotłą. Nawet Marzenia powiedziała mi których stron mam unikać (i miała rację). Garden party nie mogę się doczekać, jak potrzebujecie kogoś do przekopywania terenu to mogę wypożyczyć moje psiaki :mrgreen:
Wczoraj zawiozłam mojego kocurka do "narzeczonej", mieli do dyspozycji domek gościnny, niestety nie spodobała mu się dziewczyna - strasznie na niego nafukała (taka baba-chłop) i dzisiaj wrócił, zjadł podwójną porcję i odsypia wrażenia.... a ja myślałam, że mu się spodoba...
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto lut 22, 2011 0:12 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

teraz mam nadzieję że udało nam się z Marzenią wypędzić awanturników,zaangażowali się moderatorzy i póki co jest spokój.

Ja też miałam taka jedną-zapewne grzyb Ci ją zezarł bo tamten rok był grzybowy dla magnolii-szkoda ze sie nie znałyśmy-może by się dało je uratowac.
ta moja też wypuściła liście,zgubiła,popryskałam i wypuściła nowe.
była bardzo słaba więc owinęłam ze trzy razy bardziej niż inne ale też się o nią boje.
Do tego sklepu musimy pojechac wczesną wiosną,w marcu-wybierzesz a kupię niby ja.
We Flora Piont też mam 10%

smarti

Post » Wto lut 22, 2011 10:37 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

TŻ zrobil wczoraj kilka ogloszen i Łacia juz znalazła dom. :D

Jeszcze kontrolna wizyta u weta dzis i albo szczepimy i wyprowadzka w weekend albo od razu do nowego domu i nowa pani ja zaszczepi . Kocia byla na kwarantannie u mnie wystarczajaco dlugo a w nastepnym domu nie bylo kotow wiec jestem pewna ze bedzie ok. Pani przetrwala moj ogien pytan (w tym o ciąże i dzieci :twisted: ) i chce zeby ja dostala jak najszybciej.
Obrazek

agnieszka336

Od: Czw lis 27, 2008 20:58

Post » Wto lut 22, 2011 10:47 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Agnieszko, możesz napisac coś więcej o tym domu. Zastanawiałam się gdzie trafi Łacia...czy to w wawie, w bloku czy w domu..no i cos o tej osobie.rozumiem że młoda skoro rozmawiałyście o dzieciach..no właśnie..czy jest odpowiedzialna że w ciąży nie pozbędzie się małej itd...proszę o info bo się trochę martwię.
pozdrawiam
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Wto lut 22, 2011 10:54 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

agnieszka336 pisze:TŻ zrobil wczoraj kilka ogloszen i Łacia juz znalazła dom. :D

Jeszcze kontrolna wizyta u weta dzis i albo szczepimy i wyprowadzka w weekend albo od razu do nowego domu i nowa pani ja zaszczepi . Kocia byla na kwarantannie u mnie wystarczajaco dlugo a w nastepnym domu nie bylo kotow wiec jestem pewna ze bedzie ok. Pani przetrwala moj ogien pytan (w tym o ciąże i dzieci :twisted: ) i chce zeby ja dostala jak najszybciej.

8O 8O 8O

Twój TŻ nie chce przejąć mojej roboty ogłoszeniowej? Bo ja się chyba wypaliłam... :roll:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lut 22, 2011 11:04 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Pytalam o wszystko (az sie balam ze mi sluchawka rzuci :twisted: ).
5 pietro ale bez balkonu (mojego ukochanego Pimpka-buraska tez do takiego dalam z czystym sumieniem)
Od malego w jej domu byly zwierzeta, jak powiedziala jej duzo mlodsze siostry przebywalay z kotami i zyja wiec o dzieci sie nie martwi. Sensowna osoba, musze jej tylko wybic z glowy zabieranie kota na dzialke (ale ma sasiada kociarza wiec nie bedzie problemu).

Pani kupila wszystkie rzeczy dla kota juz 2 tygodnie temu i tylko szukala tego wlasciwego kota :wink:

Zreszta jak osoba na odpowiednie nastawienie nad detalami mozna popracowac, liczy sie caloksztalt a ta Pani jest bardzo ok.

Szalony Kocie - malo do rozwodu przy tych ogloszeniach nie doszlo wiec nie polecam :twisted:
Obrazek

agnieszka336

Post » Wto lut 22, 2011 11:14 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

super...szkoda że bez balkonu, ale dach nad glową i micha i mam nadzieję że uczucia łacia będzie miała zapewnione. Ja mam spory balkon jak na blok, więc mam jakieś zboczenie pod tym względem;-)
koty mi kopią latem w doniczkach z tujami, a ostatniego lata jedna zaczęla się tam regularnie załatwiać i tuje z pięknych zrobiły się ledwie żywe...nie wiem co mam z tym zrobić swoją drogą...wszystko pozatykać siatkami to jakaś masakra..próbowałam odstraszaczy ale nie działa..
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Wto lut 22, 2011 11:49 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Jakbyście jednak doszli do porozumienia... to 30 kotów pana Stanisława z mojego podpisu czeka na ogłoszenia :oops:

I fajnie, że Łacia znalazła dom :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lut 22, 2011 11:55 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

tak jak mówiłyście...szybko znalazła ten dom ;-)
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Wto lut 22, 2011 15:54 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

kasiamarta79 pisze:tak jak mówiłyście...szybko znalazła ten dom ;-)

A NIE MÓWIŁAM ????????!!!!!!!!!!!!!!!
Brawo dla Agnieszki i jej TZ-ta.

A okna na tym piątym piętrze zabezpieczone?

A tak w ogóle - co u nie-świętej Trójcy ze Świdra?
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Wto lut 22, 2011 16:27 Re: Józefów: Łacia - mała krówka pakuje się, Mela nadal szuka...

Nie jestem twarda w kwestii okien - jesli ktos jest odpowiedzialny to i niezabezpieczonymi oknami kotu sie krzywda nie stanie. Jak ktos jest gupi to kot moze zle skonczyc (np. w schronisku) nawet jesli mieszka na parterze. Pani powiedziala o oknach - nie po to biore kota zeby go pochowac za pare miesiecy wiec jak dla mnie ok. (a ja sie ciesze ze nie maja balkonu - trudniej przypilnowac kota latem)

Od rana mialam 3 telefony, zaluje ze kastingu nie zrobilam :twisted:

Ale to zasluga takze koci - na zdjeciach jest sliczna:
http://picasaweb.google.com/p.maciszewski/Lacia#
Obrazek

agnieszka336

[poprzednia][następna]