PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 26, 2011 10:22 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Tak, myślę że to najlepsze, podać jej proverę kilka dni z rzędu, i później pod nóż ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto kwi 26, 2011 11:01 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

A pamiętacie "przedszkolaki" trzy dzikusowate siostrzyczki: Białą Łapkę, Ryśkę i Filipkę ?

Rysia też pozdrawia jak widać wyluzowana, kółkami do góry, Rysia po sterylce już dawno, hasa sobie w Warznie nieopodal Trójmiasta:
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro kwi 27, 2011 12:07 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Jak tam kocia gromadka :?: Jasiu piękny w czerwonych szeleczkach :D moje nadal omijają balkon, za nic nie chcą wyjść :ryk:

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Śro kwi 27, 2011 12:26 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Generalnie dobrze :D .
Dziś oddałam do adopcji Coco do naszej forumowej koleżanki lalki999 :wink: Mała już od pierwszych chwil poczuła się jak u siebie. Tworzą tam teraz piękne trio Coco, Chanel plus Józefinka tak dla równowagi.

Przywiozłam dziś czarnego maluszka od p. Ludmiły z Pustek, jego bury braciszek jest większy i zdrowy więc został jeszcze z matką, a czarny się pochorował, jest posmarkany i leczy się u mnie potem do adopcji. Potem wstawię zdjęcia, taka mała pokraczka :lol:

Heh, u mnie stan tymczasów jak stan Wisły: ubyło jeden, przybyło jeden...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro kwi 27, 2011 12:33 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Coco była juz nawet pod szafkami:D:D i zrobiła taka kuupe, jak siedzialam w wannie ze musialam uciekac z łazienki :o
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Śro kwi 27, 2011 13:34 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Lalka ale Ty się rozbrykałaś z tymi adopcjami 8O ale w sumie dobrze że wziełaś młodzika, Chanel będzie miała z kim się bawić, a do tulenia i mruczanek będziesz miała Józię, no i Józia będzie miała spokój, bo to już stateczna kocia dama i pewnie nie w głowie jej zabawy ;)
Obrazek

Marea

Post » Śro kwi 27, 2011 17:47 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

hahahah 3 to mój max, mam male mieszkanie i nie mam tylu rak do głaskania. O bialym kotku marzylam od zawsze, najpierw trafiła mi sie czarna, potem nadal chciałam bialego kota, w miedzy czasie przyszla Józia. Józia śpi sobie na kanapie i nie reaguje na zaczepki dziewczyn. Coco szalała pół dnia po domu, teraz sie najadła i patrzy przez okno. Chanel ją z leksza zaczepia do zabaw juz tu sie troche niby bawiły razem. No Józia to typowy kanapowiec.
Obrazek

lalka999

Post » Śro kwi 27, 2011 20:19 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Cieszę się, że dokocenie odbywa się bez zadymy, Coco jest dość bezstresowa, zaliczyła już kilka przeprowadzek, z róznymi kotami miała doczynienia, nigdy nie była chowana na jedynaczkę więc powinna się odnaleźć. Józia po przejściach, ale chyba doceni to że w końcu ma prawdziwy dom.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro kwi 27, 2011 20:25 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Moniko, chciałam tylko donieść, że Twój telefon skontaktował się dziś z moim, chyba bez Twojej wiedzy.

Ale nie pozwoliłam im na zbyt długie łączenie, niech se nie myślą, aparaty jedne. :mrgreen:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro kwi 27, 2011 20:26 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Obrazek

lalka999

Post » Śro kwi 27, 2011 20:36 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Agn pisze:Moniko, chciałam tylko donieść, że Twój telefon skontaktował się dziś z moim, chyba bez Twojej wiedzy.

Ale nie pozwoliłam im na zbyt długie łączenie, niech se nie myślą, aparaty jedne. :mrgreen:

No tak, teraz sprawdziłam w rejestrze połączeń :oops:
Nie żebym nie chciala się z Tobą kontaktować, ale faktycznie aparat sam się skontaktował bez mojej wiedzy.
Cóz musiałam się zamienic z mamą, która dała się namówić sprzedawcy na jakiś durny LG z ekranem dotykowym, po czym po 2 dniach kategorycznie kazała mi się zamienic z nią na aparaty, bo ona za diabła nie potrafi obsługiwac tego cholerstwa i jak chce mieć mozliwość się do niej dodzwonić to musze oddac jej moją ulubioną nokię, no i musiałam, teraz mnie to cholerstwo doprowadza do szewskiej pasji, ten ekran dotykowy jest niedopracwany.
Ale nic już w maju dostanę od operatora nową taką samą zwykłą nokię za 1 pln :mrgreen: a tego LG sprzedam na bazarku na koty :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw kwi 28, 2011 19:38 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Czarnuszek z Pustek będzie się nazywał Teo, nie wiem dlaczego tak, po prostu tak mi weszło do głowy jak go wzięłam.
Już widać że jest z nim lepiej niż wczoraj, mniej zasmarkany, żywszy, tylko kotuś bardzo słabo je samodzielnie, choć ma 7-8 tygodni, życzy sobie być karmiony ze strzykawki - wtedy pochłania duze ilości gerberka z wodą lub conva, to mi się trafiło :roll: , niestety nie jestem w stanie karmić go tak często jakby chciał, bo muszę chodzić do pracy, ale jakoś sobie radzimy, jutro będe krócej a potem weekend to już porozpieszczam maluszka. Potem mam nadzieję będzie samodzielniejszy. Dziś jak szłam do pracy to zamknełam go w klatce z rozmoczonym RC weanning i z gerberkiem na spodeczku, ubyły śladowe ilości ale kot czuje się lepiej niż wczoraj, więc chyba nie jest źle, w klatce musze go zamykać bo nie mam osobnego pomieszczenia z oknem już dla niego a inaczej inne koty by mu żarcie wyżarły.

Znajdka po dwóch tabletkach provery nadal rujkuje :roll: Idę zaraz podać trzecią.

Coco podobno daje czadu w nowym domku :ryk:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 29, 2011 11:43 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Rita dzwoniła, że Honzik (czyli Lisek Rudasek) mocno chory :cry:
Znów parametry nerkowe bardzo wysokie, stan zapalny w jamie ustnej - okazuje się, że prześwietlenie wykazało jakieś korzenie pozostawione po zębach (Kieza w zeszłym roku wyrywał mu zęby :evil: ), kotuś ma wspaniała opiekę, dostaje leki, kroplówki, jest karmiony, ale ogólnie kiepsko to wygląda, sam nie je, to co uda się mu wmusić często zwymiotuje.... nie wygląda to dobrze, rokowania weta też nie są zbyt optymistyczne, ale ciągle jest mała szansa, że to znów taka zapaść jak w zeszłym roku gdy do mnie trafił, że wyjdzie z tego...
Łzy cisną mi się do oczu, przypomina mi się ta cała walka o niego jaką przeszłam około rok temu, teraz Rita to przechodzi, trzymajcie kciuki mocno i ciepłe myśli dla Honzika, Rity i jej rodziny potrzebne, bo bardzo to przeżywają, przez te około 5 miesięcy, które kotuś jest u nich stał się bardzo kochanym i pełnoprawnych członkiem ich rodziny.
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt kwi 29, 2011 12:12 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Z całych sił mocne kciuki! Jakby co to mamy spore doświadczenie "Julkowe" może coś mogłybyśmy pomóc? choć jak jest wet dobry to pewnie zalecił dwie kroplówki dziennie plus inne specyfiki osłaniające i najważniejsze kot musi jeść!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt kwi 29, 2011 14:56 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Biedny ten Lisek, tyle przeszedł, ma kochany domek..i znów choroba, aż płakać się chce, mam nadzieję że wyjdzie z tego i dużo sił jego nowej rodzince!
Obrazek

Marea

[poprzednia][następna]