KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 09, 2010 21:31 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Zamach przeprowadza IVO, ale na kanapę...3 razy już mnie zalał...całe szczęście zabezpieczyłam sie na tą okoliczność i gamonia przyłapałam na gorącym (dosłownie) uczynku...

Właśnie piorę 3 pranie dziś...wszystko z zalewu...
Brat dziś wpadł i będzie nocować i w sumie to nie mam pod czym go połozyć spać... na prześcieradle i poduszce owszem...

Qupony...raz można nimi bić szyby innym razem (akurat wtedy Marea wpada) są rzadkie...

Był dziś Pan oglądać kotecki, Hoga mu wpadła w oko...poniekąd dosłownie , bo wylizała go po oku , głowie, szyi,uszach...wsadziła nochal w jego nos...
Będzie dzwonić, jak kociaki dojdą do siebie po antybiotykoterapii.

Pańcia jest na diecie...bo ma 60zł do końca miesiąca :ryk:
Kiedyś bazarek muszę zrobić...tylko kuraki :) będę zalegać z przesyłkami :) ehhh

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto sie 10, 2010 7:50 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Ojć, czułam że tak będzie :twisted: dobrze że zabezpieczyłaś kanapę, bo jak by na nią się zesiurał byłoby kiepskawo :roll:

Wiesz ten BioGen dawaj częściej ale mniejsze porcje, bo jakoś tak dziwnie raz na 5 dni :roll: dał jakąś poprawę?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto sie 10, 2010 11:48 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Marea pisze:Ojć, czułam że tak będzie :twisted: dobrze że zabezpieczyłaś kanapę, bo jak by na nią się zesiurał byłoby kiepskawo :roll:

Wiesz ten BioGen dawaj częściej ale mniejsze porcje, bo jakoś tak dziwnie raz na 5 dni :roll: dał jakąś poprawę?

Faszeruje jeszcze lakcidem.
Biogen był raz.

seja

Post » Wto sie 10, 2010 11:56 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

6.00 rano...budzę się , bo mi zimno, zamarzam...
Dlaczego?

Ivo znowu zrobił ze mnie ubota...nalał mi na stopy...jak było ciepło, to fajnie, ale potem wystygło i obusziłam się zziębnięta i trzęsąca z zimna(okna sa pootwierane przez cay czas).
To wywlokłam kocyk i "prześcieradło" do łazienki i poszłam się przebrać w gruby dres , bo już nie mam nic kołdropodobnego...
W szafie znalazłam koci kocyk...więc tym sobie nóżki przykryłam...przedostatnie suche prześcieradło wytargałam i poszłam spać...

I budzę się bo czuję ciepły mocz na łydkach...tak ze dwie , trzy godziny później od pierwszego zatopienia... patrzę IVO!!!

Zebrałam zwłoki, ściągnęłam spodnie dresowe i wyniosłam się do pokoju gdzie dziś spał brat...na ostatnie suche prześcieradło i kocyk...
Brat konał ze śmiechu... ja jestem zła!

Ktoś chce takiego szczuna?

seja

Post » Wto sie 10, 2010 14:37 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Zamykaj go na noc w kuchni albo gdzieś .... aż się nauczy....
Obrazek

Marea

Post » Wto sie 10, 2010 19:30 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Martwie sie strasznie tym sikaniem, bo jak sie wszystkie nauczą to będzie źle :( Asia, nie myślałaś nad tym żeby Ivo z Igo lub innym kociakiem zamykać na noc w osobnym pokoju z osobną kuwetą? Krzywdować nie będą bo będą mieć siebie i zabawę do rana, a jak się nauczą że pościel do sikania to dramat będzie :((((

Nie wiem też czy ta duża piaskownica dobrze robi... może któreś to kuwetkowy wybrzydzacz?

Trzeba szybko coś wymyśleć na to sikanie bo to zły prognostyk :cry:

Na pewno jeśli nie zaoctowac, to przynajmniej spryskać rozcieńczonym sokiem z cytryny! I do prania też płyn o zapachu cytryny, daj bóg żeby pomogło!

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto sie 10, 2010 19:42 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Niektóre koty nie załatwią się do pojemnika raz przez kogoś (siebie lub innego kota) użytego. Dlatego Ivo może ignorować wypasioną kuwetę
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 10, 2010 21:34 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Od dłuższego czasu są dwie kuwety...
Ivutek jest chory...ma płyn w brzuchu...

seja

Post » Wto sie 10, 2010 21:36 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

seja pisze:Od dłuższego czasu są dwie kuwety...
Ivutek jest chory...ma płyn w brzuchu...

Nie! :(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro sie 11, 2010 10:12 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Płyn w brzuszku jeszcze o niczym nie świadczy!
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Śro sie 11, 2010 13:54 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Byłyśmy u weta, było usg + morfologia + profile wątrobowy i mocznik
Usg - płynu w jamie brzusznej brak, Ivo jest bardzo zagazowany i ma powiększoną wątrobę
Morfologia- leukocytoza
Podwyższona temp. ponad 40 st.
Pozostałe wyniki trochę później ale już nie czekałyśmy...
Mając wszystkie wyniki można myśleć co dalej, bo może być tak że wątroba siada od ilości przyjętych antybiotyków a trochę tego u niego było...
Dostał coś na zbicie gorączki...

Asia ma dzwonić do lecznicy później pytać o pozostałe wyniki to pewnie będzie więcej wiadomo...
Obrazek

Marea

Post » Śro sie 11, 2010 14:26 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Zadzwonię o 16, bo nie wiem czy już godzina minęła...jestem trochę bardziej niż podłamana tą sytuacją...

Także to , że Ivo mnie zalewa, to objaw choroby i chciał mi to jakoś zasygnalizować...skutecznie...

Dostał tolfedine.
Zeskanuję i wkleję morfologię.

seja

Post » Śro sie 11, 2010 15:20 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Nah...
I masz babo placek...

Parametry wątrobowe w normie...

Na Tolfedine do poniedziałku ma być... albo od Czernielewskiego albo z tamtej lecznicy.
W zestawie z Immunodolem i Biogenem...
Mamy zrobić jeszcze raz kał i bad moczu.

seja

Post » Śro sie 11, 2010 17:12 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

To wreszcie zrobiłam bazarek :
viewtopic.php?f=20&t=115607

Jeszcze powalczę z rozliczeniami i do książek.

seja

Post » Śro sie 11, 2010 17:51 Re: PILNE trojmiasto mamki szuka JEDNODNIOWY KOCIAK

seja pisze:ROZLICZENIA

Skany :

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
*brakuje skanu faktury od dr Łukucia, mam do odebrania nową, bo w starej są błędy.

Wydatki (do dziś, 31.07.2010) :

24.80zł - Żwirek drewniany
49.00zł - Żwirek betonitowy
149.40zł - Mleko RC dla kociąt,3 opakowania - faktury zooplus
47.80zł - Animonda Carny 12x400g - faktury zooplus
25.80zł - Beaphar ,odświeżacz do kuwet - faktury zooplus
89.80zł - Cat's Best 40l , żwir - faktury zooplus
150.84zł - Animonda 24x800g - faktury zooplus
151.88zł - Krakvet, RC Intestinal,RC recovery,RC rehydration support - faktury krakvet
42.98zł - Vitopar , Brit dla kociąt - paragony
30.40zł - Puszka Animondy , mleczko Viyo - paragony
289.00zł - Wet (muszę odebrać poprawioną fakturę,to wrzucę zeskanowaną) .
44.14zł i 2zł - apteka, leki, igły, strzykawki - paragony
58.72zł PARAGONY 1 strona * część wydatków już została ww. stąd różnica
75,61 zł PARAGONY 2 strona * część wydatków już została ww. stąd różnica
79.16zł PARAGONY 3 strona
315.63zł Paragony 4 strona

--------------------------------------------------------------
SUMA = 1629.96zł

Wpłaty(do dziś, 11.08.2010) :

50zł - na Jumi
50zł - Hugo DS
130zł - Hoga&Gaga , Poker71
280zł - Marea , bazarki
100zł - Ivo&Igo , mpacz
200zł - Hoga&Gaga , Poker71
100zł - Ivo&Igo , mpacz
20zł - wanilia , bazarek
4zł - iweta , bazarek
14zł - krynia08 , bazarek
10zł - Mrata , bazarek
20zł - dorot , bazarek
20zł - ipsi, ,bazarek
100zł - Marea od Evalla
80zł-Marea od Taizu
------------------------------------------
SUMA=1178zł

SALDO = -451.96

To chwilę obecną stan moich finansów...
Koszt antybiotyków ...cóż moje 3 koty też z nich korzystały, co prawda tylko 2 x dziennie, ale jednak ... nie wiem czy mam odjąć 1/3 ceny za antybiotyki?
:)jakby ktoś usiłował się doliczyć wszystkiego wyjdzie mu zaaaa dużo , ponieważ w fakturach z zooplusa są jeszcze rzeczy dla moich kotów,których do rozliczeń nie dodawałam.
Ostatnio edytowano Czw sie 12, 2010 10:26 przez seja, łącznie edytowano 1 raz

seja

[poprzednia][następna]