Kuter w ds/Mizianka SZUKA domu/Bułek choruje/minęło 6mies :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 23, 2010 22:46 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

:ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro lut 24, 2010 12:11 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

Pokazujemy się

Kaprys2004

Post » Śro lut 24, 2010 17:49 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

Dzięki jhet :D miałam wczoraj 2 telefony.
Jedna pani bardzo chętna na Bułka, wzruszyło ją jego kalectwo. Tyko: uświadomiłam jej, ze to zywiołowy kot (a tam mała wystraszona rezydentka), a poza tym ona się przeprowadza do domu z ogrodem, powiedziałam, ze jeśli obieca, że zbuduje woilerę z chęcią porozmawiam, ale nie o Bułku. On nie moze biegac na zewnątrz, miał rany na kikutkach... Pani bardzo sympatyczna, miała się odezwać, zobaczymy.
Drugi byl sms z pytaniem o kuwetkowość Bułka i czy są oddawani z 'oprzyrządowaniem'. Potem ta pani zadzoniła do mnie z pytaniem kiedy moze przyjechać po kotki, bo ma samochód... Powiedzialam, ze tak to nie działa :lol: Porozmawiałyśmy trochę, panią przestraszyła perspektywa kupowania RC, ponieważ jest drogi. Umówiłyśmy się na kontkat telefoniczny w piątek, myślę, ze w jej sytuacji branie 2 kotów (czyli byłoby razem 3) nie jest dobrym rozwiązaniem, zachęcę ją do odwiedzenia Palucha. Myślę, ze moze być w miarę dobrym domem, trzeba by tylko więcej jej opowiedziec o opiece nad kotem.... natomiast chłopaków nie mogę oddać do domu z kitikatem i podrobami - oni muszą być dobrze zywieni, choćby z uwagi na ich wyniki krwi. Natomiast sądzę, ze dla kota ze schroniska, ktory jest w dobrej kondycji, taka karma będzie lepsza od tego, co dostaje... zresztą, obiecałam pokazac pani jak kupic tańszą i lepszą karmę.

Wczoraj było uroczyste pozimowe otwarcie balkonu... i chyba żle zrobiłam. Kuter oszalał -wył i szalał. Potem, gdy drzwi byly zamknięte, próbował przejśc przez szybę. On był kiedyś na dworzu, pewnie sobie przypomniał :( Moze byłby szczęśliwszy z domem z ogrodem, tylko.... z jego temperamentem i 'wszędziewłażeniem' - ile by pożył? :(

W ogóle bardzo go roznosi, bardzo.... jeszcze nie widziałam tak dużej dawki energii w tak małym kotku.

Od poniedziałku mam w domu 5 kotów, i padam na pysk..... nie dają mi spać :? Za dużo jak na 1 pokój i ślepą rezydentkę...

Dziś rano po raz pierwszy dałam klapsa Kuterowi :oops: - strasznie dokuczał Zoe, strasznie. Snieguła z takimi zaczepkami sobie świetnie radzi, ale Zoe się boi. Rano jest najgorzej - roznosi go po prostu. w ogóle Zoe ma przerypane - Bułek tez ja coraz śmielej zaczepia, a ona go nie znosi.....
Potrzebny domek dla braci.... jeśli znajdzie się dobry dom dla samego Kuterka - oddam go bez wahania. On potrzebuje przede wszystkim przestrzeni i towarzystwa...

I jeszcze jedno - dziś minęły 2 miesiące....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro lut 24, 2010 18:40 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

właśnie dostałam informację od domku ktory był zainteresowany braćmi, ze zrezygnował....
a pani, ktora miała do mnie wczoraj napisać nie napisała....
:(

Never

Post » Śro lut 24, 2010 21:20 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

Ja myślę, że to dobry zwiastun i należy mieć nadzieję. Wpaniale, że tak dbasz, by dobrać odpowiedni domek. Zobaczysz, że domek się znajdzie! Bądź dzielna! :1luvu:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Śro lut 24, 2010 23:38 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

Kciukam z nadzieją

Kaprys2004

Post » Czw lut 25, 2010 10:25 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

No niestety nic..... były 2 telefony i na tym się skończyło :( Kuterek niestety uparł się na Zoe, pewnie dlatego, ze nie jest jeszcze wysterylizowana, albo bo jest mała... Snieguły nie zaczepia, tzn. zaczepiał, ale parę razy został unieruchomiony w jej łapach i zadne krzyki nie pomogły, bo Snieguła nie słyszy :twisted:
Kuterek dostaje jednak najbardziej w kość od Bułka, i wtedy to on się drze, a ja za bardzo tym się nie przejmuję.... Bo oni się tłuką i gryzą, ale za chwilę przytulają i myją. wcoraj Bułcio mył Kuterekowi stopy, a Kuterek był wniebowzięty. Dlatego fajnie by było, gdyby znależli razem dom. Ale sam Kuterek tez jest do wydania - Bułcio w razie czego dobrze dogaduje się też ze Sniegułą - dziś spali razem objęci.
Kuterek jest najbardziej uczuciowym z moich kotów - wdrapuje się na człowieka, przytula, ociera, myje, czeszcze.... nie wiem, czemu nikt go nie chce... :( Fakt, potrzebuje trafić do domku, gdzie będzie się miał z kim bawić...

Never

Post » Czw lut 25, 2010 11:37 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

Cudo nie kot :1luvu:

Kaprys2004

Post » Czw lut 25, 2010 11:52 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

Never pisze:No niestety nic..... były 2 telefony i na tym się skończyło :( Kuterek niestety uparł się na Zoe, pewnie dlatego, ze nie jest jeszcze wysterylizowana, albo bo jest mała... Snieguły nie zaczepia, tzn. zaczepiał, ale parę razy został unieruchomiony w jej łapach i zadne krzyki nie pomogły, bo Snieguła nie słyszy :twisted:
Kuterek dostaje jednak najbardziej w kość od Bułka, i wtedy to on się drze, a ja za bardzo tym się nie przejmuję.... Bo oni się tłuką i gryzą, ale za chwilę przytulają i myją. wcoraj Bułcio mył Kuterekowi stopy, a Kuterek był wniebowzięty. Dlatego fajnie by było, gdyby znależli razem dom. Ale sam Kuterek tez jest do wydania - Bułcio w razie czego dobrze dogaduje się też ze Sniegułą - dziś spali razem objęci.
Kuterek jest najbardziej uczuciowym z moich kotów - wdrapuje się na człowieka, przytula, ociera, myje, czeszcze.... nie wiem, czemu nikt go nie chce... :( Fakt, potrzebuje trafić do domku, gdzie będzie się miał z kim bawić...

my czekamy na wizyty w weekend albo po niedzieli :D :D :D i trzymamy kciuki!!! teraz z nami kontakty utrudnione, bo pracujemy jak opętani, ale jesteśmy i zyjemy!

CatherineTheGreat

Od: Wto lis 25, 2008 9:58

Post » Pt lut 26, 2010 9:10 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

melduję, ze otrzymaliśmy od cioci Iwony próbkę Royal Calm, Kuter się włamał do mojej torby zanim ją wyjęlam, rozerwał torebkę i zaczął jeść, potem Bułek, Zoe tez trochę. Opchnęli 1/4 zapasów 8O Na razie nic, ale to za krótko...
Kuter jak zwykle w sowim zywiole, lata po całym mieszkaniu i bulgocze 8)
Bułek próbował się bawić z Mizianką - nowym 'nabytkiem', czyli kotką ktorą znalazłam swego czasu pod Paluchem.

Never

Post » Pt lut 26, 2010 10:13 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

Ach ten Kuterek - facet cudowny :1luvu:

Kaprys2004

Post » Pt lut 26, 2010 12:28 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

Kaprys2004 pisze:Ach ten Kuterek - facet cudowny :1luvu:

Pamiętaj, u mnie z kotami: mówisz - masz 8)
W sb na 12 będę na Zytniej - to tak gdybyś chciała odebrać pewne futro. na forum juz mnie nie będzie do nd, więc zadzwoń jakby co

Never

Post » Pt lut 26, 2010 13:45 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

Wiem, wiem, mówię-mam :lol:

Postaram się z Tobą zgrać. Ale co mi wyjdzie to nie wiem..

Kaprys2004

Post » Sob lut 27, 2010 10:37 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

Zaglądamy...
czytamy...
Tak ładnie piszesz o koteczkach... :1luvu:
Trochę rzadziej bywamy na miau... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob lut 27, 2010 14:39 Re: POTRZEBNY DS DLA BRACI pieniądze na spłatę długu za bezłapki

O ładnych i miłych kotkach tak się właśnie pisze :D

Kaprys2004

[poprzednia][następna]