KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 03, 2010 21:11 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

Gibutkowa pisze:Ja się już pogubiłam... :oops: :roll:

Reasumując,mamy tak:
1. Kotki spod NFZ sztuk 2
2. Kotek z Dawida
3. Czernulka wycofana
4. Dwójka z wątku Kruszynowego

o kotkach z wątku Kruszynowego nic mi nie wiadomo, sytuacja Wycofanej Czrnej Diabolo poprawiła się nieco - kota zaczęła coś tam skubać do jedzenia... najpilniejsze to kotek z Dawida a konkretnie ul. Ciepła 8, i dwie kotki pod NFZ ale niestety nie ma dla nich dt i przede wszystkim nie ma kto złapac kotków :( największy problem że trzeba złapać dwa na raz

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw lut 04, 2010 14:40 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

dagmara-olga pisze:kto pomoże jessi74 z transportem karmy? Bo jessi74 teraz niestety ...o tak wygląda Obrazek

Karmę wezmę dla p. Zosi, tylko 11, bo w Tozie karma jest rozdawana w drugim tygodniu, jedyny dzień kiedy p. Ani jest po południu to czwartek, a ja niestety tylko po południu 8)
A na dwie damy - te dzikie spod NFZ Hania czeka. Muszą być jednak zaszczepione, bo tam ostatnio zmarły dwa koty na białaczkę. I ten dom jest juz docelowy, wiem, że bedzie im tam dobrze :D
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Czw lut 04, 2010 19:59 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

jak tu znaleźć jeszcze kasę na szczepionki i testy ........

jessi74

Post » Czw lut 04, 2010 20:12 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

Jessi - kasa się zawsze znajdzie :) :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 04, 2010 20:17 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

Gibutkowa pisze:Jessi - kasa się zawsze znajdzie :) :ok:

w styczniu dużo nam pomogliście, ale też dużo poszło na leczenie, natasza ma zestawienia wydatków i napisze dokładnie- w końcu to ona jest księgową :mrgreen: ponad 500zł wydane na leki, bo pani dr Marszałek liczy nam tylko za leki i to jest po cenach bez marży :1luvu: :1luvu: bez pani dr Marszałek i bez Was nie udałoby się tyle zrobić :1luvu:
myślałam że w lutym będzie spokojniej .......
Ostatnio edytowano Czw lut 04, 2010 20:47 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Czw lut 04, 2010 20:41 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

mamucik pisze:Karmę wezmę dla p. Zosi, tylko 11, bo w Tozie karma jest rozdawana w drugim tygodniu, jedyny dzień kiedy p. Ani jest po południu to czwartek, a ja niestety tylko po południu 8)
A na dwie damy - te dzikie spod NFZ Hania czeka. Muszą być jednak zaszczepione, bo tam ostatnio zmarły dwa koty na białaczkę. I ten dom jest juz docelowy, wiem, że bedzie im tam dobrze :D

A ja właśnie wróciłam z "wycieczki". Trochę się wystraszyłam, bo przy NFZ była tylko jedna kotka - ta ze zdrowym ogonkiem. Była strasznie głodna, bo wczoraj nic nie dostały bidulki :( Ale dałam jej jeść za wczoraj i za dziś. W drodze powrotnej zajrzałam tam raz jeszcze i na szczęście czekała tym razem druga - ta bez ogonka. Głodna, bo oczywiście koleżanka poprzedniczka wyczyściła tackę do zera :) Zatem dałam i tej - podwójną porcję za dwa dni. Ale przyszedł też kocurek - śliczność - czarny z białymi skarpetami i krawatką. Rozmawiałam z Panią Zosią i powiedziała, że on już tam przychodził, tylko przez ostatnich kilka tygodni się nie pokazywał. No cóż... też dostał swoją porcyjkę. Ale wracając do tego, co powyżej, to sądzę, że te szczepionki może i dało by się załatwić, tylko, że kotki raczej nie będą w 100% zdrowe, a to trochę komplikuje sprawę. Będziemy próbować, byłoby super, gdyby kocie trafiły do domu...
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

Post » Czw lut 04, 2010 20:46 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

magda, plan mamy taki, żeby wytypować do przytuliska te dwie dzikusice od pani Zosi z łazienki, złapane uprzednio, wtedy zwolni się miejsce w łazience 8) i będzie można łapać te dwie ostatnie
myślę że musimy ustalić jakiś dzień kiedy zabierzemy obie kicie na konsultacje do naszego weta,

jessi74

Post » Czw lut 04, 2010 20:47 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

Słusznie, jestem za :)
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

Post » Czw lut 04, 2010 21:35 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

A ja trochę z innej bajki :wink: 8)

Obiecałam wstawić fotki mojej obecnej tymczaski, którą nazwaliśmy z moim TŻ - NIKI :lol:
Niki się nam rozkręca... jeszcze co prawda warczy i leje moich rezydentów, ale delikatnie więc jest ok :mrgreen:
Dzisiaj zrobiła postępy i zaczęła trochę się bawić z Suzi, więc może jednak polubi moje koty :twisted:
Wczoraj pokichiwała ale dzisiaj już nic nie zaobserwowałam, jak coś to będziemy interweniować :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw lut 04, 2010 21:41 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

a właśnie chciałam spytać jak tam Twoja Jadziunia :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

jessi74

Post » Czw lut 04, 2010 23:04 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

jessi74 pisze:a właśnie chciałam spytać jak tam Twoja Jadziunia :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

Jadziunia :x a kto to? :twisted:
Nie znam takiej 8)

Za to Niki bardzo dobrze.... właśnie odkurza parkiet własnym futrem :mrgreen: :spin2:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt lut 05, 2010 10:17 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Agness78 pisze:A ja trochę z innej bajki :wink: 8)

Obiecałam wstawić fotki mojej obecnej tymczaski, którą nazwaliśmy z moim TŻ - NIKI :lol:
Niki się nam rozkręca... jeszcze co prawda warczy i leje moich rezydentów, ale delikatnie więc jest ok :mrgreen:
Dzisiaj zrobiła postępy i zaczęła trochę się bawić z Suzi, więc może jednak polubi moje koty :twisted:
Wczoraj pokichiwała ale dzisiaj już nic nie zaobserwowałam, jak coś to będziemy interweniować :ok:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale puchate piekności :D
A nasza czarna Diabolo w klatce zaczyna wreszcie coś jeść ale tylko shebę z tyńczykiem i kiełbaski z Rossmana nic pozatym jej nie przechodzi przez gardło.
Dzieki Agness za klatkę, bardzo się przydaje, kotka jest w niej dużo spokojniejsza :ok:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt lut 05, 2010 10:41 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

jessi74 pisze:magda, plan mamy taki, żeby wytypować do przytuliska te dwie dzikusice od pani Zosi z łazienki, złapane uprzednio, wtedy zwolni się miejsce w łazience 8) i będzie można łapać te dwie ostatnie
myślę że musimy ustalić jakiś dzień kiedy zabierzemy obie kicie na konsultacje do naszego weta,

Słuchajcie dziewczęta :D , zrobicie, jak uznacie, ale tamte dwie kotki z tego co piszecie trzymają się razem. Dlatego była opcja, żeby to właśnie one pojechały do Hani, nie zaś dwa koty nie związane ze sobą. Rozumiem o co chodzi, że to problem zaszczepienia kotek, które są na ulicy i należy przyp-uszczać, że nie są zbyt zdrowe. Dzisiaj mam ciężki dzień, wejde w siec jutro, może cos mi przyjdzie do dłowy, ale jeśli damy są ze sobą związane, to to jedyna dla nich szansa, żeby trafiły razem do domu.
To ważne, żeby zaprzyjaźnione koty nie rozdzielać.
Pogadam też z Hanią, co zrobić, bo Hania zgodziła się na dwie zakumplowane damy :D, może coś wymyslimy :D
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Pt lut 05, 2010 10:58 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

mamucik pisze:
jessi74 pisze:magda, plan mamy taki, żeby wytypować do przytuliska te dwie dzikusice od pani Zosi z łazienki, złapane uprzednio, wtedy zwolni się miejsce w łazience 8) i będzie można łapać te dwie ostatnie

Słuchajcie dziewczęta :D , zrobicie, jak uznacie, ale tamte dwie kotki z tego co piszecie trzymają się razem. Dlatego była opcja, żeby to właśnie one pojechały do Hani, nie zaś dwa koty nie związane ze sobą. Rozumiem o co chodzi, że to problem zaszczepienia kotek, które są na ulicy i należy przyp-uszczać, że nie są zbyt zdrowe. Dzisiaj mam ciężki dzień, wejde w siec jutro, może cos mi przyjdzie do dłowy, ale jeśli damy są ze sobą związane, to to jedyna dla nich szansa, żeby trafiły razem do domu.
To ważne, żeby zaprzyjaźnione koty nie rozdzielać.
Pogadam też z Hanią, co zrobić, bo Hania zgodziła się na dwie zakumplowane damy :D, może coś wymyslimy :D

z tego co wiem, wszytkie z sześiu kotów z pod NFZ były ze sobą zaprzyjaźnione, te w łazience u pani Zosi to też koleżanki dzikuski.
Bardzo chciałabym te z ulicy dać do pani Hani, ale nie mamy ich gdzie przetrzymać po złapaniu, a na pewno są bardzo chore, nie wspomnę już o tym kto je złapie.

jessi74

Post » Pt lut 05, 2010 11:32 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

Gosiu, nie mam problemów ze wzrokiem :kotek:
Cały czas była mowa o tamtych kotach, stąd moje pytanie, nie złośliwe zresztą, szkoda, że tak zostało potraktowane.

mamucik

[poprzednia][następna]