K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 29, 2009 12:48

lutra pisze:czyli można liczyć z grubsza, że na wielopolu idzie worek dziennie? To by dawało 8 x 30,5 = 244,00 + koszty dowozu i czas.
3 worki pinio super kruszon nawet tego po 47, 5, dowóz za free, powinny według moich obserwacji starczyć spokojnie na miesiąc, moglibyśmy jeszcze kupić jakiś dezynfekator czy coś, do ustalenia.
Aga, czy myślisz, że warto spróbować?
Może udałoby się zaoszczędzić 100. W domu dodatkowo jest oszczędność worków, bo można wsypywać wprost do WC. Na wielopolu jakoś kiepsko to widzę, ale już na Kocimskiej owszem.

spróbujmy zakładając, że i osoby robiące porządki będą racjonalnie z niego korzystały i oczywiście jeżeli ktoś będzie wymieniał całość to da znać pozostałym

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon cze 29, 2009 12:51

Ja gwarantuję:
Benek Compact 10 kg schodził mi w trochę ponad tydzień (5, 5 kota). Kruszon starcza na miesiąc prawie i nie muszę mieć kup w workach tylko za każdym kupnięciem lub siknięciem wrzucam do toalety, nie muszę miec worków na te żwierkowe kupki itp.
Ja gwarantuję, że jest wychodzi taniej i jest lepszy, ekologiczny, polski, zielony...

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon cze 29, 2009 12:53

Hehe, jeszcze wymyślimy funkcję żwirkowego.
A tak serio, to przy tym drewniany nie robi się błoto, a jak się go dużo wsypie do kuwety, to śliczne kulki się formują. Można ustalić, że raz w tygodniu wymieniamy. A jak ktoś wymieni, bo konieczne, to zostawi kartkę.
Ok?
Kosma, czy wstrzymasz się z łapanką do czasu porządnego dezynfekowania?

lutra

Post » Pon cze 29, 2009 12:53

lutra pisze:Ja gwarantuję:
Benek Compact 10 kg schodził mi w trochę ponad tydzień (5, 5 kota). Kruszon starcza na miesiąc prawie i nie muszę mieć kup w workach tylko za każdym kupnięciem lub siknięciem wrzucam do toalety, nie muszę miec worków na te żwierkowe kupki itp.
Ja gwarantuję, że jest wychodzi taniej i jest lepszy, ekologiczny, polski, zielony...

czyli w razie czego mamy winnego :wink: a tak serio, serio, to BarbAnn bardzo zachwalała

Tweety

Post » Pon cze 29, 2009 12:55

Porto, Coco i Pico zaliczyły krakvet w sobotę, w niedzielę i gubałę w dniu dzisiejszym.. Coco i Pico zdrowiutkie.. Porto w sb i nd gorączkował 40st, dostawał przeciwgorączkowe i kroplówkę i wzmacniające.. dziś nie miał już gorączki, ale wciąż nie chce jeść i jak tylko może, to odpoczywa.. dostał dziś kroplówkę i wzmacniające.. ale czasami bawi się z siostrami, zwlaszcza jak te skaczą mu po głowie :twisted: jutro po południu zabieram Porto znów do gubały.. no chyba, że zacznie wymiotować i biegunkować, to wcześniej.. ale chyba się zbiera.. taką mam nadzieję..

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon cze 29, 2009 12:56

Zostawię na Wielopolu notatnik i pisadło do przekazywania niezwykle ważnych wieści dla innych odwiedzających. Kurtuazyjne pozdrowienia również mogą być :D

Tweety wpisz mnie również na niedzielę rano - tzn cały tydzień oprócz soboty.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon cze 29, 2009 13:04

Tweety pisze:
lutra pisze:Ja gwarantuję:

czyli w razie czego mamy winnego :wink: a tak serio, serio, to BarbAnn bardzo zachwalała

tak
przeszlam z betonitu na cbe jak mi reke urywalo od wynoszenia zwirku.Pozniej znalazlam polski odpowiednik w ludzkich pieniadzach.
Kruszon
nie zwykly pinio ale musi byc "zbrylajacy kruszon"
nawet jesli nie mozna tego spuszczac w toalecie-bo umowmy sie-przy ilosci wielopolskiej to na przepychacza i superkreta nie zarobi-to rece odpadac nie będą.
Problem moze byc z tolerancją-ponoć nie wszystkie koty lubią trocinki
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pon cze 29, 2009 13:14

Ja moim na początku mieszałam. Dosypywałam kruszona stopniowo i tylko Pasztet miał opory. U mnie ślicznie się spuszcza w toalecie. ale wybieram po jednej - dwóch kulkach, na bieżąco.

lutra

Post » Pon cze 29, 2009 13:18

mjs pisze:Zostawię na Wielopolu notatnik i pisadło do przekazywania niezwykle ważnych wieści dla innych odwiedzających. Kurtuazyjne pozdrowienia również mogą być :D

Tweety wpisz mnie również na niedzielę rano - tzn cały tydzień oprócz soboty.

wpisałam, dziękuję :1luvu:

Edit_f, nie dajcie się.

Tweety

Post » Pon cze 29, 2009 13:34

Tunisia pisze:animalię uzupełniłam (za wyjątkiem -na razie maluszków)
http://animalia.pl/ogloszenia.php?modul ... ia=0&woj=6

nie wiem tylko co z kontaktami w ogłoszeniach, na pierwszej stronie są tylko nicki DT, więc w sprawie m.in. esmy, kamy,leona,bercika, kleo podawałam namiary na Tweety

na przygarnijzwierzaka dorzuciłam kleo, mopika i lunę, na adopcjach org jeszcze czakaja na akceptację bo tam musi być wsztystko tiptop nawet nie mozna mieć w opisie słów typu "młodziutki" czy "pieszczoch" bo od razu wywala

na animalii nie widzę jeszcze mojej Fionki, Negrity i Kici z dorosłych

Tweety

Post » Pon cze 29, 2009 13:38

Dodałam dzis kolejnych 10 kotów na "moich" stronach.

Przy czym - jak wcześniej juz pisałam - strona

http://zwierzeta.hiperogloszenia.pl

nie bardzo się nadaje do takiego sposobu ogłaszania, bo można dodawać tylko dwa ogloszenia co 4 godziny. Dlatego proszę o wykreślenie tej strony (przynajmniej u mnie) i zastapienie jej inną.
Może być taka: www.ogloszenia.interpress.net.pl

Wydaje mi się, że jest dość fajna - w spisie na 1 stronie jej nie widzę.

Poza tym można mi dodać jeszcze strony:

www.adin.pl
www.petsy.pl

Dziękuję za uwagę :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon cze 29, 2009 13:45

kosma_shiva pisze:
Miuti pisze:
lutra pisze:
Zwirek znalazlam po tyle Super Pinio - żwirek drzewny - 35l 37.50zł przy zakupie powyzej 100 PLN dostawa gratis.

no to taniocha, myślę, że 3 worki na miesiąc by spokojnie starczyły na wielopolu.
Tweety, jak obecnie wychodziło ze żwirkiem? Znaczy, ile worków szło miesięcznie, ile wydawaliśmy?

Boże.. a ja bym się też mogła załapać?
Oczywiście nie gratis!

Miuti, tylko to ten drewniany, nie kruszon, ja nie zauwazylam.

Do tej pory kruszon to nadal najtanszy jest w sklepie raj dla psa i kota, czyli nic nowego.

Ja własnie lubię ten drzewny...
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon cze 29, 2009 13:54

mahob pisze:Dodałam dzis kolejnych 10 kotów na "moich" stronach.

nie bardzo się nadaje do takiego sposobu ogłaszania, bo można dodawać tylko dwa ogloszenia co 4 godziny. Dlatego proszę o wykreślenie tej strony (przynajmniej u mnie) i zastapienie jej inną.

www.adin.pl
www.petsy.pl

nikomu tych stron nie przypisano jak rozumiem

Tweety

Post » Pon cze 29, 2009 13:59

Tweety pisze:
mahob pisze:Dodałam dzis kolejnych 10 kotów na "moich" stronach.

www.adin.pl
www.petsy.pl

nikomu tych stron nie przypisano jak rozumiem

Z tego co widziałam na pierwszej stronie to nie.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon cze 29, 2009 14:00

już dopisuję, zmieniam. EDIT: Petys robi kitkowa, ale ona może od połowy lipca dopiero, bo wtedy mieć będzie dostęp non stop do sieci. MAHOB piszę prv.
Aga, czy Pani doktor do wielopolowanie będzie mieć coś na odrobaczenie?
PS
Do nie napisać serwis ogłoszeniowy ćwirek.
też dodam tę stronę.
Jeśli ktoś jeszcze chciałby dobrać strony, to aktualna lista wolnych będzie na 43 stronie wątku.

lutra

[poprzednia][następna]