KRK-Puchatkowo-zostawiony na parkingu cz-b pers szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 21, 2010 9:28 Re: KRK-Puchatkowo-niebieskooki kremowy Ramzes

markopolo00 pisze:Ramzes w nowym domku
ma do towarzystwa malutką psinkę i starszą koteczkę
Ramzes wszedł na ręce wtulił się i polizał nowa dużą
sam się wkupił mieszkanie zwiedził i jak basza leży na środku wersalki
teraz czekamy na zdjęcia
:lol:

Ale jesteś szybki. To któryś z domków co chciały Rudzika?

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Śro kwi 21, 2010 12:47 Re: KRK-Puchatkowo-niebieskooki kremowy Ramzes w DS

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z199879374

markopolo00 to jest ta kicia o której Ci dzisiaj mówiłam. Napisałam maila. Czekam na odpowiedź. Jak będą chcieli oddać to kicia jest Twoja.

Pieczarka

Post » Śro kwi 21, 2010 12:49 Re: KRK-Puchatkowo-niebieskooki kremowy Ramzes w DS

Pieczarka pisze:http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-pers-kotka-oddam-w-dobre-rece-W0QQAdIdZ199879374

markopolo00 to jest ta kicia o której Ci dzisiaj mówiłam. Napisałam maila. Czekam na odpowiedź. Jak będą chcieli oddać to kicia jest Twoja.

ta pani ma odpieluszkowe zapalenie mozgu
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro kwi 21, 2010 13:00 Re: KRK-Puchatkowo-niebieskooki kremowy Ramzes w DS

BarbAnn pisze:
Pieczarka pisze:http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-pers-kotka-oddam-w-dobre-rece-W0QQAdIdZ199879374

ta pani ma odpieluszkowe zapalenie mozgu

Najbardziej martwię się żeby nie trafiła do rozmnażania.

Pieczarka

Post » Śro kwi 21, 2010 16:31 Re: KRK-Puchatkowo-niebieskooki kremowy Ramzes

Pieczarka pisze:
markopolo00 pisze:Ramzes w nowym domku
ma do towarzystwa malutką psinkę i starszą koteczkę
Ramzes wszedł na ręce wtulił się i polizał nowa dużą
sam się wkupił mieszkanie zwiedził i jak basza leży na środku wersalki
teraz czekamy na zdjęcia

Ale jesteś szybki. To któryś z domków co chciały Rudzika?

Nie pani go wypatrzyła na allegro i prawdę mówiąc znosiła jajko
dzwoniła do mnie cztery razy czy już jadę do niej czy może przyjechać po niego
i w ogóle dlaczego on jest jeszcze na allegro skoro ona sobie go wypatrzyła
i się w min zakochała ,musi go mieć natychmiast bo to ten wymarzony itp.
Cóż było robić trzeba było zawieść kota i adoptować pani zgodziła się
na wszystko byle dostała niebieskookiego prawie co dziennie dzwoni i
zdaje relacje jaki to kot inteligentny i wszystko wie zapomniała mu
pokazać gdzie jest kuweta a kotek sam ją znalazł i zostawił jej niespodziankę
z czego była bardzo zadowolona , pani twierdzi że bardzo lubi parówki
i inne ludzkie przysmaki , u mnie też nie przepadał za kocim jadłem
wolał to co ja miałem na talerzu lub pies w misce zresztą to był jeden
z niewielu kotów który lubił suchy chleb , kasze ,ryż prawdopodobnie tak
był karmiony i dlatego nie przepada za puszkami i suchym
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro kwi 21, 2010 16:38 Re: KRK-Puchatkowo-niebieskooki kremowy Ramzes w DS

Uwielbiam takie domki. Może kiedyś wyśle zdjęcie jak mu odrośnie u futerko.

Pieczarka

Post » Czw kwi 22, 2010 16:13 Re: KRK-Puchatkowo-niebieskooki kremowy Ramzes

markopolo00 pisze: pani zgodziła się
na wszystko byle dostała niebieskookiego

... mam nadzieję, ze kolor oczu nie był jedynym powodem, dla którego tak bardzo chciała go mieć :roll: :twisted:
Bardzo bym chciała zobaczyć zdjęcia tego księciunia jak już dojdzie do siebie i obrośnie futerkiem :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw kwi 22, 2010 17:34 Re: KRK-Puchatkowo-niebieskooki kremowy Ramzes

sisay pisze:
markopolo00 pisze: pani zgodziła się
na wszystko byle dostała niebieskookiego

... mam nadzieję, ze kolor oczu nie był jedynym powodem, dla którego tak bardzo chciała go mieć :roll: :twisted:
Bardzo bym chciała zobaczyć zdjęcia tego księciunia jak już dojdzie do siebie i obrośnie futerkiem :D

Wiesz co... Czasem kot musi mieć to coś co spowoduje że ten albo żaden. Może to być jego "sytuacja życiowa", może być jakiś szczegół urody. Daleko nie szukać - adoptowałam Hino bo była ruda i długowłosa, a mnie się taki kot wymarzył. Miyuki była w "dwupaku" niejako, mimo lekkiego stresu czy sobie poradzę z pielęgnacją persowatego futra i opieką nad niesłyszącym zwierzakiem, uspokojona przez dziewczyny bardziej doświadczone, zdecydowałam się i na Miyuki. Czyli jakby na to nie patrzeć wylądowały u mnie dwa koty tylko dlatego że jeden z nich był rudy i kudłaty. :evil: No i kocham te mordy wredne. Koszmary, tyrany, satrapy... :twisted:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw kwi 22, 2010 19:47 Re: KRK-Puchatkowo-niebieskooki kremowy Ramzes w DS

No kochasz 8) ale między miłością a zauroczeniem jest różnica, a to drugie może szybko minąć, jak się okaże ze kot nie tylko z oczu czy futra się składa...
takie tylko luźne uwagi na temat, który chyba wszyscy tu dobrze znamy :oops: może jakaś malutka gorycz przeze mnie przemawia, bo po cichu ostrzyłam sobie ząbki na tego pięknisia :oops: :wink:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw kwi 22, 2010 20:19 Re: KRK-Puchatkowo-puchaty mega przytulak - szylkrecia szuka DS

Brendzia jest gotowa do adopcji. Przez weekend zrobię jej ogłoszenia. Koty toleruje ale zdecydowanie woli psie towarzystwo. Najlepiej czuje się jak ma człowieka na wyłączność. U mnie najgorzej jest wieczorem bo następuje walka o miejsce na poduszce. Brenda uwielbia spać przy głowie. Jak inne koty przegoni to nic jej nie przeszkadza. Można się kręcić, wiercić, przesuwać kota, przykrywać kołdrą. Nic jej nie rusza. Ujawniła jej się jeszcze jedna cecha - gadatliwość. Chodzi i gada i patrzy i zagląda w oczy. Taka jest przy tym namolna.

Z czesaniem jest różnie. Grzbiet i front to mrucząco się czeszemy. Ogon, boczki i portki to tak nie za bardzo. Widać, że nie jest do pielegnacji przyzwyczajona.

Pieczarka

Post » Czw kwi 22, 2010 20:35 Re: KRK-Puchatkowo-puchaty mega przytulak - szylkrecia szuka DS

Sisay, masz rację.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pt kwi 23, 2010 19:15 Re: KRK-Puchatkowo-niebieskooki kremowy Ramzes w DS

sisay pisze::lol:
No kochasz 8) ale między miłością a zauroczeniem jest różnica, a to drugie może szybko minąć, jak się okaże ze kot nie tylko z oczu czy futra się składa...
takie tylko luźne uwagi na temat, który chyba wszyscy tu dobrze znamy :oops: może jakaś malutka gorycz przeze mnie przemawia, bo po cichu ostrzyłam sobie ząbki na tego pięknisia :oops: :wink:

Mnie zauroczyłą Perłą ( chociaz jak patrzę na jej zdjęcia z tamtego okresu, to zachodze w głowę, czym :mrgreen: ). Zadzwoniłam, wsiadłam w pociąg i pojechałam do tarnowskiego schroniska ( do dziś się we mnie gotuje, jak sobie przypomnę, że poprosili o dobrowolną opłatę. Odmówiłam, ale zanim dojechałam z nią do domu zostawiłam ponad 100 zł u weta-dla niezorientowanych wstawię później zdjęcia-dorosły kot ważył 1 kg). To już chyba trzy lata i zauroczenie nie minęło.
Sisay, jak jakiś kot Cie naprawdę zauroczy, to staniesz na głowie i go dostaniesz.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt kwi 23, 2010 19:24 Re: KRK-Puchatkowo-puchaty mega przytulak - szylkrecia szuka DS

Tosza pisze:Mnie zauroczyłą Perłą ( chociaz jak patrzę na jej zdjęcia z tamtego okresu, to zachodze w głowę, czym :mrgreen: ).

Pamiętam jak ją nazywałaś najbrzydszym kotem forum. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt kwi 23, 2010 19:49 Re: KRK-Puchatkowo-puchaty mega przytulak - szylkrecia szuka DS

MariaD pisze:
Tosza pisze:Mnie zauroczyłą Perłą ( chociaz jak patrzę na jej zdjęcia z tamtego okresu, to zachodze w głowę, czym :mrgreen: ).

A pamiętasz tylko to stwierdzenie, czy zdjęcia również? :mrgreen:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt kwi 23, 2010 20:18 Re: KRK-Puchatkowo-puchaty mega przytulak - szylkrecia szuka DS

Tosza pisze:
MariaD pisze:

A pamiętasz tylko to stwierdzenie, czy zdjęcia również? :mrgreen:

Ja widziałam zdjęcia w miesięczniku KOT. Wstawiaj foty dla przypomnienia.

Pieczarka

[poprzednia][następna]