poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 19, 2009 7:17 Re: poznajmy sie...:)

Krówki są śliczne :) Witamy :!:

munabrava

Od: Śro kwi 15, 2009 10:09

Post » Pon paź 19, 2009 9:44 Re: poznajmy sie...:)

Witam, aktywnie jestem na forum od miesiąca. Od pięciu lat prowadzę malutki dom tymczasowy dla kotów. Mam nieustannie od lat 9 jedną koteczkę Łapkę. To oczywiście najmądrzejsza kotka świata. Chociaż nie podziela ona mojej pasji do kotów, o nie.

Obrazek
Oto Łapka, zdjęcie aktualne.

Obecnie mam dwa tymczasowe kotki.

Obrazek

Filutka, kotka o bardzo silnej osobowości i pewna siebie, co widać po tym, jak śpi.

Obrazek

Mrusia, miniaturkowa kocinka o złotym serduszku, ale spryciulka, z Filutką sobie radzi.

A to niektóre kotki, które gościły u mnie, a teraz są w swoich domach.

Obrazek

Oto Leo, w czerwcu zawiozłam go do domu stałego pod Poznań.

Obrazek

Maniusia, mieszka teraz w Otwocku.

Obrazek

Agatka, koteczka z zakręconym ogonkiem, mieszka z dwiema miłymi dziewczynkami.

Obrazek

Migdałek, o mało przez niego nie osiwiałam, zaburzony kotek z ADHD, od dwóch lat w nowym domu, podobno mocno się uspokoił.

Obrazek

Pippi, koteczka, która miała 4 miesiące i ważyła 36 dag, kiedy ją znalazła moja koleżanka. Pippi szybko doszła do siebie. Pan doktor powiedział, że jest w niej ogromna wola życia. To prawda i inne wspaniałe cechy, dlatego otrzymała imie na cześć Pippi "Lansztrunk" Jak widać po swojej chorobie, koteczka osiwiała, teraz znowu jest czarna.

Obrazek

Misio parkingowy, wesoły łobuziak, obecnie mieszka w Wesołej (nomen omen)
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pon paź 19, 2009 20:26 Re: poznajmy sie...:)

Dobry Wieczór ;) a więc i ja się przedstawie ;) Mam na imie Kasia i mieszkam obecnie w Gdańsku i oczywiście jestem posiadaczką 2 kotów ;)

Bąbel:Obrazek

Tajger: Obrazek
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Od: Pt paź 16, 2009 19:17

Post » Wto paź 20, 2009 7:05 Re: poznajmy sie...:)

Witamy nowe Ciocie forumowych ogonków :D
Koteczki na zdjęciach :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto paź 20, 2009 7:41 Re: poznajmy sie...:)

Dzien doberek ;D ale paskudna dzis pogoda ;/
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Post » Wto paź 20, 2009 7:46 Re: poznajmy sie...:)

Wstrętna :/ Agresor na drodze mi się włączył, bo jakiś koleś jechał 30 km/h tam, gdzie jest ograniczenie do 70 :evil: grrrrrrr!

Natomiast z radością witamy nowych Kociastych :)

munabrava

Od: Śro kwi 15, 2009 10:09

Post » Wto paź 20, 2009 7:48 Re: poznajmy sie...:)

Zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce ;D a jeszcze do pracy trza isc ;/
Obrazek

Kasiullka

Post » Wto paź 20, 2009 16:48 Re: poznajmy sie...:)

Ja się też przedstawię, mam na imię Bożena.
Mam 4 koty
Pierwszy był Sisi (jedyny kocur)
Obrazek
Następnie była Gabi (kotna kotka, sama weszła mi do auta)
Obrazek
Gabrynia urodziła
pierwsza była Duffy
Obrazek
druga była Ola
Obrazek
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Wto paź 20, 2009 20:50 Re: poznajmy sie...:)

Kochani w jakiej części forum można pisać o kocio-psich problemach.Jest tak.Mam dorosłego kocurka ,przygarnęliśmy małą koteczkę i jest pies,dorosły kundelek.Pies żyje w nienagannych stosunkach z dorosłym kotem.Nigdy niebyło spięć ,ani awantur.Mała kotka jest u nas 6 dni.Pies pogonił ją kilka razy.Było to w momentach kiedy jest ona najbardziej ruchliwa.Wiem natura psa i instynkt łowcy.Został za to surowo ukarany.Kicia się przestraszyła ale tylko na chwilkę.Kiedy pies zachowuje się grzecznie wobec kotki dostaje nagrodę i dużo pochwał i głaskania.Ona go toleruje,tylko troszkę prycha.Czy jest szansa na poprawne stosunki między Ciapikiem i nowym domownikiem.Kocur i piesek są po kastracji.Czy surowa kara w takim momencie jest właściwa,czy nie zrazi się piesek do koteczki.Surowa bura i odesłanie na miejsce.Pozdrawiam wszystkich.I witam jeszcze raz. :)

magdatoma

Od: Wto paź 20, 2009 19:37

Post » Wto paź 20, 2009 20:54 Re: poznajmy sie...:)

Magdatoma, to jest problem o który możesz spytać w swoim nowym wątku. Napisz w tytule, o co chodzi i na pewno wiele osób Ci odpowie z własnego doświadczenia, jak dołączyć nowego domownika do stada. Wątek załóż na Kotach.
Obrazek

mimbla64

Post » Śro paź 21, 2009 11:57 Re: poznajmy sie...:)

Kocham koty,te na zdjęciach są cudne.Sama kocia radość życia.Przyznacie jednak ,że najpiękniej nasze stworki wychodzą na zdjęciach w plenerze. :D

magdatoma

Post » Pon paź 26, 2009 21:28 Re: poznajmy sie...:)

Witam wszystkich forumowiczów . Na imię mam Magdalena ,mieszkam w Gdańsku ,mam 27 lat, lubie zwierzęta i bardzo interesuję się kotami ,szczególnie jedną wyjątkową rasą ... rosyjski niebieski. Przypadkowo znalazłam to forum i bardzo przypadło mi do gustu z racji wielu interesujących tematów.
Niebieski rosyjski to moje marzenie ... Może w końcu znajdę swoje kocie szczęście... Magda.

Sparrow (kotpirat)

Od: Pon paź 26, 2009 19:23

Post » Pon paź 26, 2009 22:19 Re: poznajmy sie...:)

Magdo, a dlaczego rosyjski niebieski, to taka wyjątkowa rasa. Pytam, bo nie wiem. :D
Obrazek

mimbla64

Post » Pon paź 26, 2009 22:48 Re: poznajmy sie...:)

[quote="Sparrow (kotpirat)"]Witam wszystkich forumowiczów . Na imię mam Magdalena ,mieszkam w Gdańsku ,mam 27 lat, lubie zwierzęta i bardzo interesuję się kotami ,szczególnie jedną wyjątkową rasą ... rosyjski niebieski. Przypadkowo znalazłam to forum i bardzo przypadło mi do gustu z racji wielu interesujących tematów. [/quoMoja imienniczko,a nie lepiej dachowca,są do wyboru do koloru.Pod kolor tapicerki w domu można dobrać.Powiedziałam ,że nigdy niekupię kota ani psa ,do puki tyle nieszczęść jest w schroniskach i na ulicach.Mam dwa koty znajdki.serce wzięła bym jeszcze,ale finanse i metraż mówią stop. :kotek:

magdatoma

Post » Pon paź 26, 2009 22:53 Re: poznajmy sie...:)

Jutro czeka mnie wizyta u weta.Starszy kot ma prawdopodobnie zapalenie krtani.Zamilkł,krztusi się śliną i nic poza tym.Najważniejsze ,że uleczalne.Kochamy go bardzo.Małą kicię bardzo lubimy...i z czasem tak samo pokochamy.Miłość rośnie razem z kotem :1luvu: :D

magdatoma

[poprzednia][następna]