Biedronecki w domach :) Śliczna Gracja szuka swojego ludzia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 17, 2015 0:48 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sty 17, 2015 0:51 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OKI

Post » Sob sty 17, 2015 13:25 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Nie wiem, czy koty mają, ale też mi to do głowy przyszło :lol:
Z tym że ja u niej nie widzę ciąży urojonej, tylko urojone macierzyństwo :?

A Baśka śliczna, prawda?

OKI

Post » Sob sty 17, 2015 13:29 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Uwielbiam ten jej pychol taki okrągły, zdziwiony trochę, ale mądry. To sprytna baba jest :)

No i "kieszonkę" też ma lekką pod sobą... :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob sty 17, 2015 14:24 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

:love:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Sob sty 17, 2015 16:33 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Baśka prześliczna! :1luvu:
Wszystkie fotki fajne, a ten Groźny Kot-wow! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie sty 18, 2015 0:14 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Fajne mam kotki, nie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Szukają domków :twisted:

Przyszły w końcu taćkowe wyniki - a już się bałam, że awaria w labie jest na tyle poważna, że szlag trafił próbki :roll:
I profilaktycznie rozpatrywałam, kogo by tu ukatrupić w takim przypadku :twisted:
Ale wychodzi na to, że jeszcze pożyją :mrgreen:

Taćka, cyt. za wetem "ma tu wszystko" :oops:
"A ketony?"
".... nie, ketonów nie ma"
"Uuuufff, [kocham pana] panie doktorze!"
:ryk:
Strasznie się cieszę :lol:
Owo "wszystko" to świadczy o tym, że mamy zapalenie pęcherza i kryształy struwitowe. No i od groma cukru.
Z tym wszystkim sobie poradzimy jakoś ;)
Ale nie ma ketonów i to jest najważniejsze :)
Jest szansa, że taćkowy organizm dojdzie do siebie, może bez większych strat :)

A pani dr "po co to pani" to ja pokażę te wyniki i powiem, żeby sobie sama wywnioskowała "po co mi to" :smokin:
Byłaby z niej całkiem niezła wetka, gdyby nie głupi upór :evil:

A Lakuś właśnie tu obok się zawinął w krewetkę i tylko chrapie nochalem przez sen :) I udeptuje powietrze :)
Jak go widzę takiego wyluzowanego, to mi od razu lepiej się robi na duszy :D :D :D
Ech... co ja bym dała, żeby zawsze tak było...

OKI

Post » Nie sty 18, 2015 13:01 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Taciulek dziś pierwszy dzień na insulinie.
Robimy krzywą cukrową.
Na razie, tfu-tfu, wygląda na to, że rano trafiłam w kota czym trzeba i gdzie trzeba ;)
Przy Taci skorupie to nie było takie oczywiste :twisted:
Ostatnio zapracowała na ksywkę Żółw :roll:

OKI

Post » Nie sty 18, 2015 13:09 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

A ja myślałam, że w zasadzie to igłą dziabie się kota i naciska tłoczek ... nie jest lekko :roll:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sty 18, 2015 13:17 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

U Taćki najpierw trzeba znaleźć kota w futrze.
Potem w kocie znaleźć cieńszą warstwę tłuszczu, żeby insulinówka dotarła pod skórę :roll:
Już nie mówiąc o tym, że bez lupy to nabieranie tej kropelki jest raczej na wyczucie.
Lupa przyjdzie w tygodniu dopiero :roll:

OKI

Post » Pon sty 19, 2015 21:47 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Taciunia, ech Taciunia...
Bardzo fajny kotek, dopóki nie choruje...
Już wiemy, że insuliny nie lubimy - po porannym zastrzyku łapy mam jak po dzikunie :roll:
Wieczorem poszło gładko, więc mam obawy, czy nie nafaszerowałam jakiegoś kołtuna :|
Antybiotyk na pęcherz jakoś łyknęła. Dziś :roll: Zobaczymy, co powie jutro :roll:
Pod ogonem ma łajno, ale zrobić sobie z tym nic nie pozwala :roll:
Największe dredy wydłubałam, dziś usiłowałam podstrzyc te mniejsze nożyczkami, ale panienka sobie nie życzy :x
Gryzie, cholera jedna :evil:
Wystrzygłam na ile się dało, jutro kolejne podejście.
Jak tam będzie miała taki syf, to zapalenie pęcherza możemy sobie leczyć do u... śmierci :?
O wymyciu tego tyłka nawet nie chcę myśleć.
Jeszcze mi życie miłe :mrgreen:
Na 16 lutego jest zapisana do dra Marcińskiego - jeśli nie znajdzie przeciwwskazań, to się będziemy na sanację paszczy umawiać.
Przy okazji zabiegu poproszę o wygolenie jej tego podogonia, skoro mam zakaz intensywnego odchudzania jej na razie :?
To jest naprawdę bardzo miły kotek, dopóki się 'godności' nie próbuje naruszać :twisted:

Zamówiłam dziś dla żółwika mokre żarcie (hyhyhy, już widzę, jak je sobie sama mogę zeżreć :roll: stado będzie zachwycone :twisted: ), karmnik godzinowy i osobistą butlę kocimiętki :mrgreen: Będziemy negocjować z Taciunią :201441

Druga triśka postanowiła być sobie na drugim końcu skali...
I to nie tylko wagowo i futrowo - ta dla odmiany w ogóle nie ma podszerstka, nie wiem, jak ona sobie zimę wyobrażała przeżyć :roll:
Za to wpakowała się dziś na lakusiową poduchę z prądem (nowy patent na oswajanie) i zażyczyła głaskania.
Do tego stopnia, że jak podeszła Czarcik, to została pogoniona 8O
Wprawdzie głaskanie jeszcze na długość ręki, ale tak się rozanieliła, że mało nie zleciała z łóżka ;)
Jedyne tabu to drapanie nad ogonem - głaskać można, nawet dużo, ale za drapanie jest kęsim :mrgreen:
Za to uszy to jej można pourywać :roll: I udusić smyraniem po gardle :roll:
Dzikun jak się paczy :lol:

Reszta kotków jakoś się turla.
A niektóre nawet rozpychają - jak Kulokot :?
Ona już jest nawet od Babci gorsza :roll:
Bo wiadomo, jak się Babcia ułoży na człowieku, to człowiek ma się nie ruszać, żeby Babci było wygodnie.
Jak się człowiek ruszy, to Babcia go zbluzga, strzeli focha i idzie sobie stąd :?
Kulokot robi prawie to samo... bez ostatniego elementu... :roll:
Kulokot bluzga, strzela focha i rozpycha się jeszcze bardziej :twisted:
Niech ją ktoś ode mnie zabierze! :placz:

OKI

Post » Pon sty 19, 2015 21:51 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

No jak sobie wyobrażała przeżyć zimę? Na poduszce z prądem, no a gdzie :?:
Taciunia kochana rozumiem nie sięga se sama do zadu i innym nie daje?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon sty 19, 2015 21:58 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

Tak, dokładnie - sama nie sięga, a innym nie daje.
Za to już po całości utrzymuje higienę całego stada - myje wszystko, co na drapak nie ucieka :twisted:
Już nawet Baśkę i Brzdąca widziałam pucowanych :roll:
Laki się kiedyś przez nią zapalenia płuc nabawi :roll:
Czekam, aż się zabierze za syrnikowe kołtuny...

Nie wiem, gdzie ta błyskotliwa piękność chciała sobie ten prąd do poduszki podłączyć :roll:
Chyba że w jakiś akumulator zamierzała się wpiąć na dziko :twisted:

OKI

Post » Wto sty 20, 2015 9:45 Re: Biedronecki są w kropecki :) Kilka fotek od s.53 i Laki

OKI pisze:Za to już po całości utrzymuje higienę całego stada - myje wszystko, co na drapak nie ucieka :twisted:

:ryk: :ryk: :ryk:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

[poprzednia][następna]