ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 31, 2014 10:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lipcowa lista wsparcia

Jerzykówko dziekuję za odpowiedź. porblem w tym, że po tym Tobradexie oczko wydaje mi się bardziej zamglone i zaczerwieniona trochę jest 3 powieka. może jednak zasugerować wetowi włączenie czegoś jeszcze?

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Nie sie 03, 2014 11:17 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lipcowa lista wsparcia

lipcowa lista wsparcia

1.dwa kociaki dt dorcia44 i Aga spoza forum ObrazekObrazek

wątek: viewtopic.php?f=1&t=163174&start=90
-leczenie /okulista

Żuczek Obrazek białaczkowy kotek niedowidzący, pozostał po zmarłej - objęty specjalnym patronatem Klubu Ślepaczków w kwocie 60zł /miesiąc -dt Bożena z Wiśniewa

czy ktoś jeszcze? Jutro zamykamy listę lipcową
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Nie sie 03, 2014 16:35 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lipcowa lista wsparcia

Chory ślepaczek Puszek szuka opiekuna wirtualnego...
Puszka znalazłam jako małe kocie dziecko w ruinach starej drukarni. Został strasznie okaleczony, zły człowiek wydłubał mu oko, pobił go... Był oblepiony ropą i zeschłą krwią; samotny, cierpiący, z oczodołu wychodziła mu żywa tkanka... Uratowany w ostatniej chwili - przeżył, bo miał silną wolę życia mimo bólu. Jego siostrzyczka nie miała tego szczęścia, została zamęczona i zamordowana przez okrutnych ludzi...
Puszek cztery lata temu przeszedł ciężką operację wyszycia cewki moczowej, jest na drogiej diecie weterynaryjnej Royal Canin Urinary, pije wodę leczniczą i dostaje preparaty wspomagające pęcherz. Mam na utrzymaniu prawie 40 kotów - 9 swoich i psa, pozostałe to bezdomniaczki. Obecnie jestem w ciężkiej sytuacji, usilnie szukam pracy :cry: Bardzo proszę o pomoc dla Puszka, każda się przyda - adopcja wirtualna, jednorazowe wsparcie karmą leczniczą, nawet mała paczuszka dla Puszkinka się liczy...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
kicikicimiauhau

Post » Pon sie 04, 2014 16:37 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lipcowa lista wsparcia

Wczoraj stwierdziłyśmy ,że czas na pewne zmiany w Klubie Ślepaczkowym...
Pierwsza sprawa- wirtualny opiekun
Czasem bywają takie sytuacje, w jakiej jest Puszek i i jego opiekunka - dlatego zaproponowałam, abyśmy szukali także opiekunów wirtualnych dla kotków, które maja ds czy dt, jednak ze względu na stan zdrowia i sytuację domku, potrzebują wsparcia "bytowego" , nie zaś na sprawy okulistyczne. Niestety stan naszych małych finansów nie pozwala na pomoc cykliczną, założeniem Klubu i priorytetem jest ratowanie , w miarę możliwości, wzroku.
Wprowadzamy nowa formę pomocy - opiekuna wirtualnego - jesli jakiś kotek jest w takiej potrzebie, prosimy zgłaszać w takiej formie jak kicikicimiauhau ogłoszenie, na pewno zostanie zamieszczone na fb i naszej stronie www.

Druga sprawa to podniesienie kwoty dofinansowania na 200zł.
Ceny poszły w górę , w sytuacji gdy potrzebny jest zabieg to koszt 250zł zwykle jednego oczka, leczenie tańsze jest tylko trochę, zatem dotychczasowa kwota naprawdę zrobiła sie już symboliczna niemalże.

I sprawa trzecia- po raz pierwszy zebraliśmy kwotę pomocową w wysokości 984zł :!: :1luvu:
Kwota ta jest absolutnym rekordem od bardzo długiego czasu -bardzo, bardzo dziękujemy darczyńcom :1luvu:
Ponieważ wpłaty były celowe- dokładnie na te dwa małe kociaki, kwota dofinansowania już za lipiec będzie przyznana w wysokości 200zł na kotka.

dorciu44 pisze pw w tej sprawie

kicikicimiauhau ogłoszenie jak najszybciej wstawimy na stronkę i fb -prosimy tylko o powiadomienie jeśli opiekun się znajdzie- szczegóły , tj. forma , wysokość wsparcia jest sprawą domówienia pomiędzy domkiem a opiekunem wirtualnym. Beatko, poprosimy jeszcze o podanie kontaktu do Ciebie , aby w ogłoszeniu zamieścić.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Pon sie 04, 2014 18:26 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -lipcowa lista wsparcia

zapraszamy wszystkich do głosowania :D

viewtopic.php?f=1&t=163892&p=10706318#p10706318
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Wto sie 05, 2014 20:35 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zmiany i konkurs str.61

JESTESMY W PILNEJ POTRZEBIE :(
Obie dziewuszki moje sa w szpitaliku :(
Mała Daisy ma rzut na oczka,ale jakos dajemy rade,infekcja jednak jest spora i musi byc pod obserwacja i leczeniem.Nie chciałam ryzykować
Mała Shila ze smietnika niestety straciła dzisiaj oczko :cry: .Nagle w nocy zaczeła jej się gula powiekszac pod powieka górną i oczko pękło.Niestety oczko było zainfekowane od środka,nie moge w to uwierzyć :( taka kruszynka jest tylko 1,20 wazy :cry: Jako,że od razu jak jej pekło oczko podałam jej leki w domu p.zapalne i p.bólowe,dlatego musza poczekac z operacją...
Zunio chory tez kłuje dostaje... :( Za leki Zuczka uregulowałam dzisiaj dług 90zł :(
Jeszcze troche to sfiksuje psychicznie...cały dom"zdechlaków "mam teraz,dwa nerkowe leja,jeden pecherzowy..i jeszcze maluszki :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sie 06, 2014 9:33 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zmiany i konkurs str.61

viewtopic.php?f=20&t=163925

bazarek z prześlicznym przemiękkim pluszakiem!!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sie 06, 2014 18:48 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zmiany i konkurs str.61

czarno-czarni pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=163925

bazarek z prześlicznym przemiękkim pluszakiem!!!!

z podziękowaniem od Ślepaczków :1luvu:

Zachęcamy do adopcji- utrzymanie zero złociszy, a tyle przytulania :wink:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Śro sie 06, 2014 18:52 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zmiany i konkurs str.61

BOZENAZWISNIEWA pisze:JESTESMY W PILNEJ POTRZEBIE :(
Mała Daisy ma rzut na oczka,ale jakos dajemy rade,infekcja jednak jest spora i musi byc pod obserwacja i leczeniem.Nie chciałam ryzykować
Mała Shila ze smietnika niestety straciła dzisiaj oczko :cry: .Nagle w nocy zaczeła jej się gula powiekszac pod powieka górną i oczko pękło.Niestety oczko było zainfekowane od środka,nie moge w to uwierzyć :( taka kruszynka jest tylko 1,20 wazy :cry: Jako,że od razu jak jej pekło oczko podałam jej leki w domu p.zapalne i p.bólowe,dlatego musza poczekac z operacją...
Zunio chory tez kłuje dostaje... :( Za leki Zuczka uregulowałam dzisiaj dług 90zł :(
Jeszcze troche to sfiksuje psychicznie...cały dom"zdechlaków "mam teraz,dwa nerkowe leja,jeden pecherzowy..i jeszcze maluszki :roll:

witaj, Bożenko, rozumiem,że chcesz na listę wsparcia zgłosić te mała koteczkę, Shilę? Ponieważ lista lipcowa zamknięta jest, wpiszemy ją na sierpień, poprosimy, jak zwykle o zdjęcia malutkiej i jaka formę chciałabyś wsparcia- zapłatę w lecznicy czy karmę?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Śro sie 06, 2014 20:45 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zmiany i konkurs str.61

Klub Ślepaczkowy pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:JESTESMY W PILNEJ POTRZEBIE :(

witaj, Bożenko, rozumiem,że chcesz na listę wsparcia zgłosić te mała koteczkę, Shilę? Ponieważ lista lipcowa zamknięta jest, wpiszemy ją na sierpień, poprosimy, jak zwykle o zdjęcia malutkiej i jaka formę chciałabyś wsparcia- zapłatę w lecznicy czy karmę?

Ja pzryjme kazda forme pomocy,moze byc i w formie karmy za kwote pzryznana.I tak musze zapłacic w lecznicy za dwie maluszki.
Niestety drugie oczko jest zainfekowane,kazałam ratowac nieżaleznie od kosztów. :oops: Maluszki musze odebrac w piatek wieczorem.To tez wymaga"gimnastyki"i fizycznej i finansowej,bo musże wrócic..taksówką :oops: .Nie mieszkam w mieście,a odległosc miedzy zajezdnia autobusów,a wetem to kilka km..w jedna strone pójde,ale nie dam rady wrócić z kontenerem...20 km nie dam rady wrócić piechotą :roll:
Obie koteczki sa leczone,ale Shilka ma niestety straszny rzut...masakra...o oczka drugiej walczymy,jest lepiej,ale oczy sa brzydkie,boje się i o nia..Daisy od chwili znalezienia jest chora,leczona,chuchana... :( Odstawiamy antybiotyk dzień/dwa i znowu to samo...Stała się agresywna do leczenia:gryzie,drapie,masakra :(
Obie dziewuszki sa ze soba bardzo związane,kochaja się tak,że dizsiaj doktorka mówiła,ze tak się chciały do siebie dostać,że gryzły sciane i prety od klatek...Dopiero jak zostały połaczone to się uspokoiły...
Tutaj jest watek zamknięty Daisy:
Tutaj zamknałam watek Daisy,bo sama do siebie pisałam,wiec to jest malutka z ulicy...
viewtopic.php?f=13&t=163073

Zdjęcia Shilii wrzuce jak meg 11 zdejma bana....a ja zrobie zdjęcia i je do meg wyslę na e-maila,nie wczesniej niz po15-tym...Shillaj est obiciem naszej karłowatej slepki:szarunia taka mała...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sie 08, 2014 8:05 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zmiany i konkurs str.61

Bardzo dziękuję za pomoc ,ogromną pomoc :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt sie 08, 2014 10:29 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zmiany i konkurs str.61

Stan drugiego oczka Shilli jest zły,koty zostaja jeszcze do jutra w szpitaliku. :( dzwoniła P.Doktor,ze mała ma co 2 godziny podawane krople i żel,wiec jest pod kontrola...Daisy oczka ma ładne,nadal kicha,ale poprawa u niej jest duza.
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sie 08, 2014 12:30 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zmiany i konkurs str.61

mnie sie nie wyświetla zawartosc strony...
wyskakuje komunikat Zawartość chwilowo niedostępna

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sie 08, 2014 12:51 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII -zmiany i konkurs str.61

alessandra pisze:

mnie sie nie wyświetla zawartosc strony...
wyskakuje komunikat Zawartość chwilowo niedostępna

nie wiem,może zaproś do znajomych Centrum Weterynaryjne Małych Zwierzat...dorcia44 i meg 11juztamsie "wpisały"pod fotka małej

ja tam wchodze pzrez tego linka,może to chwilowe było Ola
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]