Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 12, 2016 18:24 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

Fleur pisze:Ursus - półkot, półniedźwiedź. mógłby łowić ryby w jeziorze na Syberii:

Obrazek

Obrazek

i Mała Czarna, MC ;)
Obrazek

Bub
Obrazek

Papunia
Obrazek

Sporo "nowych twarzy"? Ursusa nie znam, nigdy nie widzialam... Nowy? Faktycznie kawal kota !! Widac, ze sluzy mu cmentarna "kuroniówka" :lol:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Nie lut 14, 2016 16:10 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

alysia pisze:
Fleur pisze:Ursus - półkot, półniedźwiedź. mógłby łowić ryby w jeziorze na Syberii:

Obrazek

Obrazek

i Mała Czarna, MC ;)
Obrazek

Bub
Obrazek

Papunia
Obrazek

Sporo "nowych twarzy"? Ursusa nie znam, nigdy nie widzialam... Nowy? Faktycznie kawal kota !! Widac, ze sluzy mu cmentarna "kuroniówka" :lol:

no, Ursus jest stosunkowo nowy, kastrowany w grudniu 2014. przy tej okazji tak pisała o nim szpitalna Ania:
miał dość konkretne wyposażenie :wink:
Poza tym było trochę kamienia do usunięcia, ale bez tragedii - zęby ma generalnie zdrowe i ładne. Niestety, problemem kotów z cmentarza są odsłaniające się szyjki - dwa zęby były moim zdaniem do usunięcia przez to. W końcu nie spytałam doktora ile zębów usunął, ale w porównaniu z innymi pacjentami z cmentarza to był naprawdę lajcik w tej paszczy.
Generalnie kot jak byk - po zębach widać, że młody. Waży prawie 5 kilo, dobrze odżywiony, sierść ładna i gęsta - wydaje się być w dobrej formie.

niestety, na wiosnę to się zmieniło o tyle, że zaczął strasznie rzęzić. i rzęzi do dziś :( wtedy też chyba było średnio z węchem. teraz może lepiej. ale poza tym nie widać po nim żadnych oznak chorobowych. ma ogromny apetyt i wygląda cudnie. niestety (lub, ze zględu na uroczość, na szczęście-) jest strasznie głupiutki :)

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Nie lut 14, 2016 22:16 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

Akurat :evil: głupiutki
A kto umie tak ładnie jeść łapką???
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie lut 14, 2016 22:18 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

A po czym rozpoznac, ze kot jest "glupiutki" ?

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Nie lut 14, 2016 23:42 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

alysia pisze:A po czym rozpoznac, ze kot jest "glupiutki" ?

po zachowaniu ;) ale i bystrość spojrzenia w jakimś stopniu jest zdradliwa ;P

bagheera pisze:Akurat :evil: głupiutki
A kto umie tak ładnie jeść łapką???

kto? Filcak, Sępik, Seledynka, Mumin, owszem Ursus i inne koty, które się od nich nauczyły ;)

Fleur

Post » Pon lut 15, 2016 17:06 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

Ale inne się nie nauczyły!!!
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Śro lut 17, 2016 4:00 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

fakt, że na wirusa jedzenia RĄCZKĄ szczególnie wrażliwe są szaraki, ale podpatrują i inne. próbował już Biały Policzek, Przytyłeńka [*], o ile mnie pamięć nie myli, to Ryszard także ;)

Fleur

Post » Śro lut 17, 2016 19:50 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

Z okazji DNIA KOTA dużo głaskań dla naszych kotków

bożenna13

Od: Wto paź 20, 2015 12:04

Post » Pt lut 19, 2016 0:59 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

W środę pokazało mi się całkiem sporo kotełów, więc się tu pochwalę.

Przy kościele miauczała Syrenka, oprócz niej był tam jeszcze ten buro-biały futrzak:
Obrazek

Przy bufecie nieomal uroniłam łezkę - dawno nie widziałam tylu sreberek na raz.
Obrazek

Czy to Buba tutaj?
Obrazek

A na małym cmentarzu był jego czarny mieszkaniec, ale już go nie straszyłam aparatem - trzyma ode mnie ostrożny dystans.

Żarłoczny Babon

Od: Śro lut 25, 2015 14:40

Post » Pt lut 19, 2016 17:38 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

fajne futrały! niestety, dziś ich nie zobaczyłam, grypa.

na ostatnim zdjęciu chyba żadne nie jest Bubą, to raczej Posęp i Trójkąt.
na małym cm. daaawno nie widziałam czarno-białego Zdziwka, martwię się o niego. Chudełka i Małej Grafitki też już długo nie było na górce.

Fleur

Post » Pt lut 19, 2016 17:49 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

t0 i ja się podzielę zdjęciami z zeszłego tygodnia:

Seledynka łapie wszystko w lot ;-) w tyle widać spożywającego Sępika bez bolących zębów.
Obrazek

BP - Kołtunek ;-)
Obrazek

"strefa przepływów" ;P aka "cmentarz dynamiczny", koty&Fleur&Szymon, Warszawa 2016 ;P
Obrazek

Filcuś niestety niechętnie je. nieraz wcale :/
Obrazek

Sęp, MC i BP
Obrazek

Posęp (ewentualnie Trójkąt, ale raczej Posęp)
Obrazek

Filcak pięknym kotem jest
Obrazek

MC
Obrazek

BP i Sęp
Obrazek

Obrazek

Buba na pierwszym planie
Obrazek

Czarny z małego cmentarza. może wylicytuję dla niego imię? :>
Obrazek

Fleur

Post » Nie lut 21, 2016 13:49 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

Sępisia :)

Mam nadzieję, że dziś nie popłyną :| pogoda parszywa

Widziałam dziś pustą saszetkę na cm.prawosławnym, tam też ktoś karmi?
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Nie lut 21, 2016 15:31 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

bagheera pisze:Sępisia :)

Mam nadzieję, że dziś nie popłyną :| pogoda parszywa

Widziałam dziś pustą saszetkę na cm.prawosławnym, tam też ktoś karmi?

Na tej podstawie bym nie wyciągała wniosków, wrony ze śmieci roznoszą różne rzeczy.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie lut 21, 2016 21:25 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

Widziałam tam raz rudego kota, ale raczej rzadko bywam.
A wronę widziałam rozkuwającą tzw. wkład i posilającą się resztką stearyny (czy co tam to jest) ze środka
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pon lut 22, 2016 11:05 Re: Cm.Wola. potrzebny DT/DS dla Amorosi i Mumina. PILNE!!

tak, one te stearynę zjadają chyba. albo woskują sobie dzioby na wysoki połysk...

co do kotów na prawosławnym - nie mam pojęcia, wystarczą mi te

Fleur

[poprzednia][następna]