S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 11, 2013 21:58 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

mb pisze:Ale tutaj jest podane, że nie jest wysterylizowana:
TanundA pisze: do ogłoszenia:

-Paula K93/13 https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
zgadza się gdyż tak nam z domku podano, teraz z forum się dowiedziałam

bardzo proszę uprzedzajcie mnie wcześniej w takich sprawach, jak okaże się, że jednak szczepienia, sterylka, wiek jest błędne, będą niedomówienia na Fb
już zmieniam choć ze względu na zapach moczu myślałam mimo wszystko że były opiekun itd nie zrobił jej sterylki ze względu na wiek chociażby
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto cze 11, 2013 22:14 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA pisze:już zmieniam choć ze względu na zapach moczu myślałam mimo wszystko że były opiekun itd nie zrobił jej sterylki ze względu na wiek chociażby

Może te siuśki mają taki zapaszek z powodu stresu - moją Tyśkę, którą adoptowałam z naszego schroniska (8-9 lat, oddana z powodu choroby właściciela) też podejrzewałam o brak sterylizacji, bo tak cuchnął jej mocz. Tymczasem ona była w takim stresie, że teraz myślę, że to on był główną przyczyną tej dziwnej przypadłości, bo nawet miała krwiomocz, bez infekcji, z nerwów.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto cze 11, 2013 22:40 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

mb pisze:
TanundA pisze:już zmieniam choć ze względu na zapach moczu myślałam mimo wszystko że były opiekun itd nie zrobił jej sterylki ze względu na wiek chociażby

Może te siuśki mają taki zapaszek z powodu stresu - moją Tyśkę, którą adoptowałam z naszego schroniska (8-9 lat, oddana z powodu choroby właściciela) też podejrzewałam o brak sterylizacji, bo tak cuchnął jej mocz. Tymczasem ona była w takim stresie, że teraz myślę, że to on był główną przyczyną tej dziwnej przypadłości, bo nawet miała krwiomocz, bez infekcji, z nerwów.

a w domu zapach moczu był podobny czy się ''uregulował'' ??
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Śro cze 12, 2013 7:49 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA pisze:a w domu zapach moczu był podobny czy się ''uregulował'' ??

Uregulował się - w ciągu 3 miesięcy Tysia uspokoiła się, zaakceptowała swój nowy dom i kocią współtowarzyszkę i wszystko jest teraz w porządku.
W tym czasie przeszła leczenie kataru, zapalenia oskrzeli i usunięcie guzków listwy mlecznej.

Ale nadal dostaje karmę RC Calm, a wtedy, gdy było najgorzej podawałam jej podwójne dawki KalmAid Kot, czasem nawet 2 razy dziennie.

mb

Post » Śro cze 12, 2013 10:04 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dobrze, że zatrzymali tego gnoja, który robił kotkom krzywdę, taka kanalia jak on zasługuje na najwyższą karę, szkoda, że tylko może dostać 3 lata, adekwatne by było co innego...

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Śro cze 12, 2013 16:14 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Przypominam, że będę jutro w schronie
jeśli ktoś jeszcze z Was jest na fb, ma konto wpisujecie się do wydarzenia na Akcję Adopcyjną w Ikei w ten weekend :kotek:

linczek ---------> https://www.facebook.com/events/142205555974847/
zapraszajcie też swoich znajomych, w wydarzeniu bierze udział zaledwie 13 osób.. bardzo kiepsko :( Jako Niekochane nie mogę zapraszać osoby, które lubią tę stronę. Jedynie jako osoba prywatna - Tania ale moi znajomi są bardziej z dziedziny ''muzyki'' etc niż ''zwierząt, schroniska itd'' :?
Czasem nie chodzi o to, że osoba która wirtualnie bierze udział w wydarzeniu ''musi'' się pojawić bo tak się odznaczyła. Wirtualni Wolontariusze, goście i dobre dusze też doceniamy! Inaczej ma się to do wydarzeń muzycznych..ale to już tu nie zaśmiecam wątku :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Śro cze 12, 2013 16:58 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A mamy ten plakacik na FB?
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Śro cze 12, 2013 17:10 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA pisze::arrow:
kussad pisze:Na FB nie zauważyłam wklejonego plakatu albo źle patrzę :|
wkleję plakat w formie przypomnienia lecz zaznaczam - zostało utworzone wydarzenie odnośnie Ikei, akcji Adopcyjnej. Co za dużo to niezdrowo, lecz by owca syta i wilk cały planowo wkleje plakat....niech pomyslę.. bo zaś mi wywinęli numer w pracy i nie ma wolnego hmm, wkleje w czwartek :ok:

jutro :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Śro cze 12, 2013 17:18 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

strone wczesniej dodałam numery i imiona

Tania- masz racje, przy Zafrinie jest błąd w numerze tu na forum

Paula była poddana sterylizacji- zupełnie niepotrzebnie jak sie okazało-pisałam tu o tym
ale ogólnie czuje sie dobrze i szuka domu
Niestety jej kolezanka Elza jest juz za TM- rozmawiałam dzis z jej domem, stan sie pogarszał, raczysko rozrastało, a ona juz za bardzo cierpiała.
W kazdym razie na koniec swojego zycia miała na prawdę miękkie kolana do leżenia i dobra dłon do głaskania. Pani mysli o Pauli-ale nic nie obiecuje, teraz wyjeżdża, będzie w lipcu
spij bura 16latko [i] :(

dziś ciacha miała nowa biało-czarna kicia panna Viganna, ciacha aborcyjnego
a plaskacz Holden został zaszczepiony
on jest bardziej w typie egzotyka niz persa

Cattania od nowa na lekach-oczko coraz gorsze

Sabaya najprawdopodobniej wróci na swoje miejsce bytowania- rozmowy trwają-za nic dziewczyna nie chce złagodnieć
a jej kolezanka/córka szylkrecia ma taki cudny dom, spi na kolanach
dom zresztą myśli o drugim kocie- pyta o Twojego Juliusza julita

Bea dziczy, nie wiem co z nią, trzeba by jej poświęcic więcej czasu

rusek pokasłuje :| , on nie był u nas szczepiony bo sie normalnie nie dało
ale mysle ,że jest kotem po szczepieniach, bo poza kaszleniem nic sie nie dzieje

no i jest nowy kociak
mały- 172/13
od 12 06 w schr
tricat 12 06
bardzo miły kocurek, ok 2-2,5 miesiąca

Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro cze 12, 2013 18:26 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Biedna Elza - jakie to wielkie szczęście, że odeszła w domu.
[']

Oby Paula znalazła szybko domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
13 lat i znaleźć się w schronisku :(

mb

Post » Śro cze 12, 2013 18:53 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

https://lh3.googleusercontent.com/-Gs1R ... C_1453.jpg
Elza [i] zdj od Korciaczek

:( :( ale na ostatnie momenty miała domek - to ważne!

Cattania - diabeł wcielony ale na takie oczko nie zasługuje :|
Jutro m in pomęczę Beę .. - została ''zapomniana''
Ostatnio edytowano Czw cze 13, 2013 12:34 przez TanundA, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Śro cze 12, 2013 18:57 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Elza [*] :( :(
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Śro cze 12, 2013 20:46 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

[i] dla Elzy staruszeczki...
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro cze 12, 2013 20:49 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

[*] Elza :(
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Śro cze 12, 2013 22:23 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Robię ogłoszenia.
Czy będzie maił kto odebrać od Jacka?
Bo ja będę dopiero w niedzielę w Katowicach.
Ale dobrze, że udało mi sie wszystko uruchomić:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]