Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 20, 2013 20:46 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Czy macie jakiś sztab decyzyjny w sprawie głosowania w KV ?
Mam pewien pomysł, który chciałabym podrzucić na PW. Niewykluczone, że już same go zrealizowałyście, a ja o tym nie wiem, jednak myśl zawsze warto podsunąć.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob kwi 20, 2013 20:48 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

ok ja też już głosowałam :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob kwi 20, 2013 22:13 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Przepraszam że się wtrącam ale zaciekawił mnie post napisany przez abwc.
Dwa lata temu sama adoptowałam kotkę z DT. Zanim doszło do adopcji zostałam dokładnie przepytana o warunki domowe. Gdzie mieszkam,na którym piętrze ,czy posiadam inne zwierzęta ,czy mam osiatkowany balkon itd.Nie potraktowałam tego w kategorii wścibstwa opiekunki kotki. Dodatkowym minusem dla mnie było to iż do tej pory nigdy nie opiekowałam się kotem tylko psami.Pani jednak zaufała mi że będę dobrym opiekunem dla kotki. Podpisałam umowę adopcyjną i zobowiązałam się do przestrzegania warunków umowy a jednym z nich było dbanie o bezpieczeństwo kota.
Wydaje się abwc że siatka na okno nie jest mu potrzebna bo do tej pory kotu nic się nie stało tylko trzeba wziąć pod uwagę fakt że każdy kot jest inny a kotka którą chciał zaadoptować była wychodząca.
Znam kota który spadł z 9 piętra i nic mu się nie stało i kota którego zabił upadek z dość niskiego parteru.Dlatego rozumiem obawy opiekunki z fundacji i też oponowałabym za zadbaniem o bezpieczeństwo zwierząt bo szczęśliwy kot to również bezpieczny kot.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 20, 2013 22:32 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Dodam jeszcze tylko że obecnie opiekuję się dwoma kotkami i jak przy pierwszej jako zabezpieczenie starczyłaby siateczka na ptaki jaką można nabyć w castoramie tak przy drugiej bez metalowej siatki już dawno nie byłoby kotki.Dwie kotki i dwa różne charaktery.
Zastanów się nad tym abwe :roll:
Dodam tylko jeszcze że od ponad dwóch lat utrzymuję kontakt tel.,mailowy ,forumowy i osobisty z panią z DT i korzystam z rad które mi udziela.I jestem jej bardzo za to wdzięczna.
Ostatnio edytowano Sob kwi 20, 2013 22:58 przez Ewa L., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 20, 2013 22:32 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Tez wtrącę swoje 3 grosze . Tez miałam wizyta przed adopcyjną . Poznałam dzięki temu wspaniałą osobę . I nie było to wścipstwo ,według mnie , tylko zwyczajna troska .Teraz liczę na wizytę poadopcyjną :D Tu znalazłam pomoc . Panie na forum udzieliły wielu rad . Może to chodzi o podejście , że ,, ja wiem najlepiej ".?
Trzymam za krakvet :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie kwi 21, 2013 7:46 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Pierwszą kotkę adoptowałam z dt z Lublina.
Przeszłam przez ogien pytan i sprostałam wymaganiom
Bardzo mi się to podobało,bo widziałam,że dt zalezy na dobru kota
A o to przecież tu chodzi ....
Tak jak obiecałam(mimo,że sama dzisiaj jestem b duzym dt)karmię koty wyłącznie dobrą zdrową żywnością i mimo,że mieszkam w domku na wsi moje koty nie wychodzą na dwór
mam zamiar zbudować wolierę ....
Wszystko zalezy od uczciwości ludzi i od powagi z jaką traktują swojego przyjaciela kota:)
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie kwi 21, 2013 21:33 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

82 głosy różnicy :cry:
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Nie kwi 21, 2013 22:28 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Też sprawdzałam - a do kiedy to głosowanie?
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie kwi 21, 2013 22:31 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Zagłosowałam i trzymam kciuki :ok:
11.03.2011 Śpij słodko Bajeczko.
Obrazek

krakusik8

Od: Nie mar 29, 2009 23:01

Post » Pon kwi 22, 2013 1:25 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/g ... -475653064 co ze sterylką? 536-896-587

Trzy śliczne czarne kicie czekają na dobry domek!!! Właściciel ich mamy chciał wrzucić je do pieca, na szczęście w ostatniej chwili dowiedziałam się o tym i odebrałam mu kociątka razem z ich Mamą. Mieszkają u mnie od urodzenia (8 tygodni) Niestety mam już w domu 3 inne koty i nie mogę zatrzymać maluszków.. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto pokocha te maleństwa tak jak ja to zrobiłam i da im dobry ciepły dom. Do oddania trzy maluszki, same dziewczynki. Mogę przesłać na mejla więcej zdjęć.

http://tablica.pl/oferta/rezerwacje-kotkow-ID2GD7b.html laska z Wejherowa, tel. 725-120-582

oddam 4 kotki dwa sa rudo białe a dwa czarno białe kotki ukociłu sie wczoraj wiec odbiur bedze za dwa lub trzy tygodnie

matka półdzika, kociaki miały zostać w schronisku uśpione więc chce je jak najszybciej oddać, ur. 14/04. Namawiam ją na sterylkę, zanim wypuści kotkę na wolność. Pomożecie? :)

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -431864802

W niedzielę 11 listopada wieczorem, w okolicach ul. Pułaskiego w Rumi, zaginął mieszaniec o dość długiej jasnej sierści.
Pies ma około 10 lat i wabi się Baster. Nie jest agresywny. W chwili zaginięcia miał na sobie obrożę.
Jeżeli ktoś mógłby udzielić informacji o jego losie, proszę o kontakt pod numerem telefonu 500 113 665.

http://tablica.pl/oferta/szukamy-domu-d ... 89e11;r:;s: 663-91-33-86

Szukamy domu dla kotki.
Małą znaleźliśmy pod drzwiami domu w noc Św. Patryka, nazwaliśmy ją Patryk ( źle zidentyfikowaliśmy płeć ;) ). Była chora, zmarznięta, przestraszona i głodna. Dodatkowo poruszała się na trzech łapach ( lekarz stwierdził, że została poturbowana - delikatnie mówiąc). Byliśmy z nią u weterynarza gdzie dostała pakiet szczepień , witaminy oraz lekarstwa.
Kicia jest wesoła, przyjacielska - nie tylko dla nas , także dla naszego kota. Jest "przylepą" , potrzebuje czułości i pieszczot. Ma około 7 miesięcy. Aktualnie kotka jest zdrowa, troszkę przytyła :), nauczona czystości i korzystania z drapaka. Jako wyprawkę dostanie swoje legowisko, kuwetkę, żwirek i jedzenie. Prosimy dobrych ludzi o kontakt.

pisałam, ale proszę o wsparcie- prężną rozmnażalnię namierzyłam :(

http://tablica.pl/oferta/koty-do-przyga ... b3053;r:;s:

Puszek, Mruczka i Okruszek to siedmiomiesięczne koty, urodziły się 15 września ubiegłego roku. Są zdrowe, ciekawskie i chętne do zabawy. Często mruczą. Dobrze się czują zarówno w domu, jak i na dworze. Koty są czyste, swoje potrzeby załatwiają do piasku. Szukają domu pełnego miłości i bezpieczeństwa.

http://tablica.pl/oferta/male-koty-do-p ... b3053;r:;s: TEJ SAMEJ OSOBY :strach:

7 małych kotków, które urodziły się w tym sezonie wiosennym, pierwszy miot- 3 kociaki urodzone 28 marca, drugi miot-4 kociaki urodzone 14 kwietnia. Wszystkie do oddania najwcześniej pod koniec maja. Są zdrowe. Matki mają miłą w dotyku sierść. Kociaki z obu miotów są z sobą spokrewnione. Czekają na dom pełen miłości bezpieczeństwa.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon kwi 22, 2013 8:46 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Jezu zaczęło się :(
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pon kwi 22, 2013 20:58 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Ewa L. pisze:Też sprawdzałam - a do kiedy to głosowanie?

Do końca kwietnia. trocheczasu jeszcze jest, ale coraz mniej. Teraz niestety już 100 głosów różnicy. :cry:
Obrazek

mgj

Post » Pon kwi 22, 2013 21:00 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Szkoda - ale jest jeszcze szansa - trzeba mieć nadzieję.
Mocno trzymam kciuki za powodzenie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon kwi 22, 2013 21:03 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Na tym wątku:
viewtopic.php?f=1&t=121219&p=9780992#p9780992

banerek do pobrania od kociamysza :ok:
Obrazek

mgj

Post » Pon kwi 22, 2013 21:57 Re: PKDT - KrakVet -Prosimy, pomóż kotom wygrać karmę!

Ok - banerek pobrany :D
Trzymam kciuki za jak największą liczbę głosów. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]