Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUSIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 06, 2012 21:38 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Nowa_Sztno pisze:W razie czego, bo zapomniałam napisać: dowiedziałam się dziś od Przewodniczącej, że TOZ zakupił w ubiegłym roku klatkę łapkę, i że ta klatka jest w schronisku. Można ją pożyczyć jeśli jest potrzebna. Chyba, że lepiej Maciusia złapać naręcznie, jeśli daje się dotykać karmicielce. Nie chcę się wtrącać, bo nie mam żadnego doświadczenia w łapankach, to tylko tak do wiadomości.
A gdyby udało się go złapać do niedzieli, to Meksykanka jadąc do Szczytna, może jechać przez Olsztyn i od razu zabrać Maciusia. Albo też wracając do W-wy jechać przez Olsztyn. Nie trzeba by było angażować kolejnych osób w transportowanie Maciusia do Szczytna. Rozważcie to w razie czego.
Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Maciek, chłopaku, to szansa na życie w cieple, z pełnym brzuszkiem i rencami które głaszczą! Nie wygłupiaj się już! :ok:

:ok:
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Czw gru 06, 2012 21:58 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Czyli problem braku klatki łapki nie istnieje.
Potrzeba dobrej woli, żeby Maciusia złapać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 06, 2012 22:20 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Nie wiem, czy ktoś o klatce łapce wiedział. Ja dowiedziałam się dziś przypadkiem, bo prosiłam Przewodniczącą o zakup takowej celem wyłapania kotów pod blokiem i sterylizacji towarzystwa.
Dobra wola z pewnością jest :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt gru 07, 2012 7:41 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

O klatce łapce to nawet ja wiedziałam! Z tego wątku! Pisała Dorota, pisali inni - że jest w schronisku, żeby pożyczyć... Wtedy jeszcze Daria się pokazywała na wątku, ogólnie latem to chyba było :twisted:
I tak dzień za dniem... A jak tam ze śniegiem w Olsztynie? :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 07, 2012 7:43 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

U nas zimno.Najgorsza pogoda dla bezdomniaków.
Ten wątek zakrawa dosłownie o pomstę do nieba. Wszystko jest łącznie z kotem tylko nie ma kto kota łapać.
Na miau ludzikska biją się o jakiś kąt dla swoich bied a tutaj DT jest praktycznie lekko olewany. Nikt nie zadaje sobie trudu by wykorzystać okazję i kotu dać bezpieczną przyszłość.Ile to jeszcze bedzie trwało . :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt gru 07, 2012 8:27 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

ASK@ pisze:U nas zimno.Najgorsza pogoda dla bezdomniaków.
Ten wątek zakrawa dosłownie o pomstę do nieba. Wszystko jest łącznie z kotem tylko nie ma kto kota łapać.
Na miau ludzikska biją się o jakiś kąt dla swoich bied a tutaj DT jest praktycznie lekko olewany. Nikt nie zadaje sobie trudu by wykorzystać okazję i kotu dać bezpieczną przyszłość.Ile to jeszcze bedzie trwało . :cry:

Też się zastanawiam. :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt gru 07, 2012 9:02 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Ja się już parę razy oferowałam, że pomogę tylko nie pójdę sama bo nigdy kota nie łapałam. Mam samochód, możemy go zawieźć od razu do weta jakby co, itd.
Na wątku transportowym też jestem i napisałam tam, że często przejeżdżam przez Szczytno - tak w ramach przypomnienia :) Dziewczyny, zbierzmy się w końcu.

AnnyLee

Od: Czw maja 12, 2011 10:16

Post » Pt gru 07, 2012 9:03 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

tym bardziej ,że chyba w niedzielę jest transport
a do niedzieli mało czasu :(
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt gru 07, 2012 9:37 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

AnnyLee pisze:Ja się już parę razy oferowałam, że pomogę tylko nie pójdę sama bo nigdy kota nie łapałam. Mam samochód, możemy go zawieźć od razu do weta jakby co, itd.
Na wątku transportowym też jestem i napisałam tam, że często przejeżdżam przez Szczytno - tak w ramach przypomnienia :) Dziewczyny, zbierzmy się w końcu.

Zaczynam wątpić czy Olsztyn w ogóle jest zainteresowany ratowaniem kota.Tyle czasu wszystko trwa.Wszystko czeka tylko nikt nie garnie się do jego łapania. Cięgle jakieś przeszkody.A to brak łapki w całej okolicy, a to karmicielka coś tam coś tam, a to czasu brak,a to choroba, a to brak miejsca na przechowanie-jakby to byl problem-skoro kot ma zapewniony transport i DT.Nawet w łazience, brodziku...można go krótko przechować. Ciagle niedomówienia i ociągania.Transport jest to wiem i ja ale kota nie ma.

Łapanie nie jest trudna sprawą. Nastawiasz łapkę i czekasz. Nawet nie musisz przekładać kota do transportera co jest ryzykowne.
Maciek został skazany na śmierć chyba już od górnie.
Obrazek

ASK@

Post » Pt gru 07, 2012 22:16 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

A ja się zastanawiam i prosze poprawcie mnie jesli się mylę.

1. Maciuś był w schronie, czy wiadomo jak tam trafił? Bo nigdzie jakos nie potrafie takiej informacji znaleźć.

2. Czy Macius był kotem wolnożyjacym? Bo takie odnoszę wrażenie.

jesli tak, to:
W schronisku był biedny i nieszczęśliwy, z tego co piszecie, na wolności karmiony, mieszkający w budce, odżył, utył, jest zadowolonym kotem. Czemu więc na siłę chcecie go łapać i pakować do DT?
Oczywiście ostatni passus ma sens tylko jesli Maciuś BYŁ KOTEM WOLNOŻYJĄCYM ZANIM TRAFIŁ DO SCHRONU.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt gru 07, 2012 22:40 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Caly czas pracujemy nad zlapaniem Maciusia. Wasze komentarze nam w tym nie pomagaja. Przydaloby sie wiecej wiary w ludzi, zwlaszcza ze okolicznosci tez sa malo sprzyjajace...
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Sob gru 08, 2012 0:18 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Ale ja zadałam konkretne pytanie, nie odnosząc się zupełnie do tego jak działacie. Może ktos mi odpowie - CZY MACIUŚ BYŁ KOTEM WOLNOŻYJACYM ZANIM TRAFIŁ DO SCHRONU?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob gru 08, 2012 6:53 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

dzikak pisze:Caly czas pracujemy nad zlapaniem Maciusia. Wasze komentarze nam w tym nie pomagaja. Przydaloby sie wiecej wiary w ludzi, zwlaszcza ze okolicznosci tez sa malo sprzyjajace...

Przez szacunek dla DT który czeka i nie wie na czym stoi bo nikt nie raczy nic napisać i przez szacunek dla ludzi organizujących transport wieści się należą.Tym bardziej że i DT i transportwocy mają swoje życie i muszą je ustawić pod kota.A nie mając wiedzy co się dzieje trudno o to.To już drugi weekend bele jaki.
O wiarę trudno przyznasz, patrząc na ten wątek.
Obrazek

ASK@

Post » Sob gru 08, 2012 14:28 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

casica pisze:Ale ja zadałam konkretne pytanie, nie odnosząc się zupełnie do tego jak działacie. Może ktos mi odpowie - CZY MACIUŚ BYŁ KOTEM WOLNOŻYJACYM ZANIM TRAFIŁ DO SCHRONU?

Nie wiem i nie wiem, czy komukolwiek wiadomo. Najwyraźniej nie był kanapowcem, ale z drugiej strony nie ma w sobie dzikości kompletnego dzikusa takiej ze kot lata po ścianach woliery jak w pobliżu zjawi się człowiek. Albo był w miarę regularnie dokarmianym kotem wolnożyjącym, albo był podwórkowcem, być może czasem wpuszczanym do domu.
W schronie siedział z rok chyba, to też zmienia obyczaje.
Do ASK@: nie wiem, kto zaoferował DT więc mimo ogromnego szacunku nie mogę go informować o stanie przygotowań. Wszystkie znane mi osoby włączone w akcję są poinformowane.
Łapankę oficjalną mamy zaplanowaną na jutro. O wynikach poinformujemy jak tylko będą znane.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Sob gru 08, 2012 16:16 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Wystarczy napisać na forum co i jak i zainteresowane strony dowiedzą się. Cała ta sytuacja jest co najmniej dziwna na forum gdzie kot jest ważny.A to że nie wiadomo jaki DT to mało istotne.Bo to nic do tej chwili nie zmieniło w życiu kota. Obalane kolejne "przeszkody" nie przynoszą efektów .
Tyle kotów szuka DT.Tyle ich opiekunów deklaruje pomoc i wręcz staje na głowie by kota uratować a tutaj totalny ignor. Wątek sie kręcił dopóki była jazda na nieodpowiedzialnej opiekunce.O Maciusiu i jego szukaniu było mało. Jak doszło do konkretów dotyczących kota, wątek zamilkł.Myślę,że to nie tylko moje wrażenie.

Wiem,że meksykanka jutro jedzie.Ale co będzie załatwione to dowiemy się bezpośrednio z jej relacji.Podziwiać tylko ją i Renifera,że poświęcają swój odpoczynkowy czas, swoją forsę i wkładają tyle serca. Właściwie to jadzda w tzw ciemno.
Trzymam kciuki by kot był.I by był złapany. :ok:

Ale nie mogę się nie zdziwić,że nikt tego kota nie próbował łapać wcześniej i nie przetrzymał go w razie udanej akcji aż do momentu transportu. Zawsze to większa szansa na złapanie niż akcja na konkretny dzień i to z jazdą w tle.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]