Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 16:18 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Na PKP dzisiaj na łączce 6 kotów: 3 czarne (w tym Języczka), biała, krówka (tradycyjnie próbowała mi wejść do torby :) ) i białobury zielonooki. Jadły aż miło. W graciarni nie tylko mokre, ale i suche wyjedzone do okruszka!
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt sty 11, 2013 17:56 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Przepraszam, że się wcinam, ale widzę wątek poznański i chciałabym prosić o pomoc.
Poszukuję osoby z Poznania, która zgodzi się pójść na wizytę PA dla kici z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=148751&p=9532849#p9532849
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pt sty 11, 2013 21:52 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Bagienka pisze:Przepraszam, że się wcinam, ale widzę wątek poznański i chciałabym prosić o pomoc.
Poszukuję osoby z Poznania, która zgodzi się pójść na wizytę PA dla kici z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=148751&p=9532849#p9532849

Przepiękna kota. A gdzie ten dom?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt sty 11, 2013 22:03 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Wizyta musi być w tym tygodniu. Jak pójdzie ok to ja ją będę wiozła prawdopodobnie w piątek :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sty 11, 2013 22:39 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

itaka pisze:Wizyta musi być w tym tygodniu. Jak pójdzie ok to ja ją będę wiozła prawdopodobnie w piątek :)

No właśnie nie wiem czy Moher pojedzie, chyba do końca stycznia nie da rady...
Szkoda, bo taka okazja na transport ucieka.
Ale wizytę zamawiam, na kiedyś :wink:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Nie sty 13, 2013 23:17 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Wczoraj na Składowej tylko 4 koty, bo pogoda na moim dyżurze nie dopisała ;) Miseczki z mokrą karmą były puste, ubyło też sporo suchej karmy w nowym miejscu karmienia (dosypałam). W nowym miejscu dwa młodziaki mi mignęły - krówka i czarnuszek, w starym miejscu jakiś pingwinek i ciekawie wyglądająca dorosła krówka - miała żółtawe futerko, różowy nosek i...niebieskie oczy. Ręki sobie nie dam uciąć, że faktycznie niebieskie, ale jednak dłuższą chwilę patrzyliśmy sobie z bezpiecznej odległości w oczy, bo kot zastygł na mój widok.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Wto sty 15, 2013 18:10 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Grafik 14 - 20.01.2013

PKP
pn. - Ola
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. -

Szukam chętnej osoby do nakarmienia kotów w weekend.
Niestety na PKP też na razie mamy wakat :(

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto sty 15, 2013 19:04 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000 pisze:Grafik 14 - 20.01.2013

PKP
pn. - Ola
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. - Hollis

Szukam chętnej osoby do nakarmienia kotów w weekend.
Niestety na PKP też na razie mamy wakat :(

I PKP też wezmę, jeśli się do weekendu nie znajdzie chętna osoba.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Wto sty 15, 2013 19:29 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Ja mogę w sobotę (mam nadzieje, że mnie mąż z domu nie wyrzuci :D )
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro sty 16, 2013 10:40 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Dzięki Dziewczyny! :)

Dzisiaj na Składowej tylko trzy koty, na pkp szóstka - niestety nie było Języczki, chociaż chodziłam i wołałam :(
Karma mokra zamarza piorunem, dzisiaj zostawiłam na PKP i na Składowej tylko po 2 puszki 400g, za to wsypałam więcej suchej (tzn. na łączce było jej dość sporo, wiec w pozostałych miejscach tylko dosypałam)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw sty 17, 2013 15:17 Re: Poznań Główny PKP| Adopcyjny pat :-/ I prośba o transpor

W poniedziałek z adopcji wrócił Filip :( Przed świętami pisałam tutaj, że znalazł super dom, że 15 grudnia się przeprowadza. No i dokładnie po miesiącu z niego wrócił. Nie chcę się rozpisywać o przyczynach, bo to już nic nie zmieni, ale wniosek jest taki, że kiedy w domu pojawia się pierwsze dziecko, to niektóre mamy upatrują zagrożeń dla niego, nie zawsze tam, gdzie one rzeczywiście się kryją.

Filip po powrocie jest smutas i ewidentnie nie rozumie, co znowu robi w piwniczce :(

A z innych wieści: miałam telefon ze szpitala, że jest dla nas odłożonych 6 budkowych pudeł. Złapały mrozy, kotów potrzebujących ciepłego lokum nam nie brakuje, te pudła baaardzo nam się teraz przydadzą. Tylko jak zwykle i do znudzenia - nie mamy czym ich przewieźć :roll: Czy komuś może jest po drodze na Garbary i później na Pod Lipami? Oddam za benzynę! Pisss :oops:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw sty 17, 2013 15:34 Re: Poznań Główny PKP| Adopcyjny pat :-/ I prośba o transpor

MartaK pisze:W poniedziałek z adopcji wrócił Filip :( Przed świętami pisałam tutaj, że znalazł super dom, że 15 grudnia się przeprowadza. No i dokładnie po miesiącu z niego wrócił. Nie chcę się rozpisywać o przyczynach, bo to już nic nie zmieni, ale wniosek jest taki, że kiedy w domu pojawia się pierwsze dziecko, to niektóre mamy upatrują zagrożeń dla niego, nie zawsze tam, gdzie one rzeczywiście się kryją. :

dla mnie wniosek jest ciut inny
takie mamy wymieniają zabawki :?

przykre
z transportem jesli nic się nie znajdzie moze dam rade pomóc na poczatku przyszlego tygodnia
ale dziecię mi się rozkłada wiec traktujcie mnie jako plan awaryjny :|
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Czw sty 17, 2013 15:40 Re: Poznań Główny PKP| Adopcyjny pat :-/ I prośba o transpor

Nieprecyzyjnie się wyraziłam - kiedy Filip zamieszkał w nowym domu, dziecko już było na świecie. Filip miał wypełnić miejsce po kocie, który odszedł w listopadzie. W domu jest jeszcze jednak kotka. Nowi opiekunowie zaczęli się obawiać, że Filip, któremu zdarzyło się ich zadrapać w jakiejś stresującej sytuacji, może być dla dziecka zagrożeniem. Przykro mi bardzo, bo to naprawdę fajni ludzie i wiem, że zapewniliby mu bardzo dobrą opiekę.

Dziękuję za ofertę pomocy. Pudła można odebrać właściwie o dowolnej porze, nawet późnym wieczorem, także w sobotę jeśli komuś tak by pasowało.

Kocie dupki marzną, a budki się grzeją w szpitalu - no tak nie może być :twisted:

MartaK

Post » Czw sty 17, 2013 16:27 Re: Poznań Główny PKP| Adopcyjny pat :-/ I prośba o transpor

MartaK pisze:Nieprecyzyjnie się wyraziłam - kiedy Filip zamieszkał w nowym domu, dziecko już było na świecie. Filip miał wypełnić miejsce po kocie, który odszedł w listopadzie. W domu jest jeszcze jednak kotka. Nowi opiekunowie zaczęli się obawiać, że Filip, któremu zdarzyło się ich zadrapać w jakiejś stresującej sytuacji, może być dla dziecka zagrożeniem. Przykro mi bardzo, bo to naprawdę fajni ludzie i wiem, że zapewniliby mu bardzo dobrą opiekę.

Dziękuję za ofertę pomocy. Pudła można odebrać właściwie o dowolnej porze, nawet późnym wieczorem, także w sobotę jeśli komuś tak by pasowało.

Kocie dupki marzną, a budki się grzeją w szpitalu - no tak nie może być :twisted:

Ze szpitala na Garbarach tego onkologicznego czy gdzieś indziej są te budki?

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Czw sty 17, 2013 19:42 Re: Poznań Główny PKP| Adopcyjny pat :-/ I prośba o transpor

W onkologicznym.

MartaK

[poprzednia][następna]