Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 27, 2012 13:56 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka...Tekisia odeszła za TM [']

A co innego smarti robi od kilku dni? 8O

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob paź 27, 2012 14:09 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka...Tekisia odeszła za TM [']

Liwia,przeciwnie.
Właśnie po to tu opisałam sytuację tak dokładnie, aby każdy sam się zastanowił i wyrobił sobie własne zdanie na ten temat.

To nie ten żwirek jest toksyczny.
To każdy żwirek używany niezgodnie z przeznaczeniem, może być toksyczny

Wszystko co miałam zamiar zrobić, już zrobiłam-reszta należy do Was, do każdego właściciela każdego kota. Udowodnienie tu przeze mnie czegokolwiek, nie zwolni nikogo z myślenia i należytego opiekowania się własnym kotem.
..i również nie poradzę nic na to kogo czego i na jakich studiach uczą.

I wszystko na ten temat.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob paź 27, 2012 14:24 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka...Tekisia odeszła za TM [']

Wiesz, równie dobrze mogłabym napisać, że czysta woda może zabijać - i oczywiście miałabym rację. Tylko taka informacja to żadna informacja.
Smarti, a masz pewność, że to żwirek jest winny? Nie masz na tym etapie wiedzy.
Użytkownicy miau to ułamek posiadaczy kotów. Jeśli jest pewność, że to z powodu zatrucia żwirem umarł kot to nie udowodnienie tego obiektywnymi dowodami i zostawienie sprawy tak sobie, do wiadomości ułamka procenta posiadaczy kotów, nie jest ok. Oczywiście, jestem nikim, kto miałby prawo ingerowania w Twoje decyzje, ale jednak mam nadzieję, że w realu podejmiesz działania mogące zapobiec cierpieniom kolejnych kotów. A nie tylko kotów, których właściciele trafili do Twojego wątku
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Sob paź 27, 2012 14:50 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka...Tekisia odeszła za TM [']

Liwia-nie chcę być niegrzeczna ale jeszcze krok a obciążysz mnie winą za cierpienia innych , nieznanych mi kotów 8O ,
a więc uprzejmie proszę Cię o nie wywieranie na mnie presji psychicznej chwytającymi za serce obrazami.

...może zauważyłaś jak pisałam, że dla wielu wetów nie jest to nic co by ich dziwiło ? może przeprowadzisz teraz dochodzenie który z nich zetknął się z takim przypadkiem i każdemu z nich też każesz to udowadniać bo, być może, mogą w ten sposób "zapobiec cierpieniom innych kotów".

Ta wymiana postów zaczyna, moim zdaniem, trącić paranoją-jeśli mogę prosić to roztrząsajcie ten problem choćby i do etapu skazania winnych, ale na innym wątku.

tak,wiem że mam anielską cierpliwość , a do miau trzeba mieć po stokroć anielską, ale i ona ma swoje granice..

uważam temat dyskusji p.t. "przewlekłe jedzenie żwirku może zatruć śmiertelnie kota czy nie" za wyczerpany.
zamierzam skupić się teraz na własnym uporaniu się z bólem po stracie Mr.Biga i Tekisi, oraz na zdecydowaniu "co dalej..." , i proszę aby to uszanować...

smarti pisze:
.....
I wszystko na ten temat.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob paź 27, 2012 17:54 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

Proszę na pw o kontakt do lek. wet. prowadzącej Tekilę. Moje koty są bezpieczne - używamy peletu, ale moje byłe tymczasy mają kontakt z bentonitem.
Jeśli istotnie może powodować ostrą anemię i niewydolność wielonarządową - mamy wszyscy prawo o tym wiedzieć.
Mój post zgłaszam do moderacji. Sprawa jest zbyt poważna, by zdać się na Twoje, smarti, widzimisię :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob paź 27, 2012 21:22 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

ale horror :strach:
chora, sama, w wielkim domu, światło wyłączyli, odcięta od świata, komórka rozładowana, alarm włącza się co chwila (nie,nie-przystojni ochroniarze nie przyjeżdżają..co to to nie :roll: :lol: ),dookoła ciemnica..las.. wielkie gałęzie sosen głośno łamią się pod ciężarem śniegu...mam takie przyjaciółki z miau które ,gdyby to akurat na ich pobyt u mnie trafiło to chyba leżałyby przez cały wieczór schowane razem z głową pod kołdrą :ryk:
...czasem chciałabym mieszkać w małym mieszkanku na Mariensztacie...tylko gdzie ja wtedy koty podzieję 8O

ale mam pytanie z innej beczki-czy ktoś może mi udzielić konstruktywnej rady?

Dwaj bracia urodzeni na przełomie marca i kwietnia, jeden z nich wykastrowany,drugi jeszcze nie.
Niemal od początku życia u mnie i załatwiający się pięknie do kuwetki.
od ok 3 miesięcy w 2 pokojach o pow łącznej ok 50 m.kw. z innymi trzema chłopakami w wieku do półtora roku-wspólnie wariują, nie ma między nimi konfliktów.
zadnych zmian w otoczeniu,codzienny ustalony rytm.
ilość kuwet w pomieszczeniu-8 sztuk, odpowiedniej wielkości,porozstawiane w trzech miejscach, codziennie wybierane, ok 2x w tyg wymieniane i myte, większość z peletem ale 1 z benkiem i 1 z silikonem oraz 1 z gazetą.

ok kilkunastu dni prawie codziennie kupa ląduje w pustym czystym zlewozmywaku-dziś były razem 4 :roll: (dwie rano sprzątnęłam,dwie teraz)-kupy te są z zlewie mimo że kilka kuwet jest w tym samym czasie do dyspozycji czystych,bez kupy.

no bo pytam się ( retorycznie ) -kto zechce dać domek takim obfajdańcom ??... nawet jeśli nieprzeciętnej urody.. :(

czy ktoś mi pomoże?...bo zaczynam mieć zabójcze myśli :evil:

Ach, Zofia&Sasza - czy mogłabyś,proszę, troszkę staranniej dobierać słowa?
i ... chętnie spełniłabym Twoją prośbę ale są pewne przeszkody..
otóż :
nie zwykłam podawać niczyich telefonów bez zgody abonenta,
nie zwykłam podawać niczyich telefonów osobom nieznajomym a taką jesteś dla mnie,
nie zwykłam reagować na grożby ani na szantaże.

smarti

Post » Sob paź 27, 2012 21:30 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

Iwonko, przytulam mocno :placz:
jeśli Cię pocieszę to Nadarzyn i okolice Warki też są bez prądu :(

z kotami nie pomogę, nie dam niestety domku, ale proszę nie miej myśli samobójczych, tylko nie to :?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob paź 27, 2012 21:31 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

Jola-zabójcze :evil: nie samobójcze :lol:

smarti

Post » Sob paź 27, 2012 21:35 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

Aaaaaaaaa, jak zabójcze to spoko :ok:
na miau to normalka :mrgreen:
ja czekam na Żywe trupy za godzinę i będę też oglądać pod kołdrą, ale będę

tak myślę czemu te kotki srają sobie do zlewu? mój Titoś jeszcze na to nie wpadł
może jeden tak robi bo boi się drugiego i tam się chowa i jak już tam jest to...
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob paź 27, 2012 21:41 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

w dodatku dziś Charlie znalazł sobie wyjście na mur ogrodzeniowy po sośnie (zostawionej aby po posiłku mógł iść do siebie Obróżek-Kropka na szczęście tego wyjścia nie obcykała 8) ), zeskoczył na drugą stronę i nie chciał wrócić :mrgreen: przez niego mam dodatkowe dni choroby bo przemoczyłam się równo.
oczywiście w tym czasie śnieg zatkał nam bramę, przestala działać, a mój TŻ musiał stać w otwartej bramie aby reszta naszych świrów nie wybrała zabójczej wolności :roll: ... cholerne prawa Murphy'ego..
Tym samym do czasu obkołnierzowania sosny czyli wyzdrowienia pańci Charlie jest kotem niewychodzącym-sam sobie winien :mrgreen: ...
a Obróżek musi znależć sobie inne wyjście albo... jak chce to może zostać na stałe :kotek:

Jola-ale to są bracia zakochani w sobie bez pamięci !! w dodatku prawie bliżniacy !

smarti

Post » Sob paź 27, 2012 21:43 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

tzn,chciałam napisać bliżniacy tylko prawie identyczni :ryk:

a horroru to bym się bała sama oglądać :oops:

smarti

Post » Sob paź 27, 2012 21:48 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

Z miłością między rodzeństwem też różnie bywa :roll: nikt mi nie powie :mrgreen:
Jak Ty się czujesz? bo ja chora jestem i Marzenia też połamana

ja też się strasznie boję horrorów ale ten film jest bardzo ciekawy i muszę go obejrzeć ( jak chcesz to przyjeżdżaj, mam prąd)
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Sob paź 27, 2012 21:58 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

Pozazdraszczam klimatów - wielki dom i snieg łamiący gałęzie w ciemnym lesie..... oczywiście że bm się bała ale mając przytulny dół wraz z cudnym kominkiem tam bym się zaszyła :mrgreen: uwielbiam takie klimaty w takim otoczeniu.

Co do qp się nie wypowiadam bo narazie nie myślę - połamana ciutkie jestem a choc teraz bardziej się ruszam to bół przeszedł do głowy....
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob paź 27, 2012 21:59 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

JolaJ - Żywe trupy Za godzinę?

Wczoraj w ramach relaksu polecono mi oglądac film - obejrzałam i absolutnie z relaksem nie miało to nic współnego :mrgreen: dzisiaj nie skorzystam z polecenia :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob paź 27, 2012 22:02 Re: DT Smarti9->DT im.Smartinka..Mr.Big[']..Tekisia[']...

Marzenia11 pisze:JolaJ - Żywe trupy Za godzinę?

Wczoraj w ramach relaksu polecono mi oglądac film - obejrzałam i absolutnie z relaksem nie miało to nic współnego :mrgreen: dzisiaj nie skorzystam z polecenia :D

Tak, 23.35. Czysty relaks :mrgreen:
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]