PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 26, 2012 21:36 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Koteczka którą wzięłam na leczenie - z tego samego numeru miotu co Gacek zmarła dziś parę minut po 20. Miała bardzo powiększone nerki, pomimo założenie wenflonu i kroplówek nie udało się jej uratować. Może będzie dom dla persa z AII. Będę też promować Mordechaja, ale imię mu zmienię na ładniejsze. Gdyby ktoś chciał zabrać do siebie jakiegoś chorego dorosłego zapewnię leczenie szpitalne do czasu wyzdrowienia. Organizuję też kolejną dostawę karmy na Paluch. Na razie więcej nie mogę pomóc. Będę w sobotę.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt lip 27, 2012 9:56 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

406/12 Obrazek
408/12 Obrazek
417/12 Obrazek
421/12 Obrazek
424/12 brak foto, czarna samica
425/12 brak foto, czarny samiec
426/12 Obrazek
427/12 Obrazek
435/12 Obrazek
436/12 Obrazek
437/12 Obrazek

??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Sob lip 28, 2012 21:06 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Witam wieczornie :kotek:

Garść zdjęć kotów, które czekają w pokojach adopcyjnych... Niektóre już od wielu tygodni/miesięcy, bo adopcje w schronisku stoją :( W ciągu 3 tygodni dorosłych kotów poszło do domów zaledwie 5, w tym jeden do nas :( A przyszło.... :?

:kotek: XXX :kotek: Urocza syberyjka czy norweżka. Nie zapisałam czy miała nadane imię
Obrazek Obrazek

:kotek: LUCJAN :kotek: CUDO!!! :D
Obrazek Obrazek

:kotek: VEGAS Piękny i przemiły, kiepsko radzi sobie w schronie z futerkiem. Zaczęły mu się robić paskudne kołtuny :?
Obrazek Obrazek

:kotek: MIŁOSZ :kotek: Dopiero trafił do adopcji ze szpitalika, a już zapowiada się, że tam wróci :(
Obrazek

:kotek: PAPAJA :kotek: FATALNE ZDJĘCIE, ALE KOTKA JEST CUKIEREK
Obrazek

:kotek: BOND :kotek: Tyle że agentka, bo to dziewczyna. OD STYCZNIA W SCHRONISKU :!:
Obrazek

:kotek: SADYBA :kotek: BARDZO FAJNA :ok:
Obrazek

:kotek: XXX :kotek: Kiedyś niewidzialny kot, ale poszedł ostatnio do przodu :ok: :ok: Nie pamiętam, czy ma imię.
Obrazek

:kotek: KADILAK :kotek: Kolejny uroczy dżentelmen
Obrazek

:kotek: DŻORDŻ :kotek: Przystojniejszy i fajniejszy niż Clooney ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

:kotek: LAMIA :kotek: Widać, że bardzo pokrzywdzona przez los :( OD PONAD PÓŁ ROKU SIEDZI W POKOJU ADOPCYJNYM :!: :!: :!:
Obrazek

:kotek: PULPECIK :kotek: SŁODKI GRUBASEK :love:
Obrazek Obrazek Obrazek

:kotek: KARAŚ :kotek: Amator przytulanek :love:
Obrazek Obrazek Obrazek

:kotek: STEFAN :kotek: Za długo w schronisku... nie przepada za innymi kotami i strasznie się męczy w boksie :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

:kotek: GORDON :kotek: Wieeelki mistrz salsy (z ludzkimi nogami ;) ) :love:
Obrazek

:kotek: ROGER :kotek: ...I JEGO WACHLARZ POZYCJI... ISTNY TOP MODEL :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:kotek: BULINKA :kotek: SMUTNA HISTORIA :( BRAK ŁAPKI, POWRÓT Z ADOPCJI, ADOPTOWANA PO NIEJ KOTKA I TEŻ ZWRÓCONA JEST TAK PŁOCHLIWA, ŻE NIE DA SIĘ JEJ ZROBIĆ ZDJĘCIA :(
Obrazek

:kotek: ŚRÓBKA :kotek: Bardzo fajna dziewczyna :D
Obrazek Obrazek

:kotek: XXX :kotek: Kotka poniżej roku, siedzi w klatce, bo nie lubi innych kotów :roll:
Obrazek

:kotek: GALON :kotek: PRZESŁODKI DZIECIAK :love:
Obrazek

:kotek: RYGA :kotek: Ślicznotka, od 4 miesięcy w schronisku
Obrazek

I KOCIAKI ZE SZPITALIKA, KTÓRE TEŻ JUŻ MOGĄ IŚĆ DO ADOPCJI, A NIE PRZECHODZĄ DO PA, BO POKOJE ADOPCYJNE SĄ ZAPCHANE, ALE TEŻ NIE DAŁYBY SOBIE TAM RADY

:kotek: PUCHACZ :kotek: NIEADEKWATNIE MIŁY DO MINY ;)
Obrazek

:kotek: WERBENA :kotek: STARSZA ALE PRZEUROCZA PANI :love:
Obrazek

:kotek: BENEK :kotek: OD MIESIĄCA W SCHRONISKU I WCIĄŻ W TO NIE WIERZY :(
Obrazek

:kotek: BOBIK :kotek: NIEWIDZIALNY KOT KOCHAJĄCY PIESZCZOTY
Obrazek

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob lip 28, 2012 22:00 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

I ogólnie w schronisiku atmosfera upalna... adoptujących brak, koty rozpłaszczają się na zimnej terakocie...

Zawiozłam dziś drugie 3 kg karmy alergicznej sponsorowanej przez Bumiś :1luvu: Kotów na karmie jest 6 sztuk plus ta niebieska kotka, o którą pytała bagheera, bo nie bardzo chce jeść, a ta jej smakuje. Jeszcze na jakieś półtora tygodnia będą miały.

Zawiozłam 600 miseczek jednorazowych. NADAL SĄ BARDZO POTRZEBNE :!: :!: :!:

bagheera pisze:
Dziękuję.
Co prawda poczułam się nieco w matriksie, bo do tej pory wiedziałam, że to kocur ok.3 letni a tu słyszę, że to koteczka i jeszcze w ciąży :(
Strażnik miejski, który ją łapał zarzekał się, że to kot "miejski" bo czegoś takiego jeszcze nie widział, ale może agresja stąd, że po prostu kocina cierpiała...
A co do obejrzenia na żywo, to czemu nie, ale kot mnie nie zna, pomyślałam że najlepiej będą wiedzieć o jego charakterze ludzie, którzy się nim opiekują
Pozdrawiam!

Bagheera, tu o takie informacje trudno, bo wszystkie z nas od poniedziałku do piątku pracują w innych branżach, Paluch jest niemal dla wszystkich na drugim końcu Wawy, jeździmy tam każda raz w tygodniu w weekend, regularnie 3-4 osoby, przez ok. 6 h pobytu na Paluchu musimy ogarnąć okiem i różnymi innymi zmysłami obecnie ponad setkę kotów (w szpitalu jest teraz 97)...

Pytałam dziś o tę kotkę opiekunkę. Lekarz dzisiaj zakończył jej antybiotyk, by zobaczyć co dalej. Niestety odmawia chodzenia, więc porobiły jej się paskudne odleżyny. Opiekunka i lekarz uważają, że może nie chce chodzić i jest apatyczna, bo to kotka wolnożyjąca. Dziwnie się zachowuje. Gdy się po nią sięga, kładzie uszy i syczy. Do opiekunki już się przyzwyczaiła, więc ona ją bierze na ręce normalnie. Kotka zamiera i wygląda jakby się przytulała/chowała. Chcą ją w pierwszej kolejności wysłać na sterylkę.

alareipan

Post » Sob lip 28, 2012 23:44 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Przepraszam, ze się wcinam jestem z Kociego Zakatka z Wrocławia i szukam transportu dla kotka z Wro do Warszawy
viewtopic.php?f=1&t=143338&p=8984877#p8984877

czy moze ktoś coś doradzić ?
:)
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Nie lip 29, 2012 18:36 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Dziękuję za wieści o kotce. Naprawdę doceniam, bo zdaję sobie sprawę, że tam jest huk roboty...
Biedna kocina :(
Ale ciągle zdumiewa mnie, jakim cudem znalazła się w pokoju na trzecim piętrze bardzo dużego budynku!
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Nie lip 29, 2012 21:17 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

JEST PILNA SPRAWA :!: :!: :!:

CZY KTOŚ ZMOTORYZOWANY MÓGŁBY W PONIEDZIAŁEK/WTOREK ZABRAĆ (NA MIEJSCU POMOŻE OPIEKUN) Z PALUCHA MORDECHAJA I ZAWIEŹĆ GO DO DT? ADOPCJE SĄ DO 17, ALE MOGĘ POPROSIĆ DYREKCJĘ O ZROBIENIE NP. DO 18.

alareipan

Post » Pon lip 30, 2012 8:13 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Mam (znowu) głupie pytanie
Chciałam spróbować organizować kampanię szukania domu dla niebieskiej koteczki 363/12 ale piszecie, że jednak raczej jest dzika, więc może na razie jakąś zbiórkę w firmie spróbuję ruszyć na wsparcie
Z tego co wiem, są ograniczenia w zbieraniu pieniędzy, więc proszę rzućcie, co by się najbardziej przydało konsumpcyjnie-rzeczowego
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Pon lip 30, 2012 19:50 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Mordechaj dziś o 17 opuścił schronisko 8)
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto lip 31, 2012 12:51 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

gaota pisze:Mordechaj dziś o 17 opuścił schronisko 8)
:D :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lip 31, 2012 14:33 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

smarti pisze:
gaota pisze:Mordechaj dziś o 17 opuścił schronisko 8)
:D :ok:

:ok: :ok: :ok:
smarti :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto lip 31, 2012 18:58 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Norweżka czarna dziś też już pojechała do domu numer jej 38/12 :)
Mam nadzieję że co jakiś czas o Dziadziu Mordusiu jakieś wieści będą, plisss :D
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Wto lip 31, 2012 23:41 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

bubula pisze:Norweżka czarna dziś też już pojechała do domu numer jej 38/12 :)
Mam nadzieję że co jakiś czas o Dziadziu Mordusiu jakieś wieści będą, plisss :D

Fajnie, że jest w domu. A coś nowego małego w schronie jest? widziałam na kwarantannie tylko 1 małą koteczkę, ale chyba zdrowa więc pewnie trafi na AI i stamtąd prosto do domu....
4 maluchy mają się na razie dobrze, tylko trochę kichają. Ale są wyjątkowo ruchliwe i głośne... Następnym razem wolałabym jednak coś co samo już je, plizzz.....
A - i plizz mój nr telefonu jak najbardziej można udostępniać wszystkim adoptującym kotki. Od 2 dni walczymy z domkiem pewnej burasi której brat poszedł dzień wcześniej niż ona o jej życie. Wcześniej była pod opieką chyba mało kompetentnych wetów z jednej ze znanych lecznic :roll: Inny domek dowiedział się, że kociak powinien mieć dostęp do wody.... Fajni ludzie, ale myśleli, że kotu wystarczy samo mleko.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro sie 01, 2012 17:31 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Jak na dzień dzisiajszy wygląda sprawa gazet na paluchu bo moja znajoma ma sporo do oddania w Śródmieściu :lol: po niedzieli będzie do oddania na cito :lol:
Ostatnio edytowano Czw sie 02, 2012 15:27 przez Asia Ronda, łącznie edytowano 1 raz

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

[poprzednia][następna]