Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2012 21:19 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim -do likwidacji. Kocięta!!. Pom

Nie znam się na rasach, choć niektóre rozróżniam bardziej. Niemniej stale mylę syberyjczyki z brytyjczykami :lol:
Oby to był ten i oby go chcieli odebrać :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw lip 05, 2012 8:16 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim -do likwidacji. Kocięta!!. Pom

Oby... :(
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw lip 05, 2012 10:37 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim -do likwidacji. Kocięta!!. Pom

Zupełnie świeże ogłoszenie. To co prawda Białołęka...
http://www.koty.pl/baza-ogloszen/art101 ... kotek.html
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw lip 05, 2012 10:42 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim -do likwidacji. Kocięta!!. Pom

Mamy zdjęcie. Ten z Białołęki pasowałby wiekowo, ale wygląda na grubszego. Kocina jest na Paluchu ID is: 0363/12/K
Podobno ma ok.3 lat
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw lip 05, 2012 10:58 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim -do likwidacji. Kocięta!!. Pom

Nie umiem tu wrzucić zdjęcia :(
Przynajmniej go wrzuciłam na swoim fejsie
Ale historia
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Czw lip 05, 2012 23:30 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim -do likwidacji. Kocięta!!. Pom

w zeszłym tygodniu skończyła mi się kasa od meggi - od 21 maja wydałam 150 zł z funduszu wolszczaków na piątkowe karmienia.

jutro postaram się iść, a karmę kupić z pożyczonych pieniędzy, ale kolejnych porcji nie będę miała z czego kupić. :(

fanty na bazarki zbieram, ale ciągle jest tego niewiele.

a fundusz wolszczakowy zamrożony, bo trzeba będzie pokryć koszty Kornelkowe i niemowlęce... :(

[przy okazji podziękowania dla myshka :1luvu: - za paczuszkę Royala z zeszłego tygodnia! koty z holenderskich domków były szczęśliwe, jak znajdę foto, to pokażę :)]

edit: mamuśka wcina żarcie z wyższych sfer ;D pasuje, gdyż jest sterilised.

Obrazek

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Czw lip 05, 2012 23:56 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim i Kocięta!!. Pomoc w zakupie k

Mamuśce się trafiło :D
Moje też tę karmę kochają.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lip 05, 2012 23:59 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim i Kocięta!!.Pomoc w zakupie ka

Dziś próbowaliśmy łapać ponownie. Kicia była z kociakiem, ale tylko ona weszła pod klatkę. Jutro pewnie spróbujemy ponownie. Prosimy o nie karmienie w miejscu ich bytowania.

Poza tym widzieliśmy na cmentarzu kunę lub łasicę :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pt lip 06, 2012 0:00 Re: Głodne Koty na Cm Wolskim i Kocięta!!.Pomoc w zakupie ka

miejsce ich bytowania nie jest miejscem karmienia, ale mogą się przemieszczać. ja będę raczej po południu.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt lip 06, 2012 5:58 Re: Głodne Koty- Cm Wolski i Kocięta!!Pomóżcie w zakupie kar

Da kto ten numer konta??? :?: :D poki jeszcze jakie fundusze mam...!
Obrazek Obrazek

bagheera

Post » Pt lip 06, 2012 7:22 Re: Głodne Koty- Cm Wolski i Kocięta!!Pomóżcie w zakupie kar

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Poza tym widzieliśmy na cmentarzu kunę lub łasicę :)

Może przychodzi na karmienie, leniuszka, cwaniara :wink:
Kuny lub łasice są niestety drapieżnikami i wg tego, co czytałam, potrafią poradzić sobie z kotem. Mam nadzieję, że obecność kuny nie spowodowała braku ogonka u tego wspomnianego kotka :( Kuna też jest częścią ekosystemu, nie da się jej zabronić przychodzić. W mieście ma łatwy dostęp do różnych pokarmów (dlatego się śmieję, że leniuszka, bo być może podkrada się do kocich stołówek).
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt lip 06, 2012 7:26 Re: Głodne Koty- Cm Wolski i Kocięta!!Pomóżcie w zakupie kar

joshua_ada pisze:Kuny lub łasice są niestety drapieżnikami i wg tego, co czytałam, potrafią poradzić sobie z kotem. Mam nadzieję, że obecność kuny nie spowodowała braku ogonka u tego wspomnianego kotka

Bardziej martwiłbym się o maluchy :roll:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pt lip 06, 2012 7:41 Re: Głodne Koty- Cm Wolski i Kocięta!!Pomóżcie w zakupie kar

Racja :roll:
Póki trzymają się matki, matka będzie ich bronić (co mnie w starciu z kuną i tak nie pociesza). Gorzej jak maluszki zaczną wychodzić w teren bez mamy...

Nie pamiętam czy tu było napisane. Ile tych maluszków jest?
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt lip 06, 2012 8:22 Re: Głodne Koty- Cm Wolski i Kocięta!!Pomóżcie w zakupie kar

Tajemniczy Wujek Z. pisze:
joshua_ada pisze:Kuny lub łasice są niestety drapieżnikami i wg tego, co czytałam, potrafią poradzić sobie z kotem.

Kuny owszem, ale łasice to mogą być chyba zagrożeniem tylko dla bardzo młodych kociąt. Są dosyć małe i pamiętam, że jedną moje koty na wsi ukatrupiły.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Pt lip 06, 2012 9:10 Re: Głodne Koty- Cm Wolski i Kocięta!!Pomóżcie w zakupie kar

Gnojek został jeden, trzy odłowione są już u Moniki. Natomiast matka zostawia go już samego lub też sam się oddala. Ta łasico-kuna na pewno była od niego większa.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

[poprzednia][następna]