Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 30, 2011 8:05 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

horacy 7 pisze:
becia_73 pisze:Może poszukamy kogoś kto zabrałby kotkę do weta , nawet w Szczytnie ..chociaż żeby jej dali kroplówkę .Kurde musi być jakieś wyjście...
Jeśli jest płatny hotel przy lecznicy to ja deklaruję wpłatę choć trochę kasy ,aby kotka tam została tak długo jak trzeba..Skoro ona zmatrywchwstała to nie możemy jej tak zostawić..... :cry: :cry:

Beciu nie znajdziesz w Szczytnie weta który założy kotu wenflon,ja takiego jeszcze nie spotkałam a byłam już u wszystkich.Czy można podać kroplówkę nie wiem bo jest to krwawienie z pyszczka,podanie płynów może je nasilić.Tę kotkę musi obejrzeć dobry specjalista,ew.zrobić badania i dopiero konkretne leczenie.Z wyciągnięciem kici może być problem ,zresztą bywało to już przy innych kotach.Wczoraj miałam szanse to zrobić nie miałam jak ,czy nadal jest to możliwe nie wiem.

Basiu kochana, musimy spróbować nie Twoim kosztem oczywiście,żeby nie spalić mostów..ale sposobem jakimś...
Tak łatwo nie można odpuścić ..
Szkoda,że nie można poprosić tej staruszki co kotkę oddała, żeby ją zabrała "do domu" ...Wtedy już było by łatwo.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt wrz 30, 2011 8:08 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

horacy 7 pisze:Właścicielka to dobry pomysł też o tym myślałam tylko ja nie wiem co to za kobieta nie mam jej danych.Nie wiem jak się dowiedzieć musiałabym być w schronisku jak przyjdzie ale nie dam rady bo jestem w pracy,a schronisko danych mi nie poda.

Nie musiałabyś być..Żeby tylko jej wydali kota...staniemy na głowie ,aby ktoś go zawiózł do Olsztyna...kurde MUSI być ktoś , nawet nie kociarz kto tej tri pomoże...
Pomyśl proszę , czy ta znajoma osoba , zaufana nie mogłaby podać tych danych..bez narażania się oczywście...
Wyć mi się chce z bezsilności...
Ale być może jest szansa dla tej kotki....
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt wrz 30, 2011 8:08 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Dorota pisze::(

Czy moge jakos pomoc?

Dorotko nie wiem kombinuję cały czas,może dowiedz się ,jak pracuje dzisiaj pani dr.Mikulska -Skupień ,myśle o niej jako o świetnym specjaliście chorób wewnętrznych i zakaźnych.Chyba do niej na konsultacje warto by ją zabrać,gdyby mi się udało,tylko kto moze ją na chwilę zabrać do TDT.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt wrz 30, 2011 8:09 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Jeśli byłby cień nadziei,że ją wyciągniemy zrobimy wątek alarmowy ...bo przecież na MIAU musi być ktoś z Olsztyna, okolic...
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt wrz 30, 2011 8:14 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

horacy 7 pisze:

Czy moge jakos pomoc?

Dorotko nie wiem kombinuję cały czas,może dowiedz się ,jak pracuje dzisiaj pani dr.Mikulska -Skupień ,myśle o niej jako o świetnym specjaliście chorób wewnętrznych i zakaźnych.Chyba do niej na konsultacje warto by ją zabrać,gdyby mi się udało,tylko kto moze ją na chwilę zabrać do TDT.

Mówimy ciągle o tej tri?
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt wrz 30, 2011 8:17 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Tak o tri ,ja cały czas myślę kombinuję próbuję się coś dowiedzieć.Chociaż prosze nie zapominajcie o tych które jeszcze nie są chore i mają szanse na zabranie ze schroniska jak dorosłe pingwinki,buraski i ta nowa bura tri.Je można legalnie adoptować.

horacy 7

Post » Pt wrz 30, 2011 8:20 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Dorota ,a czy gdyby udało się kotkę wyciągnąć ze schronu dziś o przyzwoitej porze,tak żeby zdążyła do weta w Olsztynie..byłaby szansa,że mogłabyś dziś pomóc z transportem ze Szczytna?
Kasę załatwimy na hotel i transport...musimy załatwić .
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt wrz 30, 2011 8:23 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

nie mogę dużo pisać, brak słów
ja oczywiście pomgoę finansowo.
i tak jak napisała Basia, może też warto na FB wkleić fotkę tej koteczki kilkumiesięcznej, jeszxze zdrowej, może ktoś ja zauważy??

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pt wrz 30, 2011 8:27 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

becia_73 pisze:Dorota ,a czy gdyby udało się kotkę wyciągnąć ze schronu dziś o przyzwoitej porze,tak żeby zdążyła do weta w Olsztynie..byłaby szansa,że mogłabyś dziś pomóc z transportem ze Szczytna?

Ja jezdze autobusem :oops: I pociagiem :oops:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt wrz 30, 2011 8:32 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

horacy 7 pisze:

Czy moge jakos pomoc?

W Poliklinice bedzie przyjmowala dopiero w niedziele. Od 15 do 22.
Na Wilczynskiego jeszcze nie odbieraja tel., zadzwonie wiec po 12.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt wrz 30, 2011 8:35 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Dorota pisze:
becia_73 pisze:Dorota ,a czy gdyby udało się kotkę wyciągnąć ze schronu dziś o przyzwoitej porze,tak żeby zdążyła do weta w Olsztynie..byłaby szansa,że mogłabyś dziś pomóc z transportem ze Szczytna?

Ja jezdze autobusem :oops: I pociagiem :oops:

Pomyślałam,że może znasz kogoś zmotoryzowanego z okolicy , uczynnego kto mógłby pomóc..może ktoś z forum np...
Tak jak pisałam, finanse są do zdobycia..
No i czy jest szansa na jakąś pomoc medyczną , bo nawet tdt nic nie da , musi tą bidulkę ktoś zobaczyć...ktoś kto wie co robić... :crying:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt wrz 30, 2011 8:35 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Dorotko proszę sprawdź na wilczyńskiego i jeżeli masz numer do tej przychodni podaj mi proszę na pw.

horacy 7

Post » Pt wrz 30, 2011 8:41 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Dorotko dzięki za numer. :wink: Beciu ja jestem z tych co się łatwo nie poddają lecz muszę mieć jakąś opcję gdzie ją w razie czego przetrzymać choćby kilkanaście godzin,gdzie będzie miała kontakt z człowiekiem i to pomoże jej wyjść z depresji która według mnie jest dla niej zabójcza.Ludzie kto ma szczepione własne koty i kawałek podłogi w łazience ,nie ma maluchów nieszczepionych.Lub ktoś kto nie ma kotów a może chwilę przetrzymać tę koteczkę.Ja myślę jak ją zabrać,cały czas. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Pt wrz 30, 2011 8:45 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

horacy 7 pisze:Dorotko dzięki za numer. :wink: Beciu ja jestem z tych co się łatwo nie poddają lecz muszę mieć jakąś opcję gdzie ją w razie czego przetrzymać choćby kilkanaście godzin,gdzie będzie miała kontakt z człowiekiem i to pomoże jej wyjść z depresji która według mnie jest dla niej zabójcza.

no racja .
Ale czy w lecznicy nie ma kogoś całą noc np?tak głosno myślę..
Z drugiej strony lepiej,żeby była pod okiem weta niż w tym......hmhmhm..nie dokończę pozwól...w schronisku..
Tak czy siak, co robimy?
Czy założyć wątek, że pilnie szukamy tymczasu dla tej kotki w Waszych okolicach?Czy może Dorotka wie kto jest na miau z Waszych okolic i mógłby pomóc w znaleznieniu tdt?
Szukać transportu do Olsztyna?
Czekam na dyspozycje...
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt wrz 30, 2011 8:49 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Według mnie najważniejszy tdt bez kociąt i ze szczepionymi rezydentami lub bez kotów.Później dopiero trzeba myśleć o pozostałych sprawach czyli np.transport bo trzeba wiedzieć dokąd.I oczywiście w między czasie dobry wet.

horacy 7

[poprzednia][następna]