Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 12:44 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Pomieszczenie Czarnej Kici na Tęczy.To jej wczoraj zawiozłam kocyki.Mieszkała razem z ta druga czarną kicia co odeszła na FIV.

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw paź 13, 2011 21:31 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

U nas Rossmann co krok. Puszki chyba też są w promocji, jutro wykupię trochę dla kotów na wydziale. Zresztą, nawet i bez promocji puszka 400g za dwa złote to jest okazja, a nie spotkałam jeszcze kota, który by ich nie chciał jeść.
Póki taniej, zapasy robić trzeba.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw paź 13, 2011 21:41 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Tak to prawda.Najlepiej byłoby troche zapasów zrobić.Tylko u nas te zapasy :roll: to zajęły by tyle miejsca i kosztowały gotówki ze hoo, hoo.Ja moge zrobić zapasy na góra dwa ,trzy dni.Wszystkiego dziennie tyle idzie, ze szkoda gadać.Ale sobie obiecałam ze przyniosę taki większy karton ze sklepu i będę tam zbierać częściowo,choć po troszku, to co mi się uda odłożyć.To będzie karton z napisem "na czarną godzinę"

iza71koty

Post » Pt paź 14, 2011 9:57 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kurcze całą noc kaszlałam. :| Wczoraj buty przemoczyłam na Tęczy.Może dlatego.Przepaliłam wczoraj jak wrócilam ale kaszlę cały czas. :|

Wczoraj cieplutkie swieże kocyki wymieniłam w budkach Inez, Merlinki , Aiszy i Pięknej Inez.Zrobiłam im też zasłonkę z koca na wejscie do budki styropianowej i jedno legowisko z koca na budce.To wszystko jest pod szerokim dachem ,wiec deszcz tam nie zacina i zawsze wszystko jest suche.

Robię to wszystko sukcesywnie codziennie, bo budek jest sporo.Wszystkie trzeba przygotować.Towaru mam sporo a w ten sposób odbieram i rozwożę część z niego, żeby mieć juz troche wolnego miejsca na sortowanie następnego.Pogoda chwilowo jest dobra bo nie pada, wiec takie rzeczy lepiej sie robi.Przynamniej potem bede miała spokojna głowę ze wszystko zrobione jak trzeba i zajmę się na bieżąco budkami które będa zrobione na świeżo.

iza71koty

Post » Pt paź 14, 2011 11:41 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Miruś :1luvu: :1luvu: :1luvu: dla nas za mówiła dwa worki Josery. :D Ona wypatrzyła taką promocję ze płaci się co prawda normalna cene za worek ale jest trzy kilo gratis. :D Juz wczesniej dostalismy worek plus 3 kilo gratis.Ale z tej ostatniej dostawy widać już dno w woreczku. :|

Jest pyszna co tu dużo pisać.Ja to wogóle mam jakiegoś świra. :roll: Czasem pięknie pachnaca karma, jest mi droższa niz zapach pięknych perfum.To chyba jakiś sydrom karmicielki albo co.Mogę wąchać i wąchać.A jak widzę jak kociaki chrupią ze smakiem to juz wogóle pełnia szczescia. :D

No bedziemy teraz sporo na minusie niestety. :| Bardzo czekamy na ten 1 procent z Vivy! który co roku jest dla nas Wielkim Ratunkiem. Wtedy trzeba będzie zresetować dług.

iza71koty

Post » Pt paź 14, 2011 11:51 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Izo, możesz zdradzić, gdzie jest taka promocja Josery?
będw wdzięczna. Ta z 20 kg już się skonczyła
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt paź 14, 2011 12:51 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

meggi 2 pisze:Izo, możesz zdradzić, gdzie jest taka promocja Josery?
będw wdzięczna. Ta z 20 kg już się skonczyła

Meggi 2 to jest ta droższa Josera.Sensicat.Ta najpyszniejsza.Worek ma 10 kilo.Tylko że jest 3 kilo gratis.Więc wychodzi jakby worek był sporo tańszy.Nie wiem gdzie jest, ale mogę zapytać.To nie ja zamawiam.

iza71koty

Post » Pt paź 14, 2011 18:07 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Już dostałam pw od dobrej duszyczki, za co dziękuje :D
W Krakvecie jest Josera za 76zł 10kg.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob paź 15, 2011 8:37 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Się przywitam sobotnio :)

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob paź 15, 2011 19:42 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

W nocy ma być przymrozek... :|

Megana

Post » Sob paź 15, 2011 20:15 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Pewnie idiotyczne pytanie -ale widzę że temat aktywny więc wstrzelam się. Czy ktoś może mi doradzić jak znaleźć dom dla kota??
A propos przymrozków nie mam serca "wyprosić" z domu kocura który przychodzi od jakiegoś czasu na jedzenie do mnie na balkon. Od miesiąca wieszam ogłoszenia na różnych stronach i bez rezultatu. Może ktoś mógłby podzielić się jakimś "złotym pomysłem".

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Sob paź 15, 2011 20:43 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Niestety, bezdomnych kotów jest mniej więcej tysiąc razy więcej niż ludzi chętnych dać im dom.
Czasem zdarza się cud...
Ogłaszaj wytrwale. Czemu nie możesz go przygarnąć?
W ostateczności może jakąś styropianową, ocieploną polarami budkę na balkon?
Ale skoro kot przychodzi do domu, znaczy nie jest dziki, więc go szkoda...

Megana

Post » Sob paź 15, 2011 21:07 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Nie mogę go przygarnąć bo mam już dwa koty i dość często wyjeżdżam. Czuję się jednak odpowiedzialna - to ja doprowadziłam do oswojenia. Kociak na początku tylko syczał na ludzi ale z drugiej strony całym sobą dawał znać że chce tego kontaktu. To pierwsze, drugie - nie chciałam karmić go na balkonie bo mieszkam w tym miejscu od niedawna i nie wiedziałam jakie są "zapatrywania" sąsiadów na zwierzęta. Teraz wiem już że nie jest najgorzej, ale są też tacy którym przeszkadza pies w windzie. Dlatego budka na balkonie to byłoby chyba za dużo - tym bardzie że balkon jest od strony wewnętrznego dziedzińca. Powiesiłam też tutaj na miau.pl ogłoszenie może komuś wpadnie w oko. Jak powiedziała moja koleżanka ma on takiego pecha że jest pospolitego umaszczenia, taki pręgowany szaraczek (zresztą wołam na niego Szarak).
Jak to mówią - nadzieja umiera ostatnia i tego muszę się trzymać.
Dziękuję za odpowiedź.

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Sob paź 15, 2011 21:12 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Monika_Wolska pisze:Nie mogę go przygarnąć bo mam już dwa koty i dość często wyjeżdżam. Czuję się jednak odpowiedzialna - to ja doprowadziłam do oswojenia. Kociak na początku tylko syczał na ludzi ale z drugiej strony całym sobą dawał znać że chce tego kontaktu. To pierwsze, drugie - nie chciałam karmić go na balkonie bo mieszkam w tym miejscu od niedawna i nie wiedziałam jakie są "zapatrywania" sąsiadów na zwierzęta. Teraz wiem już że nie jest najgorzej, ale są też tacy którym przeszkadza pies w windzie. Dlatego budka na balkonie to byłoby chyba za dużo - tym bardzie że balkon jest od strony wewnętrznego dziedzińca. Powiesiłam też tutaj na miau.pl ogłoszenie może komuś wpadnie w oko. Jak powiedziała moja koleżanka ma on takiego pecha że jest pospolitego umaszczenia, taki pręgowany szaraczek (zresztą wołam na niego Szarak).
Jak to mówią - nadzieja umiera ostatnia i tego muszę się trzymać.
Dziękuję za odpowiedź.

jest tu taka forumowiczka która pomaga w ogłaszaniu, może u niej spróbuj

viewtopic.php?f=27&t=117559
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Nie paź 16, 2011 3:05 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Od dawna nie widzę na Forum Willow_. :| A od bardzo bardzo dawna nie widze Myrzapl. :| Dziewczyny wiecie co sie u Nich dzieje?

Już wróciłam ... zamiast odsypiać powrót, nadrabiam zaległości m.in. forumowe :ok: Ale się zadziało przez te dwa tygodnie :strach:
Od poniedziałku pewnie znowu będę zarobiona, ale dzielnie czytam wątek, nawet jeśli się literacko nie udzielam :mrgreen:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

[poprzednia][następna]