na PW podam Ci dane do logowania za chwilkę. Do kontaktu nie wiem czy pamiętacie, ale mamy wspólnego forumowego mejla wolontariusze.wroc@gmail.com
Widzę, że nikt oprócz mnie na FB nie zagląda, a szkoda, bo to naprawdę potężne medium w kwestii adopcji. Mamy tam już prawie 800 znajomych, a w miarę swoich możliwości czasowych wysyłam zaproszenia do następnych. Wierzcie mi, że FB jest skuteczniejsze od ogłoszeń na portalach ogłoszeniowych. Każdy, do kogo wyślemy zaproszenie na wydarzenie, wyśle je do około 100 swoich znajomych, a tamten do swoich itd. Same widzicie... w ciągu tygodnia znalazłam dzięki FB (i tylko FB!) wspaniałe domy dla 3 z 4 szczęniąt, które 11.11.11 znalazłam w kartonie na końcu swojej ulicy...
Ponadto zrobiłam akcję/wydarzenie, w którym poprosiłam o pomoc i kontakt do osób z wykształceniem prawniczym, do których w razie potrzeby będziemy mogli zwrócić się z problemami związanymi z naszą działalnością. Teraz na topie jest np. temat sporu o budki zimowe dla kotów wolnożyjących i zamykania okienek piwnicznych, ludzie stawiają, spółdzielnie zabierają.
Wysłałam do jednego z prawników współpracujących z Adwokatami Zwierząt zapytanie. Paru prawników od wczoraj już odpowiedziało na mój apel i są do naszej dyspozycji.
Razem możemy stworzyć coś, co będzie naprawdę fajnie funkcjonowało, ale potrzebuję Waszej pomocy. Sama już nie ogarniam wszystkiego... oprócz tego mam pracę i ostatnimi czasy miałam również królika i szczenięta znalezione w kartonie na mojej ulicy na wychowaniu. Ciężko mi to samej ciągnąć dlatego zwracam się tu do Was o pomoc.
Dziewczyny z dogomanii np. zrobiły coś takiego
Uważam to za świetny pomysł i jeśli dziewczyny macie chwilę czasu, to przeklejajcie w ten sposób zdjęcia kociaków z tego wątku i ze strony _leśnej_ bo naprawdę tam zobaczy to najwięcej osób.
Mamy takie fajne dostępne środki, a z nich nie korzystamy. Zebrało mi się dzisiaj, bo strasznie mi szkoda, że nie wykorzystujemy naszego potencjału w pełni.
Jeśli któreś z Was zapomniało hasła, albo chce dołączyć i zamieszczać ogłoszenia kotów to piszcie do mnie śmiało: ciekawa.swiata[małpa]op.pl albo dzwońcie: 790 763 109 to jest mój numer wolontariacki, specjalnie w tym celu kupiłam osobną kartę.
Nie piszcie raczej smsów, bo najczęściej mam włączone przekierowanie, a ono niestety działa tylko dla połączeń głosowych.
Ufff, powiedziałam co mi leżało na sercu, teraz Wasza kolej

aaaa no i na naszej tajnej grupie na fb są adresy wraz z hasłami i danymi do logowania na przeróżne portale ogłoszeniowe. Jak mi czas pozwala, to zakładam na konta...
Mam też przygotowane ulotki o DT gotowe do wysłania do drukarni, jeślibyśmy się np na wątku skarbonkowym zrzucili chociaż po te 5zł każdy, to można druknąć np. 1000 szt do porozkładania w lecznicach. Nie ma z tym najczęściej problemu, ale niestety od pół roku nikt nie miał ochoty zainteresować się tym tematem. Jakbyście jednak byli zainteresowani, to prześlę projekt w jpg.