[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 20, 2013 15:11 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Pomorski Koci Dom Tymczasowy znów bierze w maju udział w konkursie sklepu zoologicznego Krakvet. Prosimy o poświęcenie kilku minut i zagłosowanie w ankiecie na PKDT.
Dla Was to raptem kilka minut, które trzeba poświęcić na głosowanie, dla naszych podopiecznych to karma wartości ponad 10.000!

Jak głosować?

1. Wejdź na: http://www.krakvet.pl/forum/
2. Zarejestruj się i podaj prawdziwy adres e-mail.
3. Wejdź na swoja pocztę podaną przy rejestracji i aktywuj rejestrację na forum.
4. Zaloguj się na forum.
5. Napisz jakiś post na: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611
6. Wejdź na http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16624 i oddaj głos na pozycję nr 4: Pomorski Koci Dom tymczasowy, klikasz pod ankietą „wyślij”
7. Przy oddawaniu głosu zostaniesz poproszony o podanie numeru telefonu, podaj go i poczekaj na kod weryfikacyjny. (GŁOSOWANIE JEST BEZPŁATNE)
8. Wpisz kod w ramkę i zatwierdź oddanie głosu.

Jeśli kiedyś już głosowałeś i jesteś zarejestrowany w KRAKVECIE i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!

Uwaga! Czasem przy próbie głosowania wyświetla się informacja, iż „oddano już głos z tego komputera” nawet, jeśli taka sytuacja nie miała miejsca. W takim przypadku pomaga wyczyszczenie ciasteczek lub zmiana przeglądarki.

Za wszystkie głosy ogromnie dziękujemy!
Prosimy udostępniajcie i rozsyłajcie znajomym to wydarzenie!
Pamiętajcie, samo przystąpienie do wydarzenia nie pomoże nam wygrać konkursu. Konieczne jest zagłosowanie!
Wygrana w ankiecie pozwoliłaby na zabezpieczenie naszych podopiecznych na kilka miesięcy, tym bardziej, że zbliża się okres, kiedy pod naszą opiekę trafi na pewno mnóstwo kociąt.

Kilka słów o PKDT:

Mamy pod swoją opieką prawie 500 kotów, w tym stale od 80 do 150 zwierząt w domach tymczasowych. Rocznie nowe domy znajduje ponad 300 naszych podopiecznych.
Prowadzimy dużą akcję pomocy kotom wolno bytującym na terenach gdyńskich stoczni oraz na terenach związanych z byłą fermą lisów (Gdańsk – Orunia Górna). Pomagamy też pomniejszym stadom kotów żyjących na terenach Trójmiasta (na osiedlach, cmentarzach, obszarach przy plażach miejskich). Stale dokarmiamy ponad 350 kotów.
Więcej informacji o nas:
na naszej stronie:
www.pkdt.pl
na facebooku:
https://www.facebook.com/Pomorski.Koci.Dom.Tymczasowy
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie lip 28, 2013 19:59 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Baryłka i Sisi maja dom stały.
Ma go takze GANDALF ale zwiał i nie chce dac sie złapać, karmi go pod blokiem pewna pani o ile dobrze udało sie go rozpoznać-długa historia.
Dom ma Ramzes - obecnie jest juz w Szwecji skad pozdrawia wszystkich i kibicuje.
8 kotków ma ds na wsi-gdzie dostarczamy karme ale maja sie dobrze, opalają się i trzymaja w grupie.
Rusłanek po stoczonej walce z mocznicą u mnie w domu niestety odszedł za TM-żałuje bo to był kochany i mądry kot.
Szef i Przyjaciółka maja DS.

Szukamy domu dla Gruchy, Marcelinki, Antoniego, Midi i Krawatki.
Teraz musimy zapewnic im nowe DT gdyz trzem z nich nie mozna przedłuzyc tego gdzie są- była to umowa na dt czasowe i ten czas sie włąsnie kończy;-(((

MAMY TAKI POMYSŁ ABY ZAPEWNIC TYM 3 KOTOM DT- PRZECZYTAJCIE I OGŁOŚCIE DALEJ! Moze znacie kogos odpowiedzialnego komu takie rozwiazanie odpowiadało?
UWAGA OGŁOSZENIE!
Mam oferte dla ludzi kochajacych koty. Do wynajecia nowa kawalerka w super nowoczesnym bloku na Oruni Górnej (Gdańsk). Z uwagi na brak domów tymczasowych dla naszych podopiecznych z Lisiarni dajemy propozycje dla wszystkich odpowiedzialnych miłosników kotów - propozycja jest taka- niska cena najmu ok 400zł + 180 czynsz (woda, ogrzewanie)+prąd. Warunek to opieka nad 1-3 kotkami w mieszkaniu (karme mozemy zabezpieczyc w razie czego). Koty na zasadzie DT do czasu znalezienia domu ale oczywiscie adopcja kota mile widziana;-) Jeśli ktoś odpowiedzialny ze zwierzolubów szuka fajnego mieszkania za niską cene, nowego, z garderobą, kuchnią, zabezpieczonym balkonem -piszcie.
Kontakt: janna.biela@gmail.com
797-087-450
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon lip 29, 2013 10:23 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Pomysł z wynajęciem lokum z kocimi lokatorami ciekawy :) .Raczej nie pomogę z szukaniem chętnych, tu gdzie mieszkam, ale potrzymam :ok:
Tylu kotom pomogliście :1luvu:
A ile jeszcze lata luzem? ( i ile przepadło? - podczytuję podlinkowane wydarzenie na fejsie, było tam , że Ufo zaginął - a był po rozjechaniu lisiarni?)

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pon lip 29, 2013 21:34 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

zjawka pisze:Pomysł z wynajęciem lokum z kocimi lokatorami ciekawy :) .Raczej nie pomogę z szukaniem chętnych, tu gdzie mieszkam, ale potrzymam :ok:
Tylu kotom pomogliście :1luvu:
A ile jeszcze lata luzem? ( i ile przepadło? - podczytuję podlinkowane wydarzenie na fejsie, było tam , że Ufo zaginął - a był po rozjechaniu lisiarni?)

Sa pierwsze zgłoszenia do wynajecia- bardzo jednak zalezy mi aby dt znalazły tam nasz koty i nowy najemca nie był sam zakocony, zobaczymy co z tego wyjdzie bo dwa koty w sierpniu traca dt- Midi i Krawatka;-(((

Niestety nadal mamy ogromne faktury z lecznic i sklepów a wpływów juz wcale nie ma ale zrobimy co w naszej mocy.
Wiem, których kotów nie złapaliśmy....ale obecne krzaki, a w okół budowa nie pozwala nam na rozpoznanie - raz jest 1 kot, raz 3, ogólnie nie ma szansy na złapanie wszystkich bo im bardziej dzikie tym rzadziej przychodzą a dt dla takich kotów nie ma.

Jestesmy troche w kropce.
Ufo pojawił sie po zburzeniu, widziany był w kiepskim stanie na parkingu, zataczał sie, dwie próby złapania nie powiodły sie, potem nie było juz go nigdy wiecej;-( Byc moze miał obrazenia wewnatrzne, moze poszedł na okoliczne działki rekreacyjne...obawiam sie, ze tego sie juz nie dowiemy, a w obecnych warunkacj łapanie jest prawie niemozliwe.
Jesli uda sie złapać kolejne 2 to bedzie sukces. Zabralismy po zburzeniu 23 koty. Przed zburzeniem 42.
W tym czasie pomoglismy takze innym kotom, miedzy innymi 3 dzikim kotkom z osiedla (sterylka) i ich 13 małym. Do adopcji zostały dwa, po długiej walce z chorobą maja zmiany na oczach.

Kłopot w tym, ze obecne koty z DT nie maja szans na dom latem, zero zapytań;-( Mam nadzieje, ze ruszy cos jesienią. Ale musimy znaleźc lokum dla 3 kotów, które nie maja gdzie sie podziać - Gruchy, Krawatki i Midi.

Koty w DT w Warszawie -Gruba i Smarkus maja sie super, robia postepy i maja spore szanse na zostanie pełnoprawnymi domownikami;-) Nadal pracuje ile moge aby kotymiały cos jesc, zarówno te na wsi (8) jak i te w DT, a i te na lisiarni sa dokarmiane ale nie tak regularnie aby penetrowały teren zanim budowa zabierze ich ostatni azyl i ich karmnik bedzie dla nich zagrożeniem.
Obrazek

aya13

Post » Nie wrz 22, 2013 10:06 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

witam.
Wiekszosc wydarzeń przeniosła sie na facebooka także zapraszam wszystkich, którzy chcą wiedzieć co u moich podpopiecznych do odwiedzania nas na facebooku;-)))
https://www.facebook.com/events/1411926565696725/1418172245072157/?notif_t=event_mall_comment tu mamy bazarek na rzecz kotów z Lisiarni i innych nowych podopiecznych :1luvu:
To wydarzenie naszych kotów po zburzeniu ich miejsca bytowania:
https://www.facebook.com/events/111682012335449/

Domu nie ma nadal:
1.Krawatka-3 lata, wysterylizowana, szczepiona, odrobaczona, na DT na Suchaninie, boi sie obcych, swoich poznaje i daje sie głaskać
2.Midi-3 lata, wysterylizowana, szczepiona, odrobaczona, na DT na Suchaninie, boi sie obcych, sliczna czarna kocica
3.Marcelina- kotka ok 3 lata, wysterylizowana, szczepiona, odrobaczona, zdrowa, na DT na Ujescisku, dobrze czuje sie z rodzina i innymi kotami, super na dokocenie
4.Gruszek-kocur 3 lata czarny, smukły, piekny, kastrowany, szczepiony, zdrowy, na DT na Oruni Górnej, lubi sie bawić
5.Antoni-kocur ok 2 lata czarny, straszek, lubi inne koty, boi sie jeszcze ludzi ale bawi sie przy nich, nie da sie jednak głaskać, na Dt na Zaspie
6.Lusia-kotka ok 1 roku, wysterylizowana, szczepiona, zdrowa, drobna i śliczna, nadal wymaga socjalizacji, na DT na Zakoniczynie
7.Gandalf -miał ds ale nie był dopilnowany i uciekł w Bydgoszczy z domu, dzieki pomocy ludzi z Bydgoszczy udało sie go odłowić i przywieźć znów do Gdańska-na DT w Gdyni Dąbrowie, czeka na nowy dom
8.Senior- po 2 latach wrocił z adopcji w wyniku choroby opiekunki, znów szuka domu, przebywa w Miau Hotel w Gdyni Demptowo na ul. Skarbka

Innie podopieczni:
1.Lala- kotka wolno bytująca, po wypadku, jest po skomplikowanej operacji, czeka na pomoc i dom, ma 1 rok, wysterylizowana, miziasta do granic
2. Fela- kotka wolno bytująca, dzikawa, wysterylizowana, doznała zerwania więzadła podczas wizyty u weta (wet łapał ja za łapy jak uciekła mu z transportera)- czeka na operacje łapy, gips musiał być zdjęty bo łapa puchła i groziła martwica

11 kotków mieszka na wsi, gdzie sie zaklimatyzowały i pomagam je wykarmić.
Pozdrawiam wszystkich -jak widać długa droga przed nami bo kotków z lisiarni szukających domków jest już 8 - wszystkie są dorosłe i zdrowe i mam ogromną nadzieje, ze jednak sie uda znaleźć im dobre domy

Na terenie byłej lisiarni nie ma już kotów, zostały odłowione...ostatni kocurek dziki został przeniesiony na zaprzyjaźnioną działke gdzie bytuje 5 innych kotów i sa dokarmiane
Obrazek

aya13

Post » Nie wrz 22, 2013 11:05 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

wciąż dużo tego ....
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie wrz 22, 2013 11:23 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kinnia pisze:wciąż dużo tego ....

głowna praca to było odłowienie, kwarantanna, leczenie, odrobaczenie, kastracje, szczepienia WSZYSTKICH KOTÓW
POTEM-umieszczanie w DT, pomoc w aklimatyzacji, wyżywieniu itp
Teraz WSZYSTKIE koty sa zabrane!!!! Łacznie zabrałam ok 70 kotów od marca 2011.
Myśle ze te 8 kotów (w tym 1 po powrocie z adopcji wczesniejszej) to już niewiele.

Budy sa zwrocone do UM, wszystko jest ogarniete. Każdy kot ma DT choć czasem musimy szybko znaleźć nowe.
Teraz to tylko mieć środki na karme na wieś i znaleźć domy dla tych co są w DT :1luvu:
Ogrom pracy ale jak sie człowiek uprze to można wszystko zrobić.
Obrazek

aya13

Post » Czw paź 17, 2013 9:16 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

CZeść, dziewczyny!
Jako świeżo 'przeflancowana' gdańszczanka pytam pięknie: może któraś z Was mogłaby mi pożyczyć ubranko posterylkowe?
Znalazłam biedę, jutro rano ma sterylizację i chyba nawet pójdzie do domu (oby, oby!!!), ale na kaftan trochę sępię, przyznaję.

Mój tel: 504 316 136 - podjadę po tę odzież w każdej chwili, mam dziś wolne, a zabieg jutro...
A tak w ogóle to co Wam pomóc?
Jesli można dołączyłąbym do Waszej wesołej gromadki :piwa:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt paź 18, 2013 7:52 Re: [PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

ciut odrobinę sporo tej biedy ogarnęłaś ....

nie wiem jak .... ale robi wrażenie ...

tak myślę ... uparta też jestem, cel, plan, i do przodu ale .... jakoś ... ja zawsze mam kłopot z dt i ds .... u mnie to jak cud prawie ..
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

[poprzednia]