KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 11:21 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Szalony Kot pisze:Nooo, to teraz mnie zaniepokoiłaś, bo Zośki to my nie mamy :ryk:
jesteś pewna? 8)
kurde, szkoda że nie mogę mieć Piesia :(
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon cze 06, 2011 11:30 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

turkusowa pisze:
Szalony Kot pisze:Nooo, to teraz mnie zaniepokoiłaś, bo Zośki to my nie mamy :ryk:
jesteś pewna? 8)

Ja mam Zosię... ale nie do oddania :) i nie jest to ani kot ani pies
http://imageshack.us/photo/my-images/64/dom0131.jpg/

Turkusowa, to może kota? :kotek: skoro nie możesz mieć psa... :wink: Jeszcze jest kilka
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Pon cze 06, 2011 11:46 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Słuchajcie, te psiaki to są naprawdę kochane na maksa. Także udostępniać, podsyłać, publikować... są fantastyczne!

A pani Basia się ich naprawdę boi. I nie sądziłam, że kiedykolwiek zobaczę kogoś, kto naprawdę nie umie sobie z psem poradzić, ale tak właśnie jest u p. Basi...

Zosia - króliczka śliczna :1luvu:
A turkusowej to o którą Zosię chodziło? :mrgreen: Dowieziemy...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon cze 06, 2011 12:08 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Szalony Kot pisze:Słuchajcie, te psiaki to są naprawdę kochane na maksa. Także udostępniać, podsyłać, publikować... są fantastyczne!

A pani Basia się ich naprawdę boi. I nie sądziłam, że kiedykolwiek zobaczę kogoś, kto naprawdę nie umie sobie z psem poradzić, ale tak właśnie jest u p. Basi...

Zosia - króliczka śliczna :1luvu:
A turkusowej to o którą Zosię chodziło? :mrgreen: Dowieziemy...

To Pan Stanisław zajmował się psami a Pani Basia to raczej kociara. Psiaki, mimo, ze bardzo sympatyczne, to są duże. Ja rozumiem, że ona się boi. Może sobie z nimi nie poradzić, bo psy wyczuwają, które osoby dominują a które się ich boją.

Kocie, zawsze można któreś z futerek przechrzcić na Zosię (rozumiem, że będzie to kot) :twisted: imię się będzie zgadzało :wink: domek będzie - czyli i wilk syty i owca cała

a Zosi przekażę - dziękuję w jej imieniu
Ostatnio edytowano Pon cze 06, 2011 12:31 przez Gochulec, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Gochulec

Post » Pon cze 06, 2011 12:10 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

No wiem wiem. Ale dla mnie to naprawdę trudne do pojęcia - dla mnie zawsze się kochało wszystkie zwierzaki, a nie po gatunku ;)
Ale teraz widzę, że sprawa poważna i tym bardziej należy podwoić adopcyjne zmagania.

Szalony Kot

Post » Pon cze 06, 2011 12:23 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Gochulec pisze:
turkusowa pisze:
jesteś pewna? 8)

Ja mam Zosię... ale nie do oddania :) i nie jest to ani kot ani pies
http://imageshack.us/photo/my-images/64/dom0131.jpg/

Turkusowa, to może kota? :kotek: skoro nie możesz mieć psa... :wink: Jeszcze jest kilka
oczywiście! chętnie przygarnę :mrgreen: ale tylko Szalonego! :P wtedy i Zośkę bym wzięła, bo miałby mi się kto Piesem zająć ;) :P
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon cze 06, 2011 12:25 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Szalony Kot pisze:No wiem wiem. Ale dla mnie to naprawdę trudne do pojęcia - dla mnie zawsze się kochało wszystkie zwierzaki, a nie po gatunku ;)
Ale teraz widzę, że sprawa poważna i tym bardziej należy podwoić adopcyjne zmagania.

mnie tez nie robi różnicy czy to kot czy pies czy inne stworzenie :wink: ale czasami ludzie mają lęki właśnie w stosunku do konkretnego zwierzęcia. Moja Mama przez wiele długich lat panicznie bała się psów (kiedyś ją jeden ugryzł) i to nie ważne czy był duży czy całkiem mały. Przeszło jej dopiero jak trafił do nas szczeniak. Jak już wychowała od takiego malucha to trochę inaczej spojrzała na problem swojego strachu. Owszem jest ostrożna wobec obcych psów ale się już ich tak nie boi :wink:
Obrazek

Gochulec

Post » Pon cze 06, 2011 12:26 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

turkusowa pisze:oczywiście! chętnie przygarnę :mrgreen: ale tylko Szalonego! :P wtedy i Zośkę bym wzięła, bo miałby mi się kto Piesem zająć ;) :P

:ryk: Jest to jakieś rozwiązanie :ok:
Obrazek

Gochulec

Post » Pon cze 06, 2011 18:44 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Szalony Kot pisze:No wiem wiem. Ale dla mnie to naprawdę trudne do pojęcia - dla mnie zawsze się kochało wszystkie zwierzaki, a nie po gatunku ;)

hm no nie będę się mądrzyć, ale mówiłam o tym już jakiś czas temu. Tylko jakoś nikt nie chciał wierzyć ;) Ale fajnie Martyna, że udało Ci się pobyć trochę dłużej z psami, zdjęcia spoko, duuuuużo fajniejsze niż te zimowe smutasy :mrgreen: dołożymy do tego fajne opisy i może jakoś jednak uda nam się z psami. Tylko koniecznie odrobaczenie trzeba zrobić. Dzisiaj gadałam z z Panią Basią (nowy miesiąc - nowe minuty w abonamencie na szczęście ;) ) i fundacja nie będzie w tym tygodniu mogła podjechać, Carmen, czy Ty masz może jakieś wieści od Kai kiedy oni się tam najwcześniej mogą wybrać? Bo jeżeli np dopiero za miesiąc to może podpytam kutnowskiego weta o koszt odrobaczenia psiastych? Bo jak się nam rozłożą (tfu, tfu przez lewe ramię) to będzie kicha...

Gochulcu zdjęcia kolczyków dotarły na maila - dzięki piękne i sorry za zamieszanie z adresem, jak się człowiek spieszy to czasem takie kwiatki wychodzą ;) mam coś z biżu jeszcze od itaki, jutro dofotografuję i wystawię w tym tygodniu. Napisz mi tylko czy masz jakieś propozycje cenowe? U nas do tej pory wszystkie fanty szły od 1 zł.

Ola, daj znać jak Feliway dotrze do Pani Joanny. No i czy są jakieś postępy u Manolka po wizycie p. Joli (behawiorystki)?

Zdjęcia zrobione przez Martynę (te robione pod światło) mogę spróbować podciągnąć ale tak na szybko widziałam że duże zaszumienie jest więc cudu z nimi nie będzie, Gosia, chyba, że Ty już to zrobiłaś?

Aha, jeszcze jedna kwestia, kilka razy już rozmawiałam z Panią Basią na temat Karolki. Karolka powinna iść do domu gdzie będzie jedynaczką, wypieszczoną, wygłaskaną, hołubioną na wszelkie możliwe sposoby, taki przysłowiowy "pączek w maśle". Wówczas ma szanse rozwinąć skrzydła i pokazać swój cudny "ruski" charakter. Pani Basia mówi, że ona w zasadzie jako jedyna nie zaprzyjaźniła się z żadnym z pozostałych kotów, owszem tolerowała je, nie wchodziły sobie wzajemnie w drogę ale to wszystko. Myślę, że nie ma sensu na starość (no może nie starość, w każdym razie to dojrzała, dorosła kotka) fundować jej nowych kocich towarzyszy.
Ostatnio edytowano Pon cze 06, 2011 19:11 przez Magis, łącznie edytowano 1 raz

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Pon cze 06, 2011 19:05 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Zaraz spróbuję coś z nimi zrobić :wink:
A rysunek dotarł?
Obrazek

Gochulec

Post » Pon cze 06, 2011 19:13 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Gochulec pisze:Zaraz spróbuję coś z nimi zrobić :wink:
A rysunek dotarł?

melduję, że dotarł, napisz mi tylko czy masz jakieś propozycje cenowe czy też mogę zwyczajowo zacząć licytację od 1 zł? (więcej osób taka licytacja przyciąga)

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Wto cze 07, 2011 0:01 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

No takie nielubienie innych zwierząt było dla mnie nie do ogarnięcia, bo ja to wszystkie kocham :oops:

Jesli będziemy jechali z Łukaszem, to możemy je odrobaczyć. Ja im spokojnie rękę do pyska wsadzę.

Tutaj kwestią jest to "jeśli".

Szalony Kot

Post » Wto cze 07, 2011 8:21 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

Magis pisze:Aha, jeszcze jedna kwestia, kilka razy już rozmawiałam z Panią Basią na temat Karolki. Karolka powinna iść do domu gdzie będzie jedynaczką, wypieszczoną, wygłaskaną, hołubioną na wszelkie możliwe sposoby, taki przysłowiowy "pączek w maśle". Wówczas ma szanse rozwinąć skrzydła i pokazać swój cudny "ruski" charakter. Pani Basia mówi, że ona w zasadzie jako jedyna nie zaprzyjaźniła się z żadnym z pozostałych kotów, owszem tolerowała je, nie wchodziły sobie wzajemnie w drogę ale to wszystko. Myślę, że nie ma sensu na starość (no może nie starość, w każdym razie to dojrzała, dorosła kotka) fundować jej nowych kocich towarzyszy.

Czyli u nas raczej źle by się czuła? :(
Dopiero dziś doczytałam tą notatkę...
Obrazek

Gochulec

Post » Wto cze 07, 2011 9:52 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-SZUKAMY NAMIARÓW NA SZPECA OD SIATEK!

To wszystko zależy. Jeśli miejsca dużo, to koty mogą po prostu zająć się każde swoim miejscem i tyle. Jeśli koty nienerwowe i dadzą nowej spokój i nie będą na siłe zachęcać do integracji, to pewnie też ok.

Natomiast jeśli będą ją ganiać, zaczepiać, obsykiwać...
To wszystko zależy od tego, jak przebiegało poprzednie dokocenie.

Szalony Kot

[poprzednia][następna]