JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 0:00 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

To prawda że jak sie zna Juleńke to od razu wiadomo ze to jest Księżniczka Julia :kotek: :1luvu:

i jak to Księżniczka-nie mogła znalezć lepszego domku niz u Maćka :ok: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lut 03, 2011 0:21 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Już nie trzeba brać jej głodem :)

Własnie zjadłem kolację i skończyłem pasztecik drobiowy. Julcia (wygłodniała) wskoczyła mi na stół i zaczęła lizać puszkę. No to wziąłem mięska BARFowego na łyżkę i dałem jej nad tą puszką. Zjadła bez problemu. Drugą też. Po trzeciej sama wcisnęła głowę do miski i dolizała do samego dna.

Przynajmniej jest sposób, żeby ją nakarmić jak sama nie weźmie :kotek:
Obrazek
Dziękujemy Smarti :)

Maciek&Julcia

Od: Pt lis 05, 2010 18:05

Post » Czw lut 03, 2011 8:16 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Jak Ty juz taki pro , to bierz następne koty :P Co będziesz na jednym kończył, Twój talent się marnuje ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Czw lut 03, 2011 8:23 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Prue pisze:Jak Ty juz taki pro , to bierz następne koty :P Co będziesz na jednym kończył, Twój talent się marnuje ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Popieram w całej rozciągłości tematu :D
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw lut 03, 2011 11:45 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Maciek&Julcia pisze:Już nie trzeba brać jej głodem :)

Własnie zjadłem kolację i skończyłem pasztecik drobiowy. Julcia (wygłodniała) wskoczyła mi na stół i zaczęła lizać puszkę. No to wziąłem mięska BARFowego na łyżkę i dałem jej nad tą puszką. Zjadła bez problemu. Drugą też. Po trzeciej sama wcisnęła głowę do miski i dolizała do samego dna.

Przynajmniej jest sposób, żeby ją nakarmić jak sama nie weźmie :kotek:

Bo kot musi jeść tak jak Duży :D Moja kota je tylko na stole ;) Miecio już bardziej po kociemu, za to potrafi wejść mi do talerza z zupą i wyjeść makaron :twisted:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 03, 2011 11:50 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

mój Smartek uwielbia oliwki,żółty ser i berlinki-i jeszcze jak był mały to lubił ciasto..

a co do towarzystwa dla Julci to zgadzam się ze talent Maćka się marnuje i poowinien mieć mozliwość się bardziej rozwinąc ,ale dobrać towarzystwo dla księżniczki Julii to byłoby dopiero wyzwanie!!
To jest kicia ktora ma na pysiu wypisane ze jest i musi być najważniejsza na świecie :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lut 10, 2011 7:35 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kurcze wiecie co.Jula ma lekkie problemy z jedzeniem tego barfa,nie ma wielu ząbków i takie mocno zmielone cieżko jej jeść.Maciu daje jej łyżką.Myślałam żeby troche pomielić a resztę pokroić, ale bez ząbków to znow nie pogryzie chyba.Są jakieś sposoby na takie cosik?
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Czw lut 10, 2011 8:25 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Hmmm... ja bym rozwazyła w takim układzie w ogole podawanie barfa... przeciez nic na siłę - w końcu nie o idee chodzi o a komfort i zdrowie kota - ona się pewnie stresuje tym, zę nie moze jeść... spróbujcie z tym krojeniem.. Przecież to też nie o to chodzi (wszystkim) żeby kota łyżką karmić.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lut 10, 2011 10:34 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Marzenia11 pisze:Hmmm... ja bym rozwazyła w takim układzie w ogole podawanie barfa... przeciez nic na siłę - w końcu nie o idee chodzi o a komfort i zdrowie kota - ona się pewnie stresuje tym, zę nie moze jeść... spróbujcie z tym krojeniem.. Przecież to też nie o to chodzi (wszystkim) żeby kota łyżką karmić.

Dokładnie.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lut 10, 2011 14:17 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Ja juleńce dawałam mięsko pokrojone w drobną kosteczkę-tak zeby mogła łyknąć,taka 0,5x0,5 cm.
oczywiście jadła tylko z reki po jednym kawałeczku :D -teraz mam tak z Carlitem :D
ona nie ma trzonowych ząbkó-Agness78 dokł wie których bo była z nią u dentysty jak jej ząbki wyrywał. :roll:

ale mielone powinna móc jeśc chyba,takie podzielone na małe kulki wielkości groszku.

smarti

Post » Czw lut 10, 2011 15:27 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Znowu wiecie, jak ona taka kulka, to takie pomęczenie się nad miską też jej na zdrowie wyjdzie - nie o to chodzi, żeby kot się nachapał i roztył...

Przepraszam, że tak ostro, ale przypominam, że na otyłość kocią jestem cięta :twisted:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 10, 2011 16:40 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Szalony Kot pisze:Znowu wiecie, jak ona taka kulka, to takie pomęczenie się nad miską też jej na zdrowie wyjdzie - nie o to chodzi, żeby kot się nachapał i roztył...

Przepraszam, że tak ostro, ale przypominam, że na otyłość kocią jestem cięta :twisted:

Jasne, tylko przede wszystkim należy pamiętać żeby kot JADŁ. Mój wet załamuje ręce jak przychodzą do niego ludzie, że zwierze nie je od kilku dni. Kotom NIE WOLNO nie jeść i na to trzeba być mega-wyczulonym.
Może tak jak pisała Smarti dać jej pokrojone drobniutko, skoro tak jadła bez problemów. :ok:

Ja znam problem od tej drugiej strony i też jestem "cięta" ;) Osobiście to od dwóch stron znam problem i śmiem twierdzić że łatwiej kota odchudzić niż namówić niejadka czy kota z jakąś nazwijmy to "traumą jedzeniową" do jedzenia.
Tak samo jak dużo łatwiej jest się samemu odchudzić niż przytyć na zawołanie - też wiem z autopsji.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lut 10, 2011 19:28 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Nie no , Jula je. Zawsze jeszcze ma suche, no a tego barfa jadła tak o 1/3 mniej,ale łyżką jadła więcej i chętniej.
Zawsze chude mięsko chyba lepsze od puszek gdy kot ma nie przytyć, tak mi się wydaje.

Sama swoim zamierzam mieszac troszkę puszki czy saszetki i resztę mięska.

Mam nadzieję że się Maciek nie zrazi tym krojeniem:P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Czw lut 10, 2011 19:49 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Eeee... jak je to luz :) ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lut 10, 2011 20:14 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Gibutku,zajrzyj do mnie-moze mi coś poradzisz? :roll:

smarti

[poprzednia][następna]