Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 14, 2011 14:18 Re: Wolno-żyjace koty. Za niedługo robimy ogródek

CatAngel pisze:Wisiało ogł u nas, że znaleziono kotka czarnego z białymi skarpetkami i krawacikiem. Zaginął taki niedawno, ale to kotka była.

Jeżeli to była by kota to muszę sprawdzić czy jest po sterylce(w ogł u weta, pisało, że ma blizne po sterylce)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw kwi 14, 2011 17:58 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

Na brak zajęć nie możesz narzekać :) :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Czw kwi 14, 2011 18:46 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

Czy może ktoś go zabrać :(
:( :( on taki cudak, miziak długo był na ulicy bo chudy :roll: kastrowany :roll: i widać że domowy niczego się nie boi nawet obcych :roll:

Zaraz dam zdjęcia :)

CatAngel

Post » Czw kwi 14, 2011 19:03 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

To on :( nie chcę żeby tam został. Idą do Pani spotkałam tego kota na ulicy, uciekł jej przez drzwi jak z psem wychodziła, idąc do domu nie mogła go złapać. Obejrzałam go wygląda na rok może troszkę ponad, kastrowany, nie boi się psa i kota które są w domu. Jest chudy, ale nie tak bardzo widać, że od paru dni jest na ulicy, płacze :cry: :cry: zjadł pół puszki jedzenia i suche odkręciłam kran i poszedł z niego pić 8O mimo, że woda była w misce.
Taki miziak cudny :cry:
Nie mam co z nim zrobić

Pierwsze zdjecie ma taka czarną plamkę na pod brudką i białą pod noskiem :)
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

zdjęć cdn...
Ostatnio edytowano Czw kwi 14, 2011 19:33 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Post » Czw kwi 14, 2011 19:07 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CatAngel

Post » Czw kwi 14, 2011 19:09 Re: Wolno-żyjace koty. Za niedługo robimy ogródek

CatAngel pisze:Wisiało ogł u nas, że znaleziono kotka czarnego z białymi skarpetkami i krawacikiem.

Wydaje mi się że to ogł było o tym kocie. I mam przypuszczenia, że ktoś go znalazł wziął do domu, ale że kot płacze :cry: wyrzucił :evil:

Niestety karteczki już nie ma :evil:

Edit: to nie jest chyba zbieg okoliczności, że ja czytam wcześniej o takim podobnym kocie, a dzisiaj się dowiaduję o takim w innym domu :roll: .
Ostatnio edytowano Czw kwi 14, 2011 19:53 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Czw kwi 14, 2011 19:21 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

Niezwykły - niezwykłe wąsy :D

PŁACZĄCEGO wyrzucił???
I dlaczego płacze :?: :!:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw kwi 14, 2011 19:27 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

morelowa pisze:Niezwykły - niezwykłe wąsy :D

PŁACZĄCEGO wyrzucił???
I dlaczego płacze :?: :!:

Ludzie są różni, może mu przeszkadzało że podgryza, albo że miauczy jak się go na ręce bierze, ludzie różni. Ogł nie widzę chyba, że wiatr zerwał :roll:
On nie płacze, że chce np: na dwór, ale jak się go bierze na ręce taki typ kota chyba. Nie lubi zbytnio na ręce, podgryza jak się go głaska bo brzuchu, ALE nie ugryzie. Taki wysoki kot, łapy grube. Młodziak :)
Kleszcze miał to trzeba było wyciągnąć. I był przy tym taki grzeczny.

Ja nawet na DT nie mogę :( nawet nie mam gdzie Lulka zajęła miejsce kotów DT :? stając się rezydentem.

Edit: Ogł na necie brak, patrzę na schron może był taki do adopcji.

CatAngel

Post » Czw kwi 14, 2011 19:32 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

jaki piękny...jak mój Carlos... :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw kwi 14, 2011 21:21 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

Kocurro może zostać do czasu znalezienia domu. :D także wizyta u weta zaniedługo, porozwieszam ogł czy komuś nie zaginął :roll: jeżeli będzie cisza, to szukamy domu :)

CatAngel

Post » Pt kwi 15, 2011 10:30 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

A teraz Lulka 8) nic się nie zmieniła :D zmieniło się tylko imię wybrała sobie nie Lola a Lula :lol:

Zdjęcia z przed chwili*
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Oswajanie nadal trwa :? :) ale na rękach nie posiedzi :? najlepiej to nawiać ile sił w nogach, po tym zdjęciach uciekła do kuchni :D

Bedzie wizyta u weta w sprawie dalszego chrupania, coś mi sie zdaje, że mnie wrobili w leczenie :evil:
jak Lulka śpi chrupie, ale jak jej otworzę pyszczek oddycha normalnie, i mam wrażenie, że coś z nosem ma a nie z oskrzelami :evil:

Ale to się upewnie, pojadę do innego weta do innego miasta, nie mówiąc jaka jest diagnoza od "jej weta" i zobaczymy co tamten powie :roll:

CatAngel

Post » Sob kwi 16, 2011 23:09 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

Wzięłam dzisiaj cudaka do domu, bo mieliśmy jechać do weta(koty zamknęłam w łazience na chwilę) ubrałam kota w szeleczki żeby nie nawiał 8) porobiłam zdjęcia gdy nagle tel dzwoni :? Się okazało, że to Pani owego kota (zauważyła ogłoszenie(bez zdjęcia) na słupie przy sklepie) i zadzwoniła zapytałam o znaki szczególne kota aby upewnić się czy to na pewno ten kot(znaki szczególne dla mnie to biała i czarna plamka) co się zgadzało. Kot okazał się kotem wychodzącym mieszkającym w eleganckim domku jednorodzinnym :) zawinęłam komuś kota :D :ryk:

Pani oczywiście podziękowała za znalezienie kota, ale słuchać nie chciała, jakie to niebezpieczeństwa czyhają na wychodzące koty :?
Także jak jeszcze raz go zobaczę to zwinę i nie oddam :?

CatAngel

Post » Sob kwi 16, 2011 23:12 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

Lulka ,jakaś ty piękna :1luvu: :1luvu:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob kwi 16, 2011 23:14 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

Smutno tak jakoś :(
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

CatAngel

Post » Sob kwi 16, 2011 23:17 Re: Wolno-żyjace koty.Czarny kot z białymi elementami szuka domu

Mam pytanie do was.
Od trzech dni Tusia puszcza taką kupkę wodnistą tzn puszcza :roll: czasami jej wypłynie z pupy nagle, ale nie dużo pare kropelek. I nie wiem co o tym myśleć :roll:

CatAngel

[poprzednia][następna]