KociŻłobek u Seji. Jumi, Iwo [*]...czy wychodzimy na prostą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 11:33 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Marea pisze:o której mam być na kolejny zastrzyk? :roll:

Do babci do szpitala chcę jechać, nie wrócę tak szybko... zastrzyk dostaną jak wrócę.

Będę na jutro potrzebować Lincospectin ...czernielewski będzie najtańszy... jutro wpadnij , to zobaczysz jak się robi podskórne...są trudniejsze niż domięśniowe , bo linco piecze jak diabli...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto sie 03, 2010 11:35 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Marea pisze:Zastanawiam się nad kupieniem dla maluchów Bio-Genu KT...
http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdrowie ... 1109871739

Działa wspomagająco przy zakażeniach e. coli....

Moim domowym też dałabym zapobiegawczo...

Poker już o tym pisała, ja jestem za, aczkolwiek w świetle zakupienia 4 fiolek piperacyliny za 30zł każda, nie mam kasy...zostaję przy lakcidzie...o i jeszcze lakcid będę musiala dokupić w filokach , bo się kończy...
Fakt , że moje też dostają antybiotyk , ale tylko 2x na dobę, bo u nich sraka się dopiero wylkuła, a u młodych trwa już tyle, że szkoda gadać...

seja

Post » Wto sie 03, 2010 11:39 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

seja pisze:

Do babci do szpitala chcę jechać, nie wrócę tak szybko... zastrzyk dostaną jak wrócę.

Będę na jutro potrzebować Lincospectin ...czernielewski będzie najtańszy... jutro wpadnij , to zobaczysz jak się robi podskórne...są trudniejsze niż domięśniowe , bo linco piecze jak diabli...

A jaką ilość tego Linco? daj znać o której jutro, smskiem czy jakoś.....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto sie 03, 2010 12:52 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Marea pisze:
seja pisze:

A jaką ilość tego Linco? daj znać o której jutro, smskiem czy jakoś.....

Potrzebuję na środę,czwartek, piątek, sobotę i niedzielę...czyli wstępnie 5dni, ale myślę , że na dłużej...10dni, w sobotę do Łukucia na kontrolę i będzie chyba przedłużenie kuracji...pogadamy zobaczymy.
10ml jak weźmiesz to styknie.
One ogólnie się rozżarły po włączeniu antybiotyków, Kali wazy już 2.2kg 8O 8O 8O

seja

Post » Wto sie 03, 2010 13:01 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Linco nie można chyba podawać dłużej niz 10 dni, w ogóle mam ciągle obawy że tyle antybiotyków na raz dostają, w Linco są 2 antybiotyki + ta piperacyklina :roll: czy to oby nie za dużo na raz :roll:
Obrazek

Marea

Post » Wto sie 03, 2010 13:22 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Marea pisze:Linco nie można chyba podawać dłużej niz 10 dni, w ogóle mam ciągle obawy że tyle antybiotyków na raz dostają, w Linco są 2 antybiotyki + ta piperacyklina :roll: czy to oby nie za dużo na raz :roll:

Dlatego pewnie mnie zabijesz, ale z obawy o ich wątroby, nerki odstawiłam im orungal...grzyb o dziwo nie rosnie i nie szerzy się, tylko się powolutku na fungidermie goi...

seja

Post » Wto sie 03, 2010 13:42 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Leczenie grzyba przy obecnej anytiotykoterapii i tak pewnie nic nie daje :roll:
Obrazek

Marea

Post » Wto sie 03, 2010 21:02 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Hoga i Gaga nie mają grzyba mimo antybiotykoterapii.
Kali i Kala się wygajają.
Ivo i Igo są w tej chwili na szczycie, ale już powoli z niego złażą.

Nie jest źle.
Nabrałam wprawy w kłuciu domięśniowym...podskórnie dalej porażka...muszą spać

seja

Post » Wto sie 03, 2010 21:18 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Nienawidzą Cię za te zastrzyki ? wycofane są i uciekające? czy dają radę ?
Obrazek

Marea

Post » Wto sie 03, 2010 21:39 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Marea pisze:Nienawidzą Cię za te zastrzyki ? wycofane są i uciekające? czy dają radę ?

Hmm...Kala spała ze mną... wszystkie ze mną spały...
Rozpieszczam smakołykami i dogadzam jak mogę...

seja

Post » Śro sie 04, 2010 17:36 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Dziękujemy Taizu za datek :1luvu:
Przelałam Seji.
Obrazek

Marea

Post » Sob sie 07, 2010 14:58 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Kociaki przedłużą kłucie do Pn :roll: , później kontrola u weta....
Zakupiłam też Bio Gen KT, może wspomoże walkę z biegunkami :roll:
Gaga i Hoga ładnie wyglądają, Gadze nie wychodzi już 3cia powieka...
No i Asia w końcu ma kanapę, i wszytskie koty jak sardynki poukładane na niej :lol: Koty kanapowe, jak najbardziej :)
Może Asia wklei jakieś foto :wink:
No i prosimy nieustająco o kciuki za ich powrót do zdrowia :ok:
Obrazek

Marea

Post » Sob sie 07, 2010 16:45 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Nikt nie zagląda i nie pyta o kicusie...

Kłucie...cóż, męczące...
Kala wczoraj uciekła mi ze strzykawką w tyłku...tyle ,że strzykawka przy zeskakiwaniu wypadła i wbiła się we mnie...w stópkę mą...
Zemsta Kali?? :ryk:

Kociaki od od środy używają kanapy.
Muszę spać pod pościelą ,której nie zalały wcześniej,bo kiedy położyłam sobie kocyk wcześniej im znany...własnie siedzi w pralce...
Łóżko pokryłam podkładami...

Wszystkie ze mną śpią , prócz Mućki.

Minia dostała instynktu macierzyńskiego i wylizuje wszystkie kocięta 8O 8O 8O 8O

Myślałam , że już kociska przestały mi lać...wczoraj zostawiłam klapki pod półkami w łazience...dziś widzę jeden klapek zaciągnięty na dywaniu i zalany... cóż kolejne buty out... podwójna siła rażenia...nie dość , że klapek, to jeszcze dywanik...

Marea mówi , żebym zaoctowała wszystko... cóż chyba będę musiała skorzystać z tej porady...

Zdjęcia robię :) wrzucę na picassę :) będzie katalog na sierpień :)

seja

Post » Pon sie 09, 2010 20:07 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Co tam Asia u maluchów ? ...
Obrazek

Marea

Post » Pon sie 09, 2010 20:14 Re: Koci Żłobek, wredna E.COLI!!! BRAKUJE NA LECZENIE :(((

Zasikały kompa 8O ?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]