Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 14, 2010 21:16 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

A czy ja mogę ładnie prosić o jakieś zdjęcie Zoe? Bo, szczerze mówiąc, nie łapię, która to. ;) Tylko od Szafirka potrafię ją odróżnić.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw paź 14, 2010 21:58 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Ależ oczywiście! :D

Oto i ona:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ślicznotka, prawda? Od swojego braciszka Imbirka (który jest bardzo podobnie ubarwiony) różni się ilością białego futerka na karku (Zoe ma dużo szerszy biały "kołnierzyk" na pleckach - widać go najlepiej na czwartym zdjęciu; Imbirek ma tylko cienką "obróżkę"), jest też od niego nieco większa. Po pyszczku też można je odróżnić - Zoe ma dwie symetryczne plamki poniżej wewnętrznych kącików oczek, Imbirek jedną z nich ma mniejszą - to jest Zoe: Obrazek a to Imbirek: Obrazek

Od Szafirka i Lilki różni się z wyglądu w znacznym stopniu - Szafir ma ciemniejsze futerko i jest największy a Lila jest burasią bez dodatku białego futerka.

Zoe bardzo szybko załącza traktorek. Jest filuterną, ciekawską i najbardziej gadatliwą z całej paczki pannicą.

Zoe serdecznie pozdrawia Ciocię Mrr! :kotek:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Czw paź 14, 2010 22:26 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Imbirek ma ciut mocniejszy makijaż wokół oczu :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw paź 14, 2010 22:41 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Oczywiście jest jeszcze wiele innych detali, którymi różnią się te dwa kotki. Imbirek jest mały i ma słodki krótszy ogonek. Zoe ma z wierzchu krajek jednego uszka jasny, Imbir ma oba. Mają różne długości skarpetek na nóżkach - Imbiś raczej skarpetki lub podkolanówki, Zojka , jak przystało na damę, raczej pończoszki. :wink: I tak dalej, i tak dalej. Uwielbiają się bawić i przytulać do siebie, jak również do reszty rodzeństwa. Bezkonfliktowe w stosunku do innych kotów, odważne. No i baaardzo często pięknie i głośno rozmruczane. :1luvu: Fantastycznie bawią się kocimi zabawkami, zabawy z ludziem też nigdy nie odmówią.
Obrazek

grrr...

Post » Czw paź 14, 2010 22:42 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

rezerwuje miejsce

musze to wyciać
dodam od nowa linki
Ostatnio edytowano Pt paź 15, 2010 14:37 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 14, 2010 22:46 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Bardzo dziękujemy :)

A Leonek był dzisiaj w lecznicy, będziemy za jakiś tydzień porządkować jego pysio :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw paź 14, 2010 23:15 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

CatAngel, ale mi te linki w ogóle nie działają. :(

A tak poza tym - super akcja z tymi ogłoszeniami, to dla nas ogromna szansa. :D Dziękujemy! :D
Obrazek

grrr...

Post » Czw paź 14, 2010 23:22 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

poprawiłam :)

CatAngel

Post » Czw paź 14, 2010 23:22 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Dziękuję! :piwa:
Obrazek

grrr...

Post » Pt paź 15, 2010 14:28 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

rezerwuje i to samo co u góry
Ostatnio edytowano Pt paź 15, 2010 14:38 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Pt paź 15, 2010 14:30 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

A czemu tam w tych ogłoszeniach na końcu jest:
Kod: Zaznacz cały
 Link: http://www.podjednymdachem.org/upload/36.jpg
Na forum:
[url=http://www.podjednymdachem.org/upload/36.jpg][img]http://www.podjednymdachem.org/upload/m/36.jpg[/img][/url]

Link: http://www.podjednymdachem.org/upload/47.jpg
Na forum:
[url=http://www.podjednymdachem.org/upload/47.jpg][img]http://www.podjednymdachem.org/upload/m/47.jpg[/img][/url]

?

I np. w ogłoszeniach Olgi też jest coś takiego.
Obrazek

grrr...

Post » Pt paź 15, 2010 15:22 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Odświeżam od rana i odświeżam stronę Pomysłu na Małopolskę - i nic ciągle nie ma... Coś trzymają nas w niepewności :roll: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt paź 15, 2010 18:45 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

luelko, czy dotarła do Ciebie przesyłka?
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt paź 15, 2010 20:50 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Majorko, dotarła - bardzo serdecznie dziękujemy! :love: :love: :love: Na razie miałam taką gonitwę pracową, że nawet nie rozpakowałam (sama) i mnie rezydująca u mnie Szansa ofuknęła i sama zabrała się do roboty, więc musiałam się opamiętać i jej trochę pomóc :mrgreen: . Zamieszczę relację z otwierania :).

Natomiast niestety mamy już wyniki konkursu Pomysł na Małopolskę - niestety, nie udało się. Bardzo, bardzo serdecznie dziękujemy za wielką mobilizację i ogromną pomoc. Mamy nadzieję, że mimo to wysterylizujemy te 100 kotów :kotek:, a nawet więcej, tylko trochę wolniej :wink: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt paź 15, 2010 20:55 Re: Fundacja PJD, MECENASI (netowi opiekunowie) POSZUKIWANI!

Grrr, bardzo dziękuję za dokładny opis z multimediami. Niezły wykład by z tego był. :wink: Ślicznotka.
Czy ktokolwiek o nią i rodzeństwo pyta?
Wszystkie koty kochają ikeowskie szczurki. :) Jak tam będę, to kupię dla Was na zapas. :)

A co do konkursu: cóż, zwierzęta, do tego bezdomne, to nie jest medialny temat. Szkoda.

Szukam dt dla burego 4-tygodniowego kocurka. Może ktoś? Może ktoś kogoś zna? Ekhem?... :roll:

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

[poprzednia][następna]