Biedne Wiejskie Koty-tu nas już nie ma ,zamykamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 08, 2010 0:31 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

trawa11 pisze:
Kociama pisze:Trawko a taki papier od lekarza rodzinnego wystarczy?
Wogóle to muszę pogadać z Lekarzami co dalej będzie

jutro dopiero moge popołudniu tam jechać
w sobote i niedziele nic nie załatwie ani niczego konkretnego nie dowiem :(

jak jutro bedę w lecznicy to polecę do szpitala

kurcze Mama sama do ubikacji nie zajdzie nawet
nie wiem co to będzie bo na basen nie potrafi
może po operacji założą cewnik
ale to tez nie za fajne rozwiązanie
to zawsze ryzyko że pęcherz oberwie :roll:

Kociamko weż recepte od lekarza prowadzacego mame w szpitalu, bo tam chyba wpisują symbol choroby. No chyba ,ze będziesz to pożniej załatwiała, gdy juz mama wyjdzie do domu, to moze być od rodzinnego.
Kociamko,ja jutro w dzień do Ciebie zadzwonię i ci powie , co i jak :wink:
A cewnik bezpośrednio po zabiegu jak najbardziej konieczny , to dla wygody mamy tez :wink:
Nie martw sie na zapas :ok:

Pampersy musze na cito
bo Szpital nie zapewnia
teraz dostała ale musimy zwrócić te pampersy czyli odkupić

ok będę czekać jutro na telefon :1luvu:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt sty 08, 2010 0:32 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

moja babcia mi opowiadała, że prababcia po wylewie obudziła się na etapie małego dziecka.. i jej druga córka mówiła, że wszystko jest w stanie znieść, ale nie to, że jej własna matka zwraca się do niej "mamo"..

Kociamko, ogromnie mocno Cię przytulam, wiem, że Ci cieżko.. pamiętaj, że cokolwiek się stanie 0 my będziemy, żeby Cię wspierać :ok: dzieci żal ogromnie zwłaszcza, przecież one jeszcze nikomu nic nie zawiniły, a już cierpią..

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Pt sty 08, 2010 0:34 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

co do pampersów, to babcia mówiła cały czas, że żeby dostać fundusze na pampersy to musi prababcię ubezwłasnowolnić

także trawko, nie wiem, czy się prawo nie pozmieniało

annette88

Post » Pt sty 08, 2010 0:35 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

Wiem że Jesteście i to mnie trzyma w pionie :1luvu:
mam nadzieję że nie upadnę na kolana ,że starczy mi sił :roll:

Kociama

Post » Pt sty 08, 2010 0:36 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

annette88 pisze:co do pampersów, to babcia mówiła cały czas, że żeby dostać fundusze na pampersy to musi prababcię ubezwłasnowolnić

:( :( :(
to już wolałabym nie jeść a pampersy kupię

Kociama

Post » Pt sty 08, 2010 0:38 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

Kociama pisze:
annette88 pisze:co do pampersów, to babcia mówiła cały czas, że żeby dostać fundusze na pampersy to musi prababcię ubezwłasnowolnić

myśle, ze trawka sie zorientuje.. moja babcia mogla miec zle informacje, bo w sumie o wszystko musia sie starac sama, nikt do niej ręki nie wyciagnął..

Oby trawka miała rację :ok:

edit : coś jest tutaj :) http://www.pieluchomajtki.pl/pieluchoma ... ndacja.php

i tutaj : http://www.pecherz.pl/formalnosci-porad ... wania.html

annette88

Post » Pt sty 08, 2010 0:47 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

Kociama pisze:

zmieniły sie zasady ,ale nie aż tak drastycznie.
wszystko zalezy od lekarza ,co tam we wniosku o refundacje napisze , a mysle ,ze jest co pisać , bo mama kociamki ma diagnoz sporo. więc nie ma co panikować.
Ale nie zaszkodzi na poczatek kupić pampersy ,gdzies w markecie , w aptece odradzam ,bo tam drogo :(
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pt sty 08, 2010 1:02 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

trawa11 pisze:
Kociama pisze:

zmieniły sie zasady ,ale nie aż tak drastycznie.
wszystko zalezy od lekarza ,co tam we wniosku o refundacje napisze , a mysle ,ze jest co pisać , bo mama kociamki ma diagnoz sporo. więc nie ma co panikować.
Ale nie zaszkodzi na poczatek kupić pampersy ,gdzies w markecie , w aptece odradzam ,bo tam drogo :(

W marketach u nas są tylko dla Dzieci
nie widziałam dla Dorosłych :(

Kociama

Post » Pt sty 08, 2010 1:13 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

Twoja mama Kociamko choruje przewlekle i pampersy jej się należą. Spytam jutro jak to było z moim tatą. Mama to załatwiała.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt sty 08, 2010 1:46 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

Za czas jaki Mama Kociamy będzie w szpitalu NFZ nie zrefunduje pieluchomajtek/pieluch.

Wniosek na zaopatrzenie w pieluchomajtki(roczny,od stycznia 2010 zmieniły się druki) powinien wystawic lekarz POZ -stan po wylewie,brak kontroli oddawania moczu z przyczyn neurologicznych .
Z wnioskiem i aktualnym dowodem ubezpieczenia trzeba się zglosic do terenowego oddziału NFZ,można wyslac ,ale to trwa dłużej.Potem z potwierdzeniem-aktualną kartą zaopatrzenia zgłasza się dolekarza POZ i on wypisuje wnioski na pieluchmajtki -60 sztuk miesięcznie,jednorazowo na maksimum 3 miesiące.
Wniosek trzeba zrealizowac w ciągu 30 dni.Wniosek można zrealizowac w aptece,albo w punkcie zaopatrzenia w środki pomocnicze(muszą miec umowę z NFZ)
To wszystko powinien wytłumaczyc lekarz POZ

Nie potrzeba nikogo ubezwłasnowolniac.
Ze strony NFZ(październik 2008)
Zakupu przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych pacjent dokonuje osobiście. Jeśli nie jest w stanie sam udać się do punktu z zaopatrzeniem może mu w tym pomóc inna osoba, posiadająca jego pisemne upoważnienie w dowolnej formie (NFZ nie narzuca żadnych druków czy formularzy). Jeśli stan zdrowia pacjenta uniemożliwia wypisanie upoważnienia, wówczas wystarcza zaświadczenie lekarza, że stan pacjenta uniemożliwia mu pisanie.
Inaczej sytuacja wygląda w przypadku zakupu środków pomocniczych, które wydawane są co miesiąc. Jeśli pacjent nie może ich sam odebrać, wówczas może to uczynić w jego imieniu każda inna osoba bez konieczności posiadania upoważnienia. to dotyczy pieluchomajtek .
Po dokonaniu zakupu osoba odbierająca potwierdza podpisem odbiór właściwego zaopatrzenia - przed złożeniem podpisu należy zwrócić uwagę czy wpisana w III części zlecenia pełna nazwa wydawanego produktu jest zgodna ze zleceniem lekarza oraz opisem na opakowaniu wybranego przedmiotu.

Pozdrawiam
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt sty 08, 2010 1:57 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

NITKA/KARINKA pisze:Za czas jaki Mama Kociamy będzie w szpitalu NFZ nie zrefunduje pieluchomajtek/pieluch.

Wniosek na zaopatrzenie w pieluchomajtki(roczny,od stycznia 2010 zmieniły się druki) powinien wystawic lekarz POZ -stan po wylewie,brak kontroli oddawania moczu z przyczyn neurologicznych .
Z wnioskiem i aktualnym dowodem ubezpieczenia trzeba się zglosic do terenowego oddziału NFZ,można wyslac ,ale to trwa dłużej.Potem z potwierdzeniem-aktualną kartą zaopatrzenia zgłasza się dolekarza POZ i on wypisuje wnioski na pieluchmajtki -60 sztuk miesięcznie,jednorazowo na maksimum 3 miesiące.
Wniosek trzeba zrealizowac w ciągu 30 dni.Wniosek można zrealizowac w aptece,albo w punkcie zaopatrzenia w środki pomocnicze(muszą miec umowę z NFZ)
To wszystko powinien wytłumaczyc lekarz POZ

Nie potrzeba nikogo ubezwłasnowolniac.
Ze strony NFZ(październik 2008)
Zakupu przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych pacjent dokonuje osobiście. Jeśli nie jest w stanie sam udać się do punktu z zaopatrzeniem może mu w tym pomóc inna osoba, posiadająca jego pisemne upoważnienie w dowolnej formie (NFZ nie narzuca żadnych druków czy formularzy). Jeśli stan zdrowia pacjenta uniemożliwia wypisanie upoważnienia, wówczas wystarcza zaświadczenie lekarza, że stan pacjenta uniemożliwia mu pisanie.
Inaczej sytuacja wygląda w przypadku zakupu środków pomocniczych, które wydawane są co miesiąc. Jeśli pacjent nie może ich sam odebrać, wówczas może to uczynić w jego imieniu każda inna osoba bez konieczności posiadania upoważnienia. to dotyczy pieluchomajtek .
Po dokonaniu zakupu osoba odbierająca potwierdza podpisem odbiór właściwego zaopatrzenia - przed złożeniem podpisu należy zwrócić uwagę czy wpisana w III części zlecenia pełna nazwa wydawanego produktu jest zgodna ze zleceniem lekarza oraz opisem na opakowaniu wybranego przedmiotu.

Pozdrawiam

Dziekuję serdecznie za informację

Kociama

Post » Pt sty 08, 2010 2:18 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

Iwa, potrzymam za Ciebie, żeby się wszystko poukładało....
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt sty 08, 2010 2:20 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

anna57 pisze:Iwa, potrzymam za Ciebie, żeby się wszystko poukładało....

Dziekuję Aniu :1luvu:

Kociama

Post » Pt sty 08, 2010 7:45 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

Kociamko, znowu pod górkę masz... :cry: wiesz, moja śp. mama mawiała, że Bóg najbardziej doświadcza tych, których bardzo kocha. Może to marne pocieszenie ale masz również nas, forumowych przyjaciół, którzy choć kilkoma słowami chcą Ci przynieść otuchę.
Trzymam mocno, mocno kciuki za poukładanie się wszystkich spraw.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dla Maciejka [*]
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt sty 08, 2010 8:06 Re: Biedne Wiejskie Koty-smutek ogromny :(

Witaj Iwuś! Przytulam Cię mocno. Oby wszystko się ułożyło! :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]