SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 11, 2009 10:57 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

Galeria osobowości też fajnie :wink:

Chciałam tylko napisać, że to czego się obawialiśmy stało się :( .

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pt wrz 11, 2009 13:51 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

A może: Koty dla inteligentnych? 8)
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt wrz 11, 2009 14:16 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

luelka pisze:A może: Koty dla inteligentnych? 8)

"Nie dla idiotów" :wink: Już mi się pierniczy z nadmiaru problemów :roll:

Barbara Horz

Post » Pt wrz 11, 2009 15:25 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

Barbara Horz pisze:Chciałam tylko napisać, że to czego się obawialiśmy stało się :( .

Jaki termin? :(
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pt wrz 11, 2009 15:37 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

Tia, to się pośmiałam z wychodzących kotów Basi, ucieszyłam Blade i ... doopa :(
Jeśli się dobrze domyślam.

Proszę szefostwo o klepnięcie ostatecznego tytułu wąta 8) ...

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt wrz 11, 2009 16:01 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

Ewko dziś same nieszczęścia nas spotykają :( Adria właśnie straciła swoją cudną suczkę Nikitę :crying:
Chyba za niedługo będziemy mogły konkretnie zmienić tytuł :(

Barbara Horz

Post » Pt wrz 11, 2009 16:05 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

8O
Bardzo mi przykro :cry: Nie wiem, co napisać ... Ada, przytulam :(

O Leonku doczytałam na psiej stronie CK :cry:

EwKo

Post » Pt wrz 11, 2009 19:00 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

Adria wymyśliła : "speCKotki" od czarnej robotki/
"speCKoty" od tajnej roboty, niewidzialnej roboty ...dla odważnych, dla zuchwałych.

Kwaśniewski i Kwaśniewska maja wirtualną opiekunkę :D nick: LUI

Barbara Horz

Post » Pt wrz 11, 2009 22:14 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

Barbara Horz pisze:
Kwaśniewski i Kwaśniewska maja wirtualną opiekunkę :D nick: LUI

- :dance:

EwKo

Post » Sob wrz 12, 2009 14:35 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

Żeby im jeszcze domy znaleźć :(

Barbara Horz

Post » Sob wrz 12, 2009 21:11 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

Namacalny dowód na to, że kotom "trudnym" potrzebny odpowiedni dom, znajdziecie tu: viewtopic.php?f=1&t=76757 . To wątek Blade: niedotykalskiej, agresywnej histeryczki (etykietka taka :twisted: ) , która teraz...

Doczytajcie stronę czternastą podlinkowanego wątku :1luvu:

marcela35 pisze:Blade może zostać na tymczasie u Pani Danki :ok: gdyby nie wiek i choroba to mogłaby zostać na stałe ale najważniejsze że teraz jest bezpieczna a Pani Danka ma duże doświadczenie z kotami i ma ją obserwować - kiedy weszłam to Blade spała snem kamiennym - odprężona i spokojna - u mnie tak nie spała :( a w nocy spała w nogach w łóżku :ok: mało pije i mało siusia, podobno lata jak opętana chwilami albo siedzi zapatrzona w jeden punkt i nie reaguje nawet jak sie rusza jej przed oczami to takie pierwsze spostrzeżenia no i kicha :( nawet nie wiecie jak mi kamień spadł z serca że Blade jest bezpieczna :ok:

marcela35 pisze:ciąg dalszy - koleją noc Blade spędziła.... śpiąc na brzuch u pana domu - mało tego podobno nawet jak zmieniali pozycję spania to kicia się dopasowywała - przywitała mnie radośnie pokazując kuwetę i miski po czym wskoczyła na fotel po głaski - nie ukrywam że nadal w szoku jestem - byle tak dalej - niestety kicha i w oczku pokazała się malutka wydzielina - to nie ten kot - mam wrażenie że się uśmiechał :1luvu:

Domek tymczasowy cud ów sprawił.

To samo dzieje się z Eulalką: zestresowaną kicią, która - bojąc się towarzystwa innych kotów - zamieszkała na łazienkowym oknie :arrow: viewtopic.php?f=1&t=59067&p=4900145#p4900145 .
Wystarczyły odpowiednie dla kociaka warunki :1luvu:

Almacita pisze:Wczoraj spędziłam noc z Eulalką..
To co ona wyprawiała jest trudne opisania..
Jeździła mi po głowie - tak w kółko całą sobą, wkładała nos do ucha, oka, zaczepiała łapą, robiła masaż szyi z lekka nutką akupunktury, do tego masaż twarzy, kichanie synchroniczne prosto w mój nos, kiedy tylko zasłoniłam twarz kołdrą żeby jednak trochę pospać to od razu mnie odsłaniała i zaczynała swoje od nowa..
Były momenty,że zasypiała wtulona w którąś część mnie,ale każde moje poruszenie inicjowało kolejny dziki taniec wokół mojej głowy i twarzy..
:mrgreen:

Taaak ta noc była fascynująca.. dobrze,że mogłam iść na póżniejszą godzinę do pracy 8)

W mieszkaniu jak wcześniej mówiłam zaczął się remont.
Przyjemność wątpliwej natury i atrakcje pod postacią młota do zrywania kafli..
Ale Eulalia znosi to jak na razie dzielnie.
Kiedy jest hałas to po prostu siedzi za kanapą, jak hałas się kończy to wychodzi jakby nigdy nic i sprawdza miski ;)

Domek Potrzebny.
Pieszczocha na wydaniu :kotek:

SpeCKotki nadal czekają na swoją szansę...

EwKo

Post » Sob wrz 12, 2009 21:17 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

wychodzi na to, ze to po prostu bardzo wystraszone i zestresowane kocie jedynaki.

Za domy :ok:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob wrz 12, 2009 21:18 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-zginą bez pomocy !

EwKo pisze:SpeCKotki nadal czekają na swoją szansę...

Bombowe haslo :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie wrz 13, 2009 10:09 Re: SpeCKotki czekają na swoją szansę-DT/DS/-zginą bez pomocy !

Roboczo zmieniłam tytuł, coby ludu nie odstraszać tym zaawansowaniem.

Krótkie podsumowanie:
:arrow: Ford, Almera, Albiś, Buruś i Negri potrzebują wirtualnych opiekunów.

:arrow: Mr Hyde, Dr Jekyll, samochodziarze: Almera, Ford i Linkoln, Kwasniewska i Kwaśniewski, Loa, kocurki po zmarłym opiekunie - Albiś, Burus i Buruś - przebywają w azylowej kociarni. Jeszcze...
Potrzebne domki - choćby tymczasowe - które popracowałyby z wymienionymi sierściami...

Z Kwaśniewską pracować nie trzeba - to kot przylepa szukajacy swojego Dużego.

:arrow: Reszta - Athena, Grenada, Colinss, Dalma, Negri, Wenecja, Kropka, Spox i Dzidka - mieszkają w domach wolontariuszy. Problem w tym, że domy te zakocone są po dach i zwyczajnie, po ludzku, brak czasu na poświecanie im większej niż reszcie kociej gawiedzi uwagi :(

:arrow: O Eulalce i Blade pisałam wyżej: Blade znalazła dom tymczasowy, w którym czuje się dobrze, problem w tym, że pani, która udzieliła jej gościny, sama ma problemy zdrowotne... Eulalka również znajdujesię w sytuacji przejściowej... Obie jak najszybciej potrzebują NIEZAKOCONYCH domów stałych.

EwKo

[poprzednia][następna]