~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 14, 2009 18:38 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

mamata pisze:no i ja wiem, że Major był bezstresowy, ale kto wie, czy teraz mu się nie zmieniło, bo to mimo wszystko jego dom, tylko jego, i są teraz wielkie problemy z np. pakowaniem do transporterka, wyraźnie jest mu tu dobrze i nie chce się nigdzie ruszać ;)

Major???? Kto by pomyślał... Z drugiej strony konkretny facet - chciał wyjść ze schronu to wychodził bez problemu, nie chce wyjść z domku - to protestuje. "Daliście własny dom to teraz nie kombinujcie" :D

Trzymam :ok: za zdrowie Kocurrra. A nawet zaraz wypiję :piwa: :D
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Sob lis 14, 2009 19:03 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

no właśnie, ja przecież wiem, jaką Major miał opinię w schronisku, ale u mnie naprawdę się zmienił :D chyba jeszcze o tym nie pisałam, ale on autentycznie stara się, żebym była zadowolona i żeby wszystko było po mojej myśli! może pamiętacie, że na początku pisałam, że Major jest strasznym żebrakiem przy jedzeniu i że bodzie łebkiem w talerz tak, że parę razy wszystko z talerza spadło na podłogę... Teraz jest tak, że ja sobie siadam na kanapie z jedzeniem (no np. jem jogurt, a Major bardzo jogurt lubi), Major przybiega, trochę płacze i robi kota ze Shreka, ale na kanapę nie wskoczy bo przecież nie wolno :D ostatnio zostawiłam rozpakowane masło na stoliku i poszłam do drugiego pokoju, po powrocie masło było nieruszone, tylko Major siedział na podłodze i wpatrywał się w nie tęsknym wzrokiem... :D
no i dużo jest jeszcze takich przykładów, niekoniecznie zwiazanych z jedzeniem :P po prostu wzięłam majora Dzika pod pantofel!

a w ogóle muszę uprosić w końcu mojego chłopaka żeby nakręcił film z wieczornych majorowych mizianek, to zobaczycie jakim jest teraz super czułym kotem :)
Obrazek
Obrazek

mamata

Od: Pon wrz 14, 2009 16:44

Post » Sob lis 14, 2009 21:28 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

cudownie się czyta takie posty :)
i nieustająco rozbraja mnie jak czytam , że zwierzaki się starają :1luvu:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie lis 15, 2009 22:18 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

No nieeee, coś Ty z niego zrobiła??? 8O Major grzecznie i cierpliwie czekający na przysmak :?: :?: :?: To niemożliwe. Poproszę o film, bo nie uwierzę :D A chcę uwierzyć (tak naprawdę to chcę go zobaczyć szczęśliwego :D )
Obrazek Obrazek

Babett_B

Post » Nie lis 15, 2009 22:52 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

mamata pisze:no właśnie, ja przecież wiem, jaką Major miał opinię w schronisku, ale u mnie naprawdę się zmienił :D chyba jeszcze o tym nie pisałam, ale on autentycznie stara się, żebym była zadowolona i żeby wszystko było po mojej myśli! może pamiętacie, że na początku pisałam, że Major jest strasznym żebrakiem przy jedzeniu i że bodzie łebkiem w talerz tak, że parę razy wszystko z talerza spadło na podłogę... Teraz jest tak, że ja sobie siadam na kanapie z jedzeniem (no np. jem jogurt, a Major bardzo jogurt lubi), Major przybiega, trochę płacze i robi kota ze Shreka, ale na kanapę nie wskoczy bo przecież nie wolno :D ostatnio zostawiłam rozpakowane masło na stoliku i poszłam do drugiego pokoju, po powrocie masło było nieruszone, tylko Major siedział na podłodze i wpatrywał się w nie tęsknym wzrokiem... :D
no i dużo jest jeszcze takich przykładów, niekoniecznie zwiazanych z jedzeniem :P po prostu wzięłam majora Dzika pod pantofel!

O, jak ja bym chciała, żeby moje tymczasy tak się starały w tym względzie ... ;)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon lis 16, 2009 20:40 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

film będzie wkrótce (mam nadzieję :roll: )
niestety póki co nie udało się zebrać sików Majorowych, parę razy podchodził do kuwety z nowym (specjalnym plastikowym) żwirkiem, ale wyraźnie stwierdzał że "to nie to". w końcu uległam i podstawiłam mu starą kuwetę, to pobiegł do niej natychmiast :) bo Major tak ma, że choćby mu się bardzo chciało, to w inne miejsce niż kuweta nie zrobi (tu ponownie ochy i achy że wzięłam sobie takiego dobrze wychowanego kota 8) ). Poczekam do dnia wymiany żwirku i spróbuję wsypać ten specjalny do badania moczu do jego starej kuwety, może wtedy się uda.
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Pon lis 16, 2009 22:08 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Będziesz ją (kuwetę) musiała porządnie wyszorować i wyparzyć przez dłuższą chwilę wrzątkiem, żeby wynik badań był wiarygodny. Ja bym jeszcze raz spróbował przekonać Majora do plastikowego żwirku. Musi się udać :) Przynajmniej ominie Cię szorowanie kuwety :P
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon lis 16, 2009 23:13 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

tak czy owak włożę mu plastikowy żwirek do starej kuwety, a czyszczenie kiedyś by się jej przydało ;)
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Pt lis 20, 2009 1:03 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

No i jak z tymi sikami? Nazbierane? Może słoik mu daj i powiedz co ma robić, skoro taki mądrala z niego ;)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pt lis 20, 2009 12:23 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

dzisiaj druga próba sików :)

patrzyłam ostatnio na zdjęcia Majora z września i widzę że strasznie go upasłam :D chyba pora trochę ograniczyć te hojne racje żywieniowe, bo na brzusiu ma taką fałdkę tłuszczu że hoho! chociaż w sumie, dostawał tyle, ile zalecali producenci karmy, widocznie jest mniej ruchliwy niż przeciętne koty :)
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Pt lis 20, 2009 16:13 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Ograniczyć mu jedzenie? oszalałaś? :lol:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Sob lis 21, 2009 23:32 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

No i jak? Udało się? ;)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie lis 22, 2009 1:25 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

nie udało się :(
nie wiem jak się do tego zabrać. podstawiam mu kuwetę (jednak tę milanowską, bo w mojej jest taki osad ze żwirku, że nie mogę go doczyścić :| ), czekam dobę i nic! widzę że mu się chce, że się męczy, więc w końcu kapituluję i daję mu starą, to Major biegnie do niej od razu... jeszcze jedna próba jutro.
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Nie lis 22, 2009 8:40 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

No co za jełopek mały :?
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie lis 22, 2009 12:46 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Właśnie nie jełopek tylko absolutnie majorowaty Major. On chce to swojej kuwety i koniec. Twardziel, tyle wytrzymał :D Szkoda tylko, ze przez ten jego upór nie udało się zebrać materiału do badań :?
Obrazek Obrazek

Babett_B

[poprzednia][następna]