Powrót dramatu kostrzyńskich kotów....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 17, 2009 12:23

katgral pisze:
bromba pisze:
katgral pisze:sklep zoo-dragon to właśńie "mój " sklep więc jesli zdecydujecie się tu zamawiać dajcie znać, zadzwonię do właściciela

katgral, skoro masz kontakt z właścicielem, wypytaj może o tę ofertę:
http://www.allegro.pl/item692774751_oka ... sosie.html

Puszki bez etykiet po bardzo atrakcyjnej cenie, na załączonej fotce wnętrze wygląda smakowicie, ale może dopytałabyś się o pochodzenie i rodzaj tej karmy?
Bo głupio byłoby uszczęśliwić Panią Reginę kilkunastoma puszkami z żarciem dla ślimaków :roll:

te puszki mają termin ważności do poczatku września 2009 :/

Z tego co podają, do końca września ( 26.09.09 )

bromba

Od: Śro maja 17, 2006 16:26

Post » Pon sie 17, 2009 12:27

bromba pisze:
katgral pisze:
bromba pisze:
katgral pisze:sklep zoo-dragon to właśńie "mój " sklep więc jesli zdecydujecie się tu zamawiać dajcie znać, zadzwonię do właściciela

katgral, skoro masz kontakt z właścicielem, wypytaj może o tę ofertę:
http://www.allegro.pl/item692774751_oka ... sosie.html

Puszki bez etykiet po bardzo atrakcyjnej cenie, na załączonej fotce wnętrze wygląda smakowicie, ale może dopytałabyś się o pochodzenie i rodzaj tej karmy?
Bo głupio byłoby uszczęśliwić Panią Reginę kilkunastoma puszkami z żarciem dla ślimaków :roll:

te puszki mają termin ważności do poczatku września 2009 :/

Z tego co podają, do końca września ( 26.09.09 )

wiem że część jest do końca cześć do bodajże 04.09. (wiem bo robiliśmy wymiankę puszek dla kuźnicy)

Wszystkei inne z dłużsyzm terminem wykupilismy my, forumowicze robiąc akcję zamawiania żywności dla kotów z zielonej góry i kuźnicy :)

Możemy zamówić część z tych puszek, jak uważacie, ale moim zdaniem najpierw trzeba się zdecydować gdzie zamawiamy, znać dokładną kwotę jaką dysponujemy i wtedy się zdecydować co zamawiamy.
Jesli zdecydujecie się kupić część z tych puszek to będa one ciut taniej niż ta cena na allegro.
Jesli bym znała ile mamy kasy i co mniej więcej chcecie zamówić (czy te bez etykietek, czy hiltony, czy może broconis czy to suche 10 kg o którym pisałam) to mogę tam znowu zadzwonić i zapytać co za tą kasę dostaniemy i jak będzie z wysyłką.

Co do pochodzenia tych puszek to tam może być wszystko, i whiskas i hilton i festi i hills, nie będą w stanie powiedzieć co to bo......nie ma etykietek :)

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pon sie 17, 2009 12:31

katgral pisze:Co do pochodzenia tych puszek to tam może być wszystko, i whiskas i hilton i festi i hills, nie będą w stanie powiedzieć co to bo......nie ma etykietek :)

No, ale przynajmniej wiadomo, z jakich puszek te etykiety się zdarły i że nic gorszego od whiskasa się nie trafi :wink:
Edit: na uprzednio zadane pytanie juz sama sobie odpowiedziałam 8)
Ostatnio edytowano Pon sie 17, 2009 12:46 przez bromba, łącznie edytowano 2 razy

bromba

Post » Pon sie 17, 2009 12:39

dwa tygodnie temu byłam w Kostrzyniu - krótko, parę godzin (w oczekiwaniu na pociąg)

te parę godzin wystarczyło, żeby zetknąć się z kocim problemem...
Niestety, nie wiedziałam o pani Reginie.
Spotkałam za to na bazarze (nastawionym głównie na Niemców) panią, która handlowała kociakami... kupują je Niemcy, bo u nich ponoć brakuje. Piszę "ponoć", bo wiem o artykułach z niemieckiej prasy o trudnej sytuacji w niemieckich schroniskach.
Właśnie chciałam założyć wątek, żeby dopytać o to kogoś z Kostrzynia (czy to stały proceder, jaka skala zjawiska?), ale trafiłam na ten, i już wiem, że nie ma tam nikogo z miau.

Szczęśliwie, także na bazarze, trafiłam na panią, u której na straganie z papierosami wylegiwała się piękna kotka. Okazało się, że koteczka ma już 13 lat, jest wysterylizowana. Poza nią Pani ma jeszcze pod opieką pięć kotów. Szczepi, sterylizuje, dokarmia też koty mieszkające na bazarku.
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Pon sie 17, 2009 12:41

Dokładny stan kasy podam wieczorem, coś jeszcze płynie 8)
Teraz znikam do szóstej mniej więcej, a więc do miłego!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon sie 17, 2009 12:50

czitka pisze:Proszę o pw, jeżeli ktoś sobie nie życzy, aby podać od kogo wpłynęło i ile i napiszemy wtedy, że anonim 8) , w przeciwnym razie wieczorkiem zapodam kto i ile.

Hmm, tak se myślę, :roll: - to oczywiście więcej roboty dla Ciebie, ale może by tak wysłać wszystkim składkowiczom na pw potwierdzenie, że pieniądze wpłynęły, a tutaj podać tylko sumaryczną kwotę :?: Jak myślicie?

bromba

Post » Pon sie 17, 2009 13:10

Bromba - prościej będzie wymienić w wątku wpłacających - bez konkretnej kwoty - i podać sumę tego, co się uzbierało. Czitka raczej nic nie zdefrauduje :wink: , a w końcu i tak tego typu akcje opierają się na wzajemnym zaufaniu.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon sie 17, 2009 13:16

Bungo pisze:Bromba - prościej będzie wymienić w wątku wpłacających - bez konkretnej kwoty - i podać sumę tego, co się uzbierało. Czitka raczej nic nie zdefrauduje :wink: , a w końcu i tak tego typu akcje opierają się na wzajemnym zaufaniu.

:ok:
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

Post » Pon sie 17, 2009 13:19

Bungo pisze:Bromba - prościej będzie wymienić w wątku wpłacających - bez konkretnej kwoty - i podać sumę tego, co się uzbierało. Czitka raczej nic nie zdefrauduje :wink: , a w końcu i tak tego typu akcje opierają się na wzajemnym zaufaniu.

Toż mnie nie o to chodziło, żeby czitkę... o defraudację...a fuj! :oops:
Chodziło o to, żeby każdy wiedział, że jego wpłata dotarła szczęśliwie, a żeby jednocześnie uniknąć wyszczególniania w wątku, kto ile wpłacił.
Tak, jak proponujesz, jest faktycznie prościej :)

bromba

Post » Pon sie 17, 2009 20:01

Jestem. I teraz tak: na koncie pojawiły się trzy piękne wpłaty na sumy:
100zł., 40 zł., i 50 zł!
Wszystkie wpłaty, za które wielkie dzięki , przyszły z Krakowa od Amidalki, progect i bromby :P
Oprócz tego mam zadeklarowane wpłaty od Bungo i katgral i oczywiście swoją.
Razem ma to dać 260 złotych i tę kwotę przeznaczamy kolektywnie na karmę.
Zamówieniem z dostawą zajmie się katgral, do której dzisiaj późniejszym wieczorkiem przeleję pieniądze, Bungo zrobi to bezpośrednio na jej konto.
Przepraszam, że tak jakoś mi to wszystko oficjalnie wychodzi, ale chcę jak najszybciej wysłać do katgral pw.
Dzięki za wszystkie rady, za pomoc i za w ogóle.
Wpadłam późno do domu i muszę teraz łapać moje futra w ogrodzie, będę później.
Cium cium! :love:
Obrazek

czitka

Post » Pon sie 17, 2009 20:21

To ja jeszcze w sprawie tego, co kupujemy.
Uważam, ze trzeba kupić najwięcej jak się da, nawet kosztem jakości.
Część tych puszek bez etykiet - trzeba będzie pani powiedzieć, żeby to dała w pierwszej kolejności. Trochę puszek KK i to suche, o ktorym katgral pisala.

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Pon sie 17, 2009 21:11

Ktoś - Amidalka chyba - proponował, żeby kupić suchego kittena.
Wydaje mi się, że to rozsądna propozycja, bo skoro te bidy jedzą tylko raz dziennie, to może by im większą dawkę kalorii zapodać? O ile nie ma przeciwwskazań zdrowotnych, co do podawania dorosłym kotom kittena, ale chyba nie ma?
PS
A puszki swoją drogą, z tego co czitka pisze,chyba wystarczy?

bromba

Post » Pon sie 17, 2009 21:40

Tak, tak, rozmaicie żeby było i dużo.
Przepraszam, że mnie tu nie ma chwilowo i jeszcze nie odebrałam pw, które czekają, ale moje koty nie chcą wrócić z ogrodu, a ja chodzę i je namawiam.
Bezskutecznie :roll:
Obrazek

czitka

Post » Pon sie 17, 2009 21:46

Przelałam jakieś grosiki na konto katgral.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pon sie 17, 2009 23:03

Ja też już przelałam wszystkie nasze pieniądze ze zbiórki, czyli 190 zł., plus grosik od siebie niewielki takoż.
Jutro możemy więc przebierać i wybierać w tych puszkach i chrupkach :P Gdy Pani Regina otrzyma to żarełko od nas, pierwszy etap pomocy uznamy za zamknięty :P
Drugi będzie trudniejszy, ale damy radę!
Dobrej nocy!
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]