KARMELEK i BLAKE'UŚ - łódzkie funfle za pan brat :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 04, 2009 8:07

oooooo coraz lepiej to wygląda!! Super!! Tak się cieszę :D

To nadal ogłaszamy Karmelka?? :twisted: :wink:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro lut 04, 2009 9:03

Bardzo, bardzo się cieszę, ze chłopcy powolutku się dogadują. Trzymam kciuki, żeby było sielska anielska atmosfera i spokój!
Blakusiu, szykuj się na zachwyty na piątek, bo ja to uwielbiam na ciebie patrzeć i na te twoje "umięśnione" łapki :love:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro lut 04, 2009 10:41

Fantastyczne doniesienia :wink: Czyli wszystko zmierza ku normalnosci :D :D :D
Bardzo mocno sciskam Czarna Doopke i oczywiscie karmelowego szczylka tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lut 04, 2009 10:56

jerzykowka pisze:Fantastyczne doniesienia :wink: Czyli wszystko zmierza ku normalnosci :D :D :D
Bardzo mocno sciskam Czarna Doopke i oczywiscie karmelowego szczylka tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chyba mam za bujną wyobraźnię :lol: :lol: :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lut 04, 2009 11:02

Cioteczki, donosy z domowego ogniska

Warczenie nadal jest ale jakby mniej. Nie ma za to ganiania po mieszkaniu i bicia, gryzienia.
Rudy znów się boi czarnego. Dziś Karmelek rano tak słodko zaczepiał Blake do zabawy. Zbliżał się na łóżku do niego czołgając się i próbował złapać wujka za ogon. Dostało się Karmelkowi... Mały jeszcze nie wie, że Blake się nie bawi i nie ma siły, żeby go zmusić. On to już stateczny pan a nie jakiś młodzieniaszek. Czarny ma inne sprawy na głowie.
Ale Blake teżs ię zmienił. Już nie śpi tak jak kiedyś :) Teraz ogląda spektakle w wykonaniu małego rudego akrobaty. Potrafi siedzieć w bezruchu nawet godzinę i patrzeć jak mały wariuje z myszką. Ale ten wzrok... gdybyście tylko widziały ten wzrok Blake'a Takie olbrzymie czarne oczy zahipnotyzowane. Ja bym się go bała. Wygląda jakby chciał zamordować rudego.

Za to Blake się zakochał. Przynajmniej przez kilka sekund. Otwieraliśmy na komputerze zdjęcia Balbinki przysłane przez CoolCaty. Czarny się zapatrzył w monitor, zaczął piszczeć i drapać łapkami po ekranie. Myślicie, że on woli kobiety??? A koty wogóle widzą normalnie ?

Mały nie wie co to odkurzacz. Wczoraj jak tylko włączyłam potwora do gniazdka mały w popłochu uci9ekł pod wannę i siedział tam dopóki go siłą nie wyciągnęłam. Karmel jest również nienażarty. (Kolejny kot spaślak będzie - wykończą nas finansowo) Zjada swoją porcję i wyżera Czarnemu na dodatek.

Obserwacja z wczoraj
Blake nie umie jeść.
Myślałam, że wszystkie koty tak dziwnie jedzą jak Blake ale odkąd mamy Karmelka okazało się, że wcale nie. Mały wsuwa normalnie, tzn. gryzie. Jak ma chrupek to pogryzie, jak ma większy kawałek kuraka to pogryzie. Blake nie umie gryźć
:!: :!: :!:

Czarny używa tylko języka. Zgarnia językiem pokarm i połyka. Juz wiemy dlaczego nie lubi suchego. Po prostu nie umie, musiałby połykać...
Od dziś nawet puszkę mu rozdrabniamy widelcem.

jak Rudy śpi i jest zmęczony to zachowuje się jak bezwolna pacynka. Można go ustawić w każdej pozycji i się skubany nie ruszy. Chcemy łapki tak, dobrze, niech będzie tak. A może nogę na nogę, też spoko. To może leżeć na plecach i mieć wyciągnięte łapki do góry a nogi na boki? Prosze, tak też potrafię spać...
Jak Radek przyjdzie to wklei zdjęcia z wczoraj, właśnie z takiego spania.
zatytułowane:
Ja sem nietoperek
8)

Mam wrażenie, że mały się za rzadko wypróżnia. Dwa razy dziennie siku to normalne jest?

Blake robi bardzo często ale po troszeczku, natomiast Karmel raz a tak, że mam wrażenie, że się z kuwety wyleje.

Duzo bym jeszcze mogła pisać, bo obserwacje jakie prowadzę są zadziwiające i czasem prześmieszne.
Uwielbiam koty...

Wczoraj byli u nas znajomi, którzy chcieli nam ukraść Karmelka. Z zamiłowania kociarze, w ich domach zawsze były koty, teraz od roku są małżeństwem i mieszkają w Łodzi sami. Przydałby się im jakiś kotek. Nie straszne im leczenie, myślą, żeby spróbować tymczasowania.
A na stałe szukają kota o zdecydowanym kolorze.
Będę szukać, a jak byście miały coś na oku to też dajcie znać.

panna rozyczka

Od: Wto paź 28, 2008 10:37
Post » Śro lut 04, 2009 11:14

Georg-inia pisze:
jerzykowka pisze:Fantastyczne doniesienia :wink: Czyli wszystko zmierza ku normalnosci :D :D :D

chyba mam za bujną wyobraźnię :lol: :lol: :lol:

Umarlam :smiech3: Inga, Ty mnie wykonczysz kiedys :wink:

Ciesza wiesci o koteczkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No i oczywiscie o potencjalnym domku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lut 04, 2009 11:20

Karmel rośnie, to i je na potęgę, normalna rzecz :) zobaczylibyście ile potrafią wciągnąć takie 8-10 tyg. kurduple :strach:
że się boi odkurzacza - też normalne, 90% kotów się boi. Duże siku dwa razy dziennie powinno spokojnie starczyć, może chłopak nie ma czasu na częstsze wizyty w toalecie ;)

Ja myślę, że Blake się umie bawić, tylko Wy pewnie nie takiej zabawy się spodziewacie :lol: przecież chłopaki zamków z lego razem budować nie będą, raczej będą gonitwy, pozorowane ataki, zapasy, gryzienie po uszach - to są kocie zabawy! tylko, że dla ludzi to wygląda hmm... trochę jakby miało dojść do morderstwa :roll:

co do tych znajomych: a może chcieliby biało-rudą wystraszoną mamę Karmelka? kotka ginie w szpitaliku schroniska :(

Georg-inia

Post » Śro lut 04, 2009 11:55

Ale dobre wieści :P :P :P
Czekamy na karmelko fotki
to sikanie to bardzo prawidłowo
zdrowiutki kotek
co do tych znajomych: a może chcieliby biało-rudą wystraszoną mamę Karmelka? kotka ginie w szpitaliku schroniska Sad

a może zdjęcie mamusi? trzeba jej domek znaleźć :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro lut 04, 2009 12:16

ja tez obstawiam kota dla znajomych mame Karmelka Indiane.
Podpowiedzcie prosze, jesli sie nie zakochaja to moze choc tymczas?

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro lut 04, 2009 14:58

Oj to ja potrzymam tu kciuki za mamę Karmelka :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lut 04, 2009 19:05

Wysłałam Wam maila z propozycją kota dla znajomych. Ma baaaardzo zdecydowany kolor:
Obrazek Obrazek

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

CoolCaty

Post » Śro lut 04, 2009 20:20

no kolr stanowczo "zdecydowany" - ten kot jest wręcz pomarańczowy :lol: a jak gada 8O

Georg-inia

Post » Śro lut 04, 2009 20:37

Ale bombowy! I do tego gadający :) super!!
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw lut 05, 2009 8:49

On nie gada, od drze ryjka - na okrągło. :twisted:

Za to kompletnie olewa inne koty, trafia do kuwety, i ogólnie fajny jest :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lut 05, 2009 9:08

annskr pisze:On nie gada, od drze ryjka - na okrągło. :twisted:

Oj już bez przesady - wcale się nie drze cały czas. Miauka jak widzi człowieka - co mu się dziwić, chce na kolanka, a nie w klatce.

CoolCaty

[poprzednia][następna]