[Pewnie zdechnie z głodu] DT dla kolorowych maluchów...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 13, 2008 18:26

Jana pisze:
mamuśka pisze:[...]
Przy okazji zobaczyłyśmy kota półdługowłosego - śliczny dymny - potrącony przez samochód albo kopnięty w pyszczek ... Pewnie zdechnie z głodu bo jeść nie będzie mógł .. :x :cry:

mamuśka pisze:[...]
Ja nie mam pieniędzy i czasu by iść z kocurkiem do weta, a Pani Krysia pieniędzy bo dziś jej zwinęli portfel :x
ALE :idea:
Spotkałyśmy młodą dziewczynę , która powiedziała że kocurkiem się zajmie, zobaczymy .
[...]

mamuśka pisze:musi cierpieć i na 99% nie może jeść. ..
stan jego wygląda na fatalny - tzn szczęki ... tak jakby jej nie miał ...

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Czw lis 13, 2008 18:36

Ewik pisze:Ale wiecie co...on naprawdę na pierwszy rzut oka wygląda jakby miał coś nie halo z pysiem... 8)

Właśnie - bardzo ciemna obwódka, niezwykłe :!:
Ale wystarczy się przyjrzeć. Cóż, o jednego ciężko rannego kota mniej.

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw lis 13, 2008 19:08

wiadomości od kotka przejętego dzisiaj........kotek jest chłopak -dostał imię Korek. Ma ok 3 miesiące jest śliczny i w dobrej formie.Bardzo łagodny...na razie się boi.Dostał obszerny ciepły apartament miseczke pełna jedzonka i kuwetkę.Jutro ma go odwiedzic poszukujący przyjaciela domek......ale ja na razie ustaliłam ,że kot pozostanie na kwarantannie.Bedzie miał zrobione wszystkie badania lab. Na oko nie wygląda na chorego-ma tylko brudne uszka.(świerzb).Ja cały czas będe zaglądac do niego lecznice mam 150m od domu.
A teraz .. Pełnemu wielkiego poświęcenia i przemiłemu Zespołowi Ratującemu-wielkie podziekowanie składa Fundusz Puchatek!!!! a ja osobiście przepraszam,że sie namarzłyście czekając na mnie......Dziewczyny jestescie :aniolek: Korek dołącza sie do podziękowań. zaraz pójde do lecznicy -zrobie fotke Korka w "apartamętach"
Serniczek

Post » Czw lis 13, 2008 19:22

tanita pisze:pod podanym wyżej adresem rzeczywiście morze kotów - generalnie teren jak najbardziej łapankowy
dziewczyny było mi bardzo miło łapać z Wami 8) pewnie znając życie jeszcze tam się spotkamy

Ha, a więc będzie okazja - nawet już jutro...

Na jutro umówiłam się z panią Krysią przy sklepie Maciek - będziemy łapać kociaki z okolic Instytutu Medycyny Lotniczej (tereny wojskowe tuż przy Przasnyskiej - to nieopodal piekarni). Ok. godziny 16.00.

Sprawa jest pilna, kociaki są trzy.

I jest jeszcze problem, zgloszony przez innego karmiciela, z tych rejonów, z którym chciałabym się spotkać.

Ktoś strzela do kotów, ze srutu...

Bardzo skutecznie. Ze skutkiem śmiertelnym. Podobno znaleziono trzy martwe koty, w niewielkich odstępach czasu.

Jutro dowiem się czegoś więcej.
Obiecuję nie rozsiewać niesprawdzonych plotek.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Czw lis 13, 2008 19:26

Serniczku, to ja Tobie bardzo dziekuje!

Tak mi strasznie glupio, ze w sumie na sile wcisnelysmy Ci tego kociaka :(

Odkrylysmy z Tanita i Kathrin duze stado kotow. Wlasnie z tego stada jest ten kociak u Serniczka :1luvu:
Na oko jest tam kilkanascie kotow, wszystkie grube??? bardzo zadbane, karmione, bo przybiegly, gdy wystawilysmy klatke-lapke.
W stadzie widzialysmy przepiekna kotke, dlugowlosa, persowata. Sadzimy, ze moze byc ona wychodzaca.
Zlapalysmy jednego kota( czarny), okazal sie kocurem. Kathrin po mistrzosku wymacala jajka :)
Koty sa oswojone :( tzn przed nami troche uciekaly, ale sadze, ze kazdy z nich po tygodniu w lecznicy bedzie nakolankowym miziakiem.
Nie ma tam otwartych okienek, jest jedna samotna budka :(

Prosba do Agalenory, porozmawiaj z PAnia Krysia o tym stadzie (ona nam powiedziala o tych kotach) Trzeba sie dowiedziec kto karmi, czy sa wyciete czy nie ( maly kociak swiadczy o tym, ze raczej rozmnazaja sie).
Koty sa przy bloku przy ul Izabeli 20/22 lub 24.

MartaWawa

Od: Wto kwi 03, 2007 12:45

Post » Czw lis 13, 2008 19:50

Marta Chrusciel pisze:Serniczku, to ja Tobie bardzo dziekuje!

Tak mi strasznie glupio, ze w sumie na sile wcisnelysmy Ci tego kociaka :(

.
Tak znowu na siłę to nie.......traktowałam chałupke u wetów jako Pogotowie Ratunkowe....ale jest dobrze. :D Na razie Korek bezpieczny....
Serniczek

Post » Czw lis 13, 2008 20:02

Boszsz........przeciez to jest Kot z Cheshire czyli kot z Alicji w krainie czarow! :lol: On sie normalnie usmiecha :ryk:

_kathrin pisze:nie napiszę nic więcej niż to co pisały wcześniej dziewczyny. czuję się jak kretynka.

to jest ten konający kot

Obrazek Obrazek

boję się że wyciągając wnioski z całego tego zamieszania ktoś, kiedyś nie udzieli kotu pomocy bojąc się takiej sytuacji jak w/w

nie ma jednak tego złego. ok 3 miesięczny bury kociak pojechał na tymczas do Serniczka. dziękujemy!

nie mogę zrozumieć jak można było wypuścić płodną kocicę z klatki-łapki, która rodzi co pół roku??

Agalenora a co wiesz o ul. Izabeli 20/22 albo 24? tam jest od groma kotów! większość kocurów nie jest wykastrowanych. a kotki?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw lis 13, 2008 20:42

kya pisze: Boszsz........przeciez to jest Kot z Cheshire czyli kot z Alicji w krainie czarow! :lol: On sie normalnie usmiecha :ryk:

Yes, yes, yes :!:
I sądząc z przebiegu wydarzeń, zaczął nawet znikać :smiech3:
Przepraszam Was bardzo, musiałam to napisać :oops: :P
Niesamowity kotuch, napatrzeć się nie mogę.

Gretta

Post » Czw lis 13, 2008 20:49

Obrazek Obrazek Obrazek
Korek pozdrawia Cioteczki.......
Serniczek

Post » Czw lis 13, 2008 20:50

Serniczku :D
śliczny kocio :D

Gretta

Post » Czw lis 13, 2008 20:52

troske sie bojam.....ale jus mrucem....... :)
Serniczek

Post » Czw lis 13, 2008 20:53

Śliczna burasinka :)
Sernik, dzięki...

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Czw lis 13, 2008 21:08

słodziak ten Korek......będzie fajny...13 to jego liczba.....szczęśliwa jak sądzę.....
Serniczek

Post » Czw lis 13, 2008 21:57

akcja przeprowadzona super i swietnie zorganizowana, szkoda tylko ze ta cala otoczka.. :/
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw lis 13, 2008 22:03

Serniczek pisze:Obrazek Obrazek Obrazek
Korek pozdrawia Cioteczki.......

Śliczności! Ale patrzy całkiem hardo!
Obrazek