*Schr. Opole - Nori - już w domu. :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 16, 2008 19:54

Katarzyno i Nori - w imieniu wszystkich Kotuchów - i tych malusich i tych starszych - serdecznie zapraszam na ...

Bazarek
i ...
Bazarek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pt paź 17, 2008 21:56

Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro paź 22, 2008 18:49

Katarzyno i Nori

w imieniu zaprzyjaźnionej Trawy11 - chciałam serdecznie zaprosić na - Bazarek

-Buffy-

Post » Śro paź 22, 2008 20:21

Pozwolę sobie serdecznie zaprosić na drugi - Bazarek - wystawiony przez kochaną Traweczkę dla naszych kotusiów. :)

-Buffy-

Post » Śro gru 31, 2008 21:08

Katarzyno - na Twoje ręce - wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku.
I niech się spełnią wszystkie marzenia.

Obrazek

-Buffy-

Post » Pt sty 02, 2009 21:22

Kochane Dziewczyny z Opola,
wszystkiego, co najlepsze w nadchodzącym roku :D !!!!!!!!
Tylko szczęśliwych kotów i samych dobrych ludzi :D !!!!
Siły i wytrwałości, bo to, co robicie jest WSPANIAŁE :D :D !!!
Nori jest już po swojej pierwszej wycieczce świątecznej. Na Boże Narodzenie wybrała się z nami do moich rodziców, do Łodzi.W nowym domu tuptała przeszczęśliwa, z podniesionym, puchatym ogonem, a w nocy wędrowała po wszystkich kanapach i fotelach mrucząc jak szalona. No i oczywiscie jedzonko.... karpik - fantastyczny, kurczaczek, indyczek ..... miodzio. Nawet ziemniaczki z masełkiem były pyszne. :roll: Dziewczyna jest w dobrej formie, już się ładnie rozumiemy. Wiem,że jak Nori chodzi za mną wszędzie i patrzy OKRĄGŁYMI oczętami tzn., ze jest bardzo głodnym, nieszczęśliwym koteczkiem. I jest małym obżartuskiem. Cieszę się, że ją mamy.
Pozdrawiam serdecznie

katarzyna02

Od: Sob wrz 06, 2008 20:53

Post » Śro sty 07, 2009 9:47

:D No i takie wieści chcemy czytać!!!

Kasiu, dziękuję Ci ogromnie za uratowanie Nori!

No i o jakieś zdjęcia jeszcze namolnie proszę :)
Obrazek

Boo

Post » Pon sty 19, 2009 18:14

Witam,witam
przepraszam za ciszę na forum.
Będą zdjęcia, tylko muszę sobie przypomnieć, jak to działało!!!!!!!
Tymczasem troszeczkę wieści. Nori ma ksywkę Portala, bo gdy patrzy się na nią idącą od tyłu - wygląda, jakby miała założone puchate porteczki do kolan. I brzusio się juz pojawił piękny, i nie wystają kosteczki na grzbiecie.
Niestety Nori nie ma zupełnie w planach przyjaźni z drugim kotem.Nuta próbuje ją "zabawowo" zaczepiać ale Nori zawsze sprawia jej niezły łomot.
Zastanawiam się, czy Nori nie była wychodząca? Do jej ulubionych rozrywek należy obecnie wychodzenie z mieszkania na klatkę schodową. Spokojnie - wszystko pod kontrolą, nie ucieknie. W praktyce wygląda to tak,że np. ok 6.30 rano, w szlafroku siedzę na schodku, piję kawę i pilnuję kota wędrujacego po piętrze, półpiętrze, piętrze niżej itp.A na piętrach fajnie jest: pod każdymi drzwiami puszysta wycieraczka, doskonała do ostrzenia pazurków lub przycupnięcia.
I jeszcze - poranny obrzęd mycia ogona w łazience. Nori zaczyna od pozwijania dywanika - żeby było wygodniej pod główką. Potem trzeba się położyć na boku i szybciutko przetoczyć na plecy jednoczesnie łapiąc ogon włożony między tylne łapki. Oczywiscie pozycja na plecach, z ogonem trzymanym w przednich łapach jest wyjatkowo niestabilna więc następuje momentalny przewrót na drugi bok. I wtedy mozna zacząć czyszczenie ogonka. Nikt nie obiecywał,że będzie lekko......

katarzyna02

Post » Pon sty 19, 2009 20:57

Czemuż to ja zawsze tak bardzo się wzruszam czytając tak wspaniałe wieści?

Czy możemy spodziewać się jakichś zdjątek? :)

-Buffy-

Post » Pt sty 30, 2009 21:02

-Buffy-

Post » Pon mar 09, 2009 10:52

Zapraszam na aukcje Imprezowe koty!

Ania_T

Od: Pt sty 06, 2006 23:30

Post » Czw kwi 09, 2009 20:06

Cioteczki kochane, czy ktoś jeszcze pamięta Norinkę???
Właśnie zobaczyłam,że ostatni wpis jest ze stycznia. Wróciłam do pracy i czasu maluchno.
A Norinka pozdrawia świątecznie!!!!! Jej nierozgarnięta pani cały czas nic nie zrobiła w temacie zdjęcia, tzn. jest fantastyczna sesja w aparacie, tylko nie wiadomo, jak ją przenieść do komputera. Dawniej życie było prostsze.
Nori rozkwita wiosennie. Mała łobuziara :twisted: nie pozwala się czesać, trzaska łapami i warczy - trzeba nie lada pomysłów,żeby popracować troszkę z tymi jej "włoskami". Pazurki były już podcinane dwukrotnie.Ostatnio ją ważyłam: pamiętam - pierwsza wizyta u weterynarza - waga z klatką: 3,5 kg - a teraz kochane Cioteczki........ 5,2 kg( też z klatką) - koteczka lubi podjeść.Właśnie pojechała już na święta do moich Rodziców - najnowsze wieści .... GOTOWANA CIELĘCINKA - WYŚMIENITA!!!!!
Nori powoli przełamuje się w temacie spanie: od dwóch nocy przychodzi do mojego łóżka i mrucząc cichutko zwija się na kołdrze i zasypia. Zauważyłam,że nie lubi być sama - kiedy, ktoś jest w domu, ale w innym pomieszczeniu zaraza go zlokalizuje i radośnie miaucząc " Au" instaluje się w pobliżu. Co jeszcze? Jest Królową Dywanika Łazienkowego i nie mam pojęcia, jak to było, jak jej nie było!!!!!
Zdrowych, spokojnych Świąt i tylko szczęśliwych kotów. :balony:
P.S. A drugiej kocicy cały czas nie lubi, oj nie lubi - bo tamta podgląda, jak Nori korzysta z kuwety :oops: . Nie jest lekko w życiu!!!!

katarzyna02

Post » Czw kwi 09, 2009 20:26

No jak byśmy mogły nie pamiętać!!!!

Bardzo się cieszę, że u Norci wszystko ok, choć myślałam, że stosunki kocio-kocie już daleko poprawne są.
Kasiu, ja wciąż wierzę, że zwyciężysz z nowoczesną techniką i zdjęcia Nori ujrzą światło dzienne :wink:
Obrazek

Boo

Post » Sob kwi 11, 2009 22:05

Zdrowych, spokojnych i pogodnych Świąt.

Obrazek

-Buffy-

[poprzednia]