http://www.orijen.pl/page.php?p=orijen
http://www.orijen.pl/www/userfiles/File ... _paper.pdf
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Never pisze:Rany....
ja chce tylko wiedzieć, gdzie nie ma dziobów, mięch nowotworowych itp....
Czy RC veterinary to też takie dno?![]()
ja już nic nie rozumiem....![]()
Poproszę o jasne info jaka sucha karma - nawet nie wiem jak cholernie droga - jest bez antybiotyków, dziobów itp...i bez GMO - kukurydzy, soji itp...
pstryga pisze:Kochana ty moja rybenko. wiadomo ze to co suche jest be. ale na tej samej zasadzie powinnismy natychmiast odrzucic wszystkie kaszki zalewajki i inne produkty ktorych se nie wyrwiemy bezposrednio z ziemi tudziez nie zlupmy na zwierzu.
Co do meat , meal - ty se kochanianka wyobraz ile syfu zawieraja karmy ktore podaja ci % miecha PRZED obrobka![]()
Mysle ze krowy moglyby sie ze skrzydel cieszyc...zawsze to latwiej w szkode sasiadowi pojsc , a ryz brazowy jest bardziej obojetny niz zajebiscie weglowodanowy corn... i to i to wypelniacz ino ze z tego ryzu to kicius se glownie witaminki i blonnik wezmie - mimo wszystko trochu sie do trawienia przydaje inacej kotecki by mysich zoladkow z roslinna trescia nie zzeraly. Musz konczyc i zwolnic zaraz stanowisko w pracy -ale jeszcze tu zajrze..Jak zajrze to ci wiecej odpyskuje bu tu i tak sie musze z netem kryc..
tez sie stesknilam
Never pisze:. Karmę która była opisana jak naturalna, bez konserwantów i ulpeszaczy - konsultowana z tęgiomi głowami - moje koty jadły tylko zmieszana z RC![]()
espana pisze:Liwia a ja mam jeszcze pytanie co z zębami. Bo zawsze słyszałam że sucha karma pomaga w usuwaniu kamienia itd. To też nieprawda?
Liwia pisze:pstryga pisze:Kochana ty moja rybenko. wiadomo ze to co suche jest be. ale na tej samej zasadzie powinnismy natychmiast odrzucic wszystkie kaszki zalewajki i inne produkty ktorych se nie wyrwiemy bezposrednio z ziemi tudziez nie zlupmy na zwierzu.
Co do meat , meal - ty se kochanianka wyobraz ile syfu zawieraja karmy ktore podaja ci % miecha PRZED obrobka![]()
Mysle ze krowy moglyby sie ze skrzydel cieszyc...zawsze to latwiej w szkode sasiadowi pojsc , a ryz brazowy jest bardziej obojetny niz zajebiscie weglowodanowy corn... i to i to wypelniacz ino ze z tego ryzu to kicius se glownie witaminki i blonnik wezmie - mimo wszystko trochu sie do trawienia przydaje inacej kotecki by mysich zoladkow z roslinna trescia nie zzeraly. Musz konczyc i zwolnic zaraz stanowisko w pracy -ale jeszcze tu zajrze..Jak zajrze to ci wiecej odpyskuje bu tu i tak sie musze z netem kryc..
tez sie stesknilam
sedno zawarlas w pierwszym (drugim?) zdaniu - SUCHA KARMA JEST BE. A ze nie czyn drugiemu co Tobie nie mile....
Moj kot, od zawsze na suchym super hiper - dzis jest cukrzykiem. I nei ukrywam, ze wine za ten stan ponosze wylacznie ja oraz moja bezkrytyczna ufnosc "w dobre, w pelni zbilansowane" suche. Ja nikogo nie chce przekonywac na sile, kazdy swoj mozg ma. Ja neistety zbyt pozno wymyslilam, ze skoro kot jest absolutnym miesozerca (ten zoladek mysi to kilka %) to karmienie go wbrew naturze (kilkadziesiat % weglowodanow) wczesniej czy pozniej przyniesie szkody. U nas skonczyly sie krysztaly, skonczyly problemy z kamieniem i dziaslami. Za to niestety cukrzyca z nami zostala i zostanie przez dlugie lata
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 155 gości