kolejaczki zCzęstochowy-w Krakowie i Wa-wie potrzebne domy!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 13, 2007 21:00

Byłam dziś u Plamki. Kicia jest bardzo kochana, totalnie bezproblemowa i cichutka... taka myszka. Bardzo spokojna. Musiała wiele przezyc bo ma smutne oczka. Daje sie głaskac i brac na rece. Je. Wie do czego jest kuwetka. No kochana kociunia. Jutro bede z nia u weta. Jesli zdrowa to bedzie sterylizowana. Zamieszczam fotki. Takie nienajlepsze, ale nie chciałyśmy jej meczyc fleszem.

Dzwoniłam tez do Jadzi ktora sie maluchami opiekuje. Powiedziala tylko ze wszystko ok, ze sie uspokoajaja, Jedza. Nie mogła ze mna rozmawaic. Mam dzwonic ok 23.

Co do reszty kolejaczkow to... jade w piatek. Bede lapac 1 -2 kolejaczki. Wiec znow potrzebna bedzie mi klatka lapka. Marto i Kamilo. Prosba do Was. Czy mozecie załatwic tak zeby klatka czekala w piatek u Kamili? Mam nadzieje ze sie uda. Byloby to dla mnie duze ułatwienie. Musze do Warszawy dojechac wieczorem w piatek lub rano w sobote. Wiec na łapanie bede miała zaledwie kilka godzin. Moze któraś z Was mogłaby mi pomoc? Iwona pracuje wiec nie moze w ciagu dnia. Ja mam szczescie bo mam popoludnie wolne. A druga bardzo by sie przydała. Pomyslcie czy dalaby ktoras z Was rade.

A co z pozostałymi? Kolejaczki z tego co mowiła Iwonka sa jeszcze 4 czyli jesli złapie w piatek 2 to jeszcze 2 zostana. Mysle gdzie by takie dzikie kotki dac. Gdzies zeby mieszkaly przy domku . Mialy wolnosc ale i opieke, pelna miseczke. Moze ktos z Was ma takie osoby wsrod rodziny, znajomych? Zobaczymy tez czy ktorys z tych kotkow nie jest tak jak Plamka domowy. Bo to tez mozliwe. A jesli okaze sie ze kolejaczkow bedzie wiecej to bedziemy te inne tez lapac. One tam zyja w strasznym miejscu. Dlatego trzeba je zabrac z tamtad.

Ja mam w krakowie tez inne kociaki podworkowe pod opieka. Jutro z Jarkiem, czlowiekiem ktory jest przefantastyczny i ktory umie lapac dziczki w rece! lapiemy ostatnie 3 do sterylki. Oby sie powiodło. Koncze tez budowe 2giego kotelu na tym podworku...ocieplanej budki dla tych kociakow. Jutro mam rozmowe z administratorem o zgode na umieszczenie tej 2giej budki na podworku... oby sie udało.

Rozpisałam sie.

Pozdrawiam.

Obrazek[/quote]
Ostatnio edytowano Wto lis 13, 2007 22:54 przez królewna, łącznie edytowano 2 razy
.wyrzuć z domu telewizor a w zamian weź kociaka.
Obrazek

królewna

Od: Wto paź 30, 2007 8:32

Post » Wto lis 13, 2007 21:03

Mnie też korci, żeby napisac kilka słów..ale sie wstrzymam..
Iwona wie czemu dziewczyny nie chcą z nia współpracować - ale nie powie :) nie odbiera telefonów od Marty
I dzięki opinii Iwony - wszyscy mają taki a nie inny pogląd na dzialanie FFA w czewie...
"dziękuję" Ci Iwonko...cała reszta kotów w Czewie czeka teraz na Twoją pomoc - bo tylko Ty pomagasz :evil:

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Wto lis 13, 2007 21:18

Obrazek

Plamka na swojej rozowej pufie:)
Ostatnio edytowano Wto lis 13, 2007 22:53 przez królewna, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

królewna

Post » Wto lis 13, 2007 21:23

przepiekna Plamka w gore
i oby kolejne kolejaczki sie udalo zlapac
Iwona
Obrazek Obrazek

iwona72

Od: Pt gru 09, 2005 20:51

Post » Wto lis 13, 2007 21:25

Magdziak pisze:Mnie też korci, żeby napisac kilka słów..ale sie wstrzymam..
Iwona wie czemu dziewczyny nie chcą z nia współpracować - ale nie powie :) nie odbiera telefonów od Marty
I dzięki opinii Iwony - wszyscy mają taki a nie inny pogląd na dzialanie FFA w czewie...
"dziękuję" Ci Iwonko...cała reszta kotów w Czewie czeka teraz na Twoją pomoc - bo tylko Ty pomagasz :evil:

Ja nie wiem dlaczego dziewczyny nie chca wspolpracowac i nie wnikam. Nie jestem z Czestochowy. Wiem tylko tyle ze w tej konkretnej sytuacji Kamila i Marta nie pomogły. Widzie, ze i Ty jestes z Czestochowy i tez nie pomogłaś. Nie rozumiem dlaczego. Mozna sie niezgadzac, ale trzeba byc ponad niektore spory. Mam nadzieje ze w piatek ktoras z Was bedzie mogła mi pomoc a takze załatwic zeby klatka lapka byla w centrum Czestochowy. Nikt tez nie pisał ze tylko Iwonka pomaga. Napewno sa inne osoby. Ja moge jedynie pisac o tym co bylo gdy ja tam byla. Mam nadizeje ze sa te inne osoby. Tak wiec, prosze aby sie do mnie odezwały bo pomoc potrzebna.

Pozdrawiam.
PS. opinie na temat tego co sie w weekend dzialo napisalam ja wiec nie rozumiem dlaczego odpowiedz byla skierowana do Iwony.
Obrazek

królewna

Post » Wto lis 13, 2007 22:07

Magdziak pisze:Mnie też korci, żeby napisac kilka słów..ale sie wstrzymam..

Nie rozumiem, czyz dla pomocy kociakom nie mozna pominąć tego wszystkiego milczeniem, nie mozna wzniść się ponad to... :? czy Fundacja jest wazniejsza niz pomoc kociakom, pytanie Królewny było konkretne, a odpowiedzi :roll:
Zreszą, najwazniejsze ,że koty bezpieczne.
A tak, Sonia- Plamcia to cały Filip :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lis 13, 2007 22:33

na forum jest kilka Plamek a Soni chyba nie ma - według mnie imię Sonia wzbudza ciepłe uczucia - kicia jest śliczna
jak juz będzie wiadomo jak się czuje i czy może być niedługo wysterylizowana - ogłoszę ją na ale.gratka, będę potrzebowała namiarów
do Twojej koleżanki - proszę podziękuj jej od nas za opiekę nad kicią

dobrze byłoby też ogłosić kicię na allegro - czy ktoś mógłby pomóc ?
i w dziale adopcje na miau

to czekamy na więcej zdjęć
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto lis 13, 2007 22:37

królewno wstaw proszę zamiast tych dużych zdjęć te mniejsze (kliknij na cytuj przy moim poście i skopiuj adres obrazka):

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lis 13, 2007 22:47

Imie Plamka wybrała Kora ktora sie teraz nia opiekuje, moze dlatego ze jest malarka. Wiec nie chce tego zmieniac. Sptam czy moge podac jej numer. Kto by konkretnie do niej dzwonil? osoby zainteresowane adopcja?Wolalabym zebym to ja sie tym zajmowala bo nie chce jej jeszcze jednej rzeczy na głowe zwalac. Podziekuje. Dam znac jak z kicia po wizycie u weta.

bardzo bym nie chciala zeby wywiazała sie awantura. nie po to sie angazowalam w cala sprawe. dlatego prosze osoby w Czestochowie o konkretna pomoc w konkretnej sprawie. Mam nadizeje ze ja otrzymam. Nie bede sie wdawac w 'debaty' bo nie mam na to czasu.

Napisalam co mnie zabolalo w weekend. Jesli ktos ma do mnie o to zal to prosze o konkretna odpowiedz i to skeirowana do mnie.

Pozdrawiam serdecznie.
Obrazek

królewna

Post » Wto lis 13, 2007 23:07

oczywiście możesz podać swój numer telefonu
prosimy o pomoc dla królewny przy łapaniu kolejnych kotów w najbliższy piatek
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lis 13, 2007 23:09

miło w końcu poznać m.in jedną z bohaterek wątku
Sonia-Plamka jest urocza :1luvu:
ma bardzo miły wyraz pyszczka :) taki pełen zaufania i szczęśliwy (w końcu :P )

mam nadzieję że w ten weekend będziecie miały więcej szczęścia
że będzie wam sprzyjał zarówno los, pogoda jak i konkretna pomoc ludzka

dziewczyny dużo nie potrzebują
nie trzeba, jeśli sie nie moze, siedzieć tam z nimi całego dnia
wystarczy dostarczyć im sprzęt - choć to
jest jeszcze sporo czasu aby sobie zorganizować dzień tak aby móc im pomóc - pomóc kotom

trzymajcie się
ja trzymam za Was obie kciuki :ok:
pozdrawiam
Aia

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro lis 14, 2007 0:31

Obrazek
A o to Filip kocur kolejaczek sprawca całego zamieszania Iwonko ja nie wiem, ale chyba muszę zażądać jakiegoś odszkodowania
:lol: :lol: normalnie to chyba rodzinka Soni-Plamci podobny :D
ten szczęściarz, który właśnie wyleguje się u mnie na kanapie to też były kotek kolejaczek-częstochowiaczek dzięki któremu spiknęłysmy się z Iwonką :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 14, 2007 8:03

śliczny Filip :)
szukamy domów stałych dla Soni-Plamki i jej dzieci
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro lis 14, 2007 14:58

pomoc w łapaniu i szukaniu domów tymczasowych i stałych nadal potrzebna
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro lis 14, 2007 15:07

niestety pomóc nie mogę, ale z chęcią podniosę, może ktoś przeczyta.
Jesteście wspaniałe, nie mogę się nadziwić, jak czasami dużo nie trzeba i jak tu nie wierzyć w magie forum
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

[poprzednia][następna]