[Lublin] Koty p. Stefanii - kłopotom nie ma końca....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 15, 2007 13:13

Dziś w Gazecie Wyborczej jest dodatek o zasiłkach itp. , może warto byłoby sprawdzić czy Pani Stefania może ubiegać się o jakąś pomoc .

Bąbel powinnien dużo pić , może trzeba go będzie dopajać - do badania z kontrastem mogę się dorzucić po 20 listopada .

Zrobię dziś przelew na konto Tiger dla Lusi i Oskara , jeżeli możecie idźcie do weta .

Czy Bąbel dostaje coś przeciwbólowego ?

myshka

Od: Wto wrz 11, 2007 21:24

Post » Czw lis 15, 2007 19:58

podnosze!! moze jeszcze ktos zauwazy i bedzie mogl pomuc !!

beata111

Od: Pon lip 23, 2007 10:27

Post » Czw lis 15, 2007 20:23

Przelew poszedł - niestety tylko tak mogę pomóc ...

myshka

Post » Czw lis 15, 2007 23:13

Nie mam netu - korzystam z komórkowego - TZ-ta.

Ponieważ całą noc nie mogłam spać , bo myślałam o tych biedakach u P. Stefanii , dziś pojechałam i zabrałam Lusię i Oskara do weta .....

Z forumowych pieniędzy miałąm tylko 57 zł , a rachunek wyniósł prawie 170 zł z lekami .....

myshka , wiem , że od Ciebie poszedł przelew , ale niestety nie udaje mi się zajrzeć na konto .....
Może jutro już będę miała net ...u mnie niestety tak jest często ......

Lusia bardzo chorowała trzy tygodnie temu .po sterylce ....była prawie umierająca ......ale wzięła serię antybiotykó , leków , dopalaczy ...było lepiej ......
Dziś okazało się , że ma zaawansowane zapalenie oskrzeli , a na skórze drożdżycę i ogólne zapalenie skóry ............jest osłabiona , dziś nie miałą gorączki ....co wetkę zmartwiło ,bo to znaczy , że organizm nie walczy .......:(
Dostała tonę zastrzyków na 7 dni i maśc do smarowania chorobowo zmienionych miejsc .....
Dostała też TFX (????) na dziś i na jutro .....

Czarno to widzę .:( Kolejna seria antybiotyków i grzybica :(
PO tygodniu mam ją zaszczepić p/grzybom ...

U Oskara - zapalenie spojówek bardzo stare, zamieniło się w zapalenie rogówek ... wetka keciła głową , mówiła , że o te oczy trzeba będzie porządnie powalczyć ....Do tego również przypałetało się zapalenie oskrzeli :(Antybiotyki , p/zapalne itd . w sumie po 3 zastrzyki dziennie przez 7 dni .
Do oczu : Mibalin , ciloxil , genta....po 5 i 3 razy dziennie .....

Jak wróciłam z kotami do P. Stefanii , kolejna kotka - Frycia kichnęła mi prosto na buty z ogromnym gilem:( Pani Stefania mówi , że ona tak ma od dawan ....że to powikłania po KK.......
Wszystkie kociaki i koty pewnie też (zaglądałam tylko kociakom) mają kopalnię świerzbu w uszach :(

Z pieniędzy dogomaniackich założyłam dzis u weta i leki 110zł .........Muszę to oddać ........

W poniedziałek muszę z Bąblem na kontrolne badania ...

Z tą dwójką , co byłam dziś, na kontrolę za tydzień ......23 listopada .....

Wciąz muszę prosić o wsparcie :oops:

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Czw lis 15, 2007 23:26

dubel.....

Tiger_

Post » Czw lis 15, 2007 23:30

Gosiu najpóźniej jutro na Twoim koncie będzie 120 zł

Te futerka pewnie od wieków żadnego weta nie widziały :? , czy były szczepione ?

Czy możecie obliczyć do kiedy starczy jedzenia i żwirku ?

Pomyślcie na czyje konto kierować ew. wpłaty .

myshka

Post » Czw lis 15, 2007 23:56

myshka pisze:Gosiu najpóźniej jutro na Twoim koncie będzie 120 zł

Te futerka pewnie od wieków żadnego weta nie widziały :? , czy były szczepione ?

Czy możecie obliczyć do kiedy starczy jedzenia i żwirku ?

Pomyślcie na czyje konto kierować ew. wpłaty .

Myshka , nie wiem jak mam Ci dziękować ....... :1luvu:

Weta nie widziały od dawna , a jeśli widziały to niestety ten wet , do którego chodzi p. Stefania , nie jest dobrym lekarzem :(
O szczepienia nawet sie nie pytam ........
Żwirku starczy na długo , bo w kuwetkach jest nasypane odrobinkę ......
Jedzenia też na razie jeszcze jest sporo.......
Prosiłam p. Stefanię , żeby nie oszczędzała jedzenia , bo koty trzeba wzmocnić i odkarmić porządnie ....

Muszę jutro koniecznie jeszcze kupić karmę dla Bąbla . Na szczęscie smakuje mu i chętnie ją zjada (Hills s/d)
Myślałam , że może uda sie załtwić po cenach hurtowych , ale to chyba nie takie proste ....:(Ta karma pochłonie też b. dużo pieniędzy , ale dieta jest b. ważna ......
Pani Stefania mówiła dziś , że Bąbel wczoraj i w nocy siusiał b. krwistym moczem , ale dziś jest duża poprawa .....
Bardzo bym chciała , żeby ta 14-dniowa antybiotykoterapia przynisła skutek , a przede wszystkim, ulgę Bąbelkowi ......

to są takie fajne koty ...........
Grzeczne , mądre , zsocjalizwane ..
Dziś .Oskara nawet nie trzeba było trzymac ..ani przy badaniach , ani przy zastrzykach ........ani drgął nawet .......kochany kocina ......
Lusia niestety bardzo się denerwowała i trzęśła , ale ona już dużo cierpienia pamięta zw. z leczeniem .........od sterylki ......wciąz chora:(

Aż się boję myśleć co byłoby jakby m porobić testy białaczkowe .........:(

Staram się być dobrej myśli ........bardzo bym chciała żeby leczenie pomogło ......

Jeszcze raz serdecznie dziękuję wszystkim darczyńcom , za wsparcie finansowe .....Bez tego w żaden sposób nie mogłybyśmy im pomóć ........

Tiger_

Post » Pt lis 16, 2007 0:08

Do kiedy starczy hillsa i jakie opakowanie opłaca się kupić , tzn. ile Bąbel zje przez miesiąc - czy jest jedynym kotem z problemami urologicznymi ?

W necie można kupić 2 kg za 65-70 zl albo 5 kg za 140-150 zł - może udałoby się Wam oskubać jakieś lecznice z tych darmowych próbek do czasu dostawy ?

Może chociaż tym najbardziej chorym założyć wątek na dogo + aukcja charytatywną na Allegro .

myshka

Post » Pt lis 16, 2007 0:32

myshka pisze:Do kiedy starczy hillsa i jakie opakowanie opłaca się kupić , tzn. ile Bąbel zje przez miesiąc - czy jest jedynym kotem z problemami urologicznymi ?

W necie można kupić 2 kg za 65-70 zl albo 5 kg za 140-150 zł - może udałoby się Wam oskubać jakieś lecznice z tych darmowych próbek do czasu dostawy ?

Może chociaż tym najbardziej chorym założyć wątek na dogo + aukcja charytatywną na Allegro .

Hillsa , tego co kupiłam, 0,5 kg wystarczy na dwa dni jeszcze ..to maximum ........:(
Darmowych próbek niestety nie było ..............pytałam ......
Bąbel jest jedynym zdiagnozowanym kotem z problemami urologicznymi i mam nadzieje , ze naprawdę jest jedynym ......
Myślę , ze najb. opłaciłoby się kupić to 5-kg opakowanie .....ale to b. duży wydatek ........

Myślałam własnie o aukcji charytatywnej na allegro dla tych kotów ........

Bardzo ważne jest także wyadoptowanie maluchów .........Lada moment zaczną dojrzewać ..........nawet nie chcę o tym myśleć .......
Jest 6 kocurków i 3 kociczki ........
Marniutkie i chudziutkie , z matową siercią ,ale ......................zauważyłam poprawę !!!! :) Na dobrej karmie pod dostatkiem nabiorą "kolorków"....

Mam zdjęcia , niestety niezbyt udane, ale są ......Ja jednak przy moich problemach z netem nie wystawię ich na allegro .....
Od trzech dni nie mogę ogłosić psa , któego mam na DT .......

Tiger_

Post » Pt lis 16, 2007 0:52

Nie kupuj w lecznicy jakiś oszałamiających ilości hillsa - ceny mają zabójcze 8O , postaram się coś załatwić - oby Pani Stefania pilnowała żeby jadł ją tylko Bąbel ...

Proponowałabym zmianę tytułu na coś w duchu "super pilnie potrzebna zbiórka na leczenie i sterylizację uroczych , miziastych , zaniedbanych futer " , ale w tej chwili nie mam sily myśleć :wink:

Te aukcje na allegro warto by pod jakimś patronatem wystawić , zawsze to bardziej wiarygodne .

myshka

Post » Pt lis 16, 2007 8:00

a co myślicie o karmie Nutram ? Podaję linka do karmy dla kotek ale wiem, że są i dla panów kocich. Jakby co to mam małą próbkę tej karmy dla panów.
http://www.krakvet.pl/nutramcat-urinary ... -8316.html
Obrazek
Obrazek

galleana

Od: Sob wrz 08, 2007 19:52

Post » Pt lis 16, 2007 8:47

Boze biedne kociaste :(

i tu przychodzi na mysl to co ktos kiedys powiedzial...kochaj zwierzeta ale madrze.
trzeba by bylo znalezc domki dla tych malych. ale i o reszcie nie zapominac.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt lis 16, 2007 10:24

Byłysmy dwa razy w tym tygodniu u P.Stefani...
Kociaki rosnął...My kombinujemy jak możemy..
Już chyba każdy wie, że jak tylko ktoś chciałby kota to do nas.
Szkoda,że tylko tyle mozemy zrobic...

Nie wiem...
Cieżko to idzie...

Na dodatek pod blokiem jest 7 kociaków.. Dzikusy..
No prawie wszystkie,bo jeden z maluchów sie zadomowił w klatce..
Ma chyba koci katar..nie wiem nie znam sie na tym...oczy mu łzawią i ciezko oddycha.Tak fucha jakby miał cos w nosie...
Jak one zostaną w tej piwnicy,to nie wiem ile kotów bedzie na wiosne, o ile ich nikt nie otruje,bo i takie historie sie zdażaly.
Z czego składa się kot?
-w 30%z psot
-w 29%z charakterku
-w 28%z mruczenia
-w 10%z miękkiego futerka
-w 3%z niewinności...

Maciuś maluszku 3maj się :)

Joozi

Od: Pon sie 27, 2007 9:35

Post » Pt lis 16, 2007 10:34

Joozi pisze:Ma chyba koci katar..nie wiem nie znam sie na tym...oczy mu łzawią i ciezko oddycha.Tak fucha jakby miał cos w nosie...
Jak one zostaną w tej piwnicy,to nie wiem ile kotów bedzie na wiosne, o ile ich nikt nie otruje,bo i takie historie sie zdażaly.

Weźcie go do weta. Przecież on tam padnie
Straż dla Zwierząt powinna miec jeszcze talony na sterylki. Zadzwońcie do nich lub skontaktujcie sie na Tiger_. Za 3 m-ce bedzie tych kociąt 30 sztuk.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt lis 16, 2007 12:11

Bylysmy u weta.
Dał mu zastrzyk...jakiś antybiotyk.
Ale z tych wszystkich maluchów tylko on dał sie złapac, a reszta też jest chora.
Jutro mamy isc z nim znowu na kolejną dawke..
Z czego składa się kot?
-w 30%z psot
-w 29%z charakterku
-w 28%z mruczenia
-w 10%z miękkiego futerka
-w 3%z niewinności...

Maciuś maluszku 3maj się :)

Joozi

Od: Pon sie 27, 2007 9:35

[poprzednia][następna]