Dom Spokojnej Starości. Skrzat-Buddysta :) inni czekają :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 13, 2007 11:14

No prosze, to Ci seniorzy! Dobrze, że na razie dla nich pomyślnie się układa potencjalna przyszłość!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Wto lis 13, 2007 11:23

cieszą mnie wieści od Sabina:)
myślę, ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej i lepiej.
Tylko jak go Renia odda? :wink:

Falkorek bezpieczny:)
Koci seniorzy mają swój urok:)

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto lis 13, 2007 11:26

Georg-inia super pomysł.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 13, 2007 11:40

Georg-inia pisze:kolejna relacja od Sabinka:
Cześć, sprawozdania o Sabinku ciąg dalszy Wczoraj wieczorem po kolacji w postaci surowego mięsa dla footer, Sabinek po zjedzeniu czem prędzej przybieżył do moich nóg i ocierał się,ocierał, kochał moje ręce i moje kapcie i dywanik. Patrzył tymi swoimi cudownymi oczętami i mówił - noooo nareszcie mnie miziają . Arczi i Malutek usadowili się na lodówce i patrzyli z góry co jest grane. Arczi w pewnym momencie nie wytrzymał, zlazł, obwąchały sobie nochale i juz, bez zadnego prychnięcia. Natomiast Malutek, zazdrośnik mały, naprychał na Sabinka. Sabinkowi nie będzie w kasze dmuchał taki gówniarz i tez mu powiedział pare słów . Niestety chyba czuje się bezpiecznie pod szafką, bo tam powędrował i tyle go wczoraj widzieli

:)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Oby każdemu z nich poszczęściło się tak jak Sabinkowi :ok:
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Wto lis 13, 2007 17:51

:ok: ... za szczęśliwy koniec każdej historii kocich seniorów .... :)

I ... oby ich dawnych właścicieli nie potraktowano tak jak oni potraktowali swoich bezinteresownych przyjaciół ..., bo wiecie ... dobro wraca do nas ... ale zło także ...............
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lis 13, 2007 17:56

Banerki dla seniorów:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/jw2n][img]http://iup.in/img/guest/st-1.jpg[/img][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/jw2n][img]http://iup.in/img/guest/st-2.jpg[/img][/url]

Wystarczy skopiować kod z ramki i wkleić do podpisu :ok:
Muszę się przyznać że się spłakałam czytając tenwątek jak nic :cry:

Sama mam 11,5 letniego kota i nie wyobrażam sobie żebym mogła się go pozbyć, tylko dlatego że może gorzej wyglądać ,czy zachorować.Przecież teraz tym bardziej jesteśmy im potrzebni .A tu są takie nieszczęśliwe pysie porzucone że serce pęka :cry: Obrazek

Jesteście kochane że jest ten wątek Obrazek Kciuki za domki dla staruszków :ok: Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lis 13, 2007 18:24

Bardzo się cieszę, że powstał taki wątek. Georg-inia, wielkie dzięki :1luvu:
Dziękuję tym bardziej, że mam teraz u siebie na awaryjnym tymczasie dwa bidoki. Ich historia jest w tym wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67820

Agatka (to zmyła bo to kocurek) ma podobno 10 lat:

Obrazek

Mała przedstawiana jest na pierwszej stronie wątku jako młoda kotka, ale wet ocenił jej wiek też na ok 10 lat, kocia właściwie nie ma zębów, ale nie wiadomo dlaczego. Tylko 3 kiełki podobno się ostały. A Mała prezentuje się tak:

Obrazek

Tylko raz udało mi się Małej zrobić takie zdjęcie, głównie kocica przebywała za szafkami kuchennym, a teraz w klatce wystawowej w łazience. Bo to lepsze rozwiązanie niż pobyt za szafkami kuchennymi :(

Koty bardzo potrzebują domku docelowego lub innego tymczasowego, bo u mnie kiepsko im jest z racji moich własnych kotów. Właściwie nie powinnam ich brać do siebie, ale to i tak lepsze rozwiązanie aniżeli schron.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lis 13, 2007 18:35

Georg-inia pisze:wszystkie koty sa już w pierwszym poście. Będę starała się go uzupełniać, jeśli ktoś ma do adopcji kociego seniora, proszę podsyłajcie linki. Niech ten wątek będzie choć wirtualnym Domem Spokojnej Starości...

Świetny pomysł :ok:
A może ten wątek będzie dla nich tak samo szczęśliwy jak był dla Wiktora i Sabinka. I tego wszystkim staruszkom życzę.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto lis 13, 2007 20:43

Aleksandra59 - Agatka i Mała dodane do pierwszego postu :)

Amyszka - bardzo dziękuję za banerek :love:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lis 13, 2007 21:03

Georg-inia, dziękuję bardzo :1luvu:
Może do pierwszego postu dodać informację, że koty są u mnie bo ich właścielka umarła i koty miały trafić do schronu i dlatego są u mnie awaryjnie, bo lepszy najgorszy DT niż schron. Już sama nie wiem.
Przed chwilą miałam straszną awanturę, oczywiście moja wina :oops: Nie upilnowalam i Agatka spotkał się z moją Mimi, masakra :cry: Ale jakoś udało się koty odseparować.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lis 13, 2007 22:12

właśnie odkryłam, że koty (i psy) można ogłaszać w bezpłatnym łódzkim
Echo Miasta - jest tam rubryka Zwierzaki
gdzie zamieszczają bezpłatne ogłoszenia o znalezionych zwierzętach
i drukują anonse od ludzi, którzy chcą oddać zwierzaka w dobre ręce

zgłoszenia można wysyłać na adres: andrzej.adamczewski@echomiasta.pl

może warto też ogłosić kocich seniorów
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro lis 14, 2007 9:15

Do góry koty!
ObrazekObrazek

bechet

Post » Śro lis 14, 2007 9:17

Bardzo sie ciesze ze powstal ten watek, bo cos od zycia tez sie nalezy tym kocim seniorom!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro lis 14, 2007 10:48

standardowo - codzienne wieści od Sabinka :D

Czesc , no nie moge, muszę Ci o tym napisać. Nie jestem za namolna?
Wczoraj Sabinek wyszedł "na pokoje" Obwąchał sobie co ciekawsze dla niego rzeczy i usiadł na środku pokoju patrząc sobie dookoła. Usiadłam sobie na podłodze, niby tak od niechcenia, no nie? I Ty wiesz co? On sobie po prostu podszedł bez żenady i miział się ze mną dobre pół godziny. Mruczał jak wielki traktor. Chciałam przedobrzyc i obciąć mu długalaśne pazury, ale za bardzo nie wyraził chęci współpracy, wiec na razie go zostawiłam. Kurcze, on jest tak spragniony pieszczot, że łomatko. Myślałam, ze dłuzej bedzie siedział pod szafka i nastawiona byłam na wirualnego kota. A tu proszę współpraca kwitnie. Prychy z Arczim i Malutkiem są nadal, ale takie bardziej ostrzegawcze. Malutek baaaardzo zazdrosny. I smiać mi sie chce, bo wszystkie trzy robią to samo. Jak dostaną miche mokrego to troche zjedzą i biegną do konkurencji sprawdzić a może ktorys ma cos lepszego niz ja?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lis 14, 2007 11:48

:D :D :D
ObrazekObrazek

bechet

[poprzednia][następna]