15 działkowców z Łodzi - wątek TŻ-owy ;)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 11, 2007 5:48

Obrazek
Czy taka budka jak na zdjeciu jest OK czy ma byc jakas inna?
Bo mowiliscie cos o takiej podwojnej...Ja moze poprosze Szymkowa o opisanie...Tata sobie zazyczyl trzy wymiary: dlugosc, szerokosc i glebokosc...O styropianie juz wspomnialam...Okazalo sie ze tata ma pozostalosci o ocieplaniu domku na dzialce...
Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Śro lip 11, 2007 10:24

Kasiu, postaram się wstawić zdjęcia tej podwójnej, o której mówiłam jutro, pojutrze(problem jest u mnie straszny z czasem-siedzę w pracy od rana do niemalże wieczora, ale postaram się jak najszybciej); jej plusem jest to, iz ten mały ganek jest jeszcze osłoniety dodatkowo, aby wiatr nie "wpadał" poprzez otwór do srodka, poza tym chodzi o Rudego kotka, on także jest starszy i z Panią Elą proponujemy, aby obydwa kotki zamieszkały w jednej, przedzielonej budce :) mam nadzieję,że Pani Ela zajrzy tutaj i poprosimy ja o opinię, ok?
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2007 10:34 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 11, 2007 10:25

W końcu wysłalismy przelew...az nam wstyd że tak poźno...

Bajko w tytule napisała Dziczek Trzeci a miał byc czwarty...mam nadizeje ze wrzicusz do wlasciwej skarpety...przepraszam za roztargnienie... :oops:

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Śro lip 11, 2007 14:49

alessandra pisze:...problem jest u mnie straszny z czasem...

Oj, to tak jak u mnie...
Moge przysiac, ze "papiery'' " do przejzenia" to sie same rozmnazaja...
Co na te "kupe" spojze to jak by wiecej i wiecej jej bylo :evil:
Alessandro, ja poczekam...
Obrazek

Kasia C

Post » Śro lip 11, 2007 15:29

Kasia C pisze:[
Alessandro, ja poczekam...

Obrazek :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 11, 2007 19:49

Kasia C pisze:Tata sie zgodzil!!!

:dance: :dance2: Dzięki Kasiu i podziękuj Tacie. Jak mogę to dorzucę w temacie budek swoje "trzy grosze" - dla swoich dochodzących mam budki z otwieranym dachem, dużo łatwiej jest sprzątać. Ocieplone są tak - styropian, słoma+gazety, karton i znowu słoma.
Ptyś był wczoraj u weta, na wieczór jestem umówiona z panią Elą na telefon, ciekawe w jakiej kocio jest formie.
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Śro lip 11, 2007 23:58

Pogawędziłam sobie z panią Elą i oto najnowsze wieści...
Ptyś troszkę niedomaga, ma początki kataru :( Dostał antybiotyk, za kilka dni powinno być lepiej. Oczywiście na razie nie ma mowy o szczepieniu, kocio został tylko odrobaczony. Trzymajmy kciuki, żeby Ptysiaczek jak najszybciej wyzdrowiał.
Pani Ela już zaczęła działać w sprawie budek, jutro odbiera paczkę styropianu po preferencyjnej cenie :D Oczywiście bardzo ucieszyła się z wiadomości, że Tata Kasi pomoże w budowie. Chciałaby spotkać się z Nim i uzgodnić szczegóły. Niestety nasz pomysł wspólnego zakwaterowania Ptysia i Rudego raczej nie ma szansy na realizację, Ptyś to indywidualista i trzyma się z dala od pozostałych. Przychodzi na jedzenie, ale na stałe urzęduje na sąsiedniej działce i tam należałoby umieścić budkę dla niego. Natomiast Rudy trzyma się razem z Traperkiem, Węgielkiem i Misterem.
Pani Eli bardzo przydałby się transporter, obecnie używa otwieranego od góry koszyka, ale bardzo trudno jest umieścić w nim kota, który akurat nie ma to ochoty (z własnego doświadczenia dodam, że wyjąć jest jeszcze trudniej :twisted: ) Jak myślicie czy zakup transporterka z funduszu ogólnego to dobry pomysł czy lepiej zostawić pieniążki na ewentualną nagłą potrzebę?
I ostatnia sprawa - pani Ela przeprasza, że ostatnio tu nie zagląda, ale po prostu nie starcza Jej czasu. Lepcia jest obecnie zamknięta w domku na dzialce u pani Eli, a że nie może cały dzień siedzieć sama to pani Ela większość czasu spędza razem z nią. Sporo czasu zajmuje również polowanie na Mruczka, któremu regularne podawanie kropelek niezbyt się podoba :twisted: Teraz dojdzie jeszcze antybiotyk dla Ptysia...
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Czw lip 12, 2007 6:04

BAJKA-BB pisze:
Kasia C pisze:Tata sie zgodzil!!!

:dance: :dance2: Dzięki Kasiu i podziękuj Tacie. Jak mogę to dorzucę w temacie budek swoje "trzy grosze" - dla swoich dochodzących mam budki z otwieranym dachem, dużo łatwiej jest sprzątać. Ocieplone są tak - styropian, słoma+gazety, karton i znowu słoma.
Ptyś był wczoraj u weta, na wieczór jestem umówiona z panią Elą na telefon, ciekawe w jakiej kocio jest formie.

Bajeczko a moze jakies zdjecia...
No i wymiary...
Jak juz wszystko ustalimy to wysle do taty...
Nie bardzo wiem czy tata bedzie taki chetny do osobistych kontaktow (taki po prostu niesmialy czlowiek) wiec im wiecej tu ustalimy bedzie lepiej...Pani Elu, prosimy o sugestie...W koncu to pani bedzie te budke "obslugiwac"...
Obrazek

Kasia C

Post » Czw lip 12, 2007 8:02

BAJKA-BB pisze:Pani Eli bardzo przydałby się transporter, obecnie używa otwieranego od góry koszyka, ale bardzo trudno jest umieścić w nim kota, który akurat nie ma to ochoty (z własnego doświadczenia dodam, że wyjąć jest jeszcze trudniej :twisted: ) Jak myślicie czy zakup transporterka z funduszu ogólnego to dobry pomysł czy lepiej zostawić pieniążki na ewentualną nagłą potrzebę?

Jestem za kupnem. Jak będzie nagła potrzeba to będziemy się martwić. Tylko czy starczy nam funduszy?

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw lip 12, 2007 9:43

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw lip 12, 2007 9:50

A mój TŻ jak się ucieszył jak się dowiedział, że jego Czwarty Dziczek jest cały czarny...jak nasza Tirisia...a jest w niej zakochany do szaleństwa...z wzajemnością...Chyba powinnam być zazdrosna :twisted:

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Czw lip 12, 2007 14:42

Stawiałabym na ten - jest największy i licząc razem z przesyłką niewiele droższy od tych mniejszych.
Zamawiać?
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Czw lip 12, 2007 20:39

BAJKA-BB pisze:

Stawiałabym na ten - jest największy i licząc razem z przesyłką niewiele droższy od tych mniejszych.
Zamawiać?

Bajeczko!....zaniedbalam watek i nie wiem,czy nie za pozno sie pojawilam......Moge odstapic 1 transporterek,mam zapas :wink: .Jest duzy a i bywalo,ze upchnelam w niego 2 Ogony 8) :wink: .''przesylka''tez by byla gratis :lol: bo jestem na miejscu.Mam nadzieje,ze jeszcze nie dokonalas zakupu!!!!!!!

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Czw lip 12, 2007 21:56

Elfiro :aniolek: Zjawiłaś się w samą porę :D Cudownie, że możesz poratować transporterkiem, oszczędności bardzo się przydadzą. Lepcia powoli szykuje się do przeprowadzki i dzisiaj odbył się "generalny przegląd". Okazało się, że kicia ma w uszkach świerzba :( Pani Ela natychmiast pojechała z Lepcią do weta, wizyta + leki kosztowały 40,00 zł. Pani Ela nieśmiało pyta czy pomożemy...

Kasiu, zdjęciami budek mogę służyć po weekendzie, ale nie jestem pewna czy się przydadzą. U mnie dach jest płaski i nie jest kryty folią, nie ma takiej potrzeby ponieważ budki stoją pod dachem. W niedzielę wieczorem wrzucę fotki i wymiary, może wspólnie coś uradzimy.

Tiris, przekaż TŻ-towi, że wkrótce powinny pojawić się fotki Dziczków :D Dziczka Trzeciego pani Ela już "upolowała" i cały czas próbuje obfocić kolejne Dziczki :D
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

[poprzednia][następna]