strach się bać - Zosia wiedziała co robi :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 25, 2007 9:32

Doruniad pisze:czy dla Zośki ma to jakieś zanaczenie że włazi mi na kark ociera mi się o włosy, liże uszy i udeptuje mnie na karku

dla Zoski ma to OGROMNE znaczenie :D
Wreszcie ma SWOJEGO ludzia :!:
Ona Cię po prostu kocha :wink:

justyna_ebe

Od: Nie paź 17, 2004 16:00

Post » Śro kwi 25, 2007 9:37

justyna_ebe pisze:
Doruniad pisze:czy dla Zośki ma to jakieś zanaczenie że włazi mi na kark ociera mi się o włosy, liże uszy i udeptuje mnie na karku

Ja bym siebie nie kochała na jej miejscu, za te tabletki, zastrzyki, krople/maści w oczy, dłubanie w uszach toż to znecanie jest nad biedną Zośką :oops:

Doruniad

Od: Wto mar 27, 2007 18:59

Post » Śro kwi 25, 2007 9:38

Doruniad pisze:
justyna_ebe pisze:

Ja bym siebie nie kochała na jej miejscu, za te tabletki, zastrzyki, krople/maści w oczy, dłubanie w uszach toż to znecanie jest nad biedną Zośką :oops:

Ale to znęcanie to z miłości :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro kwi 25, 2007 9:49

Nigdy bym nie pomyślała że mając trójkę dzieci uwielbianych nad wszystko w tym niepełnosrpawnego starszaka, zwariuję na punkcie Zośki, jak dzieci śpią już to ja zamiast legnąć na kanapie biegam z nią i się bawię, leżę na dywanie i się miziam z nia. Normalnie resztkami rozsądku powstrzymuję się przed wpuszczeniem jej do łóżka :oops:

Mąż który zawsze zwalał na mnie zmianę pieluch dzieci, bez namawiania sam czyści kuwetę Zośki, psioczy na mnie jak mówię że jakaś karma jest droga i każde nie oszczędzać, bo żywienie dla każdego najważniejsze.

Normalnie regularnie nam odbiło :oops:

Doruniad

Post » Śro kwi 25, 2007 15:32

Doruniad pisze:Normalnie regularnie nam odbiło :oops:

witaj w klubie :lol:

justyna_ebe

Od: Nie paź 17, 2004 16:00

Post » Sob kwi 28, 2007 20:48

Zosia nareszcie ZDROWA!!! :dance2:
Dziś została zaszczepiona!!!!

Doruniad

Post » Sob kwi 28, 2007 21:11

Doruniad pisze:Zosia nareszcie ZDROWA!!! :dance2:

świetnie :)
czekamy teraz chwilę i kolejny lokator koci bedzię czy tak? :lol:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Sob kwi 28, 2007 21:26

aga-lodge pisze:
Doruniad pisze:Zosia nareszcie ZDROWA!!! :dance2:

świetnie :)
czekamy teraz chwilę i kolejny lokator koci bedzię czy tak? :lol:

Może już za tydzień, może, może już nasza rodzinka się powiększy 8)

Doruniad

Post » Pon kwi 30, 2007 9:31

Dziś mija miesiąc jak Zosia z nami jest :!:
Kochane kocie bryka na całego, cichaczem śpi ze mną w nocy :roll: uwielbia się tulić, włazić na kolana, wywalac brzuszek do drapania.
Wie kiedy dzieci idą spać, czeka niecierpliwie tej chwili - wtedy nareszcie caaaała kanaoa jest jej 8)
Ma swoje gusta co do diety, wczoraj jak podałam kurczaka z odrobiną warzyw popatrzyła na mnie jak na zbrodniarza który niszczy porządne mięso warzywami. Uwielbia mięso, tylko mieso, zawsze mięso......po za mięsem tylko woda (koniecznie żywiec, odkryłam tydzień temu) no i na smaczek masłeko, żadnych twarożków, śmietanek, warzyw, owsianek, ryżu. Sucha karma też jak najbardziej mięsna!!
Najfajniesza zabawka to piłeczka pinpongowa i sznurek. Mamy problem jak zapewnić komfort drapania Zosi, drapak kupny ze sznurka nie odpowiada, pieniek luzem nie, pieniek przecięty przykręcony na ścianie (którą chętnie drapa) nie odpowiada, poddrapuje fotel i materac w naszym sypialnianym łóżku. Nie wiemy jak to zrobić by Zosia mogła na całego i na luzie sobie coś podrapać. Fotel byśmy odpuścili, staruszek ale szykuje się wymiana a miejsca na trzymanie starego nie ma aż tyle.

Teraz sobie śpi na krzesełku obok, uwielbiam patrzeć jak tak spokojnie rozłciągnięta sobie śpi.

Doruniad

Post » Pon kwi 30, 2007 9:34

Może drapaczki trochę skorpić walerianą?
Albo sosikiem z mięska :twisted:

A w ogóle, to bardzo miło czytać takie wiadomości - prosimy o więcej :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro maja 02, 2007 21:13

annskr, dzięki :D

Czasu mijanie.......
Niby tylko miesiąc, a jak wiele się zmienia u nas. Jeszcze tak niedawno po za rybkami w akwarium nie było u nas zwierzaka, a dziś wyczekujemy kiedy pojawi się drugi kociak, rany jak to wszystko się zmienia.

Czas porządnie się przygotować na powitanie kolejnego członka rodziny!!
Będę wdzięczna za wszystkie rady co i jak w temacie dokocenia.

Doruniad

Post » Pt maja 04, 2007 9:01

:D :D
Wszystkie rady mogę się niewiele przydać.
Trzeba popatrzeć i zadziałać stosownie do widoku :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt maja 04, 2007 9:45

koty się znają więc pewnie szoku nie będzie :lol:
ale póki krew się nie leje nie reagujemy,
Zosię dużo i namiętnie głaszczemy, żeby nadal czuła że jest najważniejsza :lol:
bedzię dobrze :D
trzymam kciuki :ok:
i czekam na opowieści :wink: :lol:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Post » Pt maja 04, 2007 11:10

aga-lodge, kotki się osobiście nie znają :roll:

Ano zoabaczymy jak będzie, może futro nie będzie futro nie będzie latać.....i krwe się nie poleje.

Doruniad

Post » Pt maja 04, 2007 12:08

no to się poznają :)
młode są, dogadają się
jak wszyscy potrzebują tylko czasu
będzie dobrze :lol: :lol:

aga-lodge

[poprzednia][następna]