INTERNETOWE sklepy zwierzakowe

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 06, 2006 18:35

hmmm a ja wlasnie , przy okazji szukania najlepszych ofert cenowych karm dla kotow zdrojowych poklikalam sobie w to co ja planuje kupiac dla moich futer (za miesiac), KV jest lepszy od Mruczaczy o prawie 2 zl :lol: , no ale jeszcze mam 5% stałego rabatu od całości. Na razie pozostane tam gdzie jestem, ale niczego nie wykluczam :) Widze, ze obie strony wiedza o konkurencji i bardzo się staraja o klienta :)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Sob maja 06, 2006 20:57

Icicle pisze:ps. Mój kot uwielbia kartony z krakvetu, zazwyczaj są miękkie i "przechodzone" - znajduje dla nich wiele zastosowań. :)

No ba, kartony z przesyłek to największy hicior :D Kotki interesują sie nimi bardziej niż zawartością.

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Nie maja 07, 2006 8:43

HalinaE pisze:1) można napisać "mylisz się", a można "bzdureczki" i "po co bajki pisać". Ta druga forma wyrażania opinii uważana jest za niegrzeczną.
2) to ja proszę o opisanie w punktach, jak mam uzyskac te -2% w przypadku płatności kartą? Piszę do p. Marka, , on mi odpisuje, żeby dopisac w komentarzu do zamówienia "uzgodniono rabat..." czy coś podobnego, składam zmówienie i system nalicza mi pełną kwotę podaną na stronie (nie ma innej możliwości), którą muszę zapłacić. Co oznacza, że firma powinna mi zwrócić te, powiedzmy, 2,53 złotego. Na rachunek karty? opłaty będą większe. wsadzą do paczki? raczej śmiechu warte...

Ciekawe, że Ty się tak tym nakręcasz, a Immortality odpowiada "przyznaję się, moja wina, nie doczytalam regulaminu...". :D

Śmiechu warte jest takie kombinowanie i uparte komplikowanie banalnie prostych spraw. Jak już wiesz, że piszesz do Pana Marka, to chyba latwo wydedukować, że można go jednocześnie o to zapytać i po sprawie.
Ok, niech będzie, proszę - oto instrukcja: :)
- pytasz Marka o cenę podając mu linka, on podaje pomniejszoną o 2% minus końcówka (zawsze obcinają powstale w ten sposób grosze)
- skladasz zamówienie, system nalicza to co nalicza minus rabat, jeśli taki masz
- piszesz do Marka po raz drugi i on Ci podaje cenę do zaplaty na podstawie Twojego zamowienia, ktore już widzi w systemie i na podstawie ustaleń z Tobą sprzed chwili;
Amen.

Ps. Tak to wygląda również w praktyce. Wiem, bo placę przelewem. :)

gosiak pisze:Z tym krakvetem to jest nie do końca tak, jak napisałaś w pierwszym poście - cena Hill'sa jest taka, jak podała bodajże Immortality, ale jeśli udowodnisz im, że ten Hill's razem z przesyłką w innym sklepie jest tańszy, to możesz się ubiegać, żeby ci na niego przyznali ten dodatkowy rabat. Co nie znaczy, że Hill's będzie tańszy niż w animalii dla każdego kupującego, bo kupujący musi spełnić pewne warunki, bo po pierwsze musi zostać doliczona przesyłka, po drugie musisz się o to ubiegać, nie dostaje się tego "z urzędu", po kliknięciu "kupuj". Ja np. należę do leniwych i pewnie nie chciałoby mi się wyszukiwać tańszych sklepów z powodu 2zł, dlatego nie dostałabym, bo bym się nie ubiegała.
Niestety ze względu wysokie koszty wysyłki 15% rabat w mruczaczy dotyczy tylko osób wybierających odbiór własny/doręczenie w Poznaniu i okolicach - to tak żeby nie było niejasności. Pozostałe osoby są objęte programem rabatowym do 5%+przysługującym tylko im dodatkami w razie promocji.

Przesylka jest wszędzie poniżej jakiejś tam wartości zamówienia, więc nie rozumiem argumentu.
A jeśli o ubieganie się chodzi, to mnie zabilaś po prostu. :)
Jakim cudem jesteś jednocześnie tak leniwa, żeby nie znaleźć innego, tańszego sklepu w celu uzyskania obniżki, jeśli nie jesteś leniwa na tyle, by w innym (rzekomo tańszym) kupić? :) Jak go więc znalazlaś? :) Coś nie teges... :D

I a propos 2zl. 8) Hill's Oral mam tańszy o 7zl, a Mastery o 6zl. Na żwirku zyskuję cale 8zl. Podsumowując - jedna paczka (co miesiąc) 21zl zysku. Mnie się tam chce. :)

Pozdrawiam.

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Nie maja 07, 2006 8:49

Immortality pisze:Przyznaje sie - moja wina. Nie doczytalam do konca regulaminu Krakvetu. :roll:

W kazdym razie pozostane przy tej formie zakupow, ktora wybralam (zaopatrywanie sie u weta i w znanych mi sklepach zoolog. w Gdansku). Szkoda mi czasu na to, zeby sie "wykłócać" o te dodatkowe jeszcze 2% rabatu (w moim przypadku musialoby to byc chyba rownowazne z przeslaniem paragonu - dowodu zakupu w lecznicy weterynaryjnej/sklepie :roll: ), zwlaszcza ze znam punkty sprzedazy, ktorych ceny i tak sa stosunkowo niskie.

Wyznac musze jednak, ze ostatnio troche "zmieklam" i zlozylam w piatek zamowienie na Animalia.pl (skusila mnie m.in. promocja Miamora i ten nowy zwirek . Toa-latt) :) . Ciekawe jak szybko dotrze do mnie paczka? :wink:

Jasne, że pozostań. Każdy kupuje tam, gdzie ma ochotę. Dzięki temu te wszystkie sklepy istnieją. :) I każdy ma klientów, na szczęście. :)

Dodam tylko, że obniżka, o której mowa dotyczy sklepów internetowych, nie jakichś tam na osiedlu, gdzie kupujesz. Wiadomo, że w Twoim, jeśli jest taniej, jest i bliżej, więc kupisz pod nosem, o wszystko zapytasz, możesz nawet powąchać, jak chcesz. :)
A wyklucać się nie ma o co. Podanie linka gościowi na GG to jeszcze nie klótnia. :)

kropka75

Post » Pon maja 08, 2006 13:10

Dzis przyszla do mnie paczka w Animalii.

Plusy: ekspresowa wysylka (zamowienie wsylalam w piatek, a poza tym zamawialam towar, na ktory teoretycznie trzeba czekac do siedmiu dni :wink: ); wszystko sie zgadzalo oprocz...
Minusy: ... zwirku :? Jednym z powodow, dla ktorego zdecydowalam sie na zakupy w Animalii byl - jak juz pisalam - ten nowy zwirek Toa-latt, ktorego nigdzie w trojmiejskich sklepach nie widzialam.. Zamiast tego przeslali mi 10l Cat`s Best Öco Plus 8) Domyslam sie, ze to tylko drobna zmiana w nazwie i niczym sie nie rozni od Eco Plus.. 8) Niby zamiana byla z korzyscia dla mnie (zaplacilam jak za Toa-Latt, czyli 19,90zl, a nie 25,68zł), ale nie zmienia to faktu, ze popelnili błąd... I mieszkanie znow bedzue tonęło w kocim zwirku, a chcielismy sie pozbyc tego problemu.. :evil:
Obrazek
Obrazek

Immortality

Od: Sob paź 15, 2005 21:32

Post » Pon maja 08, 2006 13:33

Immortality - napisz do nich albo zadzwoń, przygotują Ci jakąś rekompensatę za pomyłkę. Nie zamieni Ci to cudem żwirku, ale na pewno coś uzyskasz. :)

kropka75

Post » Pon maja 08, 2006 13:41

kropka75 pisze:Immortality - napisz do nich albo zadzwoń, przygotują Ci jakąś rekompensatę za pomyłkę. Nie zamieni Ci to cudem żwirku, ale na pewno coś uzyskasz. :)

Ok, zatem stworze za chwile jakiegos maila.. 8)
Obrazek
Obrazek

Immortality

Od: Sob paź 15, 2005 21:32

Post » Pon maja 08, 2006 13:58

kropka75 pisze:Ciekawe, że Ty się tak tym nakręcasz, a Immortality odpowiada "przyznaję się, moja wina, nie doczytalam regulaminu...". :D

Ja się nakręcam? Zapisz któryś ze swoich postów i przeczytaj tak za dwa tygodnie...

kropka75 pisze:Ok, niech będzie, proszę - oto instrukcja: :)
- pytasz Marka o cenę podając mu linka, on podaje pomniejszoną o 2% minus końcówka (zawsze obcinają powstale w ten sposób grosze)
- skladasz zamówienie, system nalicza to co nalicza minus rabat, jeśli taki masz
- piszesz do Marka po raz drugi i on Ci podaje cenę do zaplaty na podstawie Twojego zamowienia, ktore już widzi w systemie i na podstawie ustaleń z Tobą sprzed chwili;
Amen.

Ps. Tak to wygląda również w praktyce. Wiem, bo placę przelewem. :)

Rzeczywiście banalnie proste. Tyle tylko, że nijak odnoszące się do mojego pytania.
Czy ja coś pisałam o płaceniu przelewem? Bądź łaskawa czytać posty, na które odpowiadzasz. Przelewem się tak da, i tego nigdzie i nigdy nie kwestionowałam (ba, nie wspominałam nawet), bo czynność płacenia jest niezależna od składania zamówienia. Kartą nie, bo jak płacisz kartą, to bezpośrednio po złożeniu zamówienia jesteś przekierowywana na stronę autoryzacji, a po zautoryzowaniu transakcji - z powrotem na stronę sklepu. Nie masz w żadnym momencie możliwości zmienienia sumy naliczonej przez system. Jedyna możliwością jest "aktywne" czyli zainicjowane przez sklep zwrócenie nadpłaty - albo na konto karty (o ile wiem, stosunkowo drogie) albo gotówką (dla mnie nieco śmieszne, zwłaszcza że chodzi raczej o groszowe kwoty). A w to, żeby byli w stanie to regularnie robić, to, wnioskując z drobnych, acz dość licznych, wpadek, jakie im się zdarzają w zamówieniach dla mnie, to nie bardzo wierzę... A o 2,53 raczej upominać się nie będę.

HalinaE

Od: Pt gru 09, 2005 17:03

Post » Wto maja 09, 2006 8:40

HalinaE pisze:A o 2,53 raczej upominać się nie będę.

Nie, no wymiękłam teraz... :ryk:

Niebardzo tylko wiem po co zaczęłaś temat, jeśli z góry założyłaś, że jest to kwota 2,53zł, o którą upominać się nie ma sensu?! Nie, nie odpowiadaj, obejdę się bez tej cennej informacji. :) Gadka i tak była o niczym. :roll:

Reszty komentować nie będę bo w związku z powyższym szkoda mi czasu.

Ps. Za tydzień czy dwa będę się chichrać tak samo jak dziś i wczoraj, zapewniam Cię :)

Jako że temat właśnie przestał mieć sens, ja ze swej strony zamykam
sprawę. Sorry Covu. :oops:

kropka75

Post » Czw maja 11, 2006 12:45

właśnie dostałam pierwsze zamówionko po 5 dniach czekania (czyli jak zapowiadali) z http://www.mruczacza.pl i jestem bardzo zadowolona
ceny mokrych rzeczywiście są od nieco do nieco bardziej wyższe niż w animalii ale nie płaciłam za przesyłkę :ok: wygodniej sie kompletuje zamówienie, kiedy nie muszę tak kombinować, żeby koszty przesyłki zwróciły mi sie w karmie
za to ceny suchego są niższe
i za zabawkę, której aktualnie nie było dostałam myszkę gratis

bardzo mi odpowiada i - oby bez wpadek - zanosi się na dłuższą współpracę... :D

dobry wątek! dzięki niemu dowiedziałam się, o sklepach, których sama bym nie znalazła i nie muszę dzwigać :ok: ani bankrutować :ok: a mają zazwyczaj lepszy asortyment i wybór niż te niewirtualne :ok:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw maja 11, 2006 13:21

Fri, wyjdzie zaraz, że się zmówiłyśmy, ale ja też wczoraj dostałam zamówienie, które zrobiłam w sklepie www.mruczacza.pl
I też jestem baaardzo zadowolona. Miałam stały kontakt mailowy i forumowy (PW) wiedziałam co i jak z moim zamówieniem, dostałam gratis myszkę i witaminki, bo muszę poczekać na piłeczki :) Z tymi piłeczkami to śmieszna rzecz, bo akurat zabrakło w magazynach takich futerkowych z dzwoneczkiem w środku, a to ulubiona i jedyna najlpesza na świecie zabawka mojego Shibaska i uparłam się (rozumiecie mnie, prawda? :oops: ), że będę na nie czekała.
No i Mruczacza zrobiło mi przysługę - przesłali mi całość zamówienia od razu a piłeczki doślą jak przyjdą :)
Z zakupów, dostawy, cen jest zadowolona, koty też :) I naprawdę gorąco polecam! Mam nadzieję, że sklepik będzie się dalej rozwijał i poszerzał swój asortyment. I myślę, że jeszcze tam wrócę, jak zapasy się skończą i pieniążki na koncie pojawią :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw maja 11, 2006 13:46

ten kontakt mejlowy to prawie jak rozmowa ze sprzedawcą :wink:
i też mam nadzieję, że będą poszerzać asortyment (np. o szczoteczke do czyszczenia mebli, 12-pak Miamorów w którym 2 wychodzą gratis... , Leonardo... 8) )
Ostatnio edytowano Czw maja 11, 2006 14:55 przez Fri, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw maja 11, 2006 13:51

O szczoteczka do czyszczenia mebli i Leonardo to jest to!
Mam nadzieję, że ktoś nas czyta z Mruczaczy :) 8) :lol:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw maja 11, 2006 14:29

mokkunia pisze:O szczoteczka do czyszczenia mebli i Leonardo to jest to!
Mam nadzieję, że ktoś nas czyta z Mruczaczy :) 8) :lol:

I Bento Kronen :)
Ja tez mam taka nadzieje 8)

Pei

Od: Wto wrz 27, 2005 13:55

Post » Sob maja 20, 2006 4:43

kropka75 pisze: Sorry Covu. :oops:

spoko :D
przeciez nic sie nie dzieje :D

ja ostatnio pojechalam do animalii odebrac zamowienie... ale sie nawozilam z tymi kolesiami...
przyjechalam... dal mi koles paczke z 12 puszkami i zadowolony mowi dowidzenia... zaplacilam 135 zl zeby nie bylo...
wiec mu mowie ze cos mi tu nie gra i wydaje mi sie ze taka mala paczka to srednio moze kosztowac 135 zl chyba ze dali mi zlote myszy...
koles na to ze zaraz da mi zwirek (sprawdzil na zamowieniu ze tego brakuje) i pzynosi mi 10 litrowy zwirek CBE
ja mu mowie ze zwirek sie zgadza ale gabaryt nie bardzo... na to on ze co ja w koncu zamawialam... a ja ze przeciez mieli gotowe zamowienie to mogli se karteczki ponaklejac to by wiedzial i ze jak spojrzy dokladnie w zamowienie to sie dowie co tam jest.
przyniosl w koncu zwirek.
potem niestety okazalo sie ze brakuje jeszcze myszy ktora TZ mial odkupic bo zepsul. mysza byla gdziestam ale w innym kolorze... powiedzialam ze niech im bedzie ale marudzilam wiec dorzucili 2 pileczki gratis :D
gratisem za zakup powyzej 100 zl byla paczuszka zarcia - taka sobie probka ktore oni dostaja zupelnie gratis... mogliby sie bardziej wysilic... naprawde...

generalnie jestem na nich zla... pojechalam po paczke, spedzilam tam parenascie minut, powiedziano mi ze jestem niegrzeczna (a jaka mam byc jak paczka od 2 dni wisi jako gotowa a potem sie okazuje ze polowy rzeczy nie ma :? )
generalnie - zawiodlam sie na nich...

a z tego wszystkiego zapomnialam ze mialam poprosic o miarke do karmy dla psa TZ... :?
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

[poprzednia][następna]