maczkowa pisze:Ale w tym czasie pracuj z kotem, nad kotem, uspokoj jego hormony, bo on nadal po kastracji jeszcze moze znaczyc, dawaj leki na pęcherz- antybiotyk, ale też zakwaszacie, poszukaj w necie co jest dobre na zapalenie pęcherza na kota. Są dobre leki na to- nawet na forum były wspominane, niestety, nie pamietam nazw- coś mi się na P kojarzy- załóż wątek, moze ktoś podpowie, bo teraz tytuł nijak się ma do zawartości wątku.
Hmm, lekarz żadnych antybiotyków nie przepisał. Jedynie ten urinovet, który się kończy dzisiaj.
maczkowa pisze:Zupełnie szczerze, to o ile to posikiwanie nie zaskakuje mnie, to mam poczucie demonizowania kota w pozostałej częsci. Sa koty demoniczne, ale takie az to musiałoby być wyjątkowe nagromadzenie. Ale tez niewykluczone, ze masz już jakąs przeczulicę na niego.
Możliwe, że to nie kot jest nadmiernie demoniczny, tylko właśnie ja przeczulony.
maczkowa pisze:Ja zamykałabym kota na noc w lazience- z kuwetą, miską wodą, legowiskiem, jakieś zylkene. Nic mu się nie stanie, a będzie okazja do wytworzenia nowych nawyków, plus wyspania się, jeśli faktycznie całymi nocami ne spisz. No i zatyczki w uszy, bo pierwsze noce może protestować
Spróbowałem - zamknąłem w łazience na noc i w końcu w miarę normalnie spałem. Rano co prawda miałczał, ale i tak lepsze miałczenie niż atakowanie.
Niestety coraz bardziej zaczyna mi teraz przeszkadzać w pracy. Co chwilę podchodzi o gryzie mnie w nogi, wskakuje na mnie, gryzie w ręce, po plecach. Próbowałem tego sposobu z udawaniem kociego płaczu, ale albo coś źle robię, albo ma to gdzieś, bo w ogóle nie reaguje. Przerywa dopiero jak gwałtownie go odepchnę, napsikam, itp. No niestety muszę tak robić, żeby skupić się na pracy, bo nie mogę wiecznie się z nim bawić. A on po 30 minutach zabawy wciąż nie jest spełniony. Mógłbym go zamykać na czas pracy w łazience, ale wtedy spędzałby tam 15h dziennie (praca + sen). Aha, no i powróciło wskakiwanie na blat, które miałem nadzieję, że już mu z głowy wybiłem. I tutaj też reaguję psikawką na wodę.
Niestety coraz bardziej tracę panowanie nad emocjami przy jego zachowaniu. Ogłoszenie wystawię.