Tygodniowy Kotek POMOCY! SAMI[*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 20, 2017 9:37 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Espumisan 2 lub 3 razy dziennie po 1-2 krople. Możesz nabierać na początek strzykawki, a resztę dociągnąć mleczkiem i do pysia. Tak któraś z dziewczyn robiła.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto cze 20, 2017 9:47 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:Espumisan 2 lub 3 razy dziennie po 1-2 krople. Możesz nabierać na początek strzykawki, a resztę dociągnąć mleczkiem i do pysia. Tak któraś z dziewczyn robiła.

A to nie można do butelki z mleczkiem wlać? Przepraszam za tak głupie pytanie,lecz wolę wszystko wiedzieć niż potem coś źle zrobić. Nigdy nie miałam kotka tak małego,dzieciaczka też jak na razie nie mam :P

nata1997

Od: Pt cze 16, 2017 19:58

Post » Wto cze 20, 2017 9:56 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:
KociaMama44 pisze:Espumisan 2 lub 3 razy dziennie po 1-2 krople. Możesz nabierać na początek strzykawki, a resztę dociągnąć mleczkiem i do pysia. Tak któraś z dziewczyn robiła.

A to nie można do butelki z mleczkiem wlać? Przepraszam za tak głupie pytanie,lecz wolę wszystko wiedzieć niż potem coś źle zrobić. Nigdy nie miałam kotka tak małego,dzieciaczka też jak na razie nie mam :P

A możesz, możesz. Nie wiedziałam, że karmisz butelką :)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto cze 20, 2017 9:59 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:
nata1997 pisze:

A możesz, możesz. Nie wiedziałam, że karmisz butelką :)

Tak butelką strzykawką czy czymś takim to bym się bardzo bała :X
To do mleczka sok z buraczków i kropelki tak? :) dopiero po południu będę miała to dam kociakowi :)

nata1997

Post » Wto cze 20, 2017 10:08 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Tak. Espumisan 2-3 razy dziennie. A sok z buraczka (tak, by mleczko było różowe) na razie do każdego posiłku. Więc niektóre posiłki będą z mlekiem, burakiem i espumisanem, a niektóre tylko z mlekiem i burakiem. Buraka też nie za dużo. Parę kropel. I zobaczymy, czy coś ta kupa zareaguje.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto cze 20, 2017 10:11 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:Tak. Espumisan 2-3 razy dziennie. A sok z buraczka (tak, by mleczko było różowe) na razie do każdego posiłku. Więc niektóre posiłki będą z mlekiem, burakiem i espumisanem, a niektóre tylko z mlekiem i burakiem. Buraka też nie za dużo. Parę kropel. I zobaczymy, czy coś ta kupa zareaguje.

Oby dziękuje bardzo :) dam znać :)

nata1997

Post » Wto cze 20, 2017 10:17 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Bolącą pupinę smaruj Sudocremem. Ma odparzoną po próbach wyciśnięcia kupy.Zapiekła sie. Ale i od termometru. Niech wet sam sobie wsadzi i zobaczy czy to fajne. Mała pupka i wielki termometr. Toż to sie prosi o kłopoty. On podrażnia naczynka i błonę śluzową. Można masowac odbyt, jak pisałam, wacikiem umoczonym i odciśnietym w parafinie ciekłej. Musi być ciepły! Parafina nawilża i łagodzi stan zapalny pupy. Pomaga też , nie każdy się złamie :wink: , umoczenie palca w parafinie i delikatne masowanie brzuszka i okolic pupala nim. Czasem jest skuteczniejsze bo dotyk to dotyk. Kulkę zalegającego kału można deczko rozmasować w ten sposób.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto cze 20, 2017 10:22 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

I pokarm też musi być ciepły w butli.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto cze 20, 2017 10:27 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

KociaMama44 pisze:I pokarm też musi być ciepły w butli.

Też to podkreślałam.

Wetka winna dać koci malusią kroplówkę z duphalaytem czy witaminami. Taka kroplówka wzmocniła by kota i rozwodniała kupala. Mała może być odwodniona deczko dlatego są takie problemy. A zmiana pokarmu swoje robi rónież. Znam mało wetów co wiedzą jak postępować z takimi maluszkami.
Dogrzewasz dziecko? Ważysz? Ile waży? Zapisujesz jej wagę, ile zjadła? Co ile karmisz?
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 20, 2017 11:14 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

ASK@ pisze:Bolącą pupinę smaruj Sudocremem. Ma odparzoną po próbach wyciśnięcia kupy.Zapiekła sie. Ale i od termometru. Niech wet sam sobie wsadzi i zobaczy czy to fajne. Mała pupka i wielki termometr. Toż to sie prosi o kłopoty. On podrażnia naczynka i błonę śluzową. Można masowac odbyt, jak pisałam, wacikiem umoczonym i odciśnietym w parafinie ciekłej. Musi być ciepły! Parafina nawilża i łagodzi stan zapalny pupy. Pomaga też , nie każdy się złamie :wink: , umoczenie palca w parafinie i delikatne masowanie brzuszka i okolic pupala nim. Czasem jest skuteczniejsze bo dotyk to dotyk. Kulkę zalegającego kału można deczko rozmasować w ten sposób.

Szczerze to ja masowałam jej wczoraj palcem delikatnie kolo odbytu i 3 kupale poszły, może za bardzo podrażniłam.. nie wiem już sama.. kupię tą parafine i zobaczymy :) właśnie ta kulka była po prawej stronie i obok płuc a teraz jest koło nóżki prawej i tylko czuć to jak ma mięciutki brzuszek.

nata1997

Post » Wto cze 20, 2017 11:21 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

ASK@ pisze:

Też to podkreślałam.

Wetka winna dać koci malusią kroplówkę z duphalaytem czy witaminami. Taka kroplówka wzmocniła by kota i rozwodniała kupala. Mała może być odwodniona deczko dlatego są takie problemy. A zmiana pokarmu swoje robi rónież. Znam mało wetów co wiedzą jak postępować z takimi maluszkami.
Dogrzewasz dziecko? Ważysz? Ile waży? Zapisujesz jej wagę, ile zjadła? Co ile karmisz?

Tak ma legowisko i termofor gdy jej za ciepło to schodzi tam gdzie nie ma termoforu bo troszkę miejsca ma.
Nikt wcześniej nie mówił mi,że mam ją ważyć dopiero Pan/Pani wspomniała i wcześniej w poście tym ktoś pisał..
Na razie jej nie ważę bo nie wiedziałam o tym a nie posiadam wagi w gramach :C0
Je zazwyczaj 5-8ml , karmię co 2-3 godziny lecz tak w dzień staram się co 2 godzinki,a w nocy około co 3h (tak jest napisane na tym mleku aby karmić co 2lub 3h)

nata1997

Post » Wto cze 20, 2017 12:10 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

a może ktoś wie czy to normalne,że 11dniowy kotek kicha?

nata1997

Post » Wto cze 20, 2017 12:23 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

Kichanie nie jest nigdy normalne. Kicha jakąś wydzieliną?
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Wto cze 20, 2017 12:32 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

nata1997 pisze:
ASK@ pisze:

Też to podkreślałam.

Tak ma legowisko i termofor gdy jej za ciepło to schodzi tam gdzie nie ma termoforu bo troszkę miejsca ma.
Nikt wcześniej nie mówił mi,że mam ją ważyć dopiero Pan/Pani wspomniała i wcześniej w poście tym ktoś pisał..
Na razie jej nie ważę bo nie wiedziałam o tym a nie posiadam wagi w gramach :C0
Je zazwyczaj 5-8ml , karmię co 2-3 godziny lecz tak w dzień staram się co 2 godzinki,a w nocy około co 3h (tak jest napisane na tym mleku aby karmić co 2lub 3h)

Ja wcześniej pisałam jak ważne jest ważenie i co oznacza brak przyrostu. Po nim widać czy kot prawidłowo rozwija się. Pisałam też kiedy to jest dopuszczalne.
Jeśli małe nie tyje to masz problem.
Karmi się wtedy gdy jest głodne. nawet budzi się. Tak malunie koty nawet co 1-godzinę.
Zerknij.

Kichanie nie jest normalne.
Obrazek

ASK@

Post » Wto cze 20, 2017 13:54 Re: Tygodniowy Kotek POMOCY!

milva b pisze:Kichanie nie jest nigdy normalne. Kicha jakąś wydzieliną?

nie, a czy może to być przez alergie na mydło? bo mam takie malutkie kocyki i jak siusia na nie to non stop piorę w mydle hm

nata1997

[poprzednia][następna]