Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
KociaMama44 pisze:Espumisan 2 lub 3 razy dziennie po 1-2 krople. Możesz nabierać na początek strzykawki, a resztę dociągnąć mleczkiem i do pysia. Tak któraś z dziewczyn robiła.
nata1997 pisze:KociaMama44 pisze:Espumisan 2 lub 3 razy dziennie po 1-2 krople. Możesz nabierać na początek strzykawki, a resztę dociągnąć mleczkiem i do pysia. Tak któraś z dziewczyn robiła.
A to nie można do butelki z mleczkiem wlać? Przepraszam za tak głupie pytanie,lecz wolę wszystko wiedzieć niż potem coś źle zrobić. Nigdy nie miałam kotka tak małego,dzieciaczka też jak na razie nie mam
KociaMama44 pisze:nata1997 pisze:KociaMama44 pisze:Espumisan 2 lub 3 razy dziennie po 1-2 krople. Możesz nabierać na początek strzykawki, a resztę dociągnąć mleczkiem i do pysia. Tak któraś z dziewczyn robiła.
A to nie można do butelki z mleczkiem wlać? Przepraszam za tak głupie pytanie,lecz wolę wszystko wiedzieć niż potem coś źle zrobić. Nigdy nie miałam kotka tak małego,dzieciaczka też jak na razie nie mam
A możesz, możesz. Nie wiedziałam, że karmisz butelką
KociaMama44 pisze:Tak. Espumisan 2-3 razy dziennie. A sok z buraczka (tak, by mleczko było różowe) na razie do każdego posiłku. Więc niektóre posiłki będą z mlekiem, burakiem i espumisanem, a niektóre tylko z mlekiem i burakiem. Buraka też nie za dużo. Parę kropel. I zobaczymy, czy coś ta kupa zareaguje.
KociaMama44 pisze:I pokarm też musi być ciepły w butli.
ASK@ pisze:Bolącą pupinę smaruj Sudocremem. Ma odparzoną po próbach wyciśnięcia kupy.Zapiekła sie. Ale i od termometru. Niech wet sam sobie wsadzi i zobaczy czy to fajne. Mała pupka i wielki termometr. Toż to sie prosi o kłopoty. On podrażnia naczynka i błonę śluzową. Można masowac odbyt, jak pisałam, wacikiem umoczonym i odciśnietym w parafinie ciekłej. Musi być ciepły! Parafina nawilża i łagodzi stan zapalny pupy. Pomaga też , nie każdy się złamie, umoczenie palca w parafinie i delikatne masowanie brzuszka i okolic pupala nim. Czasem jest skuteczniejsze bo dotyk to dotyk. Kulkę zalegającego kału można deczko rozmasować w ten sposób.
ASK@ pisze:KociaMama44 pisze:I pokarm też musi być ciepły w butli.
Też to podkreślałam.
Wetka winna dać koci malusią kroplówkę z duphalaytem czy witaminami. Taka kroplówka wzmocniła by kota i rozwodniała kupala. Mała może być odwodniona deczko dlatego są takie problemy. A zmiana pokarmu swoje robi rónież. Znam mało wetów co wiedzą jak postępować z takimi maluszkami.
Dogrzewasz dziecko? Ważysz? Ile waży? Zapisujesz jej wagę, ile zjadła? Co ile karmisz?
nata1997 pisze:ASK@ pisze:KociaMama44 pisze:I pokarm też musi być ciepły w butli.
Też to podkreślałam.
Wetka winna dać koci malusią kroplówkę z duphalaytem czy witaminami. Taka kroplówka wzmocniła by kota i rozwodniała kupala. Mała może być odwodniona deczko dlatego są takie problemy. A zmiana pokarmu swoje robi rónież. Znam mało wetów co wiedzą jak postępować z takimi maluszkami.
Dogrzewasz dziecko? Ważysz? Ile waży? Zapisujesz jej wagę, ile zjadła? Co ile karmisz?
Tak ma legowisko i termofor gdy jej za ciepło to schodzi tam gdzie nie ma termoforu bo troszkę miejsca ma.
Nikt wcześniej nie mówił mi,że mam ją ważyć dopiero Pan/Pani wspomniała i wcześniej w poście tym ktoś pisał..
Na razie jej nie ważę bo nie wiedziałam o tym a nie posiadam wagi w gramach :C0
Je zazwyczaj 5-8ml , karmię co 2-3 godziny lecz tak w dzień staram się co 2 godzinki,a w nocy około co 3h (tak jest napisane na tym mleku aby karmić co 2lub 3h)
milva b pisze:Kichanie nie jest nigdy normalne. Kicha jakąś wydzieliną?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Jura, puszatek i 62 gości