Ostatnia szansa- pilnie potrzebna pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2016 13:00 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Prakseda pisze:
Romi85 pisze:No dlatego tam wracamy. Dopiero na miejscu sie okazalo ze najwieksza frekwencja jest o 6 rano.

Noo, to dla skowronków. Na moich zegarach nie ma takiej godziny. Nocny marek jestem.
Ale naprawdę byłyście tak rano???

w minioną sobotę byłyśmy na 10 nie wiedząc nic o kotach, oprócz kolorów. teraz jedziemy na 6 :placz:
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Wto kwi 19, 2016 13:05 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Ach te czarne kocice, kochliwe dziewczyny :)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto kwi 19, 2016 13:07 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Pamiętam, że przy samym wjeździe, tam gdzie stoi po prawej stronie budka ochroniarza i jest obok napis ,,Prosimy jechać wolno", to po lewej koło kępy roślinności czaił się szary kocur, (tam zaczyna się ten mega długi płot oddzielający tereny zajazdu od rozległego pola), ja go nazywam szary, Aneti posiada większą zdolność rozróżniania kolorów, miałem cały czas wrażenie, że ten szary poluje na biegającą tam kuropatwę. Niestety nie mogłem mu się przyjrzeć, bo ciągle czmychał.

Loc

Od: Wto mar 29, 2016 16:24

Post » Wto kwi 19, 2016 13:08 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Romi85 pisze:
Prakseda pisze:
Romi85 pisze:No dlatego tam wracamy. Dopiero na miejscu sie okazalo ze najwieksza frekwencja jest o 6 rano.

Noo, to dla skowronków. Na moich zegarach nie ma takiej godziny. Nocny marek jestem.
Ale naprawdę byłyście tak rano???

w minioną sobotę byłyśmy na 10 nie wiedząc nic o kotach, oprócz kolorów. teraz jedziemy na 6 :placz:

To pewnie o czwartej pobudka. A może nie warto się kłaść. :wink:
Tm bardziej podziwiam. Ja bym nie funkcjonowała o tej porze.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Wto kwi 19, 2016 21:10 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Złe wieści z lecznicy: Felv + - lekarze mówią, że to pewne przy takim wyniku. a oni sie znaja na kotach białaczkowych.
Obrazek
Kombinujemy teraz co zrobić z Rudym. Damy znać.
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Wto kwi 19, 2016 21:45 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Swego czasu, już z 6 lat temu, wyadoptowałam 2 siostrzyczki.
W ds-ie okazało się że jedna z nich jest Felv+ -zagluciła i ds przetestował obie.
Do dziś tak zostało, jedna jest + druga -, obie kicie czują się świetnie, ta + nie ma żadnych objawów choroby, są nierozłączne i żyją razem szczęśliwie.
Białaczka to dla kota nie wyrok- poza niefortunną nazwą nie ma nic wspólnego z ludzką białaxzką.

dorkadorka

Od: Pon kwi 11, 2016 23:22

Post » Wto kwi 19, 2016 22:09 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

dorkadorka pisze:Swego czasu, już z 6 lat temu, wyadoptowałam 2 siostrzyczki.
W ds-ie okazało się że jedna z nich jest Felv+ -zagluciła i ds przetestował obie.
Do dziś tak zostało, jedna jest + druga -, obie kicie czują się świetnie, ta + nie ma żadnych objawów choroby, są nierozłączne i żyją razem szczęśliwie.
Białaczka to dla kota nie wyrok- poza niefortunną nazwą nie ma nic wspólnego z ludzką białaxzką.

Rozumiem że oferujesz tymczas skoro białaczka to nie problem?
AnielkaG

Post » Wto kwi 19, 2016 22:11 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Wiesz nie jestem wetem ani nie mialam nigdy kota z bialaczka. Slucham sie wetow i osob madrzejszych. Jak kot bialaczkowy ma byc jedynakiem lub z drugim bialaczkowym to dla dobra innych kotow trzeba to respektowac.
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Wto kwi 19, 2016 23:09 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

AnielkaG pisze:

Czyli nie rozumiesz, ponieważ ja nie użyłam wyrażenia "nie problem" . Użyłam wyrażenia "nie wyrok".

Czasem warto wziąć głęboki oddech zamiast pozwalać się ponieść niepotrzebnej złośliwości.
Taka złośliwość to złe emocje które niszczą Ciebie a mnie nie dotykają. Na prawdę Ci one potrzebne ?

dorkadorka

Od: Pon kwi 11, 2016 23:22

Post » Śro kwi 20, 2016 10:22 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

dorkadorka pisze:
AnielkaG pisze:

Czyli nie rozumiesz, ponieważ ja nie użyłam wyrażenia "nie problem" . Użyłam wyrażenia "nie wyrok".

Czasem warto wziąć głęboki oddech zamiast pozwalać się ponieść niepotrzebnej złośliwości.
Taka złośliwość to złe emocje które niszczą Ciebie a mnie nie dotykają. Na prawdę Ci one potrzebne ?

Przepraszam że co? Co mnie niszczy? Takie osoby jak Ty są toksyczne, to prawda. A może warto najpierw pomyśleć zanim obdarzy się wszechświat swoimi dobrymi radami i może też trzeba pomyśleć co i do kogo się pisze żeby nie wyjsc na idiotę? Skoro masz takie bogate i dobre doświadczenia to może wykazałabyś się dobrymi emocjami i pomogła temu kotu? Bo teraz to ma jakby tylko jedną świetlistą drogę przed sobą...Dla bezdomnego kota z białaczką to JEST WYROK , nawet nie więzienia tylko śmierci.
AnielkaG

Post » Śro kwi 20, 2016 12:27 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Dziewczyny, teraz najważniejsze znaleźć Rudemu kącik. Aneti działa intensywnie w temacie. Ja się skupiam na ogarnięciu reszty stada.
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Śro kwi 20, 2016 15:04 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Ten drugi pasek przy białaczce jest mało wyrazisty.
Nie mam prawa namawiać na powtórne badanie, bo to przecież koszty. Ale tak mi przyszło do głowy, że może nie do końca to pewny wynik.

Prakseda

Post » Śro kwi 20, 2016 15:17 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Pewny dałby PCR. Lekarz, który widział wynik (a lecznica ma speców od białaczek) powiedział, że nie ma wątpliwości. Może i się uda z PCRem.
ObrazekObrazek

Romi85

Post » Śro kwi 20, 2016 15:30 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Romi85 pisze:Pewny dałby PCR. Lekarz, który widział wynik (a lecznica ma speców od białaczek) powiedział, że nie ma wątpliwości. Może i się uda z PCRem.

Inny rodzaj testu mogę dać, jeśli trzeba :D

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro kwi 20, 2016 17:59 Re: Kot traci wzrok :( -potrzebny dom tymczasowy

Dzieki! z tego co sie dowiedzialam to jest sens powtorzyc test za jakis miesiac. edit: nie miesiac a 3-4 miesiace
ObrazekObrazek

Romi85

[poprzednia][następna]