Koty z Odolan szukają karmicieli -co dalej z kotami...?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 23, 2015 11:35 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Standard. A jesli ktos sie w ogole wysila na wyjasnienie, to najczęsciej takie, ze wlasnie ktos im podrzucil pod drzwi albo rodzina znalazla innego kotka. Za duzo takich bajek slyszalam, zeby wierzyc. Rzadko kto sie przyznaje, ze nadal szuka i przeglada ogloszenia ;)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Czw lip 23, 2015 13:23 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Zadzwoniła,Madie szykuj małą na sobotę :ok:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Czw lip 23, 2015 15:52 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

:D:D:D

Sama się wyszykuje - mój TŻ wyda. Ustalimy szczegóły. To co, weźmiesz przy okazji Mamusie na szczepienie?
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Czw lip 23, 2015 16:30 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Fajny domek dla dziewczynki? :)

Arcana

Post » Czw lip 23, 2015 16:38 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Z kocią rezydentką, babka zafiksowana na punkcie kotów, chociaż trochę chaotyczna.

Dwójka dzieci 6 i 11. 11 było wczoraj - fajny chłopaczek, bardzo delikatny dla kotów, ostrożny, cichy.

Okna zabezpieczone, tabo zawiezie więc zobaczy jak to od środka wygląda;)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Czw lip 23, 2015 16:44 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

To wydaje się fajny, mala nie powinna sie nudzic :)

Arcana

Post » Sob lip 25, 2015 23:35 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Mała koteczka w DS :D Powinno być ok,choć jak dzwoniłam poinfrmować ,że jadę z małą Pani oznajmiła,że będzie miała się z kim bawić,bo wczoraj przygarnęli jeszcze jakąś 8tyg.kotkę. Zamarłam :strach: Dojechałam wkurzona :evil: Na miejscu kazałam sobie pokazać książeczkę tamtej małej,musiałam sprawdzić czy zdrowa,szczepiona,odrobaczona.Pani okazała bez wahania.Wszystko było :roll: . Spytałam,czy da radę finansowo 2 sterylizacje,2xszczepienia itd.Pani przyznała,że to ostatni zwierzak i koniec (kiedyś mieli jeszcze sunię,dożyła 19lat,niedawno odeszła).Wydaje się ok.Umowę adopcyjna podpisała.Okna mają osiatkowanie.To parter.Na parapecie w otwartym osiatkowanym oknie na kocyku leżała 4-letnia kocia rezydentka.W pokoju,gdzie są obie małe drapak,kuwetka,miseczki.Planują jeszcze jeden drapak na ścianę. Narazie nie ma się do czego przyczepić,poza żwirkiem betonitowym (mówiłam,że drewniany :roll: ),bo jak się dzieciaki najedzą będzie źle.

Kocia mama zaszczepiona.A ja padnięta.Zajęło mi to wszystko dziś 5h,bo i odległości spore.Dobrze,że chociaż popadało,bo w upale nie byłoby szans przeżyć to wszystko.Mama kocia waży 3,7kg.Wreszcie trochę nabrała ciałka,bo ważyła 2,5 :!:
Narazie martwi mnie ostatni mały kocurek z miotu,bo ucieka jak oparzony jak tylko się na niego spojrzy :roll: Maluchu oswajaj się,bo jak Ci znaleźć domek...

tabo10

Post » Nie lip 26, 2015 7:32 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Też bym pojechała zeźlona, ale po tym co napisałaś i po zastanowieniu się uważam, że fajnie. Nie zamęczą na śmierć rezydentki, a dwa małe kociaki znajdą w sobie towarzystwo. Dobrze, że zdrowa.
Pani trzeba przypomnieć, że wtorek/środa musi zaszczepić małą (data w książeczce) najlepiej tym samym.

Ja zacznę od środy wdrażać noszenie dziukuna. Będę go mniej molesotwała z uszami jak będzie lepiej, a więcej na rączkach. Ostatnio kot to i więcej czasu będzie, a sama widzisz, że mamusi ogłaszać nie trzeba. Btw, wetowi udało się spojrzeć na sutki? W sensie kiedy można mamusie do sterylki przygotować?

Madie

Post » Nie lip 26, 2015 12:26 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Pani właśnie zadzwoniła.Nie spali całą noc.Mała płacze non stop.Ucieka w najciemniejszy,najdalszy kąt,nie podchodzi.Wzięta na ręce wyrywa się,drapie,nie daje się dotknąć.
No może nie być wesoło,mała bura robi krecią robotę,bo grzeczna.Nie wiem czy nie będzie zwrotu z tej adopcji :roll:

tabo10

Post » Nie lip 26, 2015 12:55 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Kurde dziwne. U mnie tez czasami zwiewała, ale na pewno nie gryzła/drapała.

Niech jej ogarnicza przestrzez z ta mała i nie robia nic na sile. Nie dziwie sie jej, duzo nowych ludzi + male dziecko + nowe koty. kazdego by przestraszylo. Dziwie sie reakcji Pani bo sama widziala jak to tu wyglada i ostrzegalam ze kotka moze byc przeploszona.

Madie

Post » Nie lip 26, 2015 13:01 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Aaa i jak ma wracac , niech wraca. Nie ma co kota na siłę trzymać. Lepiej teraz niz za 3 miesice

Madie

Post » Nie lip 26, 2015 17:01 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Pani mówiła,że dzika,a u Ciebie inna była.Poza tym tamta mała bura podchodzi i mruczy.Mówiłam,żeby trzymali na małej przestrzeni i tak robią-tylko mały pokój.A tam już wczoraj pozabezpieczali wejście pod łóżko i na kaloryfer utkanymi szmatami.I b.dobrze.Ta poprzednia mała bura im tam chyba zwiewała.
Nasza mała nie gryzie,ale drapie i się wyrywa.Nie chce jeść.Mówiłam,żeby przycięli pazurki.Ale muszą ją nosić i tulić,głaskać ,nie mogą zostawiać sprawy własnemu biegowi,bo będzie dziczyć jeszcze bardziej.Choć czuję,że pewnie dzieci się boją głaskać skoro drapie :roll: Ja w takiej sytuacji biorę mruczącego kota(mruczącą mamę lub kociaka z rodzeństwa,lub jakiegokolwiek przyjaznego ze stada) +kota dziczącego i tak siedzimy na siłę przed tv i głaszczemy.Albo noszę owiniętego szczelnie na ruską babuszkę (owijam łapy i pół kotka kocykiem,ręcznikiem,żeby nie drapał) i przytulam do twarzy,przemawiam czule.Mruczenie innego kota uspokaja dzika.A przynajmniej pokazuje ,że to nic strasznego i że można się zrelaksować,a nie panikować i się wyrywać.Z czasem dziczący kociak przestaje się chociaż wyrywać,choć dalej szczęśliwy nie jest.W kolejnym etapie też zaczyna mruczeć.Ale to proces.Czasem 2tyg.,a czasem 2mce.Trzeba czasu i chęci.Bez tego nic nie osiągną.
Pytałam,czy chce oddać. Narazie mówiła,że nie,ale podejrzewam,że nie będą mieli cierpliwości,wiedzy i chęci...
Czekamy.

tabo10

Post » Pon lip 27, 2015 10:38 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

Telefonów w sprawie adopcji jest sporo,ale...
Albo chcą kociaka do babci z Alzheimerem.Pytam :jak taka osoba się nim zajmie nie mogąc zająć się sobą? No my się zajmiemy-słyszę odp. Poprzednio też się zajmowaliśmy kotką,ale zdechła ,bo zjadła trutkę z piwnicy :strach: .A pies ,którego adoptowali ze schroniska został znów tam zwrócony. Bo miał być łagodny,a pogryzł psa sąsiadów.Za jeden incydent, pytam? Tak,bo i na nich potem warczał :strach: .
Kolejny telefon,chcą kociaka do rodziców pod Warszawę,bo rodzice mają myszy,ale będzie miał jak w raju :strach:
Kolejny:dla córki 14lat,będzie siedział z nią w pokoju w wakacje,a jak będzie wychodzić,to kot będzie na podwórku :strach: . Mały,wystraszony, kilogramowy kociak? Sam na podwórku,pytam? A puściłaby Pani na podwórko samego niemowlaka,pytam? Zdumienie w słuchawce. No bo o co mi chodzi?
Albo za daleko,by go obejrzeć.
Albo do bloku na 3piętro i kolejne ,ale balkonu nie zabezpieczą,bo nie chcą wiercić.

:evil: :evil: :evil:

tabo10

Post » Pon lip 27, 2015 11:30 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

współczuję...

Madie

Post » Pon lip 27, 2015 12:10 Re: 3 KOCIĘTA POD ŚMIETNIKIEM -szukamy DS

W ogłoszeniu napisałam ogólnie:" Warunkiem jest zapewnienie dobrej opieki i bezpieczeństwa". Mogę uścislić, ale ludzie najczęściej i tak nie czytają lub nie biorą dosłownie, czasem łatwiej jest wyjaśnić i przekonać do czegoś w rozmowie. Jak chcecie, mogę zmienić ogłoszenie.
Ciekawe, jak koteczka. W tym roku kociak prosto od Krystyny pojechal do DS, ktory cierpliwie na niego czekal, a potem nie umial postepowac. Mala sie zagubila, biegala, kryjąc sie, po całym mieszkaniu. Ludzie pewnie probowali lapac i straszyli. Zabralam do siebie, pare dni w lazience, pozniej z moimi kotami - idealny kociak.

Arcana

[poprzednia][następna]